Tujina
Oglas

Aktivni oddih v počitniški deželi Nemčiji – preživite najlepše dni v letu na zdrav in aktiven način

Ljubljana, 26. 08. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Bi radi zamenjali dolgočasno poležavanje na plaži z zabavnim, aktivnim oddihom? Brez problema! Počitniška dežela Nemčija nudi številne možnosti, da vaš dopust preživite aktivno in zdravo.

 

© Pixabay
© Pixabay FOTO: Germany Travel

Vsi, ki imate radi pohodništvo, odkrivanje skritih, romantičnih kotičkov in vam je zdrav duh v zdravem telesu pomemben, se lahko v počitniški deželi Nemčiji podate na zabavno pohajkovanje in raziskovanje najrazličnejših naravnih krajin.

Razvejane in primerno označene pohodniške poti v naravi, ki jih je skupno za več kot 200.000 kilometrov, bodo poskrbele, da boste tudi brez navigacijskih naprav vedno vedeli, kje se nahajate. Po več kot 200-ih urejenih kolesarskih poteh lahko vsi ljubitelji kolesarjenja spoznajo turistične znamenitosti nemških metropol in vijugaste romantične poti preko čudovite nemške krajine - aktivni kolesarji se lahko povzpnejo s kolesom v alpske višave, vsi ljubiteljski kolesarji preko vinskih goric, družine pa po razgibani pokrajini vzdolž čudovitih nemških rek. Tisti, ki si želijo malce več adrenalina lahko npr. s surf desko napadejo valove Severnega in Baltskega morja ali pa si s padalom iz višav ogledajo edinstveno nemško naravo z bujnimi gozdovi in številnimi jezerskimi biseri. Za vse, ki pa sta jim pri srcu tako varovanje okolja kot sprostitev, pa počitniška dežela Nemčija nudi številne narodne parke ter naravne rezervate.

Spoznajte regijo v pohodnih čevljih, na konju, kolesu ali s čolnom – nagrajeni boste z nepozabnimi doživetji, sproščujočim oddihom ter tistim enkratnim občutkom, ko se zlijete skupaj z naravo. Odpravite se na nepozaben aktivni oddih v počitniško deželo Nemčijo, ki nudi preveč zabavnih aktivnosti, da bi ostali doma!

Potegujte se za čudovit oddih (2 nočitvi) za dve osebi v BEST WESTERN PLUS Hotelu Baltic Hills Usedom, ki se nahaja na Usedomu, enem izmed najlepših otokov v počitniški deželi Nemčiji. Poleg razkošnega ambienta, hotel gostom nudi tudi kopico različnih možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa ter številne sproščujoče wellness programe. Gostom hotela so na voljo tako velik zunanji bazen in prostran vrt, kot tudi finska savna v prijetni leseni brunarici in sodobno igrišče za golf. Kliknite in sodelujte. Namig.

Brandenburg: za nepozabna doživetja v naravi

©www.spreewald.de
©www.spreewald.de FOTO: Germany Travel
©TMB-Fotoarchiv (Paul Hahn)
©TMB-Fotoarchiv (Paul Hahn) FOTO: Germany Travel

Odkrijte naravne lepote Brandenburga v družbi belorepcev in žerjavovcev. Pokrajina Brandenburga je izredno raznolika, navdušila pa vas bo predvsem s prostranimi travniki, slikovitimi rečnimi dolinami in bujnimi gozdovi. Brandenburg – prava izbira za sproščujoč oddih v naravi v bližini nemške prestolnice. Kolesarjenje ob čudovitih jezerih po kolesarski poti Seenland-Route

Odkrijte slikovito jezersko pokrajino Lausitzer Seenland na 185-km dolgi kolesarski poti Seenland-Route. Spoznajte, kako je človek s površinskim rudarstvom zgradil največjo umetno vodno pokrajino v Evropi, katero oblikuje še danes. Kolesarska pot je ravna in nezahtevna, vodi mimo 16 jezer, na poti pa kolesarji lahko občudujejo tako spreminjajočo se pokrajino nastajajočih jezer s strmimi obalami kot tudi popolnoma poplavljena jezera. V nekaterih krajih si ostanke površinskega rudarstva in nastajanje umetnih jezer kolesarji ogledajo tudi čisto od blizu. Nekatera umetna jezera pa so poplavljena že več desetletij. Ta obiskovalce vabijo z urejenimi plažami, marinami, amfiteatri in bogato ponudbo vodnih športov. Razgibano zgodovino spreminjanja narave v regiji Lausitzer Seenland pa je vzdolž kolesarske poti Seenland-Route moč spoznati tudi ob številnih spomenikih in znamenitostih ob poti.

