Slovenija

16-letna Nika žrtev prisilne prostitucije: trgovcem jo je predal fant, ki ga je spoznala na zabavi

Ljubljana, 16. 10. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Vesna Lambergar
Komentarji
422

16-letna Nika ni slutila, da jo bo druženje s fantom, ki ga je spoznala na zabavi, spravilo v resno nevarnost. Zvabil jo je na koncert v Italijo in tam predal trgovcem z ljudmi. To je le ena od tragičnih zgodb deklet, ki postanejo žrtve prisilne prostitucije. Podvržene so vsakodnevnemu fizičnemu in psihičnemu mučenju.

16-letna Nika iz Ljubljane in 22-letna Gabriela iz Santa Dominga. Dve popolnoma različni punci, z različnima življenjskima zgodbama, a kljub temu imata eno skupno točko - obe sta postali žrtvi prisilne prostitucije.

Žrtve prisilne prostitucije so v 98 odstotkih ženske in deklice.
Žrtve prisilne prostitucije so v 98 odstotkih ženske in deklice. FOTO: Thinkstock

16-letna Nika se je na eni od rejverskih zabav zaljubila v didžeja. Naslednji dan je šla z mamo po novoletnih nakupih in nato rekla, da bo ostala še malo zunaj. Domov se ni vrnila. Moški, ki ga je spoznala, je njo in njeno prijateljico povabil na koncert v Italiji. Dekleti sta povabilo sprejeli, a niti slutili nista, da didžej sodeluje s kriminalno združbo, ki je bila del verige trgovine z ljudmi. Po koncertu ju je predal trgovcem, ki so ju iz Italije odpeljali v Amsterdam in ju tam začeli pripravljati za "delo". Le pravočasna in intenzivna iskalna akcija slovenske in nizozemske policije je preprečila najhujše. Pri iskanju so sodelovale tudi njune prijateljice, ki so vedele, da sta odšli z didžejem. Našli so ju v enem od hotelov, kjer sta morali čakati, preden bi ju odpeljali na cesto. Punci se sploh nista zavedali, v kaj sta nehote padli in kaj vse bi se jima lahko zgodilo.

Medtem ko sta se dekleti izognili najhujšemu, pa je zgodba 22-letne Gabriele iz Dominikanske republike veliko bolj tragična. Gabriela je bila po razhodu s partnerjem, s katerim je imela dva otroka, in izgubo službe v frizerskem salonu obupana. Nekdanji partner ni bil pripravljen družini finančno pomagati, zato se je 22-letnica znašla v hudi finančni stiski. Prek prijateljice je spoznala žensko, ki ji je je povedala, da je kot plesalka dve leti delala v Sloveniji in zelo dobro zaslužila. Gabriela in njena prijateljica Maria sta se odločili, da bi tudi sami poskusili na ta način zaslužiti denar. Ženska, ki sta jo spoznali, jima je dejala, da se je v njunem imenu pozanimala pri slovenskem delodajalcu Igorju ter da ju je pripravljen zaposliti.

Za delo v Sloveniji sta morali urediti vizo za začasno bivanje. Odpravili sta se v Argentino, saj se tam nahaja najbližje predstavništvo Slovenije. A ker Gabriela ni imela denarja za pot, ji je na pomoč priskočila mama, ki je najela hipotekarni kredit v višini 3000 evrov.

A Gabriela in Maria sta v Argentini izvedeli, da bo postopek trajal cel mesec. Ker sta najeli sobo v hotelu, sta porabili skoraj ves denar. Dovoljenji za začasno prebivanje v Sloveniji sta sicer pridobili, vendar sta se morali vrniti domov, saj sta bili že povsem brez denarja. Gabriela in njena mama sta bili sicer zelo zaskrbljeni, kako odplačati kredit, ampak sta se odločili, da je treba zadevo speljati do konca in najti način, kako bo Gabriela pridobila dodaten denar za pot v Slovenijo. Zato sta za pomoč prosili še teto, ki je tudi sama najela hipotekarni kredit v višini 1000 evrov. Podobno se je znašla tudi Maria in obe sta prileteli v Slovenijo.

