Slovenija

Zvera podprl tudi France Cukjati

Slovenj Gradec, 19. 10. 2012 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik republike kot tak nima večjih izvršilnih pristojnosti, ima pa po Zverovih besedah veliko neformalno moč in moralno avtoriteto, ki izhaja iz dejstva, da je izvoljen neposredno. Pri Türku pogreša povezovalnost.

Predsedniški kandidat SDS in NSi Milan Zver je včeraj na volilni konvenciji v podporo svoji kandidaturi v Kulturnem domu v Slovenj Gradcu poudaril pomen povezovalne vloge, ki jo ima neposredno izvoljeni predsednik republike.

Zver s podporniki v Slovenj Gradcu
Zver s podporniki v Slovenj Gradcu FOTO: Facebook

Predsednik republike kot tak nima večjih izvršilnih pristojnosti, ima pa po Zverovih besedah veliko neformalno moč in moralno avtoriteto, ki izhaja iz dejstva, da je izvoljen neposredno. "Njegovo mnenje nekaj šteje, njegova beseda nekaj šteje," je dejal Zver.

Ob tem je dodal, da v zadnjih mesecih, ko je Slovenija v krizi, tudi politični, pogreša pri aktualnem predsedniku Danilu Türku, da bi povezal vse akterje, socialne in politične, da bi našli skupni izhod krize. "Ta predsednik te možnosti, te neformalne moči, ki jo ima, ni izkoristil," je dejal Zver, ki meni, da bi jo moral, tudi, kot je dejal, zaradi otrok in vnukov, da ne naredimo kakšne velike razvojne napake ta hip.

"Za Slovenijo je potrebno, da deblokira ta politični prostor. S sedanjim predsednikom ga ne bo, blokada bo živela še naprej. V tem je tragedija naše bližnje prihodnosti," je še menil Zver, ki kot svojo prednost v primerjavi s protikandidatoma Türkom in Borutom Pahorjem izpostavlja svoj program. Predsedniška funkcija sicer po njegovih besedah ne zahteva čistega, popolnega programa, vendar pa ljudje vseeno zahtevajo neko vizijo.

Milanove besede prihajajo iz srca, njegova stališča so proizvod njegovega značaja, ne njegovega štaba. France Cukjati

Podpredsednik NSi Janez Dular je dejal, da NSi Zvera podpira zato, ker ima podobne vrednote kot stranka. Med drugim ga je označil kot "izkušenega soupravljalca Pučnikove demokratične dediščine". Nekdanji predsednik DZ in predsednik sveta SDS France Cukjati pa je poudaril, da 11. novembra ne bomo volili stranke, ampak človeka, njegove poglede in njegov značaj.

Na konvenciji so Zveru podporo med drugim javno izrekli predsednik koroškega regijskega odbora NSi Vladimir Pori, direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre in župan občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. Slednji je med drugim dejal, da je Zver svoj posluh za regionalizacijo in celovit razvoj domovine že pokazal kot minister za šolstvo. "Je človek, ki vidi dlje in vidi širše. Bo predsednik, ki ne bo pozabil Koroške," ocenjuje Rožen.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

joso
19. 10. 2012 17.25
-1
Pa kaj je to mogoče????????????????????????????????????????
joso
19. 10. 2012 17.27