Slovenija

Zaposleni v TVM dobili septembrske plače

Maribor, 12. 11. 2009 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Tovarne vozil Maribor je držalo obljubo in nekaj več kot 200 zaposlenim, ki so pretekli teden stavkali, pred dvema dnevoma izplačalo plače za september.

Tovarna vozil Maribor
Tovarna vozil Maribor FOTO: POP TV

Sekretar sindikata SKEI Tam Zvonko Slana je sporočil, da so plače zaposleni v Tovarni vozil Maribor dobili dva dni pred dogovorjenim rokom, ki se je sicer iztekel danes. Zaposlenim tako v podjetju trenutno dolgujejo še letošnji regres, delavci pa se sprašujejo, kako bo z oktobrskimi plačami, ki bi jih morali prejeti 18. novembra. V ta namen se bodo po besedah Slane že v začetku prihodnjega tedna znova sestali z upravo in govorili o izplačilu regresa in plače. "Če bomo dobili zagotovilo, da bo plača izplačana pravočasno, potem niti ne bo potrebe po sestanku, v nasprotnem primeru pa ni izključeno, da se bodo delavci znova poslužili možnosti stavke," je dejal Slana.

V stavki ne bodo sodelovali

Pojasnil je tudi, da so se odločili, da v TVM v petek ne bodo sodelovali v opozorilni stavki. "Stavka je v tem podjetju prejšnji teden že potekala tri dni in je bilo nezadovoljstvo zaposlenih jasno izraženo, prav tako pa smo ob sklenitvi dogovora, do katerega je prišlo še pred napovedjo splošne opozorilne stavke, zagotovili, da v primeru izpolnitve zahtev ne bomo stavkali zaradi česarkoli drugega," je še pojasnil Slana.

Delavci v TVM, ki je sicer del skupine Viator & Vektor, so s stavko začeli 2. novembra, glavna razloga za takšno odločitev pa sta bila neizplačilo septembrskih plač in letošnjega regresa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klizma
12. 11. 2009 20.48
Tonček Balonček
12. 11. 2009 19.38
A so prispevki plačani?!
vasija
12. 11. 2009 16.28
bravo! in so dobili usranih 400€ septemberske plače sredi novembra!
Tonček Balonček
12. 11. 2009 16.25
Mi smo pa že 10.11. dobili oktoberske! Smo pač državni! Niso velike, se da pa precej fušat! Bolj kot je država nerazvita, pa če rečemo temu balkanska ali karkoli, več je državnih uslužbencev, ampak v ZDA jih je tudi ogromno, celo zelo dobro plačanih! Če hočemo Piranski zaliv in Umag ter Brione, moramo na tem delati, podpirajte nas, boste večji inše izhod v Svet boste imeli. Nekaj pač to stane! Plus NATO, Evropa in samostojnost, ni poceni, stane, ampak živimo v zavesti svobode in demokracije,m česara v komunizmu ni bilo, takrat so ljudje v vsem primitiviztmu izkoriščanja in kratenja osnovnih pravic zidali hiše in kupovali stanovanja! Na takšne prozorne floskule nas ne bodo več lovili,,sprry! Zdaj sami odločamo, komaj čakam na kak referendum, lep občutek jke, ko s ezavedaš, da odločaš sam, ne pa neka Partija! Dol s komunizmnom, hočemo predčasnew volitve! Za pravične meje! Naj živi in se razvija M. Podobnik in njegovc Zavod! Pa Jelinčič!