Razlika med prostovoljno prostitucijo in prisilno je ta, da se prva dogaja s privolitvijo oziroma na podlagi odločitve odrasle osebe, za prisilno prostitucijo pa se vedno skriva prisila tretje osebe.

Na letališču ju je pričakal taksist, ki je povedal, da dela za Igorja in da ju bo odpeljal v nočni lokal, nad katerim bosta stanovali. Vožnja je trajala dve uri, saj ju je odpeljal proti italijanski meji. V lokalu ju je čakal Igor, ki jima je ukazal, naj se hitro preoblečeta v izzivalna oblačila, ki jih je držal v rokah. 

V prostorih nad lokalom sta spoznali še tri dekleta, dve iz Dominikanske republike in eno iz Ukrajine. Vse so morale bivati v isti, hladni, umazani sobi brez ogrevanja. Še isti večer sta Gabriela in Maria spoznali, da ne bosta samo plesali. Bili sta prisiljeni v prostitucijo in sodelovanje pri tihotapljenju droge. Igor je rekel, da mu morata za vsak za izhod iz hiše plačati 150 evrov. Prepovedal jima je komunikacijo po telefonu in zasebne stike. Za svoje delo nista prejeli nobenega plačila.

To sta le dve zgodbi deklet, ki sta doživeli in preživeli izkušnjo trgovine z ljudmi. Ob letošnjem mednarodnem dnevu boja proti tej hudi obliki kršitve človekovih pravic, ki ga vsako leto obeležujemo 18. oktobra, so v socialnem marketingu Iz principa pripravili osveščevalno kampanjo, s katero želijo ozavestiti predvsem uporabnike spolnih storitev, naj bodo pozorni na opozorilne znake prisilne prostitucije, ter jim prikazati različne načine, kako lahko osebi, za katero sumijo, da je žrtev trgovine z ljudmi, pomagajo iz te situacije.

Projekt "Prostitucija ni vedno stvar" izbire so izvedli ob sofinanciranju Urada vlade Republike Slovenije za komuniciranje, z relevantnimi informacijami pa so jim pomagali v Društvu Ključ in Mirovnem inštitutu. V okviru projekta so vzpostavili tudi spletno stran prisilnaprostitucija.si, kjer so združene informacije o tem, kakšna je situacija v Sloveniji, kdo so žrtve, kakšne metode novačenja uporabljajo trgovci in kateri so opozorilni znaki prisilne prostitucije.

Kam se lahko žrtve obrnejo?

- pokličejo policijo na 113 oziroma pokličejo policijo na anonimno telefonsko linijo 080 12 00

- napišejo anonimno prijavo na www2.gov.si/e-uprava/prijava_tl.nsf

- pokličejo Društvo Ključ na 080 17 22 (ob delavnikih med 9. in 13. uro). Klic je lahko anonimen.

V Sloveniji pomoč žrtvam trgovine z ljudmi poleg Društva Ključ nudita tudi Slovenska filantropija in Slovenska Karitas.

Dekleta prodajajo tudi v Slovenijo

V Principu poudarjajo, da je glede na podatke nevladnih organizacij in glede na opažanja mednarodnih organizacij jasno, da je problem prisilne prostitucije v Sloveniji vse večji. Dodajajo pa, da je dejansko število žrtev težko pridobiti iz več razlogov, predvsem pa zaradi specifične narave prisilne prostitucije, saj je dobro organizirana, težko jo je dokazati, ženske pa zaradi groženj in ustrahovanja ne želijo pričati.

Slovenija je v največji meri tranzitna država, vendar pa tudi ciljna in v manjši meri tudi izvorna država. Kot tranzitna država je del t.i. balkanske poti. Žrtve iz vzhodnoevropskih držav, največkrat Ukrajine, Romunije in Moldavije, vstopajo v Slovenijo preko Madžarske, žrtve z Balkana pa preko Hrvaške. Največkrat pa so namenjene v Italijo.

