Tujina
Oglas

200 konjev v Ljubljani na enem mestu!

Ljubljana, 17. 09. 2014 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prihajajočih dneh se nam obeta prav poseben dogodek. Pridite na Festival konjeniškega športa in ujemite svojega princa na belem konju.

Festival konjeniškega športa - 1
Festival konjeniškega športa - 1 FOTO:

Želite lep jesenski vikend preživeti malo drugače? V Ljubljani na Hipodromu Stožice se bo trlo konjev in njihovih dvonožnih prijateljev. Festival konjeniškega športa bo potekal od 18. do 21. septembra in bo edinstven dogodek na področju konjeništva.

Morda ste tudi vi v preteklosti sanjali, kako kot Pika Nogavička zajahate konja in se poženete dogodivščinam naproti. Nekateri so morali preskočiti marsikatero oviro, da so uresničili te sanje. Z malo podpore s strani gledalcev in na festivalu naj zmaga tisti, ki bo najbolj spreten.

Ali ste vedeli, da kosti konjevih sprednjih nog niso nikakor povezane s kostmi preostalega dela telesa? Tale posebnost ga ščiti pred poškodbami pri preskakovanju ovir.

Festival konjeniškega športa - 2
Festival konjeniškega športa - 2 FOTO:

V Konjeniškem klubu Didašport so se odločili, da celoten izkupiček festivala podarijo v dobrodelne namene. Ker za zdrav otrokov razvoj ni pomembna le hrana ampak tudi prijetno okolje, bodo mladim iz socialno ogroženih družin omogočili šolo jahanja in aktivno preživljanje prostega časa v družbi konjev. V lanskem letu so z dobrodelnimi vikendi na Ranču Kaja in Grom razveselili kar nekaj pogumnih iz Doma Malči Beličeve.

V dobrodelnosti sodelujete z nakupom vstopnice (3 EUR za en dan) ali z nakupom srečke na festivalskem srečolov. Lahko pa preprosto pošljite sporočilo z mobilnega telefona s ključno besedo "KONJ" na številko 1919 in donirate 1 EUR ter tako prispevate za otroke iz socialno ogroženih družin.

Na Festivalu konjeniškega športa se bodo predstavili tudi znameniti konji Lipicanci ter spektakularen nastop policijske konjenice, česar nikakor ne smete zamuditi. Več o programu si preberite na strani Konjeniškega kluba Didašport.

Sobotni večer bo popestrila energična Tanja Žagar na konjeniško obarvani veselici. Zdaj nas pa že vse zelo zanima, kaj nas še čaka. Morda je še kakšno presenečenje.

Pojdimo pogledat!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1