Slovenija

Židan: Kar obljubljamo, tudi takoj naredimo

Ljubljana, 14. 06. 2014 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Socialni demokrati so stabilnost, ki tej državi daje upanje, je na tradicionalnem srečanju v Mostecu dejal predsednik SD Dejan Židan. "Sedaj gremo na volitve in za razliko od drugih ne obljubljamo mnogo, a kar obljubimo, tudi takoj naredimo," je še dodal.

Predsednik SD Dejan Židan
Predsednik SD Dejan Židan FOTO: POP TV

Predsednik SD Dejan Židan je na tradicionalnem srečanju v Mostecu simpatizerje SD pozval, naj skupaj s svojimi sosedi in znanci 13. julija pridejo na volišča.

Kot je v nagovoru ob začetku volilne kampanje pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami poudaril Židan, SD ni povzročila trenutne vladne krize, a zato pušča za sabo dobro zapuščino. Spomnil je, da so v prejšnji vladi Boruta Pahorja zapustili državo, v katero se je po dolgih letih znova vrnila gospodarska rast, zdaj pa imamo pred volitvami zaradi delovanja SD ponovno gospodarsko rast in zmanjševanje števila brezposelnih.

"Če bi vzdržali, bi bilo v tej državi čez pol leta boljše stanje med ljudmi, ampak to vlado so ponovno zrušili zaradi osebnih egov," je prepričan Židan.

Skupni blok SD, Solidarnosti in DeSUS

Ob tem omenil predvolilno povezovanje in dejal, da so edini v tej državi, ki lahko pokažejo na "svoj socialnodemokratski blok za vse generacije". To je skupni blok SD, Solidarnosti in DeSUS, je pojasnil. V ta blok ne vabijo liberalcev niti ljudi, ki ne vedo, da mora biti človek na prvem mestu, je dodal.

Sedanje volitve niso v pravem času, Slovenija je na poti okrevanja in vsaka politična nestabilnost pot okrevanja upočasni. Mi smo se borili za stabilnost, zato je pomembno, da 13. julija vsak od simpatizerjev SD pride na volišče in pripelje s seboj svoje sosede in znance, ker se borimo za ljudi. Predsednik SD Dejan Židan

Židan v nagovoru ni pozabil na podeželje, kjer živi polovica državljanov in "o katerih se govori samo pred volitvami". Za slovensko podeželje, slovenske kmete in kmetice delamo ves čas in tudi zato lahko pokažemo, da je v Sloveniji ponovna prisotna rast kmetijske proizvodnje.

Predsednik ljubljanske organizacije SD Anton Colarič je izpostavil, da so sposobni povezovanja, kar kaže na oblikovanje socialdemokratski bloka, s sprejetim programom pa Sloveniji vračajo prihodnost. "Zdaj se igra začenja na novo in naša stranka skupaj s partnerji je na dobri poti z novim predsedujočim stranke in tudi jasnim in uresničljivim programom, je dejal in zaključil s sloganom SD: "Sloveniji vrnimo prihodnost z dejanji".

Sopredsedujoči Solidarnosti Damjan Mandelc pa je med drugim izpostavil zavezo, da na podlagi vizije za Slovenijo in vrednot, ki jih zastopajo, dosežejo preboj nove politike in nove odgovornosti.

