Črna kronika

FOTO in VIDEO: Umrl med reševanjem psov

Celje/Ljubljana, 17. 05. 2013 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na štajerski avtocesti se je zgodila tragična prometna nesreča. Francoz je trčil v tovornjak, nakar mu je iz vozila ušlo najmanj pet psov. Za njimi je stekel na avtocesto, kjer ga je zbilo drugo vozilo. Zaradi hudih poškodb je umrl.

Slovenske ceste so zahtevale novo žrtev. Nesreča s tragičnim izidom se je zgodila okoli 3.30 na štajerski avtocesti.

Pravzaprav so se zgodile kar tri nesreče zapored. Prva, ko je 21-letni francoski voznik kombija, na katerega je imel pripeto prikolico, vozil po avtocesti iz smeri Dramelj proti Celju. Pri počivališču Zima je nenadoma zapeljal preko odstavnega pasu na travnato površino in trčil v parkiran tovornjak. V tistem trenutku mu je iz vozila pobegnilo pet psov, ki so se razbežali po vozišču avtoceste.

Francoz je v želji, da bi jih rešil, stekel za njimi. Hodil je po voznem pasu avtoceste, po katerem je takrat iz smeri Celja pravilno pripeljal 37-letni romunski voznik kombija in zbil nesrečnega Francoza. Tedaj sta pripeljala še dva tovornjakarja. Prvi voznik je pravočasno ustavil pred nesrečo, drugi pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v prvega.

Francoz je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, ostali niso bili poškodovani. Na kraju dogodka so bili poleg policistov in reševalcev tudi celjski gasilci, ki so nudili pomoč reševalcem, ulovili pse, ki so pobegnili, posuli razlite motorne tekočine na cestišču z vpojnimi sredstvi in odklopili akumulatorje na vozilih. Za pse so poskrbeli v zavetišču za zaščito živali Zonzani in na Veterinarski postaji v Šentjurju.

Nesreča na štajerski avtocesti na počivališču Zima - 2
Nesreča na štajerski avtocesti na počivališču Zima - 2 FOTO: PGE Celje

Avtocesta je bila zaradi odstranjevanja prometne nesreče skoraj šest ur zaprta za ves promet, promet je bil preusmerjen na regionalno cesto. Na avtocesti je bila večkilometrska kolona, gneča je bila tudi na regionalki.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3