Tujina

FOTO in VIDEO: Leto 2016 vzelo številne glasbenike, igralce, športnike ...

Ljubljana, 30. 12. 2016 00.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 13 min
Avtor
Karmelina Husejnović
Komentarji
33

Če po čem, si bomo leto, ki se izteka, zagotovo zapomnili po številnih smrtih znanih osebnosti, med njimi so bile mnoge ikone glasbe, filma, športa ... David Bowie, Prince, George Michael, Muhamad Ali, Leonard Cohen, Tomaž Pandur, Mito Trefalt, Esma Redžepova – to se le nekatere od številnih tujih in domačih osebnosti, ki so letos poslovile.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med znanimi osebnostmi, ki so se letos poslovile, je veliko zvezdnikov iz sveta glasbe, filma, športa. Prav zato se mnogi sprašujejo, ali je letošnje leto bolj usodno za zvezdnike od povprečja. Do 19. decembra je BBC naštel 42 zvezdnikov, ki so se poslovili in o katerih so bolj obsežno poročali. To je 10 več kot lani in 26 več kot leta 2012. Do konca leta se je dolgemu seznamu pridružilo še več znanih oseb. 

To so le nekatere znane osebnosti, ki so nas zapustile v letošnjem letu.
To so le nekatere znane osebnosti, ki so nas zapustile v letošnjem letu. FOTO: 24ur.com

BBC-jev urednik osmrtnic Nick Serpell se je aprila lotil raziskovanja, da bi ugotovil, ali je letos umrlo res tako veliko slavnih oseb, kot se zdi na prvi pogled. Preveril je obdobje od 2012 do 2016 in ugotovil, da je bil v prvih treh mesecih letošnjega leta res velik porast smrti zvezdnikov. V tem obdobju je umrlo dvakrat več pomembnih ljudi kot v istem obdobju lani in kar petkrat več kot leta 2012.

Sredi decembra je Serpell preučil še obdobje od aprila do decembra in ugotovil, da celotno leto 2016 ni bilo tako usodno, kot so mnogi predvidevali. "Zadnjih šest mesecev letošnjega leta je bilo zelo podobnih enakem obdobju prejšnjih štirih ali petih let. Nismo zabeležili, da bi šlo za porast smrti za celo leto," pravi Serpell.

Do 30. decembra smo v našem uredništvu našteli okoli 150 smrti domačih in tujih znanih osebnosti z različnih področij delovanja. Med njimi so bili številni, ki so doživeli mednarodno ali svetovno slavo in še za časa življenja postali legende. O najmanj 90 tujih, približno 30 domačih in šestih znanih osebnosti z Balkana smo tudi poročali na naši spletni strani 24ur.com.

Tuji glasbeniki, ki so umrli v letošnjem letu

Mnogi glasbeniki so bili in ostali vzor številnim generacijam, njihova smrt pa je užalostila na milijone oboževalcev po svetu. Številni še niso preboleli smrti glasbenih velikanov Davida Bowieja, Princa ali Leonarda Cohena, ko je po božiču prišla novica, da je umrl tudi George Michael.

V začetku leta sta se poslovila tudi Nathalie Cole in Frank Sinatra mlajši, slavna otroka še bolj slavnih staršev, ki sta se –tako kot njuna očeta – podala v svet glasbe. Predvsem mlajšo generacijo je pretresla kruta smrt pevke Christine Grimmie. Moški jo je ustrelil po njenem koncertu na Floridi, medtem ko je delila avtograme. Tekmovalca mehiškega šova The Voice, Alejandra Jana Fuentesa, pa so umorili na poti na praznovanje svojega rojstnega dne.

Kitarist skupine The Eagles, Glenn Frey, je umrl 18. januarja 2016. Star je bil 67 let.
Kitarist skupine The Eagles, Glenn Frey, je umrl 18. januarja 2016. Star je bil 67 let. FOTO: AP

Odšlo je tudi nekaj kitaristov in članov zasedb, med drugim: Rick Parfitt - kitarist zasedbe Status Quo, Glen Frey – kitarist skupine The Eagles, Paul Kantner – kitarist in ustanovni član skupine Jefferson Airplane, Pete Burns – pevec skupine Dead or Alive, Maurice White – ustanovitelj skupine Earth, Wind & Fire, Keith Emerson – britanski klaviaturist, Scotty Moore – kitarist Elvisa Presleyja.

