Tujina

FOTO in VIDEO: Za Trumpa bi bil poraz največja izguba časa. Clintonova pripravlja veliko zabavo

New York, 08. 11. 2016 06.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Pred volišči v ZDA se vijejo kolone ljudi, ki želijo oddati svoj glas v težko pričakovanem končnem obračunu med demokratsko kandidatko Hillary Clinton in njenim republikanskim tekmecem Donaldom Trumpom. Svoj glas sta že oddala. Medtem ko so Hillary pričakali podporniki, so Trumpa pred voliščem izžvižgali.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bitka za Belo hišo
    02:00
    Iz 24UR: Bitka za Belo hišo
  • Iz SVETA: Američani na volišča
    01:50
    Iz SVETA: Američani na volišča
  • Iz SVETA: Clintonova in Trump sta glavna kandidata, ne pa tudi edina
    00:41
    Iz SVETA: Clintonova in Trump sta glavna kandidata, ne pa tudi edina
  • Iz SVETA: Američani predsednika volijo posredno. Kako to poteka?
    01:30
    Iz SVETA: Američani predsednika volijo posredno. Kako to poteka?
  • Iz SVETA: Podjetniki spodpujajo zaposlene k udeležbi na volitvah
    01:46
    Iz SVETA: Podjetniki spodpujajo zaposlene k udeležbi na volitvah
  • Iz SVETA: Ameriška gospodarska zbornica s simboličnimi volitvami
    03:28
    Iz SVETA: Ameriška gospodarska zbornica s simboličnimi volitvami
  • Iz SVETA: Koga bi na stolčku predsednika ZDA raje videli Rusi?
    02:27
    Iz SVETA: Koga bi na stolčku predsednika ZDA raje videli Rusi?
  • Iz 24UR: Zadnji nagovor
    01:27
    Iz 24UR: Zadnji nagovor
  • Iz 24UR: Festivalna dvorana gosti svoje volitve
    01:42
    Iz 24UR: Festivalna dvorana gosti svoje volitve
  • Iz 24UR: Oba kandidata na rezultate čakata v New Yorku
    01:26
    Iz 24UR: Oba kandidata na rezultate čakata v New Yorku
Celoten volilni proces se bo zaključil v sredo ob 6. uri po srednjeevropskem času, ko se bodo zaprla še zadnja volišča na Havajih in Aljaski. Rezultati predsedniške tekme pa bodo na podlagi projekcij lahko znani že prej, verjetno najkasneje okoli 5. ure, ko se bodo zaprla volišča na zahodni obali ZDA in s tem v Kaliforniji, ki ima največ elektorjev med vsemi državami - 55.

Opoldne po srednjeevropskem času so se na vzhodni obali začele dolgo pričakovane – predvsem zaradi umazane predvolilne kampanje – ameriške predsedniške volitve. 

V težko pričakovanem končnem obračunu med demokratsko kandidatko Hillary Clinton in njenim republikanskim tekmecem Donaldom Trumpom so prvi svoj glas lahko oddali volivci v devetih ameriških zveznih državah na vzhodni obali – Connecticutu, Indiani, Kentuckyju, Mainu, New Hampshiru, New Jerseyju, New Yorku, Vermontu in Virginii. Zatem so se začela odpirati tudi volišča v drugih zveznih državah.

Več kot 40 milijonov volivcev ali skoraj četrtina registriranih volivcev je sicer svoje glasove že oddalo na predčasnem glasovanju, ki ga omogoča 34 držav in prestolnica Washington.

Clintonova ob oddaji glasu: Tako sem srečna

Predsedniška kandidata sta volila vsak na svojem volišču. Demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton je skupaj z možem, nekdanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom, glasovala na volišču v osnovni šoli v kraju Chappaqua v zvezni državi New York. Tam jo je pričakalo približno 150 podpornikov in navdušencev, ki so ji že vzklikali "gospa predsednica". 

"Tako sem srečna. Sem neverjetno srečna," je z velikim nasmehom na obrazu dejala Clintonova po prihodu iz volilne kabine. Takoj zatem se je podala med privržence in se z njimi spustila v kramljanje. "Tu so vsi moji prijatelji in moji sosedje. To me zelo veseli," je še dodala morebitna bodoča predsednica ZDA.

