Slovenija

Zaradi nove gripe umrl 62-letnik

Maribor/Jesenice, 08. 12. 2009 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V UKC Maribor je umrla še ena oseba, okužena z virusom nove gripe. 62-letni moški ni bil kronični bolnik, prav tako ni bil cepljen proti novi gripi, so še sporočili iz mariborskega UKC.

Cepljenje, vsaj kar se tiče najbolj ogroženih skupin, še vedno velja za najuspešnejšo metodo preventive.
Cepljenje, vsaj kar se tiče najbolj ogroženih skupin, še vedno velja za najuspešnejšo metodo preventive. FOTO: Jani Dolinšek

To je trinajsta smrt, povezana z novo gripo. Včeraj je za posledicami gripe umrla tudi 43-letnica v UKC Ljubljana, ki je bila kronična bolnica.

Omejitev obiskov

V UKC Maribor je zaradi pandemske gripe hospitaliziranih 14 oseb, od tega dva otroka.

V bolnišnici zaenkrat še vedno velja omejitev obiskov, in sicer en obiskovalec na enega bolnika. Obiskovalce prosijo, da omejitev resno upoštevajo, sicer bodo zaradi zaščite bolnikov morali obiske prepovedati.

V Slovenj Gradcu delno dovolili obiske

S slovenjgraške bolnišnice so sporočili, da je zaradi okužbe z virusom nove gripe hospitaliziranih šest bolnikov. Na Oddelku za interno medicino se zdravijo štirje bolniki – trije so okuženi, pri enema pa obstaja sum na okužbo z novo gripo. Dva otroka, ki sta okužena, se zdravita na Oddelku za pediatrijo, nihče od njiju pa ni resneje ogrožen.

Od danes dalje v bolnišnici ne velja več absolutna prepoved obiskov, so pa postavili omejitve. Tako ne smejo bolnikov obiskovati bolne osebe in osebe po preboleli okužbi, hospitalizirani bolnik ima lahko hkrati le enega obiskovalca, obiski pa so prepovedani otrokom, mlajšim od 18 let.

Dva bolnika na respiratorju

Iz Splošne bolnišnice Jesenice pa so sporočili, da je na njihovem internem oddelku hospitaliziranih sedem bolnikov, pri štirih je pandemska gripa potrjena. Eden od bolnikov je še vedno na respiratorju in njegovo stanje je resno.

Na kirurškem oddelku je hospitaliziran en bolnik s potrjeno okužbo z virusom nove gripe, okužba poteka nezapleteno, hospitaliziran pa je zaradi drugih razlogov.

Na pediatričnem oddelku je hospitaliziranih devet bolnikov. Pri petih je okužba z virusom nove gripe potrjena, pri štirih pa ne. Zdravstveno stanje vseh je dobro, so še sporočili iz jeseniške bolnišnice.