Število oglasov za spolne usluge v slovenskih časopisih in revijah ter tudi število masažnih salonov ter nočnih klubov je v porastu. Nadzor nad vsebino teh oglasov in dejanskimi uslugami ali pomanjkljiv ali pa ga sploh ni. Podobno je tudi z nočnimi klubi. Po ocenah nevladnih organizacij je v Sloveniji prek sedemdeset nočnih klubov, ki ponujajo spolne storitve. V teh lokalih delajo ženske iz Ukrajine, Moldavije, Rusije, Češke, Slovaške, Bolgarije in Romunije ter nekaj s Kosova, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške, vendar ni jasno, koliko od teh deklet je bilo prodanih.

Podatki različnih virov kažejo, da je Slovenija tudi država izvora v procesu trgovanja z ženskami. Glede na oceno lokalnih nevladnih organizacij je dežela izvora za okrog sto slovenskih deklet in žensk. Največkrat so jih, ko so bile še mladoletne, prodali v zahodnoevropske države, kot so Italija, Španija, Nizozemska in Nemčija.

Žrtve njihovi "šefi" pogosto fizično in spolno izkoriščajo.
Žrtve njihovi "šefi" pogosto fizično in spolno izkoriščajo. FOTO: Thinkstock

Kako prepoznati žrtve?

Žrtev lahko postane kdorkoli, a so to v 98 odstotkih ženske in deklice. Najbolj ranljive osebe v Sloveniji so stare med 14 in 18 let. Med 14 in 15 zaradi prehoda v srednjo šolo, od 15 do 18 pa zato, ker je to obdobje, v katerem se pojavlja velika želja po samostojnem življenju, a hkrati to obdobje spremlja tudi ogromno pomanjkanje resničnih življenjskih izkušenj. Zaradi vsespološne ekonomske krize pa so ranljiva skupina tudi starejše osebe, ki so ostale brez zaposlitve in so za preživetje pripravljene storiti marsikaj.

Kot smo že omenili, želijo v Principu z osveščevalno kampanjo predvsem uporabnike spolnih storitev ozavestiti, naj bodo pozorni na opozorilne znake prisilne prostitucije. Znake je sicer na prvi pogled težko prepoznati, a z malo več pozornosti jih lahko identificiramo. Če jih omenimo le nekaj - žrtve so prestrašene in anksiozne, imajo poškodbe, ki bi bile lahko posledice fizičnega nasilja, recimo brazgotine, poškodovan sluh in vid ter modrice, nimajo osebnih dokumentov in pogosto ne govorijo slovensko, vedejo se, kot da so prejele navodila, kaj morajo povedati ali storiti, kažejo znake, da je njihovo gibanje omejeno ali nadzorovano, živijo ali delajo v slabih bivanjskih razmerah, lahko pa so celo tetovirane na določen način, ki kaže, da pripadajo določenemu lastniku.

Izolirane, ustrahovane, prisilno drogirane

Podatki nevladnih organizacij orišejo tragično sliko vsakodnevnega življenja žrtev prisilne prostitucije. Žrtve poročajo o fizičnem in psihičnem mučenju, ki so mu dnevno podvržene. Pogosto so izolirane, ustrahovane, prisilno drogirane. Njihovi "šefi" pa jih fizično in spolno izkoriščajo.

Za razliko od prostovoljnih prostitutk, si ne smejo same izbirati strank, zato morajo početi stvari, ki jih sicer ne bi. Mnoge preživljajo resne čustvene travme, ki vključujejo simptome posttravmatičnega stresa. Veliko nevarnost zanje predstavljajo tudi spolno prenosljive bolezni, mnoge od njih pa morajo tudi večkrat splaviti v izjemno slabih higienskih razmerah.

