Slovenija

Zimske počitnice spet v dveh delih

Ljubljana, 17. 05. 2012 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski šolarji z različnih koncev države bodo imeli zimske počitnice spet izmenično dva tedna. Prvi bodo šli na zimski oddih tisti z vzhoda države, teden pozneje pa še z zahoda. S tem se odpravljajo enotne počitnice, pa tudi ločitev na Ljubljano in Maribor ter preostale regije.

V prihodnjem šolskem letu bodo počitnice spet v dveh delih. Vendar ne bodo več ločeni Ljubljana in Maribor ter preostali kraji po Sloveniji, pač pa bodo najprej na počitnice odšli šolarji z vzhoda Slovenije, teden dni za njimi pa z zahoda.
V prihodnjem šolskem letu bodo počitnice spet v dveh delih. Vendar ne bodo več ločeni Ljubljana in Maribor ter preostali kraji po Sloveniji, pač pa bodo najprej na počitnice odšli šolarji z vzhoda Slovenije, teden dni za njimi pa z zahoda. FOTO: Thinkstock
Podrobnejša navodila o novem šolskem koledarju mora minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk izdati do konca junija. Pravilnik pa se bo začel uporabljati 1. septembra, z novim šolskim letom.

Po predlogu pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole bodo zimske počitnice spet v dveh delih izmenično po območjih statističnih regij. Najprej bodo imeli počitnice šolarji iz vzhodne statistične regije, nato še tisti z zahoda države. Prvo obdobje se začne tretji ponedeljek v februarju, drugo pa teden kasneje.

Na zimske počitnice se bodo v šolskem letu 2012/13 tako najprej odpravili učenci osnovnih šol z območja statističnih regij jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije. Teden pozneje pa bodo na zimske počitnice odšli še šolarji iz statističnih regij gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije.

Predlog spremembe pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole je sicer v medresorskem usklajevanju, pripombe pa je možno oddati do 30. maja.

Do šolskega leta 2010/11 so enotedenske zimske počitnice potekale v zaporednih tednih za Ljubljano in Maribor ter za preostalo Slovenijo. S spremembo pravilnikov o šolskih koledarjih so bile v šolskem letu 2010/11 prvič poenotene zimske počitnice za osnovne, srednje in glasbene šole in so se za vse začele tretji ponedeljek v februarju. Proti različnim datumom počitnic so bile družine, katerih otroci so se šolali v različnih krajih oz. regijah, kar je onemogočalo skupno počitnikovanje.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lepota in zdravje
18. 05. 2012 12.29
+1
Gužva bo manjša,zadnji čas
JanezNovakJohn
18. 05. 2012 12.08
+1
Ali se nimajo s čim bolj pametnim ukvarjati. To me spominja na župane ki tik pred volitvami kak pločnik asvaltirajo, na keterega so čakali 4 leta. Račun za ta pločnik pa plača naslednji župan.
titovka
18. 05. 2012 11.02
-2
pa saj človek ne more verjeti...kakšno lažnivo oblast imamo!!!!!
kraut
17. 05. 2012 22.01
+10
haha ukinli so še tisto malo kar je lukšič pustil za sabo, eh preseranti nesposobni parlamentarni =)
DeBill
17. 05. 2012 23.05
+4
Naj raje ukinejo krompirjeve in dajo dva tedna skupaj pozimi. To da so skupaj je šisto v redu, saj se lahko zgodi, da je eden izmed otrok v srednji šoli v drugi statistični regiji kot ostali.
nekdo...
17. 05. 2012 21.47
+15
Kaj če bi razdelili počitnice na 8 delov!? LJ, MB, CE, KR, KP, MS, NM, SG!? TAKO BODO ŽIČNIČARJI GOTOVO ZASLUŽILI NAJVEČ... *****
BykerBoy
17. 05. 2012 21.26
+20
Največja bedarija, ki se lahko zgodi, torej naši žičničarji lahko delajo samo dva tedna na leto, ker bodo dovolj zaslužili za celo leto z našimi šolarji.Na koncu se bo nekdo spomnil in uzakonil, da morajo šolarji obvezno v zimskih počitnicah smučat na naša boga smučišča ja starše pa nebo nihče nič vprašal, banda nesposobna.