Clintonova oddala svoj glas - 6
Clintonova oddala svoj glas - 6 FOTO: AP

"Zavedam se odgovornosti, ki prihaja," je dejala Clintonova. "Tako veliko ljudi računa na dober izid na teh volitvah in kaj to pomeni za našo državo. Storila bom vse, kar je v moji moči, če bom imela dovolj sreče, da bom danes zmagala," je dodala.

Na volišču nedaleč od njenega doma jo je pozdravila skupina podpornikov in navdušencev.

Glasoval je tudi že njen podpredsedniški kandidat Tim Kaine. Nekaj ur pred Clintonovo je glas oddal v domači zvezni državi Virginiji.

Za Trumpa bi bil poraz največja izguba časa

Nekaj ur pozneje je svoj glas v družbi žene Melanie glas oddal tudi republikanski predsedniški kandidat Donald Trump na volišču v Manhattnu. Spremljala ga je tudi hčerka Ivanka z možem in otroki.

Tajna služba je ob njegovem prihodu zaprla ulico pred voliščem na Manhattnu, kjer živi. Donalda Trumpa naj bi po poročanju časnika Business Insider pred voliščem izžvižgali. "Postavi ta zid, postavi ta zid! Zakleni jo, zakleni jo! Trump, ti si največji," so kričali privrženci, preden jim je vidno utrujen pomahal in se s soprogo Melanio po volitvah usedel v enega od športnih terencev njegove kolone. "Trump, ti si bedak! Dolgočasen si, Trump! Idiot! Zagrabi svojo lastno muco!" pa so se drli njegovi nasprotniki in mu kazali osle.

Donald Trump in Melania na volišču - 1
Donald Trump in Melania na volišču - 1 FOTO: AP

Ob prihodu na volišče je Trump najprej kupil nekaj od otroka, ki je ponujal pecivo, nato pa se je podal v volilno kabino.

"Vse je zelo dobro," je izjavil, ko so ga zbrani novinarji vprašali, ali je slišal kaj o prvih izidih. Na vprašanje novinarjev, ali bo priznal poraz, je Trump odgovoril: "Bomo videli, kaj se bo zgodilo." Poudaril je, da bi bil poraz na volitvah največja izguba časa.

Podobno je odgovoril tudi med tretjim televizijskim soočenjem, ko ga je voditelj vprašal, ali bo sprejel izid volitev. "To vam bom povedal takrat. Držal vas bom v negotovosti," je odvrnil.

Novinarji so ga danes tudi vprašali, za katerega kandidata je volil. Odgovoril je, da je bila "težka odločitev".

Pred tem je Trump kot gost nastopil na televiziji Fox in bil zelo dobre volje. Napovedal je zmago v več zveznih državah, v katerih so ankete napovedovale tesen izid. Med kampanjo po vseh ZDA se je prepričal, da so "ljudje v tej državi naravnost neverjetni", je še dejal republikanski predsedniški kandidat.

Prvič po 70 letih bosta oba kandidata praznovala zmago ali obžalovala poraz na Manhattnu.

V prvem kraju  z 12 prebivalci  zmagala Clintonova

Prvi kraj, ki od leta 1960 takoj po polnoči na volilni torek prešteje in objavi svoje glasove, je sicer Dixville Notch. Tokrat je v kraju slavila Clintonova, ki so ji volivci zaupali štiri glasove, Trump je dobil dva, po enega pa kandidat svobodnjakov Gary Johnson in Mitt Romney, ki ne kandidira. Udeležba na volitvah v kraju z 12 prebivalci je bila letos sicer za 20 odstotkov nižja kot leta 2012.

Dixville Notch včasih pravilno napove izid volitev, včasih ne, skozi zgodovino pa je malce bolj naklonjen republikanskim kandidatom.

Dixville Notch od leta 1960 prvi takoj po polnoči na volilni torek prešteje in objavi svoje glasove.
Dixville Notch od leta 1960 prvi takoj po polnoči na volilni torek prešteje in objavi svoje glasove. FOTO: AP

Ne volijo le predsednika

Za predsedniški položaj se sicer potegujejo štirje kandidati, realne možnosti za zmago pa imata le Clintonova in Trump, pri čemer je glede na ankete v rahli prednosti prva. Kandidat za zmago potrebuje 270 od 538 elektorskih glasov, izid pa bo predvidoma znan v sredo zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času.