Otok sonca Usedom: prelepe plaže in narava ob Baltskem morju

©Usedom Tourismus GmbH (Andreas Dumke)
©Usedom Tourismus GmbH (Andreas Dumke) FOTO: Germany Travel
©Usedom Tourismus GmbH (Andreas Dumke)
©Usedom Tourismus GmbH (Andreas Dumke) FOTO: Germany Travel

2.000 sončnih ur, 42 km belih peščenih plaž, čudovita morska letovišča, neskončne sprehajalne poti, 5 morskih pomolov in idilično podeželje z več kot 200 km kolesarskih in več kot 400 km pohodniških poti. Otok Usedom vas pričakuje!

Prijetne namestitve prav za vsak žep. Od udobnega počitniškega apartmaja s tremi zvezdicami, družinskih penzionov, luksuznih hotelov ali kampov s petimi zvezdicami do romantičnih in s trsjem pokritih počitniških hišic ter ekskluzivnih in edinstvenih namestitev – na otoku sonca Usedom boste vsekakor našli nekaj za vaš okus!

Izbirate lahko med več kot 9.000 namestitvami. Družinske počitnice, dopust v dvoje ali uživanje na lastno pest: na otoku Usedom ni nikoli dolgčas! Prireditveni koledar sončnega otoka namreč prav za vseh 365 dni v letu nudi odličen program: od glasbenih koncertov, kulturnih prireditev, gledaliških festivalov in kulinaričnih razvajanj do zanimivih literarnih večerov.

Leipzig z okolico: mestni oddih združen z aktivnimi počitnicami

© Asisi
© Asisi FOTO: Germany Travel
© Schmidt
© Schmidt FOTO: Germany Travel

Iz središča mesta s čolnom ven na podeželje? Sliši se neverjetno, a v Leipzigu je to že vrsto let mogoče. Številne plovne poti iz mesta namreč vodijo prav do okoliškega podeželja in čudovitih jezer v regiji. Od idiličnih kolesarskih in pohodniških poti, razburljivih rafting pustolovščin do različnih zabavnih vodnih športov: Leipzig z okolico navdušuje s pestro in raznoliko ponudbo.

Aktivno v, na in ob vodi

Za vse ljubitelje plaž, sprostitve, različnih dogajanj in kulture, je regija Leipzig prava izbira za prijeten oddih v Nemčiji. Več kot 20 umetnih jezer, s skupno površino vode več kot 70 km² in številnimi razgibanimi vodotoki, ne navdušuje zgolj ljubitelje veslanja. Jezera okoli Leipziga so s svojo odlično kakovostjo vode priljubljena izletniška točka tudi za vse družine, saj nudijo številne zabavne aktivnosti za preživljanje prostega časa v naravi. Seveda pa na jezerih pridejo na svoj račun tudi tisti malce bolj aktivni – jadranje, potapljanje, deskanje, wakeboarding in plezanje so aktivnosti, katere so predvsem v poletni sezoni zelo priljubljene.

Vsem obiskovalcem regije pa vsekakor priporočamo izlet z ladjo iz mestnega pristanišča, ki se nahaja v samem središču Leipziga, skozi idilične obvodne gozdove vse do priljubljenega jezera Cospuden.

Odkrivanje narave in kulturnega bogastva na kolesu

Leipzig z okolico vsem ljubiteljem kolesarjenja nudi bogato paleto slikovitih kolesarskih poti. Obvodna pokrajina vzdolž rek Elster, Pleiße in Parthe, kanal Karl Heine, nova jezera rudarskega nastanka, ob enem pa tudi razgibana mreža urbanih zelenih površin nudijo obiskovalcem odlične priložnosti, da mesto Leipzig doživijo še iz nekoliko drugačne perspektive.

Ravna pokrajina Leipziga je kot nalašč narejena tudi za sproščene družinske izlete na kolesu. Samo v pokrajini Dübener Heide, ki se nahaja med Labo in Muldo na severu Leipziga, lahko npr. kolesarski navdušenci najdejo kar več kot 500 kilometrov urejenih kolesarskih poti.

Vsekakor pa na dveh kolesih lahko raziščete tudi bogato zgodovino Leipziga. Odpravite se npr. po tematski kolesarski poti »Leipziger Notenrad«, katere pobudnik je društvo Leipziger Notenspur-Initiative, in na kolesu odkrijte najpomembnejša glasbena bogastva Leipziga.