V preteklosti trgovci z ljudmi večinoma moški, zdaj kriminalne skupine vključujejo tudi ženske

O osebah, ki trgujejo z ljudmi, je zelo malo znanega. Po podatkih policije pa gre le redko za posameznike, največkrat so le del organizirane skupine ljudi, ki ima pogosto mednarodne povezave. In če je bila v preteklosti večina trgovcev moških, pa danes lahko govorimo o novem trendu oziroma t.i. feminizaciji, saj zdaj kriminalne skupine vključujejo tudi ženske, ki imajo odločilno vlogo še posebej pri rekrutiranju, saj jim potencialne žrtve prej zaupajo, pojasnjujejo v Principu. 

Učinkovita metoda novačenja - scenarij t.i. loverboyja

Zelo učinkovita metoda novačenja žensk iz vzhodne Evrope in balkanskih držav v Slovenijo je scenarij t.i. loverboyja, ki dekle čustveno preslepi. Gre za čedne in lepo oblečene mlajše moške, ki zapeljujejo dekleta v nočnih klubih, diskotekah in tudi v bližini šol. Ljubezenski odnos ponavadi traja dlje časa, v tem času pa loverboyji dekleta vozijo na potovanja in izlete po Sloveniji in nato še v tujino. Tam jim razvajajo in kupujejo oblačila ter predstavijo prijateljem. V resnici pa so to zvodniki, ki si ogledujejo belo blago. Ko zvodnik in loverboy skleneta dogovor, jo slednji spet pelje na izlet, potem pa jo enostavno pusti tam.

Ostale metode, ki jih trgovci uporabljajo za novačenje žensk iz vzhodne Evrope in balkanskih držav v Slovenijo, vključujejo zavajanje preko ponudb za delo, kot je recimo au-pair, delo v gospodinjstvu, fotomodel, zavajanje preko ponudb za delo v zabavni industriji in plesu in zavajanje preko ženitnih ponudb. Ena od metod je tudi novačenje v spletnih klepetalnicah, kjer trgovec z leporečenjem naveže stik z žrtvijo in jo povabi na srečanje, ki pa je lahko že usodno.

Žrtve poročajo o fizičnem in psihičnem mučenju, ki so mu dnevno podvržene.
Žrtve poročajo o fizičnem in psihičnem mučenju, ki so mu dnevno podvržene. FOTO: Thinkstock

