Slovenija

Kučan na očitke o veleizdaji: 'Moja vest je mirna'

Ljubljana, 17. 05. 2016 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

VSO je podalo kazensko ovadbo zoper Milana Kučana. Očita mu, da je kot predsednik predsedstva maja 1990 zagrešil veleizdajo, sabotažo in pomoč pri njej, ker ni preprečil razorožitve Teritorialne obrambe. Predsedstvo je namreč rabilo tri dni, da je ukazalo, naj TO orožja ne predaja JLA, pravijo. Kučan je očitke zavrnil in dejal, da je njegova vest mirna.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Ovadba zoper Kučana
    02:14
    Iz SVETA: Ovadba zoper Kučana
  • Iz 24UR: Kazenska ovadba za Milana Kučana
    02:57
    Iz 24UR: Kazenska ovadba za Milana Kučana
  • Iz 24UR: Kako se je odzval Kučan?
    01:10
    Iz 24UR: Kako se je odzval Kučan?
Milan Kučan
Milan Kučan FOTO: Miro Majcen

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) je podalo kazensko ovadbo zoper Milana Kučana zaradi veleizdaje in sabotaže Slovenije. 

Kot je na novinarski konferenci dejal predsednik SDS Janez Janša, bi moral Kučan, ki je bil takrat ''na funkciji vrhovnega poveljnika teritorialne obrambe, nezakonit in protiustaven ukaz o razorožitvi Teritorialne obrambe (TO) zaustaviti in preklicati tisti hip, ko je za ta ukaz izvedel, ne pa šele potem, ko to ni imelo več smisla''.

Po besedah predsednika Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) Aleša Hojsa, je namreč 15. maja 1990 takratni načelnik TO Ivan Hočevar po navodilih beograjskih oblasti izdal ukaz, da morajo vsi štabi TO svoje orožje predati v skladišča JLA. Na podlagi ukaza so štabi začeli s predajo orožja, le v 13 občinah so se temu uprli.

Ker je Slovenija novo, demokratično vlado dobila šele dan pozneje, je bil po Hojsovih besedah edini operativni organ v državi predsedstvo republike (konstituirano je bilo 10. maja 1990), ki ga je vodil Kučan. Hkrati je bilo predsedstvo po takratni zakonodaji vrhovni poveljnik TO v času miru, je spomnil Hojs.

Kot tako bi po prepričanju Hojsa in VSO 15. maja 1990 moralo izdati ukaz, naj TO orožja ne predaja JLA, a je slednje storilo šele 18. maja popoldne, ko je bila večina orožja že predanega. S tem je po mnenju VSO Kučan zagrešil veleizdajo in sabotažo, ki ju kazenski zakonik opredeljuje kot kaznivi dejanji.

Kučan se bo na ovadbo predvidoma odzval jutri. Je pa ob snemanju dokumentarnega filma o tej tematiki za TV Slovenija povedal, da je njegova vest mirna. Pojasnil je, da ga o načrtovani razorožitvi TO takrat niso obvestili, ker da niso imeli zaupanja vanj in bi veliko tvegali. Ob tem je dodal, da bi na podlagi obvestila lahko ravnal drugače.

Po besedah takratnega obrambnega ministra Janeza Janše ne držijo dosedanja Kučanova zatrjevanja, da je bilo predsedstvo o ukazu obveščeno 17. maja. "To je notorična laž," je dejal. Po Janševih besedah je predsedstvo v enem izmed poročil celo samo priznalo, da je bilo o ukazu obveščeno že 15. maja. Pozneje je sicer izdalo drugo poročilo, v katerem je zapisano, da je bilo obveščeno 17. maja, a obstajajo tudi drugi dokumenti, objavljeni v knjigi Veleizdaja Slovenije, ki dokazujejo, da temu ni tako, je dejal Janša.

TO je imela po Janševih besedah sicer okoli 110.000 kosov orožja. Če ne bi prišlo do razorožitve oziroma predaje orožja JLA, se jugoslovanske oblasti po njegovem prepričanju Slovenije ne bi upale napasti. "Zato gre za dejanje, ki je povzročilo smrt večjega števila oseb in veliko materialno škodo," je poudaril.