Poleg novega predsednika danes volijo tudi vseh 435 članov predstavniškega doma in tretjino članov senata. Poleg številnih lokalnih volitev za župane ali državne kongrese bodo potekale tudi volitve za guvernerje 12 od skupno 50 zveznih držav.

Potekali bodo tudi volitve v državne kongrese, mestne svete, za župane in številni referendumi, med drugim v devetih zveznih državah o legalizaciji marihuane, v dveh pa o prepovedi smrtne kazni.

Napetost narašča: Američani se odpravljajo na volišča.
Napetost narašča: Američani se odpravljajo na volišča. FOTO: AP

Volivec se lahko trikrat zmoti in si premisli

V mestu New York imajo 1205 volilnih mest, kjer dela 36.000 plačanih prostovoljcev. Za dan dela dobijo najmanj 200 dolarjev na osebo ali več, odvisno od funkcije. Kdor koli bo ob devetih zvečer še stal v vrsti pred voliščem, kjer bo največja gneča sicer zjutraj pred odhodom v službe in popoldne takoj po koncu delovnega dne, bo prišel na vrsto. Vendar pa gneče ne gre pričakovati zaradi prevlade demokratov.

Na voliščih je poskrbljeno tudi za vse vrste invalidov, ki jim bodo pomagali prostovoljci in posebni glasovalni stroji, prilagojeni invalidnosti, na primer nekomu, ki je slep ali brez rok. Na vseh voliščih so tudi uradni prevajalci za španski, kitajski, korejski, bengalski in hindujski jezik.

Na glasovnici je na prvem mestu demokratka Clintonova, ker newyorški zakon določa, da je prvi kandidat tiste stranke, ki ima guvernerja, to pa je trenutno demokrat Andrew Cuomo.

Izvršni direktor volilnega odbora okrožja Bronx Mike Ryan je pojasnil, da se lahko volivec kar trikrat zmoti in si premisli ter znova odda svoj glas. Podatke o izidih volitev naokrog prenašajo newyorški policisti, in Ryan je na vprašanje, ali jim zaupa, odgovoril pritrdilno. "Imenuje jih vodstvo policije in nimam razloga, da temu ne bi zaupal," se je nasmehnil Ryan in dejal, da policistom s tem zaupajo že več kot stoletje.

Policisti bodo spotoma pazili tudi na varnost oziroma preprečevali nadlegovanje volivcev. Glede terorističnih groženj ni nobenih resnih informacij, kljub temu pa bo na ulicah približno 5.000 uniformiranih policistov, podobno kot za zadnji papežev obisk ali za praznovanje novega leta na Times Squaru. Na preži bo tudi 1300 pripadnikov posebnih protiterorističnih enot.

ameriške volitve - 4
ameriške volitve - 4 FOTO: AP

Izidi volitev ostajajo skriti vse do zaprtja volišč, do zdaj se večje medijske hiše v ZDA niso zaletavale z napovedmi izidov. Vzporedne volitve izvaja medijski konzorcij tiskovne agencije AP in televizij ABC, NBC, CBS, FOX in CNN, napovedi izidov na podlagi vzporednih anket pa so do zdaj objavljali šele po zaprtju volišč.

Javnomnenjske ankete kažejo zmago Clintonove

Javnomnenjske ankete so se tik pred današnjimi splošnimi volitvami v povprečju spet malce premaknile v korist Clintonove.

Demokratski izvajalec anket in predsednik Skupine za globalno strategijo (Global Staregy Group) Jefrey Pollock je za STA pojasnil, da so javne ankete skozi predsedniško tekmo med Clintonovo in Trumpom precej nihale.

Na vprašanje, ali se lahko tudi ameriške ankete tako hudo zmotijo, kot so se britanske pred brexitom, je Pollock odgovoril, da je to seveda mogoče tako kot vse na svetu. Vendar pa v to ne verjame iz preprostega razloga, da ameriška predsedniška tekma poteka že več kot leto dni in so podatki prevetreni po dolgem in počez.

Predčasno je do zdaj glasovalo 43,2 milijona ljudi. Udeležba temnopoltih je bila do ponedeljka nižja kot leta 2012 za Obamo, vendar se je zagnala organizacija Clintonove kampanje ter aktivistov in temnopolte ponekod zdaj vozijo na volišča z avtobusi.

Trump ob koncu kampanje znova po svoje

Trump se je sicer na koncu kampanje vrnil k svojim začetkom in povedal nekaj krepkih. V Severni Karolini je zatrdil, da je gledanost poklicne nogometne lige v ZDA zadnje čase strahovito padla, ker vsi Američani raje gledajo njega in njegova zborovanja. V New Hampshiru se je potem pohvalil, da je zanj volil zvezdnik ekipe New England Patriots Tom Brady, ki pa je zagotovil, da še ni volil.

Donald Trump
Donald Trump FOTO: POP TV

Na enem od zborovanj je vzel v roko gumijasto masko s podobo njegovega obraza in se nekaj časa pridušal, kako je lepa in kako mu je všeč, dokler je ni zabrisal med občinstvo in Clintonovo obtožil, da je kriminalka. "Si lahko predstavljate, da jo gledate štiri leta v Beli hiši? Fuj," je dejal Trump o kandidatki.

V New Hampshiru, na svojem zadnjem velikem zborovanju, pa je znova ozmerjal demokratsko senatorko iz Massachusettsa Elizabeth Warren s "Pocahontas", ker je nekoč dejala, da ima nekaj indijanske krvi. "Grozna je, kot človek in kot senator, saj jo sovražijo vsi kolegi," je dejal Trump.

Na zborovanju skupaj s podpredsedniškim kandidatom Mikom Pencem je zatrdil, da ankete lažejo in niso tesne, ampak bo na volitvah zmagal premočno. Trump je sicer med drugim znan po obtožbi, da bo Clintonova v prvem tednu vladavine spustila čez mejo v ZDA 650 milijonov ljudi. ZDA imajo 325 milijonov prebivalcev.

Clintonovi na pomoč tudi Obama

Clintonova je imela medtem veliko zborovanje pred množico 30.000 ljudi v Philadelphii, na pomoč pa so ji priskočili tudi drugi "težkokategorniki", kot sta predsednik ZDA Barack Obama in prva dama Michelle, njen mož Bill Clinton, hčerka Chelsea ter pevci Lady Gaga, Bruce Springsteen in Jon Bon Jovi.

Hillary Clinton
Hillary Clinton FOTO: AP

Obama je dejal, da ni treba voliti le proti Trumpu, ker imajo demokrati izjemno kandidatko. "Velikokrat sem se moral ugrizniti v jezik zaradi neumnosti v času kampanje, zaradi zlobnih in norih napadov nanjo. Ampak ona te napade obriše z ramena in gre naprej, ker je močna kot Američani," je dejal Obama.

Michelle Obama je volivce pozvala, naj se postavijo po robu tistim, ki jih delijo in strašijo, Springsteen pa je poudaril, da izbira med kampanjo, ki temelji na inteligenci, izkušnjah in pripravah, ter kampanjo za lastni interes ne more biti bolj jasna. Jon Bon Jovi si želi sveta upanja in optimizma, ki ga s Trumpom ne bo doživel.

Kandidatka je zadnji dan pred volitvami izkoristila za pozive Američanom, naj presežejo delitve. "Gre za izbiro med delitvami ali enotnostjo, med trdnim in zanesljivim vodstvom ali ponorelim topom," je dejala in dodala, da gre za največji preizkus njihovega časa, zato morajo ljudje voliti za nekaj in ne le proti nečemu.

Clintonova je imela svoje zadnje ponedeljkovo zborovanje v Severni Karolini, kjer so ankete tesne, Trump pa se je odločil za Michigan, kjer ankete napovedujejo zmago Clintonovi.

Amerika odloča
Amerika odloča FOTO: POP TV
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (938)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedDevil20
08. 11. 2016 22.53
+5
AJDE TRUMP, MAŠ TO! ČE NE BO PO SVETU ŠE VEČJI KAOS!
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.38
+5
Zakaj trenutni kontinuiran padec ameriškega dolarja proti recimo kanadskemu dolarju pomeni da so informacije o zmagi Trumpa oziroma da trgi to pričakujejo? Ker je Trump izjavil da bo izvedel Brexit vseh Brexitov in da bo prekinil vse prostotrgovinske sporazume itd. Kanada pa je podpisala prostotrgovinski sporazum z EU. Zato ameriški dolar pada ker brez takih sporazumov dolar začne izgubljat primat svetovne valute (manj se trguje z njim) in dobimo presežek ameriških dolarjev na trgu. Obratno pa iz obratnih razlogov to ojača kanadski dolar.
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.42
+1
Trump je sicer izjavil da bo višal obrestne mere kar bo podražilo dolar vendar obrestne mere bodo tako ali tako višali eni in drugi prej ali slej.
CyberWorm90
08. 11. 2016 22.44
še wedno mi ni jasni w čem je fora GSO : )))
CyberWorm90
08. 11. 2016 22.45
genetsko spremenjeni organizmi : )))) sam ok misliš da so krawe pred 1000 leti enake kokr so dans itd : ))))
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.46
+1
Zlato proti ameriškemu dolarju je recimo prišlo do ključne podpore in če prebije nižje, bo padlo na desetino sedanje cene v nekaj letih ali še prej. Če ne bo ww3. Pa tudi v tem primeru lahko.
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.47
+1
Genetsko spremenjene organizme ti ješ že vse življenje. Vsak domač sadež ali zelenjava ali meso, je genetsko spremenjeno že od nekdaj in se ves čas genetsko spreminja. Umetno.
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.49
+2
Pojej ti eno mušnico zeleno ki ni genetsko spremenjena pa boš videl da bi bila genetsko spremenjena boljša.
CyberWorm90
08. 11. 2016 22.52
-1
zelena al rdeča? : )))) hočem powedat da geneski inžiniring ni tko slab kokr ga widte nakonc nč druzga : ))))
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.55
-1
ja seveda. odvisno kako je izveden. Če genetsko spreminjaš nekaj tako da povzročiš v njemu raka, je lahko to problem. Če pa spreminjaš tako da križaš sorte ali še kaj bolj sofisticiranega je pa Ok. Hudič je da ne moreš vedet kaj počno. To bi morale nadzirat države ali unije.
CyberWorm90
08. 11. 2016 22.59
+0
lej beri še enkrat gor od kraw k dajejo dans mleko : ))) misliš da blo isto pred 1000 leti : ))) genssko so jh spremenili z narawno selekcijo itd : ))))
NiVzdevka76
08. 11. 2016 22.20
-2
Lepo noč! :)))))
CyberWorm90
08. 11. 2016 22.20
-2
očitno bo bill klinton prwa dama amerike : ))) sluzawac turk mu bo pa kupo tangice pa modrček da bo lepš zgledu : ))))
CyberWorm90
08. 11. 2016 22.23
-1
naj si wsaj brado pobrije da nebo nakonc k končita : ))))
vatikan
08. 11. 2016 22.11
-16
Hillary, Slovenija je z Vami!
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.11
+10
deltex
08. 11. 2016 22.01
+1
Kako kaže? Že imamo kakšne delne rezultate iz posameznih držav?
deltex
08. 11. 2016 22.05
+1
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.09
+3
Lahko ti pomagam recimo. Dolar proti določenim valutam močno pada. Euro tudi. Napram kanadčanu, avstralcu, novozelandcu ..... To pomeni da trejderji nekaj vedo in da pričakujejo zmago Trumpa. Glede na to da se je to silovito začelo razvijat šele sedaj, pomeni da so informacije v prid Trumpa. Prvi okoliši.
deltex
08. 11. 2016 22.17
+3
No, dobro BB, hvala. Še je upanje, tudi sam navijam za Donalda, samo ne morem se izgubiti občutka, da bodo nekaj zašuštrali proti njemu. Že panične poteze Clintonove, ko je agitirala številne zvezdnike, pa temnopolte itd...kažejo na dejstvo, da ženšče vendarle ni tako prepričana v zmago.
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.19
+3
Če bo šlo na tesno lahko manipulirajo. Tega se boji tudi Trump
deltex
08. 11. 2016 22.25
+1
Če bo šlo na tesno, bodo ponovno šteli, opcija je čisto mogoča...delam neko predstavitev, pa mi vseskozi Trump po glavi hodi...
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.29
če gre na tesno dobijo neskončne možnosti manipulacij ker je tak sistem. in potem odločajo lobiji ki ne marajo Trumpa
mackon08
08. 11. 2016 22.32
+1
BilderBildi Ni kaj ti si res vseved, pa lahko noč.
trumpet2018
08. 11. 2016 22.34
+3
tudi pritožiti se ne bo mogel, ker lopovi na voliščih ne hranijo skenov od glasovnic, temveč jih zavržejo, po zakonu moraju hraniti skene, če pride do pritožbe, seveda volijo tudi tisti brez državljanstva,, to je odobril Obama, tega ni v nobeni državi po vsem svetu
deltex
08. 11. 2016 22.39
+2
No, mackon, človek pač pove, kaj misli, poda kopico informacij, na vsakemu pa je, ali jih uporabi, ali prezre. Z BB se v marsičem ne strinjam, pa vendar rad berem njegove zapise, ker so zanimivi, včasih ti dajo zamisel, drugič se jim nasmeješ, tretjič te razjezijo...ravno v tem je čar naših razgrabljanj.
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.52
3334446789
08. 11. 2016 21.59
+1
Če en mal pokomentiram še moški del kampanje. Trump je zabavljač, the show must go on. On stresa šale iz čiste perverzije, ker ga to zabava. Pri tem mu je popolnoma vseeno kaj si folk misli o njemu. Ni ravno bister, je pa težek humorist na prvo žogo. Mislim, da se Melanija ob tem zabavljaču veselo smeje, zato ima pa iskrice v očeh. Pomudimo se malo pri Billu. Negotov ob tako dominantni ženski, ki mu je štela levite zaradi 'procedur' v ovalni pisarni. Deluje izgubljeno, enkrat je zadaj drugič spredaj, največkrat pa nekje ob strani. To dokazuje da sta s Hillary par samo še na papirju. Najraje bi se stran vrgu', tako ma že tega cirkusa zadosti, še posebej pa 'bravure' svoje soproge. Od vseh je še najbolj skuliran Obama. Sedaj je šele postal človek, ko mu ni več potrebno slediti protokola in zastopati Amerike. Smeji se, se dela norca iz sebe pripoveduje šele in skoraj vedno nastopa skupaj z Michelle. Lep, iskren odnos imata. Že pogled na hčeri dokazuje, da imajo sproščeno,normalno družinsko atmosfero v kateri je tudi kanček sreče.
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.00
+5
Ne ravno bister je tisti ki misli da Trump ni bister
trumpet2018
08. 11. 2016 22.24
+5
ćlovek spusti se na tla, Obamek promovira vojno zločinko Hillary na svojih zborovanjih, Kje ti ćlovek živiš, na luni :))
Nightyfly
08. 11. 2016 21.59
+2
Zdaj me pa zelo zanima , ali bo Abama Nobelovo nagrado predal naprej Hilariji ,ki si jo je vsekakor zasluzila -vsaj tako sem razumel Abamo , ali jo bo dal nazaj Komisiji v Oslo , ker ni nic naredil .
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 21.58
+1
V Ameriki reveži spijo v šotorih v mestu ker smejo. Pri nas ne smejo. Zato imamo 80% brezdomcev brez strehe nad glavo. Ki spijo na klopleh po parkih.
screemer
08. 11. 2016 21.54
+0
JAPcrap
08. 11. 2016 21.51
+1
zapojmo fsii moj črni koooonj, je bele barvee
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 21.48
+0
Še dve uri pa se začenja 8 letna mora levakov.
Nightyfly
08. 11. 2016 21.55
+0