Europa-Park: odkrijte raznolikost Evrope v enem samem zabaviščnem parku

© Europa-Park
© Europa-Park FOTO: Germany Travel
© Europa-Park
© Europa-Park FOTO: Germany Travel
© Europa-Park
© Europa-Park FOTO: Germany Travel
© Europa-Park
© Europa-Park FOTO: Germany Travel

75 m v dolžino ter 19,5 m v širino – to so dimenzije nove leteče atrakcije Europa-Parka, turističnega cepelina, katerega bleščeče belo in kar 8.425 m3 veliko lupino krasita Euro mišek Ed in Euro miška Edda. Od aprila pa vse do sredine novembra 2016 je turistični cepelin z 12 sedeži na voljo za slikovite panoramske vožnje preko Bodenskega jezera, pokrajine Allgäua ter zelenega vznožja Alp, skozi veliko panoramsko okno, 300 metrov nad tlemi, pa bodo potnike med edinstveno zračno avanturo med drugim pozdravila tudi kristalno čista jezera ter mogočni dvorci.

Europa-Park v Rustu pa obiskovalcem nudi še veliko več, kot le razburljiv polet s cepelinom. Zabaviščni park v južni Nemčiji je s svojimi 15 evropskimi tematskimi vasmi, nepozabnimi aktivnostmi za prav vse generacije ter bogato paleto sprostitve in drugih razvajanj, en izmed najbolj priljubljenih zabaviščnih parkov v Evropi. V tematskih vaseh lahko spoznate tipično arhitekturo, kulinariko in vegetacijo posameznih evropskih držav, za piko na i in veliko mero navdušenja pa bodo poskrbele številne edinstvene zabavne atrakcije. Islandija denimo obiskovalce vabi z lesenim vlakcem smrti »WODAN – Timburcoaster«, v grški vasi pa navdušuje vodna atrakcija »Poseidon«. Za dobro mero adrenalina se lahko odpravite v Francijo na znameniti »Silver Star«, ki s svojimi 73 metri velja za enega najvišjih vlakcev smrti v Evropi, prijetna ohladitev pa vas čaka tako v Avstriji na divjem tirolskem vodnem toboganu kot tudi na Portugalskem, kjer boste na vlakcu »Atlantica SuperSplash« deležni živahne osvežitve.

Julija letos je zaživela tudi najnovejša tematska vas Europa-Parka, že 15. po vrsti in sicer Irska. V osrčju zelenega gričevja idilična irska ribiška vasica vabi predvsem male obiskovalce, da se npr. zapeljejo s traktorjem »Old Mac Donald‘s Tractor Fun«, na vrtiljaku s čolnički »Sheep Rock« ali pa na zmajčkovem vrtiljaku »Spinning Dragons«. Velika pokrita igralnica »Limerick Castle«, kjer se bodo lahko mladi raziskovalci potopili v mistični svet starega irskega gradu, pa v vasici zagotavlja brezskrbno zabavo ob vsakem vremenu.

V kolikor en dan za odkrivanje Europa-Parka ne bi bil dovolj, pa park obiskovalcem seveda nudi tudi številne nastanitve za vso družino, ki so bile v preteklosti že večkrat nagrajene. Največji svetovni turistični portal TripAdvisor je npr. marca letos najboljšim družinskim hotelom v Nemčiji podelil nagrade Travellers‘ Choice Awards, pri čemer so se kar trije hoteli hotelskega kompleksa Europa-Park uvrstili med prvih pet na lestvici. Prvo mesto je zasedel priljubljeni Hotel Bell Rock, drugo Hotel Colosseo, četrto mesto pa Hotel El Andaluz. Več kot milijon anketirancev in številna poročila o zadovoljstvu gostov so tako potrdila, da je Europa-Park resnično idealen kraj za preživljanje nepozabnega družinskega oddiha, saj enostavno nudi vse.

Obiščite Europa-Park to leto tudi vi in se na lastno pest prepričajte, zakaj park tudi po rezultatih raziskave Nemške turistične organizacije (GNTB) velja za eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij v počitniški deželi Nemčiji TOP 100. Lansko leto so se med TOP 100 na prva tri mesta npr. uvrstili Europa-Park, grad Neuschwanstein in katedrala v Kölnu. Oddajte svoj predlog in izberite vašo top destinacijo ali znamenitost v počitniški deželi Nemčiji TOP 100 do 31. avgusta 2016! Med vsemi sodelujočimi bomo izžrebali srečneža ali srečnico, ki bo prejel/a modni klobuk #urbanCGN – cologne urban lifestyle mesta Köln.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni