Ameriški poslovnež si je zaželel šopa las Hillary Clinton, a ga je provokacija drago stala

Ker je na spletu ponujal denarno nagrado tistemu, ki bo med knjižno turnejo Hillary Clinton zgrabil in mu dostavil šop las, bo zdaj moral ameriški poslovnež Shkreli ostati v zaporu. Shkreliju je namreč sodnik odvzel varščino, zato bo moral na izrek kazni zaradi finančnih poneverb počakati v zaporu.

Martin Shkreli

Martin Shkreli si je zaradi provokacije s Hillaryjinimi lasmi zapravil varščino. (Foto: AP)

Ameriški finančni mešetar in nekdanji direktor farmacevtskega podjetja Martin Shkreli bo moral na izrek kazni zaradi finančnih poneverb počakati v zaporu, saj mu je sodnik odvzel varščino, ker je po internetu svojim podpornikom ponujaL 5000 dolarjev v zameno za šop las Hillary Clinton med njeno prihajajočo knjižno turnejo.

Shkreli je najbolj znan kot tisti farmacevtski direktor, ki je ob prevzemu podjetja navil ceno zdravila za aids s 13,50 na 750 dolarjev, kar mu je nakopalo na vrat dovolj javnega sovraštva, da so ga začeli preiskovati in odkrili finančne poneverbe. Avgusta je bil spoznan za krivega in mu ob izreku kazni grozi do 20 let zapora.

Hillary Clinton

Hillary Clinton je začela turnejo svoje nove knjige. (Foto: AP)

Njegovi odvetniki so se zelo potrudili, da so dosegli varščino po plačilu katere je lahko do izreka kazni ostal na prostosti. Shkreli si ni mogel pomagati in je nadaljeval s provokacijami po internetu in tiralica za lasmi Hillary Clinton je za sodnika prešla mero dobrega okusa.

Shkrelijev odvetnik je skušal sodišče prepričati, da je šlo le za neokusno šalo, ki je veliko manjša grožnja, kot so pogoste izjave predsednika ZDA Donalda Trumpa, a brez uspeha. Tožilci so sodišče obvestili, da je morala tajna služba ZDA zaradi "tiralice" porabiti več virov za varovanje lanskoletne predsedniške kandidatke in nekdanje prve dame ZDA.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 12
 
alicante123 14.09.2017 16:22:23
Nič ameriškega ni na njem, razen to, da je rojen v ZDA, drugače je pa fotr Albanec in mama Hrvatica.
Več komentarjev