Tujina

Ali Uber delavce izkorišča za slabo plačana težaška dela?

London, 11. 12. 2016 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ameriški prevozniški velikan Uber naj bi svoje delavce izkoriščal za slabo plačana težaška dela. Poljubno naj bi jim diktiral delavnik in dvigal provizijo, delavnik naj bi bil 'grozljivo' dolg. Vozniki so svoje delo za Uber opisali kot služenje v 'viktorijanski dobi'. Podjetje očitke ostro zavrača.

Uber prek svoje aplikacije povezuje potnike z vozniki. Stranke za opravljeno pot plačajo Uberju, podjetje pa ustrezen del plačila nato nakaže voznikom. Po poročanju Guardiana naj bi eden vodilnih ponudnikov prevozniških storitev svojim voznikom izplačeval zgolj minimalne plače ali celo manj. 

Frank Field, član britanskega parlamenta in predsednik Odbora za delo in pokojnine, je v imenu Uberjevih delavcev opozoril, da jih podjetje sili v ekstremno dolge delavnike, ki včasih presegajo 70 ur na teden, zaslužijo pa le za golo preživetje. Field je prejel pritožbe 83 voznikov. Ti so priznali, da so velikokrat prejeli manj od zakonsko predpisane minimalne plače, svoje delo pa opisali kot služenje v "viktorijanski dobi", ko so zaslužki komaj zadoščali za osnovno eksistenco, delovnik je bil grozljivo dolg, delovne razmere pa nevarne zdravju delavca.

Število licenciranih voznikov se je v zadnjih šestih letih v Londonu skoraj podvojilo.
Število licenciranih voznikov se je v zadnjih šestih letih v Londonu skoraj podvojilo. FOTO: Uber

Uber od svojih delavcev zahteva, da se samozaposlijo, kar družbi zakonsko omogoča izplačilo plač, manjših od minimalne. Field pravi, da so delavci popolnoma odvisni od svojega delodajalca. Uber jim diktira delovnik, poljubno dviguje svojo provizijo in hkrati niža zneske, ki jih vozniki lahko zaračunavajo strankam. Če zaposleni zavrnejo preveč ponudb, jih Uber avtomatsko izbriše iz sistema. Za nameček od voznikov zahteva, da njihova vozila ustrezajo (visokim) predpisanim standardom.

Field v svojem poročilu še navaja, da taksisti že tako trpijo na ogromnem trgu delovne sile. "Več delavcev, kot bo pahnjenih v slabo plača težaška dela, manjši bo priliv v državni proračun," pojasnjuje.

Prevozniški velikan je od leta 2009 osvojil že praktično ves svet.
Prevozniški velikan je od leta 2009 osvojil že praktično ves svet. FOTO: Reuters

Uber zavrača očitke

V Uberju Fieldovemu poročilu ne verjamejo. Odgovarjajo, da je bilo v zadnji raziskavi devet od desetih voznikov zadovoljnih z višino njihove plače in da jim delo dopušča, da združujejo poklicno in zasebno življenje. "Ponosni smo na priložnosti, ki jih ustvarjamo za naše voznike, vozijo lahko kadar koli in kjer koli želijo. Vozniki, ki uporabljajo našo aplikacijo, so septembra na primer zaslužili več kot 16 funtov (19 evrov) na uro."

Iz družbe so še sporočili, da zgolj kakšna četrtina njihovih zaposlenih dela več kot 40 ur na teden. Hkrati pozivajo vse, ki zaslužijo manj od minimalne plače, da jih kontaktirajo. Svetovali jim bodo, kako optimizirati delo tako, da bodo njihovi mesečni prejemki višji.

V poročilu, ki ga je Field napisal skupaj z uradnim preiskovalcem Andrewom Forseryjem, je navedeno tudi, da je Uber preplavil trg z novimi prevozniki, dvignil konkurenčno ponudbo, prisilil voznike, da dejansko tekmujejo za potnike. Tisti, ki so vzeli kredit za nakupe novih vozil, se tako počutijo ujeti. Število licenciranih voznikov se je v zadnjih šestih letih v Londonu skoraj podvojilo. Z 59.000 leta 2010 na 116.000 letošnji december. Uber pravi, da v Veliki Britaniji za njih dela okrog 40.000 voznikov, od tega okoli 30.000 v Londonu.