Ovadba, ki so jo podali tako na tožilstvo kot policijo, je po Hojsovih besedah obširno obrazložena in podprta z dokumenti. Vse, kar v VSO pričakujejo od organov pregona, pa je, da "bodo opravili svojo zakonsko dolžnost in ovadbo sprocesirali". Hojs je dejal, da če tožilstvo zadevo zavrže, bo to še en dokaz, da ne živimo v domovini, ki ima pravni sistem enak za vse.

Janšo sicer moti nedejavnost slovenskih organov pregona, ko gre za tiste, ki so bili krivi za agresijo na Slovenijo. "Nihče od tistih, ki so pred 25 leti tukaj pobijali, pred slovenskimi sodišči ni odgovarjal, čeprav je bilo vloženih več kot 100 kazenskih ovadb. Vsi so bili oproščeni in to kljub konkretnim neposrednim ukazom, ki so jih dajali," je dejal.

Takratni notranji minister Igor Bavčar pa je dodal, da smo namesto pregona agresorjev danes soočeni s kriminaliziranjem ljudi, ki so sodelovali pri osamosvojitvi. "To kar se danes dogaja brigadirju Tonetu Krkoviču, je jasen dokaz tega," je dejal.

SD: Kazenska ovadba je poskus prilastitve zaslug slovenske osamosvojitve

Na kazensko ovadbo VSO so se odzvali Socialni demokrati (SD). Kot pravijo, ovadbo obsojajo, saj da si z njo "vlagatelji vnovič poskušajo prilastiti zasluge slovenske osamosvojitve, ter razvrednostiti dejanja vseh tistih državljank in državljanov, ki so izborili samostojno in neodvisno Republiko Slovenijo". Prepričani so, da gre za "osebno in politično diskreditacijo nekdanjega predsednika", ki mu kot dodajajo, "moramo priznati velike zasluge pri vzpostavljanju naše države".

V SD so še zapisali, da "vlagatelji ovadbe želijo našo državnost in državo ter vse njene demokratične institute podrediti radikalnim ideologijam, da bodo služili zgolj oblastniškim namenom nedržavotvornega dela desne politične opcije". Zato pozivajo "vse sile razuma v državi, da svoje misli in delo usmerijo v prihodnost, preteklost pa pustijo zgodovini".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1045)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tone 12345
18. 05. 2016 18.53
+4
Krko je dal ukaz iz varne kleti!!skrčen preplašen v kotu !dajte jih !sam mene puste živet!!
Tone 12345
18. 05. 2016 18.58
+4
In tam skriti so bili vsi glavni akterji,ki se sedaj petelinijo z nekimi zaslugami!!tss!!!!
Tone 12345
18. 05. 2016 18.50
+3
bAVČAR A!Ta prav!!!
zaenotnost
18. 05. 2016 17.35
+6
Hojs je včeraj omenjal, da je to odgovor na Krkovičevo sodno obravnavo. Krkovič je razlagal, da bi danes še enkrat ukazal sestrelitev helikopterja. "Junak je - narodni heroj", ali si zasluži za to junaško dejanje tudi državno odlikovanje? Neverjetno! PRINC TEME nehaj!
prašek
18. 05. 2016 18.17
+6
Napade bi lahko ukazalo samo predsedstvo Janša je v preteklosti trdil, da naj bi Kučan podpisal dokument, s katerim je odobril napade. Toda kot je poudaril Šurc, tega dokumenta ni videl nihče. Ker pa je bil samo Kučan pristojen za odreditev takšnih ukazov, pomeni, da je bila sestrelitev nezakonita. Da je bil samo on oziroma predsedstvo države odgovorno za takšen ukaz, je zatrdil tudi Bavčar. Janša izgubil spomin Čeprav je Janša aprila letos v državnem zboru dejal, da Toni Mrlak ni želel prestopiti na slovensko stran in da je spomenik postavljen »tistemu, ki je pilotiral sovražni helikopter, ki je bil sestreljen,« je leta 1992 govoril povsem drugače. Takrat je dejal, da so imeli kontakte in dogovor, da bo prestopil, in je celo obžaloval sestrelitev z besedami: »Na žalost je bil v tem helikopterju Slovenec.« Podpisal pa je tudi dokumente, ki dokazujejo njegovo sodelovanje s slovenskimi oblastmi. Kako je možno, da je Janša toliko let kasneje na to pozabil? Krkovič pa je celo dejal, da je bila zgodba o sodelovanju naknadno izpisana in izmišljena, čeprav dokumenti, tudi z Janševim podpisom, in številna pričevanja govorijo drugače.
prašek
18. 05. 2016 18.17
+5
Ukaz za sestrelitev podal Krkovič Kot je pojasnil Šurc, mu je vir dejal, da je ukaz za sestrelitev neoboroženega helikopterja dal Krkovič, česar slednji ne zanika. To pa naj bi storil zaradi bojazni pred napadom. Na konferenci so bili navzoči tudi nekateri drugi veterani slovenske osamosvojitve, ki so dejali, da so tovrstne ukaze zavračali. Med njimi je bil Avgust Cvetežar, ki ni želel izvesti napada, ker bi zahteval nedolžne žrtve. Zato je tovrstne ukaze zavračal tudi Miha Butara, takratni načelnik MSNZ. Kot je dejal, so se namreč zavedali nedolžnih civilnih žrtev, ki bi jih tovrstni napad povzročil med civilnim prebivalstvom.
Tone 12345
18. 05. 2016 18.53
+1
Krko je dal ukaz iz varne kleti!!skrčen preplašen v kotu !dajte jih !sam mene puste živet!!
mallonge
19. 05. 2016 08.42
+2
Vsi ste navadne riti. Po Kučanu bi bili sedaj srbski pašaluk. Sicer pa tako nismo kaj dosti drugega.
nnanna
18. 05. 2016 17.09
+7
to je vlilo bavčarju nove moči, izgleda zdrav in pripravljen na zasluženi odhod na dob!
nnanna
18. 05. 2016 17.05
+7
tvoja prodaja orožja je zastarala, sedaj pa vlečeš okostnjake iz omare. čisto se ti je zrolalo. pojdi že nekam!!!
srebrnibreg
18. 05. 2016 17.10
+7
Zdi se mi, da ne zastara saj je prodaja orožja v države pod embargom vojni zločin.
Bofur
18. 05. 2016 16.28
+3
Prirejanje dejstev v zvezi z osamosvojitvijo zgolj služi za pridobivanje političnih točk določene politične opcije in razdvaja ljudi, se je v zvezi z ovadbo oglasil Milan Kučan. "Vselej znova sem prizadet in ogorčen s prirejanjem dogodkov povezanih z osamosvajanjem Slovenije. Gre le za politične točke določene opcije, ki pa ne pomisli, da s tem razdvaja državljane," se je v izjavi za javnost odzval Kučan. Dodal je, da ne ve, kakšni bi lahko bili motivi VSO-ja, da ga je ovadil, a ovadbe ni želel komentirati. "Ovadbo razumem kot političen pritisk na sodišče" je pristavil. "Poudaril bi, da je potrebno upoštevati, kakšne so bile takrat razmere v Jugoslaviji v času osamosvajanja. Jaz sem takrat presojal kakor sem in sem tehtal tako, da ne bi povzročal škode in nepotrebnih žrtev. Ko pogledam zdaj nazaj, sem bil naiven in to je pripeljalo do prevelikega zaupanja do tistih, ki me niso o vsem sproti obveščali. Moje zaupanje je izkoristil tudi takratni obrambni minister, ki je to kasneje izrabil za nezakonito trgovino z orožjem," je dejal.
prašek
18. 05. 2016 17.01
+5
Zelo lepo je orisal tisti čas ! In tudi krivca za neobveščanje je že našel !!!!!! PRAVILNO !
Nightyfly
18. 05. 2016 16.03
+1
srebrnibreg 18.05.2016 15:56:38 1 1 Grem na popoldansko kavo v bližnji bife. Fajn se imejte zaenkrat.***************a ves , da imas dobro idejo tole o kavi ? lep pozdrav pobje.
Bofur
18. 05. 2016 15.53
+5
Če je Kučan odgovoren in kriv "veleizdaje, sabotaže in pomoči pri razorožitvi TO leta 1990", sta enako odgovorna Bavčar in Janša, ki te razorožitve TO prav tako nista preprečila, pa sta bila šefa policije in vojske oziroma sekretarja za notranje zadeve in obrambo takrat . Dejansko sta Bavčar in Janša razorožitev dovolila, nista niti protestirala, kaj šele, da bi na terenu s svojima telesoma, sploh Bavčar, ki je bolj korpulenten, zaščitila TO.
prašek
18. 05. 2016 15.54
+2
Bofur
18. 05. 2016 15.57
+0
Tako nekako, takrat seveda še ne, takrat sta bila oba še zvesta apartčika ZKS in ZKJ ter visoka uslužbenca SFRJ
prašek
18. 05. 2016 15.59
+5
In , naj se ve, nosila in ljubila sta rdečo zvezdo !!!!!!!
Nightyfly
18. 05. 2016 16.04
+2
ficfiric 1
18. 05. 2016 15.29
+5
Dej kointros23....as ze napisal podatke...ker ai tolk transparenten?....al je to tvoje pravo ime koin(razumem kot konj) in tros(verjetno v smislu trosenja bedarij) 23 ja pa starost....se pravi da res veliko ves o jla in podobnih stvareh.....al se motim?...ker jst nikjer ne vidim drugega imena in priimka in ostalih podatkov ki si jih ocitno samo ti moral napisat....
kointros23
18. 05. 2016 15.30
-7
Sem jih že 12x :) Daj zdaj ti. Bo šlo ? Ne upaš ?
prašek
18. 05. 2016 15.40
+4
fičfirič ..... 12 različnih imen in naslovov je že napisala, svojega pravega pa ne upa !
Nightyfly
18. 05. 2016 15.47
+1
...............konj ....kuj ,pri nas na Dolenjskm . Kuj .!!
Nightyfly
18. 05. 2016 15.48
+1
mogoce pa jo je res kaksen KUJ kresnil ! :)
srebrnibreg
18. 05. 2016 15.50
+4
Ne žalit konje, ker so to pametna stvorenja ne kot ta ......
Nightyfly
18. 05. 2016 15.51
+2
meni se zdi , da bivsi partijski solarcek ze v naprej ve , da proti predsedniku goni izgubljeno vojno .Toda to je izgleda edini nacin , da ostane nekako na povrsju in ga dellcek naroda se podpira , ker so prepricani, da brani boga in svetega duha .... groza .
srebrnibreg
18. 05. 2016 15.56
+3
Grem na popoldansko kavo v bližnji bife. Fajn se imejte zaenkrat.
prašek
18. 05. 2016 15.57
+2
Naj ti zlahka pade tja, kjer hrbet izgubi svoje spoštovano ime !
Bofur
18. 05. 2016 15.25
+4
Vrhunec cinizma pa je izjava Janeza Janše: Če se bo Kučan strinjal s tem, da Slovenija ni bila njegova intimna opcija, lahko zahteva, da se mu sodi po zakonu SFRJ in sodišče mu bo morda ugodilo." ???? To pa lahko blekne le Janša in ostane živ.
kointros23
18. 05. 2016 15.27
-4
Bofur
18. 05. 2016 15.30
+2
Janša in resnica, sta nekako isto kot nedolžnost in prostitutka, tista za 30 evrov, na kar se JJ tako dobro spozna :)))
Nightyfly
18. 05. 2016 15.37
+5
tu mač koromač............ jasno je , da se politicni oponent predsednika kucana , ex komunist , obraca na bolj ruralni (brez zamere) del Slovenije , ki je navajen ubogati , se posebej , ker je vera v boga obvezna in se o njej ne diskutira . Njegove besede na nas ,ki smo svobodnega razmisljanja in svobodnih ver ,nimajo nobenega vpliva . On to dobro ve .Zato svoje osebno mascevanje projicira prav preko ljudi ,ki niso navajeni , alli pa jim je vsakrsno razmisljanje o tem prepovedano (zaradi smrtnega greha) . Clovek mora biti ponizen do gospoda , do gosposke , do tistih ,ki so njihovi gospodarji . In prav socializem je to anomalijo zelel izkoreniniti . Jo je ze , za kratek cas -v jugoslaviji - toda na zalost se je vecina,ali pa kar velik del Slovencev spet odlocila za to kar se je odlocila .
Nightyfly
18. 05. 2016 15.22
+2
Uh , zdaj sem se spomnil na dobro plasirano novico ,podatek , da im agospa Stefka (brez priimka) 220 mio € nekje na Karibih ,ali tam okoli . Ma dio bono , g.Stefka , kaj za boga vam bo denar na Karibih , vi pa tukaj inmorate iz lastnega arzeta caj kupovati za pozigalce knjig ,da ne bodo pocrkali . Eh , jaz bi jim serviral caj ,kupljen z denarjem iz Karibov ..... mogoce bi bil bolj sladek za njih . So delal take frise , da je bila groza .
Bofur
18. 05. 2016 15.27
+3
Da, da, da...prav ona. Res je. Štefka ja. Seveda, če je Stefka tajna koda za vojna kamerada Bavcaritateja in Glanzkopfa, potem bi ti verjal, da sta iz Slovenije skrila na Karibe 220 milijonov. Sicer sem sam prepričan, da imata ta denar naložen bližje Sloveniji, ena možnost pa je tudi Mavricij, tam greš igrat golf pa še denar naložiiš.
prašek
18. 05. 2016 15.30
+3
Tisto je sigurno plasirala Nives Breščak iz Nove Gorice ! Ona se razume v falsifikate !
kointros23
18. 05. 2016 15.20
-9
In so se pojavila popoldanska rdeča pseta :) Prašek brez jajc in pol pismeno srebrnogovno :) Kučan se boji soočenja ? Pa tako glasna sta bila :))
Nightyfly
18. 05. 2016 15.25
+2
hahahahaha , nosil je glavo v torbi v nabolj delikatnih in nevarnih casih , oni drugi je pa sedel globoko v kleti in se hladil . Samo enega je narod izvolil za svojega .
kointros23
18. 05. 2016 15.28
-4
Kučan je v torbi nosil podkupnine za JLA generale :)
prašek
18. 05. 2016 15.31
+1
Night .... he, he, motiš se . Glavo v torbi je nosil Čebelar, Dimsi jo je imel pa na pladnju ! Sem slišal na lastna ušesa !
srebrnibreg
18. 05. 2016 15.00
+5
Hvala ti Kučan, ker si preprečil, če sploh si, da bi zgagar dobil v roke več orožja, ker bi potem Slovenija plavala v krvi nedolžnih ljudi saj je je komaj čakal, da lahko napove vojno jla vojski pa se mu na srečo ni izšlo.
prašek
18. 05. 2016 15.10
+4
Hvala ti tovariš Milan Kučan za vse kar si storil za našo ubogo deželico . Pošteni državljani te imamo radi in ti zaupamo !!!!!!!!
ginger 1
18. 05. 2016 15.14
-4
AAAAAAAAHAHAHAHAHA e moj ti stonickni. Kdaj bos poceo iz gremonasi pa rezkar-u ??
prašek
18. 05. 2016 15.16
+2
Ti bom kar jaz odgovoril : ko mu bo onemogočeno komentiranje pod njegovim nickom !!!!!!
Nightyfly
18. 05. 2016 15.17
+0
Se pridruzujem vajinemu misljenju . Takega predsednika in tako impozantne osebe ne najdes pogosto . Zame je velik velik clovek .
kointros23
18. 05. 2016 15.22
-3
Skriti rdeči hlapci si niti javno ne upajo hvaliti murglgnoj :)
srebrnibreg
18. 05. 2016 15.28
+4
prašek- to sem mu že vsaj 10 krat razložil pa ima predolgo lajtungo, da bi razumel. Prosil sem ga naj mi prilepi poste napisane pod temi nicki v enem članku pa še do sedaj po nekaj mesecih ni odgovora.
kointros23
18. 05. 2016 15.34
-4
Srebrnogovno :) A misliš da si vsi delajo arhive kot vi :))
ginger 1
18. 05. 2016 15.41
-1
O prasek a si odvetnik stonicknemu ? :))))))
prašek
18. 05. 2016 15.45
+2
Po potrebi tudi . A te to moti ? Kar naj te !
srebrnibreg
18. 05. 2016 15.46
+1
Ti boš nekom stonickni ja, ki skoraj vsak post pišeš pod drugim nickom eni pa samo zaradi prisile, če je potrebno menjamo nick.
ginger 1
18. 05. 2016 14.46
-3
Kot vse kaze nas je Kucan razorozil,da je lahko prodajal na balkan. Ta pa je vreden svojga gnarja...
srebrnibreg
18. 05. 2016 14.52
+6
HAHAHAHA.....................To bo ja. Le kdo je denar v aktovkah iz Hrvaške nosil in jemal provizijo od pretovarjanja ladij v Kopru.
kointros23
18. 05. 2016 15.23
-5
No pa znova povprašajmo srebrnogovno, zakaj ne upa omeniti orožja na MB letališču, Izetbegovića in pisma o gotovini. Kot ponavadi,bo srebrnogovno tiho ;)
IlluminatiAllSeeingEye
18. 05. 2016 14.40
-4
“O odcepitvi Slovenije od JUGOSLAVIJE je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.” Milan Kućan
kointros23
18. 05. 2016 14.44
-4
Pač besede malega, ki je tudi qu sesal, da bi bil velik.
srebrnibreg
18. 05. 2016 14.48
+4
Pa še kako prav je imel, ker je zagovarjal konfederacijo. S tem, ko smo izgubili južne republike smo izgubili tudi tržišče in tako je bilo konec z našo industrijo.
ginger 1
18. 05. 2016 14.50
-3
V juznih republikah se danes ne placujejo za opravljeno delo. Zato pa si se ti in tebi podobni priselil na sever !
srebrnibreg
18. 05. 2016 14.54
+4
HAHAHAHA................Ti kar sanjaj o moji priselitvi na sever. Jaz in moji predniki vsi po vrsti smo na tem ozemlju že več stoletij tvoj ljubljeni idol je pa res po poreklu iz južnih krajev. Kar norčuj se iz svojega idola saj za sektaše itak ni meje, če ni drugih pa po svojih udrihate.
kointros23
18. 05. 2016 15.26
-3
Srebrnogovno je izlochek umazanega qrza pijanega JLA vojaka. Je pa res značilno, da ti rdeči izmechki ne vedo za svoje očete. Ni vedel Tito, ne ve Kučan ... Partijske tovarišice niso spraševale :)
ficfiric 1
18. 05. 2016 16.48
+3
Konj ki trosi neumnosti.....dej povej nekaj konkretnega al na desni stran znate sam zalit? A je cudno da vam niti nekako oprani slovenci ne zaupajo vodenja drzave....smesno ko te se svoji ne marajo...;-)
Netajkun
18. 05. 2016 16.55
-2
srebrni pravi . . zgubili smo trge v južnih republikah , ta je pa huda ! Tistih 20 mio revčkov je pa res pomembno tržišče . Pridobili smo 500 milijonski EU trg . . edino 2-3 leta se je potrebovalo za prilagoditev
kointros23
18. 05. 2016 14.40
-4
Ljudem kot je JJ se lahko zahvalimo, da lahko danes svobodno pišemo resnico tudi o Milanu Kučanu, hlapcu KPJ in JLA, ki je v želji po oblasti izdal in prodal Slovenski narod.
srebrnibreg
18. 05. 2016 14.46
+3
Slamnati tebi so takrat še plenice menjavali in zato o tem kar nimaš pojma ne trobezljaj.
Nightyfly
18. 05. 2016 14.46
+1
jaz pa vam z veseljem recem , da niste demokrat , niti dober clovek . Samo eno vprasanje vam postavim . Ali so ljudje svobodno odlocali o Sloveniji na volitvah ,plebiscitu ? .........in prosim vas , nikoli vec ne pisite o demokraciji ,ker to kar pisete in govorite sigurno ni . Spominja me bolj na besede onih dveh ,ki sta neslavno koncala ......
prašek
18. 05. 2016 14.49
+0
srebrni .... Niso jih takrat menjavali njej, ampak njeni mamici preljubi !
Nightyfly
18. 05. 2016 14.51
+0
prašek
18. 05. 2016 14.52
+0
Night ..... To je 15 letna hčerka "dame" ☺
Nightyfly
18. 05. 2016 15.00
+0
Aaaa , tiste , ki je vohunila za teboj kar na tvoji lastnini ? Ne morem verjeti ....ja kje pa je jezek ,ali je ze cez luzo ?
Nightyfly
18. 05. 2016 15.02
+0
ali ti ljudje vedo , da v svetu dobis kroglo v glavo , ce prekoracis mejo ,kjer se zacne lastnina nekoga drugega ? Uh , a nisi imel enega krepelca pri roki ?
Nightyfly
18. 05. 2016 15.04
+0
Medko ,,,potem verjetno pod tem nickom pise tudi ta dama .....
prašek
18. 05. 2016 15.05
-2
Ne, ona je zdaj PS ... pa še nekaj nickov uporablja ! Značilnost obeh pa je, da bi radi bili moški !
prašek
18. 05. 2016 15.06
-1
In ne, ona ni vohunila za menoj, prišla se je ponujat !
Nightyfly
18. 05. 2016 15.07
-1
prašek
18. 05. 2016 15.09
-1
Ja, blizu je Šentilj in kamionsko parkirišče ....
kointros23
18. 05. 2016 14.38
-3
In se je mali veliki izdajalec spet podelal v plenice. Tiskovne ne bo. Je pogruntal, da ta ovadba ni hec. In tudi na soočenje, na katero ga na RTV javno poziva JJ, ne upa :)) Ja, malemu ne bo več smešno.
Nightyfly
18. 05. 2016 14.47
+3
iz vasega pisanja se ze razbere strah ...kaj bo rekel veliki clovek .
srebrnibreg
18. 05. 2016 14.52
+2
Nig- pa zakaj žališ normalne ljudi s tem, da se tega primitivnega puhoglavca vikaš?
gamper
18. 05. 2016 14.24
+2
Spet s starimi zgodbami prekrivajo nekaj kar delajo sedaj,samo da zamotijo narod. Naj se raje ukvarjajo s takimi pacienti kot je Bavcar,ki je baje tak hudo bolan,da ne more v zapor, na Brdu pa se je veselo smejal pa se kozarcek vina mu je zelo pasal.
kalatara
18. 05. 2016 14.29
+1
Manu Cocker
18. 05. 2016 14.24
+1
kaj pa bi lahko JJ prodajal , ce ne bi Kucan preprecil....
kalatara
18. 05. 2016 14.27
-2
kalatara
18. 05. 2016 14.28
+0
vse skupaj je pa žal zastaralo na sodiščih in tožilstvih, kjer so bli tapravi kadri!!!
prašek
18. 05. 2016 14.41
+1
Zaščitnica rudarjev je slučajno nekam založila nujno depešo Interpola !
prašek
18. 05. 2016 14.41
+1
Nightyfly
18. 05. 2016 14.49
+0
prašek
18. 05. 2016 14.59
+1
Menda še vedno nekaj meglo meša po sodišču, ampak glavne besede pa več nima !
kalatara
18. 05. 2016 14.21
+2
Pa tud če je kučan vedel za predajo orožja (po mojem ni), bi mu dal prav, saj si ne morem zamislit kolk bi pokasiral IJJ in kompanjoni če bi še vse tisto orožje prodal, ki ga je vzela JLA!!!!!