Zbrali 38 tisoč evrov. Hvala vsem, ki ste pomagali!

Na pobudo ekipe Sveta smo zaposleni na PRO PLUS v začetku oktobra stopili skupaj in pretekli Slovenijo z razlogom. Zbirali smo sredstva za pomoč pri delovanju prvega celostnega centra za otroke z Downovim sindromom.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Center - Planet 47

V vasici Koštabona nad Koprom bo zaživel prvi celostni center za otroke z Downovim sindromom. (Foto: Kanal A)

PRO PLUS je z dobrodelno akcijo ''MALI KORAKI ZA VELIK CILJ'' spravil na noge celotno Slovenijo, ki je z donacijami pokazala izjemno dobrosrčnost. Akciji so se pridružili številni gledalci pred televizijskimi zasloni, zvezdniki, ki so skupaj s sodelavci PRO PLUS tekli kilometre čez Slovenijo. In prav vsak kilometer je štel, skupaj se jih je nabralo več kot 1300, družba PRO PLUS pa je za dober namen dodala še 5 EUR na vsak pretečeni kilometer.

Za malega Vala in druge otroke z Downovim sindromom se je tako v dobrodelni akciji z donacijami nabralo skupaj 38 tisoč evrov. V vasici Koštabona na Primorskem bo tako lahko zaživel prvi celostni center za otroke z Downovim sindromom.

''Včasih se zdi, da beseda hvala premalo pove. A če je ta pristno iskrena in izrečena po izjemnem dosežku, doseže svoj namen. Hvala vsem, ki so verjeli, da zmoremo, da lahko združimo Slovenijo. Za nami je uspešen projekt, v katerem smo pokazali, kako močni smo, ko stopimo skupaj. Ponosen sem, da v hiši delam s takimi ljudmi. Ponosen sem seveda tudi na vse gledalce in gledalke, ki so prepoznali naš dober namen – pomagati otrokom z Downovim sindromom. Iskrena hvala," je povedal pobudnik akcije, novinar Jan Golja.

Družina Asta

Družina Asta: Gaia in Alan ter mali Val (Foto: Kanal A)

Spomnimo:

Mali Val Asta se je rodil z Downovim sindromom. Njegova mama in oče, Gaia in Alan, sta takrat poslušala predvsem črne napovedi o tem, česa vse njun sin ne bo sposoben. In stvari sta vzela v svoje roke. V Koštaboni nad Koprom, kjer živijo, sta začela postavljati Center za Downov sindrom – Planet 47. V njem bi otroke šolali in jih pripravljali na življenje v družbi vrstnikov. Uspelo jima je zbrati dovolj denarja, da sta center zgradila, a za odprtje ga je zmanjkalo. In tukaj smo jim na pomoč priskočili zaposleni na PRO PLUS. Na pobudo Sveta na Kanalu A in novinarja Jana Golje je stekla dobrodelna akcija.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 17
Senad Jasic 21.10.2011 22:49:48
obadva zelo cenim!
Več komentarjev