Uber naj bi svoje voznike izkoriščal za slabo plačana težaška dela.
Uber naj bi svoje voznike izkoriščal za slabo plačana težaška dela. FOTO: AP

Voznik zaslužil dobra dva evra na uro

Field se je srečal s številnimi prevozniki, eden od njih mu je pripovedoval: "Včeraj je neto znesek moje ure padel na 2 funta (2,38 evra). Zaslužil sem 40 funtov (47,56 evra), od tega sem moral za gorivo plačati 30 funtov (35, 74 evra)."

Drugi je opisal, da je bila njegova plača kljub dolgemu delavniku tako nizka, da je od države dobil doplačilo. "Voznine so prenizke in provizije previsoke. Vozniki delajo 6,5 dneva na teden, vozijo tudi po 16 ur na dan – to je nevarno zanje, za potnike in vse udeležence v prometu. Večkrat sem zaslužil manj od minimalne plače, zato sem pač podaljševal delavnik."

Field zdaj zahteva od pristojnih služb, da prosijo Uber, naj slabo plačana težaška dela izključi iz svojih delovnih praks, še preden obnovi licence. Od vlade pričakuje reformo trga dela. Ekonomski giganti morajo svojim zaposlenim na vsak način zagotoviti osnovne delavske pravice, vključno z minimalno plačo.

Uber je bil ustanovljen leta 2009 v San Franciscu in se je neverjetno hitro razširil po svetu. Stranke obožujejo njihove nizke cene in dostopnost, a ravno to pogosto povzroča odpor in proteste pri številnih drugih ponudnikih. V Londonu je letos 19 Uberjevih voznikov podjetje prijavilo na delavsko sodišče in trdilo, da niso samozaposleni, zato jim po zakonu pripada minimalna plača. Sodišče je presodilo v korist delavcev, a se je Uber pritožil. Zakon trenutno namreč določa, da morajo delavci tožiti delodajalca vsak posebej in ne v skupinski tožbi.

Delavci so službo pri Uberju opisali kot služenje v "viktorijanski dobi".
Delavci so službo pri Uberju opisali kot služenje v "viktorijanski dobi". FOTO: AP

Yaseen Aslam, ustanovitelj Združenja za zasebne voznike, je dejal, da so bili vozniki v Veliki Britaniji pod udarom že dolga leta, a z vstopom Uberja na njihov trg so resnično padli na samo dno. Aktualni londonski župan, Sadiq Khan, in njegov predhodnik, Boris Johnson, sta prejela številne pozive, naj omejita število prevoznikov v Londonu, a jih je Johnson zavrnil: "Taksiji in druga vozila za najem številnim pomenijo nepogrešljivo storitev, tako za zasebne kot poklicne namene. Obvezani smo, da podpiramo to vejo industrije, seveda pa je varnost na prvem mestu."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (117)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eurotennis
12. 12. 2016 15.55
+0
Cista laz je tale prispevek. Moj kolega vozi uber v USA in mu prav dobro gre. To je levicarska propaganda, da UBER ne bi spustili v Slovenijo. Ne nasedat. Tudi dosti ljudi dela to kot dodatno sluzbo, tko da vsak se odloci sam koliko bo vozil na dan oz dni v tednu. Ni omejitev, delas lahko koker ti pase.
Cicero123
12. 12. 2016 11.51
+1
za prevoznike ne vem a jim bo bolje ali slabše, saj so "sestavni del tega" nihče jih ne bo silil, da gredo pod uber...vem pa da bo konkurenci (druge agencije) v Sloveniji zelo zelo težko, saj se jim obeta propad in tega se zavedajo.
grozjak
12. 12. 2016 11.47
-1
ja, amerika in anglija pa sta res problem za nas..... koga zdaj flodrate, a?
retro77
11. 12. 2016 22.01
+1
Če so tako bogi in je tako hudo, zakaj potem ne gredo početi kaj drugega? A je to podtaknjen članek?
retro77
11. 12. 2016 22.05
+3
" Uber jim diktira delovnik, " To sploh ni res. Ko sem se pogovarjal z voznikom v parizu je rekel da je Uber super, ker se sam odloči kdaj bo vozi. Bo šel v petek zvečer na pir, ali pa bo raje vozil tiste ki so na piru okoli, ker je dosti povpraševanja.
boy36
11. 12. 2016 21.45
+4
...nihče nobenega ne sili da opravlja določeno delo,,če nisi zadovoljen s službo jo pač menjaj.Zdi se mi pa da je tole le podtaknjen članek zaradi prihoda v Slovenijo,ker se bo s tem nekaterim monopolistom v Slo podrl svet.Konkurenca je odlična za stranke!
grozjak
12. 12. 2016 11.51
+1
jih bodo srbski mercedezarji v ljubljani nabutal, da jih še 100 let ne bo nazaj, he he
Frane Šajn
11. 12. 2016 20.12
-1
Ja kaj pa drugega samo, da nažalost niso edini. Dragi Cmero nekja v tej smeri so pričakovali tvoji volilci ne pa to kar sedaj počneš na vladi.
OpaZokiStyle
11. 12. 2016 15.59
+18
A nobeden ni pomislil, da gre za to, da se taksistični monopolni lobi znebi konkurenta? In da je ta članek objavljen z namenom, da to isto storijo tudi njihovi slovenski kolegi saj je UBER napovedal prihod k nam? Dajte no, a se kadaj piše o tem kako v naših podjetjih izkoriščajo delavce? Tuji, angleški so pa sedaj nenadoma revčki,...
johanca123
11. 12. 2016 19.20
+3
In tole kakijado od Uberja sta nam Cmera in njegiv SMC hotla privleč v državo?
mallonge
11. 12. 2016 14.58
+3
najbolje so plačana dela z malo dela in brez odgovornosti. S prihodom Cerarja in njegovih pa je skoraj obvezno govoriti same neumnosti.
BURGA
11. 12. 2016 16.58
+0
Ti očitno podpiraš Cerarjevo vlado, saj govoriš same neumnosti.
grozjak
12. 12. 2016 11.52
BURGA
11. 12. 2016 14.44
+11
Če bi odločal jaz, jih v Sloveniji nebi bilo, saj imamo že sedaj dovolj izkoriščanja delavcev.
Ifigenija2
11. 12. 2016 14.16
+15
Zopet bo nekdo mastno kasiral in zvlekel v državo tujce.Dajte pogoje našim ljudem.
Ifigenija2
11. 12. 2016 14.10
+23
Povsod kjer je veliko lepih obljub se skriva gnoj.
Ramzess
11. 12. 2016 13.30
-13
Težaška dela, kaj pa zraven vožnje naokrog še počnejo, če ne štejemo tankanja vozila, ... celokupno je eno delo, ne več.
Ifigenija2
11. 12. 2016 14.14
+22
Pojma nimaš kaj pomeni voziti!To je odgovorno, psihično zahtevno delo.Tu je odgovornost za potnike.Sami potniki so lahko od prijaznih pa pijanih, zadetih in še in še.Cele dneve presedeti za volanom pa načne tudi telo.To ni sedenje in opazovanje okolice skozi okno.Se opravičujem, toda mislim , da sam ne delaš veliko....in tvoj zorni kot je zelo ozek.
joze-j
11. 12. 2016 18.14
+6
La zakaj so omejili delo voznikov na 90 ur v štirinajstih dneh, zdravniki po to nakleplejo v enem tednu z nobenimi posledicami za bolnike. Toliko o lahkotnosti.
Ninamedia
11. 12. 2016 11.47
-7
Blodnje. Govorim z uber vozniki po Novi Zelandiji in mi vsi veselo razlagajo kako so pustili prejsnje sluzbe, zato ker z Uberjem bolje zaslužijo. Je pa res, da jih 80% vozi Priuse, ki so zelo ekonomični. Lp
