Slovenija

Zanoškar najraje ne bi bil minister

Slovenj Gradec/Ljubljana, 18. 01. 2010 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / P.J. / K.Š.
Komentarji
18

Edini uradni kandidat DeSUS za novega okoljskega ministra Matjaž Zanoškar je ponovil, da osebno ni najbolj naklonjen prevzemu tega resorja. Takšno naj bi bilo tudi mnenje koalicijskih strank.

Poslanec DeSUS Matjaž Zanoškar
Poslanec DeSUS Matjaž Zanoškar FOTO: Blaž Garbajs

Poslanec DeSUS in župan Slovenj Gradca Matjaž Zanoškar je povedal, da bo v sredo o kandidatu za ministra razpravljal strateški svet stranke DeSUS in da se bo seje udeležil, četudi ni član sveta.

"Sam temu nikoli nisem bil naklonjen," je dejal Zanoškar glede svoje kandidature za ministra. Kot je še povedal, ga stranka o izbranem imenu kandidata tudi ni obvestila.

Generalni sekretar stranke DeSUS Ljubo Jasnič je v petek povedal, da so v stranki izbrali kandidata za novega ministra za okolje in prostor, in potrdil, da je kandidat član poslanske skupine DeSUS, da pa bo ime znano po razrešitvi sedanjega ministra za okolje Karla Erjavca.

Tudi mnenje koalicijskih strank, da bi on postal minister, ni tako pozitivno, kot bi pričakoval, je še dejal Zanoškar.

Pahor in Erjavec
Pahor in Erjavec FOTO: 24ur.com

Premier Borut Pahor je danes povedal, da bo predlog za Erjavčevo razrešitev v državni zbor poslal ta teden, ter da si želi, da bi vse to izpeljali elegantno. Kot je povedal predsednik državnega zbora Pavel Gantar, bi predlog, če bo v državni zbor poslan ta teden, lahko obravnavali na januarski seji, ki se začne 25. januarja. Bi bila pa za to potrebna širitev dnevnega reda. Lahko bi razrešitev obravnavali tudi na izredni seji, a Gantar za to ne vidi potrebe.

