Slovenija

Zaradi obilnega sneženja zamude avtobusov in letal, v Novem mestu nesreča dveh vozil in vlaka

Ljubljana/Novo mesto, 02. 02. 2018 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi snega so težave tudi v avtobusnem in letalskem prometu. Avtobusi imajo največ težav na Gorenjskem, Dolenjskem in Primorskem. V letalskem prometu je bil do zdaj odpovedan en let, in sicer na liniji Ljubljana - Stansted, prevoznika easyJet. Zaradi spolzkega in zasnežena cestišča sta na železniškem prehodu v Novem mestu trčili vozili, nato pa je v eno trčil še vlak.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Promet obstal tudi v mestih, zamujali so avtobusi, odpovedan let v Stansted
    02:32
    Iz 24UR: Promet obstal tudi v mestih, zamujali so avtobusi, odpovedan let v Stansted
  • Iz 24UR: Slovenija je obstala - zaradi snega
    01:25
    Iz 24UR: Slovenija je obstala - zaradi snega
  • Iz 24UR: Nič ni pomagalo - na cestah znova kaos
    03:03
    Iz 24UR: Nič ni pomagalo - na cestah znova kaos
  • Iz 24UR: Največ snega na Gorenjskem
    01:08
    Iz 24UR: Največ snega na Gorenjskem
  • Iz SVETA: Sneg vsem povzročil težave na cestah
    02:15
    Iz SVETA: Sneg vsem povzročil težave na cestah
  • Iz SVETA: Blaž Šter o tem, da sneženje še ne bo ponehalo
    00:19
    Iz SVETA: Blaž Šter o tem, da sneženje še ne bo ponehalo

Obilno sneženje je povzročilo kar nekaj nevšečnosti tako rednim avtobusnim linijam kot v letalskem prometu.

Stanje v prometu se sicer spreminja, razmere na cestah pa so bile ves petek dokaj kaotične, kar je vplivalo tudi na avtobusni promet.

Avtobusi so imeli največ težav na Gorenjskem, Dolenjskem in Primorskem. Na Avtobusni postaji Ljubljana so pojasnili, da je prihajalo do zamud avtobusov, dolgih med pol in eno uro. Kot so še dodali, nenehno zbirajo informacije, ki vplivajo na morebitne zamude ali celo odpoved prevoza na določeni liniji. Tako je bila odpovedana vožnja avtobusa, ki bi iz Ljubljane ob 12. uri krenil proti Bohinju, so razložili na ljubljanski avtobusni postaji.

Potnikom svetujejo, da se na pot odpravijo pravočasno, pri čemer zagotavljajo, da pristojne službe na terenu in osebje avtobusne postaje skrbi za to, da so potniki kar se da hitro informirani.

Stanje v prometu se sicer hitro spreminja, razmere na cestah pa so bile ves petek dokaj kaotične.
Stanje v prometu se sicer hitro spreminja, razmere na cestah pa so bile ves petek dokaj kaotične. FOTO: Aljoša Kravanja

Zaradi obilnih padavin so bile zamude tudi v letalskem prometu.

V letalskem prometu je bil do sedaj odpovedan en let, in sicer prevoznika easyJet, na liniji Ljubljana - Stansted, so sporočili s Fraport Slovenija. Zimska služba je glede na napovedi vedno v pripravljenosti in je z aktivnostmi začela že v zgodnjih jutranjih urah, letališče ostaja odprto. Potnikom, ki letijo z ljubljanskega letališča, pa svetujejo, naj se zaradi razmer na cestah na pot proti letališču odpravijo pravočasno.

Na železniškem prehodu trčili vozili, nato v eno še vlak

Kot pa so pojasnili na Slovenskih železnicah, trenutno nimajo nobenih težav na železniški infrastrukturi. Potniški promet poteka zaenkrat brez večjih težav. Zamude pri posameznih vlakih pa so lahko od 10 do 20 minut.

Sta pa na cestno-železniškem prehodu v Šmihelu v Novem mestu zaradi nekoliko spuščajočega se, spolzkega in zasneženega cestišča približno ob 13. uri trčili dve osebni vozili. V eno od teh je nekoliko pozneje trčil še prihajajoči vlak. Po informacijah Policijske uprave (PU) Novo mesto v nesreči ni bilo poškodovanih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MrKrmar
02. 02. 2018 17.15
+1
Težave povsod kamor pogledaš, še ptički ne morejo letati, do kdaj se bo to nadaljevalo, kriv je Trump, ker ni podpisal oz. Ker grdo govori.
Franci Luzar
02. 02. 2018 18.34
bohinj je zakon
02. 02. 2018 16.26
+4
Od zunaj sneži............ob kavi idiličen pogled skozi okno................doma bodte in uživajte
bergman
02. 02. 2018 16.12
+1
Ja kako je pa to mogoče, da ceste še niso urejene, saj so se pristojne službe in DARS še pred zimo na veliko hvalile da so pripravljene na vse in, da jih ne bo nič presenetilo???Vse odgovorne z ministrom vred poklicati na odgovornost!!! To je nezaslišano!!!
sse1
02. 02. 2018 16.20
+0
bema1201
02. 02. 2018 16.09
+2
Pada popolnoma južen sneg in zaradi soljenja in temperatur okoli nule se potem na cestah naredijo ledene plošče, ki jih potem z plugi ne morejo odstranit. Soli se v primeru da pada suh sneg, ki se oprijemlje cestišča. Treba pa je tudi pravočasno se spravit s plugi na cesto.
CURVANORD Zanetti
02. 02. 2018 17.59
+1
Kdaj pa je pravi cas imajo neko normo da dokler ni ne vem koliko debela snezna odeja ne pluzijo, pa se to imajo normo koliko krat lahko gre dnevno po isti poti ne glede koliko snega zapade
nastjamarko
02. 02. 2018 15.45
+3
Kdor ne zna vozit naj ostane doma. Pika
tedoVV2HCmedo
02. 02. 2018 16.24
+2