I G N O R A N T
11. 12. 2016 11.58
+13
Jap tam imajo neko zakonodajo o plačah baje
pop greznica
11. 12. 2016 16.15
+4
Nova Zelandija je nekje na nivoju skandinavskih držav po razvitosti, zato je primerjava s Slovenijo brezvezna. Do takih držav so tudi multinacionalke veliko bolj popustljive kot npr. do nas, ki smo dobesedno deponija EU in testni poligon za vse možno sranje. Zato Uber, raus!
eFranjo
11. 12. 2016 11.30
+12
uber je parazitska firma, zato je bolje, da uporabljate druge opcije npr prevozi.org ali podobne
Cofar
11. 12. 2016 11.36
+0
Cofar
11. 12. 2016 11.25
+16
od kod pa tehnološkim podjetjem take plače??? naredi se spletna storitev, aplikacija in ne vem kaj še vse... delo se preorganizira na način, da tisti, ki so prej za silo živeli potem resnično životarijo, ker so skoraj prisiljeni delati preko teh spletnih ponudnikov. Večinski procent pa ostane tistemu, ki tako spletno stran naredi oz. trži te storitve. Naprimer UbER sploh ni prevoznik, je le delovna agencija. In takih podjetij je veliko na trgu. Revolucionarne računalniške invoacije dostikrat to sploh niso. So samo posredniki med kupcem in nekom, ki storitev opravi. Torej neke oblike nove delavske agencije.
Uporabnik8879
11. 12. 2016 11.36
-5
Cofar, taki časi so v globalizaciji...tu ni poti nazaj. Če tebi ne kapne, bo pa nekomu drugemu. Večina nabav in storitev se že sedaj trži globalno preko neta, pa še več bo tega, tista klasična ekonomika je že za nami.
aristotel
11. 12. 2016 12.37
+8
praviš da tu ni poti nazaj kako ni na bolj človeško in socialno več možno iti a veš kaj sploh pišeš ta način ki bi nam ga radi usilili na vseh področjih pelje v prefinjeno suženstvo in po tvojem je to napredek.......joj
Armagedon
11. 12. 2016 11.22
+10
kako lahko tako grdo govorijo o neki firmi, ki prihaja iz najbolj demokratične države na svetu? V tej firmi se cedita med in mleko, o kakšnem izkoriščanju delavcev, pa vodstvo in lastniki firme pojma nimajo....pa to...pa take...
eFranjo
11. 12. 2016 11.32
+18
haha. demokracija po ameriško. temu pri nas rečemo izkoriščanje ali paraziti.
I G N O R A N T
11. 12. 2016 11.40
+9
Kakšna demokracija.To je manipulacija .To so navadni kradljivci
I G N O R A N T
11. 12. 2016 11.13
+8
Če bi ta naš ha ha vodstveni kader bil zakaj bi uzakonil minimalno plačo 3000€
Uporabnik8879
11. 12. 2016 11.22
-2
Kje pa živiš...Za 3000 EUR plače mora delavec doprinesti firmi vsaj 49000 EUR (samo za plačo, kje so še ostali stroški), ker se drugače ne izide...govorim za gospodarstvo...edino če si mislil na javni sektor...
Armagedon
11. 12. 2016 11.25
no...s to cifro si malce...pravzaprav kar precej preteral...je pa tud realna cifra kr konkretno velika. Če pa mora res tolk doprinest, potem, pa bi jaz temu tudi rekel grdo izkoriščanje.
Cofar
11. 12. 2016 11.27
+1
Armagednon. e govoriš o neti 3000 EUR je tom
Cofar
11. 12. 2016 11.28
+2
Armagedon če misliš o 3000 EUR neto, potem je tomyslo še premalo napisalo. Bruto je pa lih tm tm.
Uporabnik8879
11. 12. 2016 11.32
+0
Armagedon...za minimalno plačo delodajalca pride bruto cca 1300 EUR brez stroškov, ki jih ima neka firma za svoje poslovanje, potem pa sam izračunaj, koliko to nanese za 3000 EUR
I G N O R A N T
11. 12. 2016 11.34
+2
Boli mene đoko kaj mora kdo plačati .JAZ HOCEM IMETI.Ce ne pa delaj si sam
User416781
11. 12. 2016 13.54
1300 bruto je 900 neto in to ni minimalna plača...
cirenij
11. 12. 2016 10.55
+11
Malo je delodajalcev, ki ne izkoriščajo delavca. To je danes praksa, Že domačih, zdaj se nam vsiljujejo še tuji. Kaj delajo naše "kontrolne" službe? Jim "vladarji" ne dovolijo ali niso usposobljene?
Uporabnik8879
11. 12. 2016 11.27
+0
Sem zasebnik, samo če mi delavec z svojim delom ne prinese toliko imputa, da pokrijem njegove stroške in da še meni za poslovanje nekaj ostane, ga ne rabim...tako pač je...je pa samo na delavcu ali take pogoje sprejme ali ne, nihče nikogar ne more prisiliti v to, da dela nekaj, kar mu ne odgovarja...
Julijann
11. 12. 2016 10.52
+19
Človek je vedno izkoriščal sočloveka; fizično, verbalno ! skozi čas je postalo izkoriščanje samo bolj prefinjeno !
travc
11. 12. 2016 10.36
+10
A je še kakšno delo kjer je treba veliko delat dobro plačano????
mallonge
11. 12. 2016 14.57
+2
Ne, najbolje so plačana dela z malo dela in brez odgovornosti. S prihodom Cerarja in njegovih pa je skoraj obvezno govoriti same neumnosti.