Poslovili so se tudi Colonel Abrams – popularni pevec iz 80-ih let, Colin Vearncombe – britanski pevec, bolj znan pod umetniškim imenom Black, Merle Haggard – legendarni country pevec, Roger Cicero – nemški jazz pevec, Prince Buster – eden od začetnikov ska glasbe.

Umrl je tudi znani menedžer Robert Stigwood, ki je imel pod svojim okriljem med drugim skupini Bee Gees in Cream. Na dolgi seznam so se vpisali tudi Jerry Heller – 'zloglasni' menedžer raperske zasedbe N.W.A., George Martin – glasbeni producent legendarne skupine The Beatles in Rene Angelil – soprog in menedžer Celine Dion.

Tudi ljubitelji klasične glasbe so žalovali za nekaterimi glasbeniki. Med drugim so umrli Pierre Boulez – francoski skladatelj, dirigent in virtuoz na klavirju, Nikolaus Harnoncourt – avstrijski dirigent in Neville Marriner – priznani britanski dirigent in violinist.

Leto 2016 usodno tudi za številne tuje igralce in filmske ustvarjalce

Številni zvezdniki med filmskimi ustvarjalci so letos 'odšli med zvezde'. Tik pred iztekom leta je milijone oboževalcev princese Leie iz filmske sage Vojna zvezd presenetila smrt 60-letne igralke Carrie Fisher, ki jo je upodobila. Dan po njeni smrti je od žalosti umrla tudi njena mama Debbie Reynolds, sicer prav tako hollywoodska igralka.

Mladi igralec Anton Yelchin je umrl v nenavadni nesreči 19. junija.
Mladi igralec Anton Yelchin je umrl v nenavadni nesreči 19. junija. FOTO: AP

V bizarni nesreči, ko ga je na lastnem dvorišču stisnil avtomobil, je umrl 27-letni igralec Anton Yelchin, znan po svoji vlogi v novi seriji Zvezdnih stez. Bitko z rakom pa je izgubil kultni igralec Alan Rickman. Leto 2016 je vzelo tudi Dana Haggertyja, ki se ga mnogi spominjajo iz serije o Grizzly Adamsu, Tonyja Burtona – znan po svoji vlogi boksarskega trenerja v filmih Rocky, Doris Roberts – igralka, ki je med drugim nastopala kot mama v seriji Raymonda imajo vsi radi, Georgea Gaynesa –igralec iz Policijske akademije, Michalyja "Micha" Meszarosa – igralec, ki je igral Alfa, Patty Duke – oskarjevka, Florence Henderson – mama iz serije Brady Bunch.

Na seznamu so med drugim še hollywoodska diva Zsa Zsa Gabor, Gene Wilder – večina se ga spomni po vlogi Willyja Wonke iz tovarne čokolade, Burt Kwouk – igralec iz filmov o Rožnatem Panterju, George Kennedy – igralec iz serije filmov Gola pištola, David Huddleston – zvezdnik filma Veliki Lebowski, Bud Spencer – zaslovel s pretepaškimi komedijami, Alan Thicke – kanadski televizijski igralec in oče pevca Robina Thickeja, Peter Vaughan – angleški igralec, ki je upodobil grajskega mojstra Aemona iz Igre prestolov, Robert Vaughn –igralca, ki je igral negativce v filmih iz 80. in 90. let, Jon Polito – ameriški igralec, ki je nastopal v filmih bratov Coen, Abe Vigoda – igralec, ki je upodabljal negativce, najbolj znan po vlogi iz filma Boter, Alexis Arquette – igralka in aktivistka, sestra igralcev Davida, Rosanne in Patricie Arquette.

Hollywoodska diva Zsa Zsa Gabor se je poslovila 18. decembra.
Hollywoodska diva Zsa Zsa Gabor se je poslovila 18. decembra. FOTO: AP

Tudi ljubitelje telenovel je pretreslo nekaj smrti. Umrl je denimo Juan Carlos Serran – med drugim nastopal v Esmeraldi, pa Carlos Camara – igralec mehiških telenovel in Domingos Montagner – brazilski igralec telenovel. Umrla sta tudi francoska igralka Michele Morgan in David Gest – producent, resničnostni zvezdnik ter prijatelj Michaela Jacksona in Elizabeth Taylor.

