53-letni brezposelni oče petih otrok se je polil z bencinom in zažgal

V Bolgariji se je zgodil že tretji samosežig protestnika. Tokrat se je zažgal oče petih otrok, in sicer zaradi vse večje korupcije in revščine v državi. Hudo opečenega so prepeljali v bolnišnico, kjer je umrl.

V Bolgariji se je danes iz protesta zaradi vse večje korupcije in revščine v tej najrevnejši članici EU zažgal še tretji moški. 53-letni brezposelni oče petih otrok se je polil z bencinom in se zažgal pred mestno hišo v Radnevu. Hudo opečnega so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je zaradi opeklin in zastrupitve z dimom umrl.

Po incidentu je na tisoče Bolgarov preplavilo ulice mest po državi. Protestniki še naprej zahtevajo nižje cene elektrike, višje dohodke, v luči parlamentarnih volitev, ki bodo 12. maja, pa tudi popravke volilne zakonodaje.

V Sofiji so demonstranti prvič blokirali mednarodno železniško postajo in protestirali proti privatizaciji državnih železnic. V mestu Varna ob Črnem morju pa so blokirali železnico in most.

protesti v Bolgariji

(Foto: Reuters)

Pred današnjo tragedijo se je sredi februarskih protivladnih protestov v mestu Varna zažgal 36-letnik, ki je v začetku marca prav tako umrl zaradi poškodb. Mladi Bolgar je s svojim dejanjem postal simbol protestov, ki so odnesli vlado Bojka Borisova.

Že 19. februarja pa je zaradi samosežiga umrl še en Bolgar, ki pa je po navedbah policije bolehal za shizofrenijo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 96
 
HooplaToopla 11.06.2013 01:21:07
Ne razumem, zakaj gredo ljudje v obupu vedno sami nase.
Ko ima človek enkrat vsega tako poln kufer, bi mu moralo priti na misel vsaj to, da bi opravil družbeno koristno delo in bi vzel s sabo nekaj nedotakljivih.
Za dušo. Če ne drugega.
To je vse posledica krščanske vzgoje.
Nikoli nad tistega, ki je res kriv.
Več komentarjev