Tujina

Ahmadinedžad zahteva resnico o 11. septembru

Teheran, 25. 06. 2011 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iranski predsednik je na konferenci o terorizmu obtožil ZDA, da prikrivajo resnico o terorističnih napadih 11. septembra 2001. Za učinkovit boj proti terorizmu je po njegovem nujno, da se ta resnica razkrije, a "ZDA tega ne dopustijo".

V Teheranu se je danes začela dvodnevna konferenca o terorizmu, ki se je udeležujejo predstavniki 80 držav in številnih mednarodnih organizacij. Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je v govoru ob odprtju obtožil ZDA, da prikrivajo resnico o holokavstu med drugo svetovno vojno in terorističnih napadih 11. septembra 2001.

Za učinkovit boj proti terorizmu je po njegovem nujno, da se ta resnica razkrije in s tem odkrije korenine terorizma. "A ZDA tega ne dopustijo," je poudaril in dodal, da Washington izkorišča oba dogodka za izvajanje pritiska na muslimanski svet ter pridobivanje gospodarskih koristi v regiji. Prav tako se je ponovno obregnil ob ameriško vojaško prisotnost v regiji, ki po njegovih ocenah le še vzpodbuja terorizem in slabša tamkajšnji varnostni položaj.

Na konferenci tudi sudanski predsednik

Udeleženci konference
Udeleženci konference FOTO: Reuters
11. september 2001
11. september 2001 FOTO: Reuters
Srečanja v iranski prestolnici se udeležujejo predsedniki Afganistana, Pakistana, Iraka, Sudana in Tadžikistana ter podpredsedniki in premierji drugih držav.

Najbolj sporen gost je sudanski predsednik Omar al Bašir, za katerega je Mednarodno kazensko sodišče (ICC) izdalo zaporni nalog zaradi domnevnih vojnih zločinov in genocida v sudanski pokrajini Darfur. "ZDA krivijo tiste, ki so žrtve zatiranja, in pozabljajo na svojo vlogo pri tem," je med drugim na konferenci povedal al Bašir. Ob tem se je zahvalil Iranu za njegova prizadevanja za razkritje "pravih" dimenzij terorizma.

Velik pomen srečanja je izpostavil tudi afganistanski predsednik Hamid Karzaj. "Terorizem v Afganistanu se širi, in to kljub številnim prizadevanjem za izboljšanje izobraževanja in infrastrukture," je pojasnil. "Grožnja terorizma je v moji državi prisotna bolj kot kdaj koli prej in zelo daleč smo od miru in varnosti," je dodal.

Tako kot predsednika Pakistana in Tadžikistana je tudi afganistanski predsednik pozval k enotnemu nastopu muslimanskih držav proti terorizmu. "Sramota je, da določene skupine zlorabljajo islam, zato bi se morale vse muslimanske države resno potruditi, da popravijo sloves islama, ki je v resnici religija miru in prijateljstva," je menil.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (139)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ikoms
07. 09. 2011 16.33
resnica,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,... moj trebuh.
yarrick
26. 06. 2011 17.41
polifem 26.06.2011, 17:16 Bill cooper je bil strah in trepet ameriškega sistema.vedel je preveč a ga nekako niso uspeli "pospraviti".Meni se zdi, daj e po čudežnem naključju tako dolgo preživel zalezovanja in poiskuse likvidacije.na žalost jim je na koncu vseeno uspelo.je pa dobro to,da se je veliko njegovega gradiva ohranilo za nas in še poznejše rodove. Bomo vsaj lahko peljali njegovo poslanstvo naprej...Vse dokler nas a)vseh ne dobijo v svoje roke b)uspemo spraviti k pameti sheeple
povemvsem
26. 06. 2011 17.16
11xwer112. avtorja citata na začetku filma Billa (Williama) Cooperja so likvidirali!
yarrick
26. 06. 2011 16.24
Tomaž Ivanuš 26.06.2011, 15:19 v kolikor spoštujem deloo assange-a se v meni občasno porodi dvom o njemgovem poslanstvu.Vsi vedo/vemo da so med depešami tudi take, ki bi precej škodile Cii, vendar teh nikakor ni na spregled.Že sami so priznali da delajo selekcijo kaj gre ven in kaj ne.V čem je smisel izdaje depeš, ČE NISI PRIPRAVLJEN DATI VEN VSEGA KAR IMAŠ? To je skoraj isto kot da bi ti po drobtinicah dajali star kruh, svežega bi pa imeli zase.nepošteno ti povem. @polifem PNAC je kar precej kruta stvar, se strinjam.Sploh ker spodaj podpisani(plus tisti "manj" znani) predstavljajo cvet neoliberalistov,eugenikov, tehnokratov in še česa.Skratka so strah in trepet vsega kar diši po svobodi...
MERDE-AVE-MERDE
26. 06. 2011 15.56
v videu "MUST SEE HOW THE WTC TOWERS WERE DESTROYED, WHAT WAS USED, HOW THEY COVERED IT" se na 9minuti in 46sekund JASNO vidi eksplozije na višini 1 metra. čudno kaj vse lahko povzroči avion ki se je zaletel visoko zgoraj ; )
sam250
26. 06. 2011 15.46
počajte da bo tonček balonček komentiru on vse ve
povemvsem
26. 06. 2011 15.27
PNAC - projekt za novo ameriško stoletje Tistim, ki močno dvomite o vpletenosti vlade ZDA v napade 11. septembra, in ki dobro obvladate angleščino, predlagam, da kliknete na naslov, greste na njihovo spletno stran in si jo preberete. Na tej strani bodo podani le izvlečki, ki kažejo na možno ozadje napadov 11. septembra. In kdo so ljudje, ki se zavzemajo, da bi nam vsem bilo bolje? To nam najbolje kažejo podpisi pod njihovo Temeljno izjavo (Statement of Principle (original) -Jeb Bush Guverner Floride in mlajši brat predsednika Busha. -Dick Cheney Podpredsednik v Bushevi vladi. -Eliot A. Cohen Od marca 2007 je bil svetovalec Busheve zunanje ministrice Condolezze Rice. Goreč in izpostavljen zagovornik vojne v Iraku. Izredno pohvalil govor Colina Powela v Združenih narodih, v katerem je le-ta z lažmi opravičeval vojno v Iraku. -Donald Rumsfeld Obrambni minister v Bushevi vladi. -Paul Wolfowitz Podsekretar ministra za obrambo v Bushevi vladi Podpisanih je še več, manj znanih ljudi.
Maximus
26. 06. 2011 15.19
Vsi v vrhovih oblasti so umazani. In zato se ne bodo nikoli razkrinkali. Krili si bodo rite, saj le tako lahko preživijo. Za razkritje najbolj nagnusnega dejanja proti svoji lastni državi pa je tudi čedalje manj upanja, saj so vse potencialne priče podkupili, ali pa so doživele serijo nenavadnih nesreč. Globlje ko koplješ več izveš in bolj filmsko vse postane. Bush in njegovi petrolni magnati pa so očitno tudi dovolj močni, da se bodo lepo po francosko izognili kakršnikoli krivdni obsodbi. Ja žal, to je svet v katerem živimo. Vemo, kar oni hočejo, da vemo. Sej Ameriko se na ta način še da pofurat, ker je tam šolski sistem narejen tako, da vzgaja na eni strani elito (sinčke premožnikov, ti dobijo vrhunsko izobrazbo) in rajo, ki mora bit zaplankana, ker jo je tako lažje vlečt za nos. Ko pa so to poskusl somišljeniki v evropi (španija, anglija - "nesreče z vlaki") ijim je hit padlo v vodo, ker tuki folk še razmišlja s svojo glavo(ne vsi ampak za enkrat še dovolj) Tko da razkritje dejanskega dogodka 2000 11 9. Mogoče Asange, ki pa mu tudi voda v grlo teče. Najbrž ni treba dvakrat reč da je on krasen primer sveta v katerem živimo. On je celo probu obeloddant, kako umazano je ozadje politike. Ja v sekundi je poonegavil ne eno ampak kar dve švedinji? Seveda, potem pa svizec zavije čokolado v folijo.