V Celju se na Oddelku za intenzivno interno medicino zdravi pacient, ki je priključen na respirator. Sicer se v bolnišnici zaradi okužbe z virusom nove gripe zdravi 15 otrok in 20 odraslih. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Prav zaradi povečanja števila okužb pa se v zadnjem času postavljajo številna vprašanja v zvezi z novo gripo. Na sedem najpogostejših vprašanj o novi gripi smo odgovorili na spletni strani Vizita.si.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LOBANJA
08. 12. 2009 20.03
Tonček Balonček08.12.2009, 19:25-2 Pa nehajte že enkrat s to gripo!! Svinjsko, prašičjo, novo itd.! Tempi pagodbe je konec, par deset jih bo še pomrlo, ne glede na količino porabljenega cepiva, to je vse!!! Kje je Maddie in kako je z dediščino Tošeta Proeskega? Kaj počne Paris Hilton in kako je s skrbništvom B. Spears?A je Štern danes trezenn? To jeb vaša naloga, ne pa epidemiološka poročila DAJ SE MAL UMIRI DA TI NE BO MOŽGANSKA CELICA POČLA-- EDINKA
Tonček Balonček
08. 12. 2009 19.25
Pa nehajte že enkrat s to gripo!! Svinjsko, prašičjo, novo itd.! Tempi pagodbe je konec, par deset jih bo še pomrlo, ne glede na količino porabljenega cepiva, to je vse!!! Kje je Maddie in kako je z dediščino Tošeta Proeskega? Kaj počne Paris Hilton in kako je s skrbništvom B. Spears?A je Štern danes trezenn? To jeb vaša naloga, ne pa epidemiološka poročila!
enasmrklja
08. 12. 2009 18.30
nikjer drugje ne reklamirajo to cepljenje kot v naši ljubi Sloveniji. Mogoče pa so zastonj dobili neporabljene zaloge cepiv od prijateljev Nemcev, kjer se je cepilo bore malo ljudi.
vrt007
08. 12. 2009 18.16
jst ne vem a naj se al naj se ne, ker za cepljenje morš bit 100% zdrav (tam nekje), jaz pa pobiram vse viroze eno za drugo že od začetka oktobra, ko se je naenkrat fajn ohladilo. par dni sem dobra, pol spet boleham, pa se mal sestavim, grem spet med ljudi in spet neki poberem. zanima me: če človek ostane doma, za 4 stenami, pa samo zrači in ne hodi v trgovino, a te potem tut lahko virus nove gripe pokosi? a je teoretično v zraku, ali se ga nalezeš samo če si v tesnem stiku? obenem pa bi rada imena, kdo kaj in kje ter zakaj je umrl, kako je bil zdravljen, itd. zakaj nam stroka tega ne pove? in še: koliko folka je umrlo že letos pri nas od 'navadne' gripe? raziskujte, novinarji!!!
SIMONINNI
08. 12. 2009 17.58
ANABELA, ti pa očitno zelo rada zahajaš k zdravniku in se pustiš pikati. A je to tvoj fetiš ali se res bojiš, da boš pobrala vse te bolezni??!!! :)
LOBANJA
08. 12. 2009 17.52
jutri jih bo 14 100%
Ajda Urbas Pipan
08. 12. 2009 17.51
Upam, da bodo odredili zakonsko obvezno cepljenje za vse, da bo folk nehu tecnart s to svojo paniko in nekimi butastimi teorijami zarote... Kot da mora bit vse tko kot si vi domisljate! Pac prisla je pandemija, prislo je cepivo in to je to. Jaz sem se cepila, tko kot se cepim proti gripi vsako leto in sem cepljena tudi proti meningitisu, tetanusu, hepatitisu in vsem boleznim za katere je cepljenje obvezno. Pa sem se kar ziva! Zaradi cepljenja smo nekatere bolezni ze iztrebili. Tko da nehajte utrujat z nakladanjem in se pri sebi odlocite a se boste cepili ali ne, celemu svetu ni treba vedeti!
miha040
08. 12. 2009 17.30
Za svinjsko gripo, ki je tako dobro medijsko pokrita, je umrlo do sedaj po vsem svetu 8000 ljudi, za tisto navadno, če hočete, klasično gripo, brez upoštevanja katere življenje gre lepo mirno dalje, pa vsako leto povprečno umre 250.000 ljudi. A s tem ne utrujajo.
przelmuding
08. 12. 2009 16.03
Prenehajte že s to reklamo za cepivo od navadne gripe jih je več umrlo pa ni bilo takšnega rompompa.
Jan Novak 1
08. 12. 2009 14.53
Veliko je govora o tej novi gripi . Zakaj nikoli ni toliko govora v navadni gripi , ki na leto zahteva v sloveniji 50 smrtnih žrtev .
byteME
08. 12. 2009 14.32
zanimivo.. sporočate da ni bil cepljen. a ostali so bili/ niso bili... kr naenkrat se vam zdi to pomemben podatek. Aja, šekr paniko ustvarjate... alterego: nisi fenomen zato ker si še živ, ampak ker si en redkih ki je padu na foro in plaču za "zdravilo" haha
alterego
08. 12. 2009 14.14
jaz sem fenomen, pred enim tednom cepljen in še zmeri živ!
SIMONINNI
08. 12. 2009 13.59
juventus2 je le podlegel reklami! A oni novi pralni prašek si že kupil??
nelika123
08. 12. 2009 13.08
Jaz se bojim, da bodo zaradi cepiva ljudje umirali kasneje za kako multiplo sklerozo ali podobnimi bolezni. Lahko se pač motim, lahko pa tudi ne.... Jaz upam, da še vedno lahko zaupam svojemu telesu, da me ne bo pustilo na cedilu, kajti v 3 letih nisem bila niti 1 dan na bolniški.
juventus2
08. 12. 2009 13.08
Danes sem se končno cepil, tako kot vsa moja družina. Mislim da od zdaj naprej ne bom več bral novic o novi gripi. Mi je ta tema že počasi presedala :)
Fukofakic
08. 12. 2009 13.06
tsdafsdfsfgjhtz
08. 12. 2009 12.56
kaj naj rečem rip.... enim se ne da pomagat in to je škoda....
Mythbuster
08. 12. 2009 12.52
SIMONINNI, kaj naj ti rečem. Pišejo, kdo je umrl. Naj bo to zaradi gripe, ali pa zaradi cepiva. Na žalost teoretikov zarote, ki bi nam radi prodali idejo, da nas bodo Iluminati vse iztrebili, zaradi cepiva v Sloveniji ni umrl (še) nihče. Zaradi nove gripe pa uradno 13 oseb.
soncek78
08. 12. 2009 12.52
Dajte še prosim objavit koliko jih je bilo okuženih in so preboleli to gripo! Ne samo to, koliko jih je umrlo. Kolikor jaz vem, bi umrli tudi od navadne sezonske gripe.
SIMONINNI
08. 12. 2009 12.49
Mislim, samo tole pa že presega vse meje normalnega razuma!!! Ko se je gdo smrtno ponesrečil na cesti NISO OBJAVILI, ko pa nekdo umre iz nenada, pa takoj GRIPA in pari komentar NI BIL CEPLJEN!!!! Kje pa je kaj napisano, da je kdo umrl ZARADI CEPIVA??? Saj ne vem ali smo mi bedaki ki tole beremo ali pa so novinarji oz tile tukaj na....