Zimske počitnice spet v dveh delih

Slovenski šolarji z različnih koncev države bodo imeli zimske počitnice spet izmenično dva tedna. Prvi bodo šli na zimski oddih tisti z vzhoda države, teden pozneje pa še z zahoda. S tem se odpravljajo enotne počitnice, pa tudi ločitev na Ljubljano in Maribor ter preostale regije.

Sneg

V prihodnjem šolskem letu bodo počitnice spet v dveh delih. Vendar ne bodo več ločeni Ljubljana in Maribor ter preostali kraji po Sloveniji, pač pa bodo najprej na počitnice odšli šolarji z vzhoda Slovenije, teden dni za njimi pa z zahoda. (Foto: Thinkstock)

Podrobnejša navodila o novem šolskem koledarju mora minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk izdati do konca junija. Pravilnik pa se bo začel uporabljati 1. septembra, z novim šolskim letom.

Po predlogu pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole bodo zimske počitnice spet v dveh delih izmenično po območjih statističnih regij. Najprej bodo imeli počitnice šolarji iz vzhodne statistične regije, nato še tisti z zahoda države. Prvo obdobje se začne tretji ponedeljek v februarju, drugo pa teden kasneje.

Na zimske počitnice se bodo v šolskem letu 2012/13 tako najprej odpravili učenci osnovnih šol z območja statističnih regij jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije. Teden pozneje pa bodo na zimske počitnice odšli še šolarji iz statističnih regij gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije.

Predlog spremembe pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole je sicer v medresorskem usklajevanju, pripombe pa je možno oddati do 30. maja.

Do šolskega leta 2010/11 so enotedenske zimske počitnice potekale v zaporednih tednih za Ljubljano in Maribor ter za preostalo Slovenijo. S spremembo pravilnikov o šolskih koledarjih so bile v šolskem letu 2010/11 prvič poenotene zimske počitnice za osnovne, srednje in glasbene šole in so se za vse začele tretji ponedeljek v februarju. Proti različnim datumom počitnic so bile družine, katerih otroci so se šolali v različnih krajih oz. regijah, kar je onemogočalo skupno počitnikovanje.

 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
lepota in zdravje 18.05.2012 12:29:57
Gužva bo manjša,zadnji čas
Janez Novak 18.05.2012 12:08:02
Ali se nimajo s čim bolj pametnim ukvarjati. To me spominja na župane ki tik pred volitvami kak pločnik asvaltirajo, na keterega so čakali 4 leta. Račun za ta pločnik pa plača naslednji župan.
titovka 18.05.2012 11:02:50
pa saj človek ne more verjeti...kakšno lažnivo oblast imamo!!!!!
 
kraut 17.05.2012 22:01:20
haha ukinli so še tisto malo kar je lukšič pustil za sabo, eh preseranti nesposobni parlamentarni =)
DeBill 17.05.2012 23:05:46
Naj raje ukinejo krompirjeve in dajo dva tedna skupaj pozimi. To da so skupaj je šisto v redu, saj se lahko zgodi, da je eden izmed otrok v srednji šoli v drugi statistični regiji kot ostali.
 
nekdo... 17.05.2012 21:47:58
Kaj če bi razdelili počitnice na 8 delov!? LJ, MB, CE, KR, KP, MS, NM, SG!? TAKO BODO ŽIČNIČARJI GOTOVO ZASLUŽILI NAJVEČ... *****
 
BykerBoy 17.05.2012 21:26:21
Največja bedarija, ki se lahko zgodi, torej naši žičničarji lahko delajo samo dva tedna na leto, ker bodo dovolj zaslužili za celo leto z našimi šolarji.Na koncu se bo nekdo spomnil in uzakonil, da morajo šolarji obvezno v zimskih počitnicah smučat na naša boga smučišča ja starše pa nebo nihče nič vprašal, banda nesposobna.
Več komentarjev