Ljubitelji filma so žalovali tudi za številnimi režiserji. Zapustili so nas Arthur Hiller, Garry Marshall – režiser filma Čedno dekle, Ettore Scola – italijanski režiser, Abbas Kiarostami – iranski režiser, Nabil Maleh – sirski režiser, Michael Cimino – ameriški režiser in scenarist, Andrzej Wajda – poljski režiser in Curtis Hanson.

Umirali so tudi številni politiki in nekdanji svetovni voditelji

V svetu je zelo odmevala smrt dolgoletnega kubanskega voditelja Fidela Castra. Zaradi posledic možganske kapi je umrl Šimon Peres, nekdanji izraelski predsednik in Nobelov nagrajenec za mir. K večnemu počitku je legla tudi Nancy Reagan, nekdanja prva dama ZDA. Na tajskem so razglasili enoletno žalovanje za pokojnim kraljem Bhumibolom Adulyadejem. V Katarju pa so se konec oktobra poslovili od nekdanjega katarskega emirja Khalife bin Hamada al Thanija. V začetku septembra so Uzbekistanci na zadnjo pot pospremili svojega predsednika Islama Karimova, ki je umrl za posledicami srčne kapi, Ruandci pa svojega zadnjega kralja Kigelija VI. Med prestajanjem zaporne kazni je umrl tudi zadnji urugvajski diktator, Gregorio Alvarez.

Nekdanja prva dama ZDA Nancy Reagan je umrla 6. marca. Dočakala je 94 let, umrla je zaradi zastoja srca. Veljala je za eno najbolj vplivnih prvih dam ZDA. Kritiki so jo obtoževali, da se preveč vpleta v delo administracije njenega moža, kateremu je bila povsem predana.
Nekdanja prva dama ZDA Nancy Reagan je umrla 6. marca. Dočakala je 94 let, umrla je zaradi zastoja srca. Veljala je za eno najbolj vplivnih prvih dam ZDA. Kritiki so jo obtoževali, da se preveč vpleta v delo administracije njenega moža, kateremu je bila povsem predana. FOTO: AP

Umrla sta tudi nekdanja predsednika Generalne skupščine Združenih narodov – Butros Butros Ghali in John Ashe, pa Hans-Dietrich Genscher – nekdanji dolgoletni nemški zunanji minister, Carlo Azeglio Ciampi – nekdanji italijanski predsednik ter ameriški senator slovenskega rodu George Voinovich.

Umrl je tudi ameriški konservativni vrhovni sodnik Antonin Scalia. Obama ga je označil za enega najbolj vplivnih vrhovnih sodnikov v zgodovini.

Poslovila so se legende boksa, golfa, BMX-a

Pri 74. letih je 3. junija umrl boskarski šampion Muhammad Ali.
Pri 74. letih je 3. junija umrl boskarski šampion Muhammad Ali. FOTO: Twitter

Ko so v bolnišnico v Phoenixu sprejeli 74-letnega Mohameda Alija, so vsi upali, da gre le za še eno manjšo zdravstveno težavo boksarske legende, ki se je dolga leta borila s Parkinsonovo boleznijo. Vendar pa so nato kmalu sporočili, da je 'Največji' izgubil boj za življenje. Športnika, ki je navdihnil mnoge, so pokopali v domačem kraju Louisville, pogreb pa so prenašale številne televizije po svetu.

Umrl je tudi legendarni hokejist Gordie Howe, ki je pisal zgodovino tega športa v Severni Ameriki in ligi NHL in se ga je zaradi njegovega pomena za hokej prijel kar vzdevek "gospod Hokej". Leto 2016 je vzelo tudi znanega nizozemskega nogometaša Johana Cruyffa, Cesareja Maldinija – nekdanjega nogometnega igralca in trenerja Milana ter italijanske reprezentance, Carlosa Alberta – nekdanjega kapetana brazilske nogometne reprezentance, Arnolda Palmerja – ameriškega golfista, Billa Johnsona – olimpijskega prvaka v smuku iz Sarajeva 1984 in Yifterja Mirtusa – etiopskega tekača in dvakratnega olimpijskega prvaka.