V svetu okoli 21 milijonov žrtev trgovine z ljudmi

Trgovina z ljudmi je ena od najbolj profitabilnih oblik mednarodno organiziranega kriminala. Po ocenah Mednarodne organizacije dela (ILO) znaša letni profit trgovanja z ljudmi najmanj 32 milijard dolarjev. V svetu naj bi bilo okrog 21 milijonov žrtev trgovine z ljudmi, skoraj 80 odstotkov pa jih je žrtev spolnega izkoriščanja.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (422)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ARMEL
17. 10. 2015 13.09
+4
To so naivna dekleta ki verjamejo o lepšem samo denar in slava bi bila dovolj dobra za takšne naivnice primerno ki ih je v naši deželi kar nekaj in tiste barabe ki izkoriščajo lastno ščerko za te pa strogi zapor brez izhodov in obiskov in pika.........
Mejduš
17. 10. 2015 10.30
+5
Kolko jih je takšnih ki tudi svoje ščere posilijo,ki jim bi bilo nujno treba gumi štrudlnom preluvhtati,tako da bi tiste možgane zmehčale in nebi več takšnih muk počenjali.
DAEMONIUM
17. 10. 2015 06.22
+7
Mater je dober tisti elektronski naslov kamor se lahko te zrtve obrnejo?? Ni mogel preprosto napisati policija.si ne pa en kup kratic, slesov, pomusljajev, ja kdo pa si bo to zapomnil???? Da ga gledas ga je tesko prepisati ne pa da si ga kdo zapomni??? Ampak res smo v tej drzavi eni bytci da taksno neumnost objavljajo, se bolj pa tisti ki izumljajo te naslove. Enako je z elektronskimi naslovi policijskih postaj. Nisem se srecal policaja ki bi vedel naslov svoje postaje na pamet saj je tako neymno sestavljen da si ga je nemogoce zapomniti na pamet. Je pa tudi novinar tega prispevka nekam cudaski sploh s svojo teorijo o razliki med prostovoljno in prisiljeno prostitucijo, saj ze ime pove kako kaksna poteka. Podobno kot bi razlagal katera reka tece pod Savskim mostom.
Darth Sidious
17. 10. 2015 05.49
+2
Men se zdi da je avtor tega clanka malo preveckrat gledal "Taken." Nic bat, bo Mills to zrihtal en, dva, tri.
wolfterier
17. 10. 2015 10.49
+3
To je bila pa huda zabava.In dolga.Upam,da ji je zaenkrat dovolj...
KardinalFrancRodeVKristusu
17. 10. 2015 03.32
-5
Nisem bil jaz, prisežem!
KardinalFrancRodeVKristusu
17. 10. 2015 03.35
-5
enakostzavse
17. 10. 2015 11.39
+4
tvoja ne umnost je kriva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kraljicavesolja
17. 10. 2015 12.45
+0
Enakost, a bi mi rad še kej napisu, mogoče. K si mi učer neki sral.
KardinalFrancRodeVKristusu
17. 10. 2015 03.27
-7
Itak je Kučan kriv....
BUONcaffee
17. 10. 2015 00.55
-3
Jack Rasparača nikoli niso našli. Enkrat so ga skoraj dobili, pa je zbežal skozi kanalizacijo.
Die einemaister
17. 10. 2015 08.22
+3
ja u backinghamsko palačo so pozabli pogledat
BUONcaffee
17. 10. 2015 00.39
-1
A ste gledali tisti ameriški film, ko se stranka zaljubi v prostitutko. Ne spomnim se kako se film imenuje. Igra Richard Gear in še ena znana igralka. Mislim, da Julia Roberts. Zanimiv film.
meskic
17. 10. 2015 00.58
+4
Vaukan
17. 10. 2015 10.09
+2
BUONcaffee
17. 10. 2015 00.25
+10
Afera Bulmastifi je šlo tudi za nekako nasilje. A ve kdo kako se je stvar zaključila?????
RožleMMM
17. 10. 2015 00.28
+14
....to morš unga uprašat k je biu zraven...sej veš katerga...!
RožleMMM
17. 10. 2015 00.30
+19
......zaključila se je tako .., da so videoposnetki nadzornih kamer čudežno izginili....
wolfterier
17. 10. 2015 10.50
+10
enakostzavse
17. 10. 2015 11.48
-5
BUONcaffee
17. 10. 2015 00.19
+8
Če žena namlati moža pa nič o tem. O psihičnem maltretiranju žene nad možem še nisem bral tu na 24 ur.
slovenc79
17. 10. 2015 03.28
+13