Srečanje SD
Srečanje SD FOTO: POP TV


 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (490)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tirolec
16. 06. 2014 19.37
....ta pa tudi ne ve kaj dela....pokopal bo levico z lastno levico...
HooplaToopla
16. 06. 2014 18.54
+2
Tile faloti v SD postajajo vedno bolj sumljivi. >>> Če človek pogleda samo t.i. predsednika Pahorja, kakšne stresa in počne ... Na meji tega, da bi ga v kaki bolj normalni državi spakirali na zaprtega. Ne moremo več vedeti ali zaradi premalo ali preveč zdravil tipu tako seka ....>>> Lukšič?... Lump, da mu težko najdeš par ... Židan je tudi že na pogled bolj primeren za okrajnega vodjo izpostave "Nove Slovenije" .... Ne pa za vodjo resne levice. Ki jo v Sloveniji zaenkrat predstavljamo tako ali tako - le in samo "Slovenski Boljševiki". >>> Ki se zavzemamo za sovjetizacijo Slovenije. >>> In seveda za takojšen izstop iz NATO pakta. - Piši kući propalo ... Klošarji. >>>> Pametni državniki bi se naj raje povezovali s takimi, ki vedo, kaj sta red in disciplina. >>> Kot denimo Kim v PjongJangu. >>> Tudi Kitajci bi zagotovo našteli lepe denarce v Slovenski proračun, če bi jim odstopili denimo nekaj deset hektarov ljubljanskega barja za raketno bazo in letališče. >>> Luka Koper bi le od priveza in oskrbe ene kitajske letalonosilke in parih podmornic, zaslužila več kot kot od pretovarjanja vseh banan, kar jih svet premore. NATO paktu moramo pa še doplačevati, da nas nateguje.>>>> Skratka - Pravi levičarji bi se povezali s DPRK Severne Koreje in komunistično partijo Kitajske. >>> Tile naši levičarji so pa levičarji bolj zato, ker z levo roko kradejo, ko jih človek gleda v desno. >>> Zoki, Lukšič, Kučan, Židan, Pahor, Bratuškova, Cerar ... Katoliško- kapitalistični faloti in agenti Vatikana in Pentagona, ki nas bodo za četrt cene prodali za hlapce. Ne pa levičarji ...
BANDA UŠIVA
16. 06. 2014 16.41
+2
Suzana Lovec je mačka za znoret!
dule100
16. 06. 2014 07.25
+4
Za tegale bi bilo veliko boljše, ko bi se držal koruze in salam !
zoobkozob
16. 06. 2014 07.19
+6
g.Židan,19let ste bili v vladi,kaj ste naredili??????
dejgateprat3
16. 06. 2014 12.19
calypsek
15. 06. 2014 23.56
+4
Tale Židan je ena prava rit hinavska
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
15. 06. 2014 21.35
+2
A ta zdej tud laže....
Primož Trubar 1
15. 06. 2014 18.15
+3
Mandela je tud dolg čaku, je pa dočakal konec aperthajda, tud mi bomo dočakal konec pajdaškega komunizma.
belaovca
15. 06. 2014 18.05
+5
CERAR....ceste so potrebne popravila.....evo alternative.....
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
15. 06. 2014 21.36
+0
On je strukuvnjak za ustavo.... ceste so preveč banalne... .
belaovca
15. 06. 2014 18.01
+1
v nogometnem žargonu to pomeni ...avtogol za avtogolom.....ljudsko....ščije proti vetru....vsak ki je za janeza in ludo milo....
Primož Trubar 1
15. 06. 2014 17.57
+0
Dajmo vsi leve volt, da doživimo v živo Grčijo, nav pol treba dol na dopust hodit.
Paskakvali
15. 06. 2014 18.17
+1
Al pa Janeza.........pa mamo Čile......pa to......
ablenka
15. 06. 2014 21.24
+0
najboljš je res kompletno levico, pa naj nas spravijo v čisti poden, morda se bomo tako pobrali, kot feniks, dajmo....
Kirbi_Bundi
15. 06. 2014 17.51
-3
Spoštovani g Židan minister MKO v četrtkovi oddaji tv tarča ste govorili, kako se boste borili proti korupciji vseh vrst, naj vas spomnim da ste nekaj mesecev nazaj podaljševali koncesijske pogodbe v tem primero gre z vaše strani za pravo sprenevedanje in zavajanje državljanov z vaše strani.Tako ste letos lastnikom dimnikarskih podjetjih ki so hudo kršili pogodbe in pridobivali zelo velike premoženjske koriti na škodo 670.000 TISOČ uporabnikov v RS ,med njimi je veliko SD oz vaših volivcev. Posebej to velja za vašo volilno bazo v Pomurju. Tako bi morali uporabniki dobro razmisliti na volitvah koga bodo volili,saj jih je 670.000 TISOČ v RS in tako izločiti tiste, ki so taka početja nagrajevali .Citat iz članka DCI Malečnik >> ABD dimnikarstva. Katero je neupravičeno zaračunavalo prevozne stroške in na ta način pridobilo proti pravno premoženjsko korist v višini 46.248.00€, Kar je ugotovljeno s strani Okrožnega sodišča v Murski Soboti kjer je bilo oškodovanih čez 12.000 uporabnikov v devetih pomurskih občinah. Prav tako je omenjeno podjetje vpisovalo iste serijske številke izstavljenih računov večim uporabnikom, kakor tudi so ročno vpisovali te serijske številke, tako, da je očitno šlo za utajo davkov. << >>Citat iz članaka Trma. Toda Dimnikarstvo Dovrtel naj bi