Kot je znano, je Pahor napovedal, da bo na podlagi predloga računskega sodišča DZ predlagal razrešitev ministra za okolje Erjavca. Obenem je stranko DeSUS pozval, naj predloži ime kandidata za novega ministra. Iz DeSUS so sporočili, da imajo nekaj kandidatov, najresnejši, pa tudi edini, ki so ga predstavili, pa je slovenjgraški župan in poslanec DeSUS Matjaž Zanoškar. Erjavec je sicer kot svojo naslednico že predlagal klimatologinjo Lučko Kajfež Bogataj, ki pa je to možnost zavrnila.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JanezNovakJohn
19. 01. 2010 14.32
Nora hiša. Najprej Zalar mimo nadrejene skliče sestanek podrejenih. Nato kao "ministrica Brezigarjeva" pozove na sestanek "podrejenega Zalarja". Samo še čakam da bo Janša poklical na pogovor Pahorja in nek "ministrski zdravstveni raziskovalec" bo poklical Miklavčiča na odgovornost. ------------------------------------------------... nato ex Erjavec imenuje za ministra Matjaža Zanoškarja in sebe postavi za poslanca. ---------------------------------------... je demokracija, da te kap, kot v Kongu. Al, ne Butalci Butalasti. Smo majhne Butale. Če bomo tako delali bomo postali velike Butale
RADO62
19. 01. 2010 00.58
Zanoškar najraje ne bi bil minister ??? Erjavec se verjetno ne bo strinjal saj bo tako postal upokojenec tudi v pravem pomenu besede..... heh
Tonček Balonček
18. 01. 2010 18.27
Zakaj se vlada odpoveduje sanjskim kadrom? Za županjo hočemo Kuclerjevo, Podobnik pa naj se vrne na minsitrsko mesto za okolje, takih je malo, gre za srčiko naših kadrov! Zakaj Popović ne pride za župana v Ljubljano, saj ni važno, kje je trenutno, Arhar se je v Ljubbljano prepisal šele tik pred volitvami. Imeli bi palme, premogov prah in igralnice, prosim!!! Pživil bi sodišča, tožilstva in odvetništvo! Kaj bi še? Navadil bi se tudi na pluženje!
Tonček Balonček
18. 01. 2010 18.13
Pa tako zgleden minister je bil v prejšnji vladi! Janša mu je le pomižiknil in pogodba s Patrio je bila podpisana! Minili so časi političnega voluntarizma, pošteni ljudje, ki so donirali na desetine ton orožja Hrvaški ter Bosni, v dobri veri za varnost Slovenije naročali nekajstomiljonov EUR vredno železje, topnjače in podobno, so žal pozabljeni, morali bi pa boti heroji. Kaj in kje bomo poimenovali po Janezu Janši? Lokacij ni v izobilju, letališče smo zasedli s tistim ki ga je Janša odstranil z vrha stranke (Iz zdravstvenih oz. osebnih razlogov seveda, res je junak revolucije kmalu preminil!)!). Vvdrugi republiki predlagam, da obe novi transportni letali, ki bosta slejkoprej kupljeni, poimenjemo Janez I in Janez II! Vsako obreganje ob ta predlog pojmujem kot recidiv komunizma, zaroto ter produkt iz Murgel, Cvikla, Kosa in ostalih! Vemo, kje je leglom kontrarevolucije in meščanskega liberalizma, osredotočimo s evsaj na tisto smučarko, ki leta v Milano po torbice, tu pa ljudje nimajoi niti za kruh, zbirajo pa za Haiti! Dobimo se na pomaldanskih ulivcah, v Ljubljani! Zakaj ne v Mariboru?
vikica11
18. 01. 2010 18.01
poznam sposobno in kompetentno strokovnjakinjo, ki bi sigurno s svojo energijo in znanjem spravila to ministrstvo v red.S to problematiko se ukvarja uspešno že vrsto let. To je dr. Marinka Vovk iz Slov. Konjic, ki jo lahko pogosto slišite na I. programu radia Slovenija. To kandidatko omenjam zato, ker se mi zdi, da na to ministerstvo postavljajo kandidate zaradi kupčij ne pa reševanja problemov okolja.
bnam 2707
18. 01. 2010 17.57
Tudi bolje da ne,saj ministrstvo za okolje potrebuje dinamičnega ministra,ki bo pospravil smeti,ki so se nabiral desetletja.Dvomim,da je on temu kos,ravno tako ne,kot tudi ni bil Karel.Tam bi rabili nekoga,ki ni v nobeni stranki in ni sodeloval v nobenih spletkah in korupcijah. Jaz bi na Pahorjevem mestu izbral nekoga iz vrst ozaveščenih naravovarstvenikov z odličnim znanjem in poznavanjem okoljevarstva.Karel pa naj odide ćimprej,kr je že moteč faktor.
petdan
18. 01. 2010 17.34
Kaherl je že vse določil. V kolikor bo mu Zanoškar kljuboval, bo letel iz stranke, tako kot Žnidaršič in Rezman. DESUS = KAHERL!
shimmy
18. 01. 2010 16.42
Če noče biti naj pove, da noče ne pa da ne ve kaj bi rad. Verjetno čaka, da mu dajo še tretjo plačo, da bo zadovoljen. Dve sedanji plači mu itak prineseta več, kot ena ministerska. Še najbolj vprašljiva pa je sposobnost in tega se zaveda.
jozek12
18. 01. 2010 16.23
Ma seveda bi bil rad minister,samo kaj ko je več odgovornosti in potem nič več lagodnega gretja stolčka.
mega356648
18. 01. 2010 16.14
KAKŠNA PA JE RAZLIKA MED DELAVCI IN MINISTRI? VSAK OPRAVLJA SVOJE DELO ZA KATEREGA JE PLAČAN. TOREJ DELAVEC LAHKO OSTANE BREZ SLUŽBE KAR TAKO KER SE JE DELODAJALEC TAKO ODLOČIL EN MINISTER PA MISLI DA JE NEZAMENLJIV. ŠE DRŽAVLJANI BI GA MORALI ODSTAVIT, SAJ BOMO ZARADI PREJŠNJEGA IN SEDANJEGA MINISTRA PLAČEVALI SMETI TAKO DRAGO KOT BI BILE ZATE. ČE BI IMEL OBRAZ BI ODSTOPIL SAM!!!!!!!!!! TOJE TUDI VELIK GREH JJ KER JE IGNORIRAL SORŠKA IN NI ODSTAVIL PODOBNIKA. SICER PA JJ NI ŠMIRGLAL NIČ NA SVETU UPAM DA GA NE DOBIMO NA OBLAST.
Uporabnik443692
18. 01. 2010 15.43
pa naj ne bo...kdo ga pa lahko prisili?
NOshit
18. 01. 2010 15.39
Kakšne točke bomo še videli, preden se bo ta cirkus preselil?
Slovencek1
18. 01. 2010 15.10
Kahel se je na MORS-u vsaj taktike naučil, če že drugega haska od njega ni bilo. Kombinatorika: Kahli sestopi iz MOP- Zamenja zZanoškarjem -> iz DZ na MOP, Kahli se usede nazaj v DZ klopi, oba ohranita službe, Zanoškar ustvari celo navidezno dodano vrednost, Kohel pa ostane zaščiten ko severni medved z vsemi pripadajočimi poslanskimi pritiklinami in vsi bodo srečno živeli do konca svojih dni....
Buena Vita
18. 01. 2010 15.09
izstopijo naj iz koalicije-naredijo sebi in sloveniji uslugo
silur
18. 01. 2010 14.47
Po moje se zaradi lepšega brani.
M-teorija
18. 01. 2010 13.43
di87 18.01.2010, 13:27 Ja u piko zadet komentar.
wsharky
18. 01. 2010 13.39
.. itak da ni naklonjen, ce pa je lepo poslanec, pa se zupan... zakaj bi pa bil minister... upam, da ni tako neumen, da bi poglegel karelcku, ki isce novo sluzbo v hladovini...
di87
18. 01. 2010 13.27
Joj kako se vsi otepajo mesta ministra, če to ni spet maslo našega predragega Erjavca?! Očitno se ne bo odpovedal svojemu položaju,ta pa zna ja!