ker bi ga družba, v kateri smo, zasmehovala in označen bi bil kot copata.
yaks
17. 10. 2015 03.55
+7
Obstaja varna hiša za moške. Kdor jo rabi jo lahko obišče. Če pa moški niso dovolj pogumni... Zakaj pa niso pogumni? Ker se jim ostali moški posmehujejo.
enakostzavse
17. 10. 2015 11.32
+1
in kje se nahaja tale varna hiša za moške, ali pa zopet bluziš.
plan9
17. 10. 2015 16.16
+1
...kje je varna hiša za moške, na dobu, povšetovi, celjski pisker itd.....
gec261
17. 10. 2015 00.15
+4
Ce je slucajno kdo iz goriskega konca.. Ali pozna kdo Gabrielo iz tega clanka??
wolfterier
17. 10. 2015 10.52
+4
BUONcaffee
16. 10. 2015 23.48
+4
Denar, hiša, dober avto,....lepe ženske pa sledijo.
BUONcaffee
16. 10. 2015 23.40
-14
V bistvu zvodnik kot tak ne obstaja. Gre za nek mit, katerega so si izmislili zato stvari nikoli ne pridemo do dna. Zakon pravice išče nekoga katerega ni, prostitutka pa brez težav trži napej. Dokaz je diskriminacija prostitucije, kar v Sloveniji je raj za prostitucijo, ker je legalna in oproščena davka. Kdo naj bi bil tale zvodnik? Oseba, katera rihta stranke za prostitutko. To je zvodnik. Poglejte, katera prostitutka pa sploh dobi stranko od zvodnika? Nobena. Prej so se oglaševale preko raznih časopisov, so bile na ulicah. Danes preko interneta. Kje tu kak zvodnik????? Babe so itak mahnjene na keš. Katera lepotica pa je vzela reveža v svoj objem, nobena. Kje je tu kaj prisiljenega?????
Tone 12345
16. 10. 2015 23.22
+7
nobena vera na uči slabo, nobena nacija ni nasplošno slaba, povsod pa se najdejo ljudjje ki sramoijo svojo vero ali nacijo,-a ja hatera pa dobro uči!!!!da ne govorim o is in vse vere ki izpirajo možgane revežem ter proizvajajo svetovno nasilje brez izjeme,ćeprav ljudje hodijo v cerkev in hlinijo skromnost in poštenost pripeljali so se pa k maši z avtom visokega razreda v znak skromnosti in poštenosti!!
BUONcaffee
16. 10. 2015 23.17
-11
Baje, da prostitutka mesečno zasluži do 15.000 evrov. Sedaj pa razmislite kako je z tem denarjem, če ga ženska zasluži na lahek način, v svetu erotike, zabave, večerij in povrh brez davka. Večinoma drage obleke, avto, stanovanje, .....sledi lahko alkohol in droga. Ženska se počuti kot neka hollywoodska zvezda, ko jo stranke prosijo za zmenek in jo posipavajo z denarjem in hvalami. Njen partner ji je ponavadi počasi gre v napoto, ker od njega nima nobene koristi. Počuti se finančno premočna in samozavestna. Konča se tako, da ga obtoži, da jo maltretira, da je neresen, nesposoben,... če to ne pomaga, da jo sili v prostitucijo. Kakšen krat ženska zna biti nasilna nad njim, ga namlati. Če se on brani in jo poškoduje ga takoj prijavi. Itd. Ta zgodba ne pove nič brez nekih dokazov, govora obeh itd.
Sianne
16. 10. 2015 23.32
+6
piksolinka
16. 10. 2015 23.01
+6
Ko berem te komentarje, imam občutek da se dajete bolj med sabo kdo bo pametnejši kot pa vas zanima problem - nobena vera na uči slabo, nobena nacija ni nasplošno slaba, povsod pa se najdejo ljudjje ki sramoijo svojo vero ali nacijo, teorija komunizma je bila krasna, vendar na žalost neizvedljiva ker smo ljudje tako narejeni, da nimamo nikdar dovolj, vedno se pehamo za materijalnimi dobrinami,, denarjem...