Oglasno sporočilo

Zaradi napačne odločitve sem izgubil že 23.009,56 evrov! Ne naredite iste napake.

"Tudi jaz nisem vedel, da me finančna nepismenost lahko zelo drago stane. Ena sama napačna odločitev me je poleg velike finančne izgube stala še dostojnega življenja", pravi Matej.

"Pred dnevi sem se soočil z dejstvom, da sem zaradi napačne odločitve v letu 2008 izgubil že 23.009,56 €. Pa ne zaradi kredita v švicarskem franku, da ne bo pomote, čeprav bi o tej temi lahko veliko govoril, temveč zaradi pomanjkanja osnovnega znanja s področja osebnih financ. Izgovor, da me o tem ni poučil nihče, ne starši, ne učitelji v šoli mi danes čisto nič ne pomaga. Zakaj? Ker moram posledice napačne odločitve nositi sam. Izgubo moram kriti sam!"

Ne, to ni izmišljena zgodba, temveč resničen primer Mateja iz Ljubljane.

Kje izgubite največ denarja?

Matejeva zgodba pa ni osamljen primer. Povprečen Slovenec letno izgubi 1208 evrov samo zaradi stroškov slabih finančnih odločitev. Če smo bolj natančni lahko trdimo, da zapravi:
• 95 evrov z izbiro napačnega bančnega računa oz. paketa,
• 125 evrov z uporabo limita na bančnem računu,
• 180 evrov s tem, ker ne zamenja dobavitelja elektrike, plina, interneta, televizije ipd.,
• 240 evrov, ker hodi v trgovino brez načrta,
• 89 evrov, ker plačuje previsoke premije zavarovanj,
• 245 evrov s predragimi krediti, leasingi in uporabo kreditnih kartic,
• 105 evrov, ker dopusta ne načrtuje vnaprej in za rezervacijo ne uporablja interneta ter
• 129 evrov s previsokimi stroški varčevanj za pokojnino in osamosvojitev otrok.

Z enakimi prihodki in pametnejšimi odločitvami glede financiranja svojih izdatkov bi lahko večino tega denarja privarčevali.

Govoriti o denarju je še vedno tabu

Vsi vemo, kako težko se je pogovarjati o denarju. A brez iskrenega pogovora s partnerjem in svetovalcem, bo denar za večino vedno problem.

Že otroci bi morali vedeti, da denar ne pade z neba in da ga imamo le omejeno količino. Obenem je potrebno najprej znati ravnati z malo denarja, da si potem zaslužimo več. To je tako kot z vodenjem podjetja. V kolikor nismo sposobni voditi podjetja s tremi zaposlenimi, gotovo nismo sposobni voditi podjetja s sto zaposlenimi. Se boste strinjali kaj ne?

Začnite se torej pogovarjati o denarju! Ne sme vam biti težko! Prej, ko si boste nastavili ogledalo, prej vam bo uspelo spraviti osebne finance pod nadzor! Ogledalo si nastavite še danes in najprej rešite test, ki vam bo povedal kakšno je vaše znanje o osebnih financah. 

Naučite se ravnati z denarjem. 98% Slovencev namreč tega ne zna!

Znanje s področja upravljanja z denarjem in osebnimi financami ni tako samoumevno, kot se nam zdi. Nihče nas tega ne uči, zato spada tovrstno znanje med izjemno redke dobrine in tu na slovenskem trgu vlada praznina. To praznino zapolnjujemo s projektom Vem, da ne vem, katerega namen je izboljšati finančno pismenost odraslih Slovencev. Na ta način bo manj napačnih odločitev, prevaranih investitorjev in osebnih stečajev. Prvi korak k več znanja in denarja na vašem računu lahko storite z udeležbo na izobraževalni delavnici, ki bo 14. aprila v Ljubljani.

Želite prihraniti 1208 evrov?

Začnite tako, da se udeležite izobraževalne delavnice. Tokrat smo k sodelovanju povabili strokovnjakinjo iz centra Karnion, to je tisti izobraževalni center, ki mu zaupa tudi najboljši skakalec Peter Prevc, ki bo enemu izmed udeležencev podaril nagrado v vrednosti 204 evre.

Izobraževalne delavnice vodijo izkušeni strokovnjaki Akademije Vezovišek, pod vodstvom Ane in Mitje Vezovišek, ki mata skupaj več kot 25 letne izkušnje na področju svetovanja in upravljanja z osebnimi financami.

Izobraževalnih delavnic in projekta Vem, da ne vem ne bi mogli izvesti brez naših partnerjev. Hvala vsem podpornikom, še posebej pa spodaj navedenim partnerjem, ki so projekt podprli brez zadržkov in pogojev ter s tem pokazali visok nivo družbene odgovornosti. Hvala jim!

Alta, Prva, King Consulting

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: