Slovenija

Že s popisom divjih odlagališč imajo polne roke dela

Ljubljana, 21. 01. 2010 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Bračko
Komentarji
9

V Sloveniji naj bi bilo več kot 50.000 divjih odlagališč. Prostovoljci in gozdarji jih že popisujejo in tako pripravljajo seznam tistih, ki jih bodo aprila očistili v akciji Očistimo Slovenijo. Pomagajo jim prostovoljci.

V Sloveniji naj bi bilo več kot 50.000 divjih odlagališč. Prostovoljci in gozdarji jih že popisujejo in tako pripravljajo seznam tistih, ki jih bodo aprila očistili v akciji Očistimo Slovenijo. Pomagajo jim prostovoljci.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adolph
22. 01. 2010 18.47
Na stirideset Slovencev eno smetisce,halo,lepa Slovenija . . . .
bnam 2707
22. 01. 2010 11.29
Pozdravljam tako akcijo,ker je potrebno enkrat narediti red.Moram pa pripomniti,da je to dolžnost ministrstva za okolje in inšpektorata za okolje.namesto,da bi ukrepali,ko so obveščeni o anomalijah v oklju,se nič ne zgodi.Tu niso samo smeti,tu so še nelegalni posegi v okolje in kmetijska zemljišča,za kar pa se na ministrstvu za okolje ne zganejo.Primer ljubljanskega barja je deponija peska in odpadnega gradbenega materijala ob ižanski cesti,ki je tako velika,da se vidi iz google earta.Velika kot manjše letališče.Ob vseh pozivih pristojnim kot so ministrstvo za kmetijstvo,ministrstvo za okolje in prostor,naravovarstvene organizacije,natura 2000,je zadeva ostala takšna kot je,celo širi se.Tudi inšpektoratom,ki so odgovorni za take stvari,se ni zdelo vredno,da bi ukrepali in zahtevali vzpostavitev prvotnega stanja in odstranitev nelegalne dejavnosti na Ljubljanskem barju.Vse skupaj pa se dogaja v samem krajinskem parku.V šestih letih ni bilo nobenega odziva z strani odgovornih,pa čeprav bi lahko to uredili v 24 urah.In takih cvetk je še mnogo.moje mnenje je,da naj tisti,ki bi morali skrbeti za take anomalje in preprečevati nelegalno dejavnost,takoj oditi iz služb,ki jih opravljajo,ker tja enostavno ne sodijo.V pisarnah grejejo svoja jajca,o ukrepih ni govora.Gre za opustitev dolžnosti,kar je kaznivo dejanja.Od pristojnih ministrstev in naravovarstvenikov pričakujem odločno ukrepanje! Vse pa se mi zdi,da gre za veze in poznanstva,saj bi v nasprotnem že zdavnaj odstranili nelegalno dejavnost v krajinskem parku Barje.Če že imamo državni aparat,naj vsaj funkcionira tako kot se zagre.Glede na to,da v proračuni ni dovolj sredstev,bi vlada lahko razmišljala o odpuščanju neproduktivnih uradnikov iz krivdnih razlogov.Če je Erjavec letel zaradi kant,naj ti letijo zaradi smeti in neodgovornega dela.
JanezNovakJohn
22. 01. 2010 10.37
Prostovoljci bomo opravili tisto kar bi moralo dobro plačano ministrstvo. O.K.
6-5
22. 01. 2010 09.24
Vsa odlagališča bi lahko označili s kordinatami gps-ja in pripravili seznam po abecednem redu. Tudi gotografarji lahko prispevajo s koordinatimi določanji Pijani slovenci odvržejo svoje izpraznjene posode največ ob avtocastah na priključkih avtocest Za blogarje so pomembni parlament in posamezni politiki, ki imajo urejena odlaganja in prav gotovo nimajo nobene zveze glede čiščenja za nevestnimi pijanimi državljani
rkl
22. 01. 2010 07.18
rad bi vidu kolk se jih je prjavilo za akcijo iz pisarn ministrstva za okolje
smod.lak
22. 01. 2010 01.25
Tisti, ki bi pa to morali delati, za kar so plačani pa spet nič. Ministrstvo za okolje in prostor, inšpektorji za okolje in prostor ter drugi organi določeni v Zakonu o varovanju okolja - nič od nič. iz pisarn na teren pa naj začno delat.
veselo-na-delo
22. 01. 2010 00.29
Koliko je še pa odlagališč ki so pokopana (pod zemljo)to pa ne vedo,tako da Slovenija nebo še čista dokler tega ne odstranijo, za to pa rabijo detektorje kovin da lahko še to(a) odkrijejo ki so zakopana.
anjerd
21. 01. 2010 23.40
Začeli bodo v parlamentu.
alterego
21. 01. 2010 22.46
v prvi vrsti bosta smeti pobirala Podobnik in Erjavec, Gantar pa Kopač bosta pa žaklje držala?