bilde,,,,, ,,,, to sta dva vasa kandidata ,ki predstavljata najvecjo , najbolj demokratsko ,posteno , ponosno in ne vem se kaksno drzavo na svetu ? Ampak zelo zalostno je to . Gospod predsednik Slovenije Kucan ,ki je politicno in diplomatsko pripomogel k rojstvu nove drzave Slovenije oba kandidata politicno in kulturno zmelje za frustek . Edino kar imata za seboj , pravzaprav kar ima Clintonova za seboj so strici in financni centri moci , ki jo bodo izvolili , ona pa bo potem samo izpolnjevala ukaze , ki ji bodo nalozeni .Jasno . Trum je samohodec , zal pa nima takih in toliko milard zadaj . In ni politik .
Nightyfly
08. 11. 2016 21.57
+1
Lahko pa preseneti .Torej Trumpovi vollici lahko presenetijo .
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.01
+4
Zakaj bi presenetili saj vsi trezni pričakujejo Trumpovo zmago že ves čas. In to zmago z distanco. Preseneti lahko samo tiste manj brihtne.
mackon08
08. 11. 2016 22.08
-2
BilderBildi No boš zjutraj videl kam ti spadaš.
BildiTheEmperor
08. 11. 2016 22.23
+2
NiVzdevka76
08. 11. 2016 21.42
Zakaj se vedno govori o stricih iz ozadja? Ker dejansko zih obstajajo tud tetice iz ozadja.... ))) )
JAPcrap
08. 11. 2016 21.42
+3
Klovnski kanditadi, klovnska država, smešno vse skup skoraj tako kot banana republika in cmerar
laznivec
08. 11. 2016 21.34
+11
Prvi dve potezi Clintonove; prejem Nobelove nagrade za mir, nato pa sprožitev vojne na Bližnjem vzhodu in direktna vojaška podpora Izraelu..... Judov se bojmo, ne pa Muslimanov....
3334446789
08. 11. 2016 21.33
+8
Če nekoliko pokomentiram ženski del kampanje v erotičnem smislu, ki nima namena žaljenja. Če pogledamo Hillary vidimo, da je Billu že odklenkalo. To je tipičen primer histerične, izumetničene ženske, ki se posiljeno reži in nima v sebi nikakršne prožnosti, spontanosti. Klintonovo, lahko zaznamo kot žensko z nevrozo, ki jemlje tablete za dvig energije, ker je v ljubezenskem življenju popolnoma nezadovoljena. Poglejmo 'Skokico' od Obame, kako se veselo smeji, poplesuje, se zadovoljno šali. Takoj vidimo, da imata z Obamo dober erotični naboj. Tudi Melanija ni ravno kupček nesreče kljub ošabnemu, prostaškemu decu. Oči se ji svetijo, imaš občutek, da je zadovoljna in zadovoljena.
laznivec
08. 11. 2016 21.35
+2
Kaj imata pa skupnega erotika in Hillary?????????
trumpet2018
08. 11. 2016 21.41
+1
AlternativeFacts
08. 11. 2016 21.45
+2
petelinšek@ Ljuba duša, ti pišeš o 70-letnici in jo primerjaš z 50 letnico....pa kaj tebi ni jasno okoli "erotičnega naboja" pri 70-ih?
I G N O R A N T
08. 11. 2016 21.56
+1
26277
08. 11. 2016 21.30
+0
j.... vas ameriške volitve, beeeeeee.
AlternativeFacts
08. 11. 2016 21.22
+0
Kako so simpatizerji Trumpa slabega spomina, vam da vedeti že samo, če na tubi vtipkate "Donald Trump Supporting Libya Intervention In 2011"....Seveda če kdo njih vpraša, Trump ni nikdar podpiral vojne intervencije, niti 2002, ko je podprl itervencijo za Irak.... :))
Brakedirt
08. 11. 2016 21.25
+5
AlternativeFacts
08. 11. 2016 21.37
Sorry, ampak dnevne kvote o Janezu sem že presegel.Od viška pa pri njem vedno glava boli......
srebrnibreg
08. 11. 2016 21.18
+2
Stonickni pa danes menjava nicke hitreje kot na formuli kolesa.
Profesormarck
08. 11. 2016 21.21
-1
Nič ne menjava-tolk nas je za Trumpa mucek.he,he
mackon08
08. 11. 2016 21.22
+2
srebrnibreg
08. 11. 2016 21.24
+0
profi- tudi jaz sem za Trumpa. Sicer res iz hudobije do kavbojev, ker si kaj boljšega ne zaslužijo.
notrajnc05
08. 11. 2016 21.27
+1
pa kaj se boš ti derište malo pogovarjal o politiki, ko še v moto gp nimaš tri čiste. zgin pokemone lovit mulc
TRUMPP
08. 11. 2016 21.14
+1
Baje pridejo droni,...pa to,...
CyberWorm90
08. 11. 2016 21.20
bo pršu terminator pa reku : )) i'll be back : ))) hahahaha