10. junija je umrl kanadski legendarni hokejist Gordie Howe.
10. junija je umrl kanadski legendarni hokejist Gordie Howe. FOTO: AP

V 41. letu starosti je v Severni Karolini umrl Dave Mirra, BMX legenda, znan tudi kot "čudežni deček. Zaradi zapletov, ki jih je povzročila levkemija, je umrl 28-letni Dylan Rieder, perspektivni rolkar in maneken.

Umrli so se tudi nekateri velikani literature

Konec februarja se je poslovil italijanski pisatelj in filozof Umberto Eco, ki velja za enega najboljših sodobnih italijanskih pisateljev. Njegovo najbolj znano delo je roman Ime rože. Oktobra so Italijani izgubili še enega dramatika, igralca in Nobelovega nagrajenca za literaturo, Daria Foja. Madžari so se poslovili od pisatelja in nobelovca Imreja Kertesza, Američani pa od pisateljice Harper Lee, pisatelja in pesnika Jima Harrisona ter ameriškega dramatika in Pulitzerjevega nagrajenca Edwarda Albeeja.

Ameriška pisateljic Nelle Harper Lee je umrla 19. februarja. Njeno najbolj znano delo je Ne ubijaj slavca (To kill a mockingbird).
Ameriška pisateljic Nelle Harper Lee je umrla 19. februarja. Njeno najbolj znano delo je Ne ubijaj slavca (To kill a mockingbird). FOTO: AP

Ljubitelji stripov so žalovali za Gallienom Ferrijem, italijanskim stripovskim avtorjem stare šole, ki je ustvaril legendarnega stripovskega junaka Zagorja ter za Stevom Dillonom, ilustratorjem in ustvarjalcem stripa Preacher.

Na seznamu umrlih v 2016 tudi veliki humanitarci, znanstveniki ...

Svet je izgubil tudi nekaj velikih humanitarcev. Julija je umrl Elie Wiesel, priča holokavsta in Nobelov nagrajenec za mir. Njegovo vodilo je bilo, da ne smemo molčati, ko ljudje trpijo, saj molk pomaga mučiteljem, ne mučenim. Še isti mesec pa je Pakistance razžalostila vest, da je umrl veliki humanitarec Abdul Sattar Edhi, ki je svoje življenje posvetil revnim, zapuščenim in bolnim. Ustanovil je številne šole, sirotišnice in največjo nevladno mrežo reševalnih ambulant na svetu.

8. julija je umrl pakistanski humanitarec Abdul Sattar Edhi, ki je svoje življenje posvetil pomoči drugim. Živel je skromno življenje, pomagal pa je številnim sirotam in ustanovil največjo nevladno mrežo reševalnih ambulant na svetu.
8. julija je umrl pakistanski humanitarec Abdul Sattar Edhi, ki je svoje življenje posvetil pomoči drugim. Živel je skromno življenje, pomagal pa je številnim sirotam in ustanovil največjo nevladno mrežo reševalnih ambulant na svetu. FOTO: AP
Na božič je umrla tudi Vera Rubin, 88-letna astronomka, ki je sodelovala pri odkritju temne snovi. Gre za materijo, ki naj bi sestavljala večino vesolja in velja za eno še nerazrešenih skrivnosti fizike. Slovita pionirka astronomije je v svoji bogati karieri raziskala več kot 200 galaksij.
Na božič je umrla tudi Vera Rubin, 88-letna astronomka, ki je sodelovala pri odkritju temne snovi. Gre za materijo, ki naj bi sestavljala večino vesolja in velja za eno še nerazrešenih skrivnosti fizike. Slovita pionirka astronomije je v svoji bogati karieri raziskala več kot 200 galaksij. FOTO: AP

Konec leta se je poslovil človek, ki je rešil nešteto življenj - ameriški zdravnik Henry Heimlich. 'Izumil' je Heimlichov prijem, s katerim lahko pomagamo osebam, ki se dušijo in je sestavni del vsakega tečaja prve pomoči.