storilo kar 124 kaznivih dejanj kjer so opetnajstili tiste, ki so jih spustili v hišo kot pooblaščene dimnikarje! Osumljen je Simon Dovrtel, odgovoren za tehnični del in nadzor. In vsebina vseh tek početij? Preprosto: napačni računi na škodo strank, jasno! In zato se je redno dogajalo, da so dimnikarji zaračunavali po svoje, da o zlorabi vloge koncesionarja sploh ne pišemo! Pri tem so prekoračili pooblastila in zavajali za povrh še zdravstveni inšpektorat z napačnimi podatki. Izplen? Neupravičena premoženjska korist, računi pa so se razlikovali za deset in več evrov. Malo? Ob dejstvu, da Dovrtelovi dimnikarji delajo veliko, niti ne. Očitki iz kazenske ovadbe so toliko hujši, če pomislimo, da so dimnikarji "napadali" starejše ljudi. Tako je Uršula K. stara 87 let plačala po navedbah kriminalistov kar 30 evrov preveč kar samo dokazuje kako samopašno je bilo početje Dimnikarstva Dovrtel. Za povrh pa je bilo početje dimnikarje "stimulirano", ker so bili plačani od prometa - dimnikarji so prejeli 15% od mesečnega iztržka, ki so ga ustvarili....Oktobra lani so pri Dovrtelu izvedli hišno preiskavo,zasegli podatke in našli (v kazenski ovadbi) vsaj 124 oškodovancev....
Primož Trubar 1
15. 06. 2014 17.55
-2
Kaj se pa čudiš, on je diplomiral na VIP, veze in poznanstva.
srebrnibreg
15. 06. 2014 18.02
+2
Pa kaj s tem bluziš že dva dni. Če se ti je kdo kje zameril se tja obrni ne na Židana. Ne bo ti on reševal privat probleme pa tudi inšpektor on ni.
Kirbi_Bundi
15. 06. 2014 19.01
+1
srebrnibreg zgleda da imaš zelo omejene sposobnosti , in ne razumeš okoliščin iz teksta- tako ti predlagam da ti naj negdo rastolmači name samega teksta.lp
srebrnibreg
15. 06. 2014 19.11
+0
Ne bluzi sto krat eno in isto, ker ti to nič ne pomaga.
calypsek
15. 06. 2014 23.58
komar marko
15. 06. 2014 17.38
-1
Nekaj je zanimivo! Naši prjatli SIROMAKI so še pred enim tednom trdili, da se morajo združiti: Butlškova, Šoltes in Cerar! No ja, po današnbjih brifingih trdijo, da je potrebno navijati samo za CERARJA, sicer SALONSKEGA politika BREZ IZKUŠENJ! Te pri vodenju niso potrebne. Kaj sledi! kakršni volilci, taka vlada! Kapiš?
komar marko
15. 06. 2014 17.36
+1
Sem poslušal enega poslanca , ki je razlagal zakaj REferendum ne more biti na isti dan kot EU volitve. Razlaga je bila, da njegovi volilci ne bi dojeli, kaj ej razlika med obema stvarema! kapiš? Le kako potem naj TAKI volilci RAZUMEJO PROGRAM, SPLOH PA ČE GA NIMAJO IN SAMO LEPOREČIJO! Kapiš?
Primož Trubar 1
15. 06. 2014 17.52
-1
Oni nimajo svojih volivcev za to , da kaj razumejo, ampak, da obkrožjo njih, če bi kaj razumel, pol jih neb obkrožil.
Primož Trubar 1
15. 06. 2014 17.31
+3
Cerar ustanovu stranko, vse volivce vabi na izlet v Grčijo, da si v živo ogledajo stanje, ki bo pri nas, po zaključku njegove vladavine.
belaovca
15. 06. 2014 18.03
-1
ne rabi vabit....doživljamo na lastni koži....no še malo.....do dvajsetega šestega.....5 dni še....veš.....zapomni si.....
Primož Trubar 1
15. 06. 2014 18.17
+3
2 stavka, al pa nas komentirat, to je domet leve opcije.
Primož Trubar 1
15. 06. 2014 17.29
+0
Vlada, v kateri je SD ni sposobna niti cest vzdrževati, zdaj bi pa radi vlado vodili. Se bomo namesto po asfaltu vozili po makadamu? Na Direkciji za ceste vlada obsedeno stanje. Denarja za osnovno vzdrževanje je le še do konca meseca.
komar marko
15. 06. 2014 17.34
-2
Kako da ne. Pravkar naslednik LUKŠIČA ugotavlja, da kar obljubijo takoj naredijo! Edino kar sem do sedaj zasledil, da so naredili je bil PUF na PUF!
belaovca
15. 06. 2014 17.18
+0
torej...naslednji vikend je že v progasti piđami......slika...prstne odtise mu bodo vzeli kod vsem zlikovcem...pa DNK......sledi šišanje....
komar marko
15. 06. 2014 17.33
+2
Prjatu, ti pa ogromno veš! Le kako to? Izkušnje? Kapiš?
calypsek
16. 06. 2014 00.00
-2
Primož Trubar 1
15. 06. 2014 16.56
-2
Le volte jih, smo samo 28,5 M dolžan, te bi rad do 40 M prišli, edino to takoj nardijo, da nas zadolžijo.
prašekk
15. 06. 2014 17.11
+0
Brez skrbi bodi, tokrat ne bo Ivan za krmilom !
ROMELS
15. 06. 2014 17.15
+0
Janez, janez vseh slovencev, je poštenjak.
belaovca
15. 06. 2014 17.25
-1
ma kaki poštenjak...v šoli so mu fantje pisali naloge....ponavadi fantje odličnjaki tišejo porednim deklicam...zakaj se punce niso za janeza zmenile in mu dale naloge pisat.....odgovor.....ker ni nič znal in je bil že takrat grd....
flojdi
15. 06. 2014 16.35
+0
.omammovolov, in mamo ŽE SoPredSedUuJoče.............
flojdi
15. 06. 2014 16.28
-1
. a smem sam prašat, KAJ so že Naredl KUJ
flojdi
15. 06. 2014 16.31
-1