(denar sveta vladar- ne pravijo zastonj) Nekateri gredo v strašne skrajnosti -kot je ta primer - koliko nasilja in groze je v svetu , vedno več - svet je čisto znorel! in kam to pelje? Na TV prevladujejo reklame , filma zlepa ne najdeš dobrega, samo nasilje in kriminal ,internet je ravno tako poln vsiljivih reklam ,prevar, perverznosti itd ,,,,,, In kakšen zgled imajo potem naši otroci? Starši garajo v slabo plačanih službah, delovmi čas marsikje ne dopušča skoraj nobenega časa da bi se lahkoi več posvetili otrokom, zato nekateri pač zaidejo na napačno pot ki pripelje potem do takih primerov kot je ta in še marsikaj (droga, alkohol ipd... Lahko bi napisala cel roman o razmerah na tem svetu, pa nima smisla - se pa sprašujem kako je mogoče da so lahko nekateri ljudje tako strašno okrutni , kako lahko počnejo take grozovitosti -( umori, mučenja ljudi in živali, vse kar vsak dan lahko preberemo v časopisih in slišimo v poročilih) ; saj vsak človek globoko v sebi ve, kaj dela prav in kaj ne- to nam je prirojeno - vest ,; imamo dobra in slaba nagnjenja in na žalost vedno bolj prevladujejo slaba- kot da res hudič vlada svetu- nisem religiozna ,vendar ničesar več ne razumem - kaj bomo nesli s sabo ko odidemo? Neki pregovor pravi: "Ni srečen tisti ki veliko ima, ampak tisti ki malo potrebuje" in za srečo res ne potrebujemo veliko -zdravo pamet, dobro voljo in malo občutka za ljudi okoli sebe ; in morali bi se vračati k naravi ki jo samo uničujemo, pa smo del nje in od nje živimo! Naj bo dovolj, malo sem se izkašljala , prvič komentiram, lep pozdrav P
xes
17. 10. 2015 02.54
+7
Ti se kar izkasljaj ... problem je v tem, da ko neko tako barabo pripeljejo do sodnika ima miljon pravic in zagovornikov namesto da bi naredili tako kot kitajici; strel u glavo pa familiji stroske za metek zaracunat!
xes
17. 10. 2015 02.55
+10
pa sicer tega ne podpiram, ampak v primeru ugrabiteljev in trgovine z ljudmi pa pac nima milosti ... javne usmrtitve na glavnem trgu in pika!
Morana7
17. 10. 2015 14.52
+3
Se strinjam ni milosti za takšne a žal pri nas tudi morilci dobijo cca10 let in so potem predčasno zunaj zaradi lepega obnašanja..demokratičen sistem za storilce ni kaj. In to plačujemo običajni zaposleni državljani, da se lahko zgodi tudi nam...
BUONcaffee
16. 10. 2015 23.00
+1
Če bi prostitutke izdajale račune bi davčna uprava vedela za kak promet gre. Z legalizacijo prostitucije se problem do ene mere reši.
BUONcaffee
16. 10. 2015 22.54
+4
Ne razumem zakaj država ne ukrepa?
pedritsegonita
16. 10. 2015 22.59
-3
Zato so starši,ki so odgovorni za mladoletne otroke ,da vedo kje se nahajajo.. Kaj ima država s tem, če so starši neodogovorni.
BUONcaffee
16. 10. 2015 23.05
-1
Ker starši ne zaslužijo zadosti za hčerkico????? Daj no ne nakladaj v prazno. Tu na 24 ur smo že brali koliko se punce prodajajo za lastni užitek in razkošno življenje. Vprašanje je, če je obtožba te punce realna. Nikjer pa ne piše kaj o njej misli njen bivši partner. Dokler bodo zgodbe enostranske so lahko zelo vprašljive.
CyberWorm90
16. 10. 2015 22.37
+1
dobr da sm dau 16letnice skoz k sm bil star 17 : )) me zdej ne mikajo weč tko : ))) drgač pa wrjamem da kaki stari prdci bi dal celo premoženje za njo k so jh zamudli k so bli sami najstniki : )))
Obeliks Mrski
16. 10. 2015 22.27
+13
Interesantno kako so nekateri članki zaklenjeni za komentiranje dokler članki ki se nanašajo na tragedijo drugih pa široko odprti kot postojnska jama. Še bolj interesantno koliko primitivno amaterski portal je ta "najbolj obiskan portal" postal, skupaj z svojimi polpismenimi primitivci ki se predstavljajo kot novinarji. Takšno stoko kot ste vi, vas bo kaj kmalu presenetila "šamarčina", bodisi projektil ali zlomljena čeljust, rebra...Potem pa bereš "njihovo" pametovanje ,psihološka vprašanja in predlogi ter rešitve...želodec se mi obrača od vas koliko ste prozorno, hinavsko primitivni in neuki. Vesna Lambergar...get a fucking life...your own life!
fredifart
16. 10. 2015 23.29
+1