Zimske počitnice spet v dveh delih

Slovenski šolarji z različnih koncev države bodo imeli zimske počitnice spet izmenično dva tedna. Prvi bodo šli na zimski oddih tisti z vzhoda države, teden pozneje pa še z zahoda. S tem se odpravljajo enotne počitnice, pa tudi ločitev na Ljubljano in Maribor ter preostale regije.

Sneg

V prihodnjem šolskem letu bodo počitnice spet v dveh delih. Vendar ne bodo več ločeni Ljubljana in Maribor ter preostali kraji po Sloveniji, pač pa bodo najprej na počitnice odšli šolarji z vzhoda Slovenije, teden dni za njimi pa z zahoda. (Foto: Thinkstock)

Podrobnejša navodila o novem šolskem koledarju mora minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk izdati do konca junija. Pravilnik pa se bo začel uporabljati 1. septembra, z novim šolskim letom.

Po predlogu pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole bodo zimske počitnice spet v dveh delih izmenično po območjih statističnih regij. Najprej bodo imeli počitnice šolarji iz vzhodne statistične regije, nato še tisti z zahoda države. Prvo obdobje se začne tretji ponedeljek v februarju, drugo pa teden kasneje.

Na zimske počitnice se bodo v šolskem letu 2012/13 tako najprej odpravili učenci osnovnih šol z območja statističnih regij jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije. Teden pozneje pa bodo na zimske počitnice odšli še šolarji iz statističnih regij gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije.

Predlog spremembe pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole je sicer v medresorskem usklajevanju, pripombe pa je možno oddati do 30. maja.

Do šolskega leta 2010/11 so enotedenske zimske počitnice potekale v zaporednih tednih za Ljubljano in Maribor ter za preostalo Slovenijo. S spremembo pravilnikov o šolskih koledarjih so bile v šolskem letu 2010/11 prvič poenotene zimske počitnice za osnovne, srednje in glasbene šole in so se za vse začele tretji ponedeljek v februarju. Proti različnim datumom počitnic so bile družine, katerih otroci so se šolali v različnih krajih oz. regijah, kar je onemogočalo skupno počitnikovanje.

 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
lepota in zdravje 18.05.2012 12:29:57
Gužva bo manjša,zadnji čas
Več komentarjev