Na seznamu so tudi številni znanstveniki, denimo: John Glenn – ameriški astronavt, ki je bil prvi Američan v zemeljski orbiti in najstarejši Zemljan v vesolju, ameriški astronavt Edgar Mitchell – šesti človek, ki je stal na Luni, Egipčan Ahmed Zewall – Nobelov nagrajenec za kemijo, Vera Rubin – znanstvenica, ki je dokazala, da temna snov obstaja ter Joe Sutter – ameriški Slovenec, nekdanji vodja razvojnega programa letala Boeing 747.

Umrli sta tudi britanska arhitektka iraškega rodu, Zaha Hadid in francoska primabalerina Yvette Chauvire. 30. decembra so italijanski mediji poročali, da je umrl tudi William Salice, oče znamenitega Kinder jajca. Star je bil 82 let. Salice je bil skoraj 50 let sodelavec Micheleja Ferrera, "očeta" znamenite Nutelle in mnogih drugih sladkih produktov.

Decembra je umrl Javier Echevarria, vodja konservativne katoliške organizacije Opus Dei. Septembra pa se je poslovil eden najbolj znanih vatikanskih eksorcistov, Gabriele Amorth. Med drugo svetovno vojno se je na strani partizanov boril proti fašistom, po vojni pa postal duhovnik. Trdil je, da so bili oziroma so Stalin, Hitler in teroristi IS obsedeni s hudičem.

Slovenija izgubila režiserje, umetnike, glasbenike …

Niti slovenski ustvarjalci niso bili 'imuni' na 'smrtonosno' leto 2016. Že januarja smo izgubili pesnika, esejista, prevajalca, urednika, kritika in profesorja na Fakulteti za družbene vede, Aleša Debeljaka.

Februarja so se poslovili Dušan Velkaverh – pisec besedil in avtor številnih slovenskih zimzelenih uspešnic, Tomaž Lorenz – slovenski glasbenik, violinist, Jože Pogačnik – slovenski filmski in televizijski režiser, Franc Šetinc – slovenski politik in pisatelj ter Miloš Kovačič – eden največjih slovenskih gospodarstvenikov.

Dušan Velkaverh se je poslovil 1. februarja. Zapustil nam je številne popevke, kot so "Ljubljančanke", "Dan ljubezni", "Dan neskončnih sanj", "Silvestrski poljub" ...
Dušan Velkaverh se je poslovil 1. februarja. Zapustil nam je številne popevke, kot so "Ljubljančanke", "Dan ljubezni", "Dan neskončnih sanj", "Silvestrski poljub" ... FOTO: Alesh Maatko

Marca so odšli Vid Pečjak – pisatelj in psiholog, Vlado Krejač – urednik Odmevov in notranjepolitične redakcije na TV Slovenija, bil je tudi nekdanji dopisnik, voditelj TV Dnevnika in direktor mariborskega radia ter Janez Zadnikar – nekdanji Delov novinar in urednik Književnih listov.

Mesec kasneje nas je presenetila novica, da je med gledališko v Skopju umrl mednarodno priznani režiser Tomaž Pandur. Maja sta se mu na seznamu pridružila Karel Pečko – akademski slikar in Fabjan Hafner – pesnik in prevajalec, junija pa še Ondina Otta Klasinc – operna pevka, Timotej Smole – glasbenik v narodno-zabavni zasedbi Ansambel Vagabundi ter Vladimir Makuc  akademski slikar, grafik in kipar.

Pri 54. letih je umrl Aleš Debeljak, slovenski pesnik, esejist, prevajalec, urednik, kritik in sociolog kulture.
Pri 54. letih je umrl Aleš Debeljak, slovenski pesnik, esejist, prevajalec, urednik, kritik in sociolog kulture. FOTO: Fakulteta za družbene vede

Sredi poletja sta julija umrla Janez Bernik – slikar in akademik ter Franc Zadravec – literarni zgodovinar in akademik, avgusta pa še Ivan Urbančič – filozof in prevajalec, Aleksander Krošl – dramski igralec in Samo Hubad – starosta slovenskih dirigentov ter Mito Trefalt – nekdanji televizijski voditelj, urednik in športni reporter. Istega meseca je po zahrbtni bolezni umrl tudi Tomaž Ahačič Fogl, pevec, ki so ga mnogi vzljubili po njegovih neverjetnih nastopih v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

Oktobra so sporočili novico, da je umrl dolgoletni zdravnik slovenske nogometne reprezentance, Vasja Kruh. Prav tako oktobra so umrli tudi nekdanji direktor RTV Ljubljana, Vlado JanžičDušan Fortič – nekdanji direktor Televizije Ljubljana in prvi direktor Televizije Koper Capodistria ter Krešo Omerzel – nekdanji krški spidvejist.