erdogan
26. 06. 2011 15.15
JA SEJ TO ZE VSI VEJO DA SO TO AMERICANI SAMI NARDIL.'? VSE JE DNAR ,PA NAFTA....
povemvsem
26. 06. 2011 15.09
V 60-ih in 70-ih letih prejšnjega stoletja so po Evropi pokale bombe. Odgovornost za napade so prevzemale različne Rdeče armade, ki so se zavzemale za vzpostavitev komunizma. No, tako je veljalo do 24. oktobra 1990, ko je italijanski predsednik vlade Giulio Andreotti priznal obstoj tajne NATO-ve vojske, ki se je v Italiji imenovala Gladio. Parlamentarna preiskava je pokazala, da so te skupine, v katere so bili vključeni tudi fašistični vojni zločinci iz druge svetovne vojne, odgovorne za mnoge bombne napade v Italiji, vključno z masakrom v Bologni. To je sprožilo val preiskav po celi zahodni Evropi, ki pa so v glavnem naletele na zid molka odgovornih in ameriške CIE, ki je te enote pomagala ustanoviti, jih opremljala in včasih tudi nadzorovala. Potem so zadevo preselili v arabske države!
povemvsem
26. 06. 2011 15.05
Med prvimi, ki v to zgodbo niso verjeli, so bili piloti potniških letal. Zaleteti se v stavbo, z velikim potniškim letalom, s polno hitrostjo, pravijo, da je nemogoče. Še za njih, kaj šele za ugrabitelje, ki so prvič sedli za krmilo potniškega letala. Prićevanja in TV posnetki tistega dne so prepričanje, da za tem napadom stojijo američani, utrdila v delu javnosti (premalo). Tudi v medijih vse pogosteje govorijo le o terorističnem napadu in s tem v zvezi ne omenjajo več Arabcev.
povemvsem
26. 06. 2011 14.58
"Teroriste" so si izmislili v ZDA,ker po koncu hladne vojne enostavno ni bilo sovražnika.In če nekaj nujno rabiš,pa tega ni na zalogi,si moraš pač sam narediti!
yarrick
26. 06. 2011 14.53
@mac4_m dobro veš, da terorizma NE MOREŠ preprečiti.Dokler bodo na svetu take krivice kot so(in še večje bodo!) bo vedno velika verjetnost da bo nekdo "postal" terorist.pa ne zaradi verske fanatičnosti oz politične usmerjenosti amapk zgolj iz OSEBNEGA sovraštva/frustracije do sistema ki je le tega posameznika ali skupino njih uničil.
CHECHE
26. 06. 2011 14.37
PRAVI AMERIČANI SO INDIJANCI...A AMERIKA JE PA POIMENOVANA 14...???KAKO SE JE PA TA KONTINENT IMENOVAL PRED PRIHODOM IN ODKRITJEM TEGA KONTINENTA???TAKO DA JE TA KONTINENT SEDAJ EVROPSKA PRISELJENSKA JUHA...
CHECHE
26. 06. 2011 14.33
AMERIČANI....VRNITE ZEMLJO INDIJANCEM...*
dreko123
26. 06. 2011 14.33
saj so jim dokazali da so bili zminirani in da se niso podrli zaradi avionov... tko kot so jim tud dokazali da človek še ni stopil na luno... pa še polno podobnih ameriških buč v zgodovini so jim nesporno dokazali strokovnjaki iz celega sveta... ampak amerika goni svoje, trdi svoje in če rečejo američani da je belo, črno, potem je bela barva črna barva... pa se lahko cel svet po domače polno dokazov a ne da se jim nič dokazat... tko pač je!
CHECHE
26. 06. 2011 14.24
JIM PRIVOŠČIM 11.9.00..heheheheh..še bolj bi jih moral....ampak saj bo...
povemvsem
26. 06. 2011 13.56
Ko in če bodo odstranjeni ameriški teroristi potem sploh muslimanskih ne bo treba!
mac4_m
26. 06. 2011 13.51
revolt25.06.2011, 22:0951 Edini predsednik neke države tega sveta,ki ima ,se zoperstavit tem Amerosom in ki ve kaj se v resnici dogaja,zato ne bo dolgo,ko bo po njegovi državi udarjalo kot udarja po Libiji in še kje............. raje poglej, kaj počenja v svoji državi. Zatiranje ljudi, še posebaj žensk... Nič boljši ni od američanov... Obenem gosti največjega zločinca in morilca - sudanskega predsednika al baširja. Odstranit je poterbno vse teroriste - tako zahodnjaške kot tudi muslimanske...
povemvsem
26. 06. 2011 13.32
Zanimivo dejstvo je tudi,da med žrtvami v dvjčkih ni niti enega vodstvenega delavca,in niti enega samega žida,samo čistilke,liftboyi,hišniki,gasilci.Kakšno naključje,da so ravno tisti dan vsi vzeli dopust.