Novembra je je umrl tudi Matjaž Vipotnik – grafični oblikovalec in slikar. Mnoge pa je konec meseca presenetila novica o smrti Nade Krivokapić Črešnik – pionirke erotične trgovine pri nas in strokovnjakinja za spolnost. Pogumna ženska je namreč izgubila boj s težko in zahrbtno boleznijo.

V zadnjem mesecu v letu pa smo izgubili še operno pevko Vilmo Bukovec Kambič, pravnika in ekonomista Ljuba Sirca ter Saša Vuga, pisatelja, dramatika, scenarista in akademika. Umrl pa je tudi Mile Maksimović, nekdanji fizioterapevt slovenske moške in ženske rokometne reprezentance, ki je dolga leta delal tudi v taboru slovenskega rokometnega prvaka Celja Pivovarne Laško.

Tudi pri nas odmevale nekatere smrti znanih osebnosti iz regije

22. maja je umrl Bata Živojinović, ki je zaigral v kultnem filmu Valter brani Sarajevo.
22. maja je umrl Bata Živojinović, ki je zaigral v kultnem filmu Valter brani Sarajevo. FOTO: YouTube

Na Balkanu so žalovali za izvrstnimi filmskimi igralci, ki so pustili pečat tudi na mnoge slovenske gledalce. Letošnje leto je vzelo legendarnega igralca Bato Živojinovića, ki je zaslovel po vlogi v kultnem jugoslovanskem filmu Valter brani Sarajevo. Milorad Mandić Manda, igralec, ki se ga mnogi spominjajo iz filmov Lepe vasi lepo gorijo, Mrtev hladen in Mi nismo angeli, se je zgrudil na odru, sredi predstave. Umrl je tudi Dragan Nikolić, ki je nastopil v legendarnih jugoslovanskih filmih Balkan Ekspres, Ko to tamo peva in seriji Odpisani.

Po krajši težki bolezni je v makedonski prestolnici umrla kraljica romske glasbe in humanitarka Esma Redžepova.

Bolj nenadna pa je bila smrt Ekrema Jevriča, ki je iz Youtube senzacije zahvaljujoč pesmi Kuća poso, postal zvezda srbskih resničnostni oddaj. Umrl je v New Yorku, na poti v službo, ko je v avtomobilu doživel srčni infarkt.

Umrl je tudi Marin Kovačić, nekdanji nogometaš Hajduka in trener številnih, tudi slovenskih klubov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix58
31. 12. 2016 20.14
+1
ah pa saj je oni veleum Einstejn, pa Leonardo da vinci tudi umrl....no pa tudi jaz se nekam slabo počutim
arizonadream
31. 12. 2016 11.09
+1
Je bilo mogoče pričakovati, da bodo večno živeli
irim
31. 12. 2016 09.12
pa Marjan Trček v avgustu
pizzamargerita
30. 12. 2016 22.37
-2
ja in kaj ?! vsi bomo enkrat umrli
rotten123
31. 12. 2016 09.43
-1
tvoj komentar je za članek, zanimivo branje...
croc
30. 12. 2016 19.45
Michael Jackson?
croc
30. 12. 2016 19.50
Kollerik
30. 12. 2016 13.38
+11
LEMMY MOTORHEAD....., legenda, naš heroj... R.I.P !!
sac81
01. 01. 2017 08.33
+1
Lemmya so pozabili ali pa nimajo pojma. Lemmya LEGENDA ZA VEDNO!
Lakiluk
30. 12. 2016 11.32
-3
Cel članek o tem, kateri znani so umrli v 2016, nič pa o tem, kateri znani so se v tem letu rodili.
pomlad14
30. 12. 2016 16.24
+2
Rebeka je rodila, samo to še ne pomeni, da bo njen otrok slaven.
Praškovarit
30. 12. 2016 10.50
-1
važn, da je poptv boljši od BBCja, kao. 3/4 teh ljudi, ki ste jih našteli, je večini neznanih
Rolesx
30. 12. 2016 10.46
+3
FIFA je pobila nedolžne ljudi ki gradijo stadione na prenstvu korupcije Katarju.Kdo je žaloval za njimi?Kdo je za zapahi pri Fifi zaradi tega? Noben sveta denar valdar.Toliko o dobroti tega sveta
?asjeza
30. 12. 2016 10.23
+0
smrti se ne bojim to je zame kot da se bi znova rodil
Kollerik
30. 12. 2016 13.37
g.noj
30. 12. 2016 10.20
+9
Zanimivo, da se Lemmyja šteje pod 2016, če je pa umrl 28.12.2015
pomlad14
30. 12. 2016 10.12
+4
Pa saj je vsako leto isto, tudi naslednje bo takšno, butale od 24 ur. Vsak človek umre in tudi v 2017 bodo umirali znani in neznani.
Debely
30. 12. 2016 09.57
-4
Lepo, da ste pozabili na Grega Lakea, pionirja progresivnega rocka.
ne rabimo predsednika
30. 12. 2016 20.17
pomlad14
30. 12. 2016 09.56
+1
Za kozlat članek Kaj pa Tilčka, Štefka, Metka, Hinko in Vinko, pa še kopica ljudi, ki pač niso znani in so umrli v letošnjem letu?
Dinho8O
30. 12. 2016 09.32
-5
No ja...vsak preminil pa tudi ni bil tako znan, da bi ga lahko steli med ostale ki so res pustili pecat...prince, pandur, bowie, george michael, ali, zsa zsa, redzepova, bud spencer, castro. To so res legende, ki se ostali sploh ne morejo primerjat z njihovo velicino.
pomlad14
30. 12. 2016 09.59
-2
Grm stavit, da v celem njihovem lajfu se niti ena oseba ni spoznala. Njihovo življenje je bilo zaman. In kot drugo kaj so kaj takšnega naredile te osebe, da bi spremenilo življenja ljudi, ničesar pristnega. Vse bo šlo v pozabo, ohranila jih bo samo zgodovina v spominu.
BUONcaffee
30. 12. 2016 09.29
+1
Sedaj smo mi na vrsti.
Vig1
30. 12. 2016 14.48
+1
Vi kar, mi bomo pa raje še malo počakali :-)
korintos23
30. 12. 2016 09.09
+2
Enim so se leta iztekla, drugi so pa sami poskrbeli da so umrli zelo mladi in bogati!
matdej
30. 12. 2016 08.18
+6
Zakaj so na prvem mestu v clanku napisni tuji znani ljudje (sportniki,igralci,umetniki...),na koncu clanka pa so slov. ...
RESNICA56
30. 12. 2016 08.36
+1
thetech
30. 12. 2016 08.56
+3
Na koncu članka ne vidim niti enega slovenca.. No, razen, če misliš, da so bili Bato, Milorad, Dragan, Ekram itd slovenci??!
Apostol1
30. 12. 2016 09.14
+1
Sam nisem na to ni pomislil ,torej sem premalo domoljuben ali pa nisem dlakocepski ,to pa boš ti povedal matdej ----------------
frufelj
30. 12. 2016 09.54
+4
Domoljublje pač ne more nadomestiti prepada v kvaliteti
matdej
30. 12. 2016 09.59
+4
Tr00...Spet neznas brati clankov,tebi podobno.Pise v Sloveniji so se poslovili,reziserji,umetniki,...Pred njimi pa so napisani vsi tuji...
User416781
30. 12. 2016 10.02
+7
Zato, ker so določeni tuji zvezdniki, ki so na seznamu, dejansko vplivali na generacije po vsem svetu, za večino slovenskih "znanih" oseb (razen res redkih izjem) pa marsikdo sploh ne ve kdo so, kaj šele da bi vplivali na koga...itak pa so na tem seznamu zmešana jabolka in hruške...