Ameriški veleposlanik se je opravičil za lastno 'lažno novico' o Nizozemski

Ameriški veleposlanik na Nizozemskem Pete Hoekstra, ki je zanikal, da je dejal, da na Nizozemskem obstajajo območja, kamor si tudi policija ne upa, se je po tem, ko so ga s posnetkom njegove izjave postavili na laž, opravičil Nizozemcem. Zgrožen sem, da sem to rekel, je dejal.

Pete Hoekstra

Pete Hoekstra je dejal, da so njegove trditve iz leta 2015 povsem napačne in se zanje opravičil. (Foto: AP)

Novi ameriški veleposlanik na Nizozemskem Pete Hoekstra se je opravičil za svoje sporne izjave o tej državi iz leta 2015. "Ko gledam nazaj, sem zgrožen, da sem to rekel. To je bila napačna trditev. Preprosto napačna," je za petkovo izdajo časnika De Telegraaf povedal diplomat, ki velja za tesnega sodelavca ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Hoekstra je leta 2015 izjavil, da na Nizozemskem vlada kaos, da tam zažigajo avtomobile in politike ter da obstajajo območja, kamor si tudi policija ne upa.

Nanje je ob zasedbi veleposlaniškega položaja spomnil nizozemski novinar, izjave pa so na Nizozemskem sprožile jezo in čudenje. Hoekstra se je najprej branil, da tega ni rekel, po predložitvi posnetka pa besed ni mogel več tajiti.

Še v sredo je pred novinarji govoril, da so bile njegove besede vzete iz konteksta. Zdaj pa se je le opravičil. "Zamešal sem države. Ne vem več, kako se je lahko zgodila ta napaka. A bila je napaka," je dejal.

Hoekstra je rojen na Nizozemskem, a se je kot otrok preselil v ZDA. V decembru so ga imenovali za ameriškega veleposlanika na Nizozemskem, pred tem pa je bil 18 let do leta 2011 predstavnik republikancev v kongresu.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 27
ssbobo 14.01.2018 10:27:44
Je vsaj povedal kaj si misli....... pri nas so tudi območja kamor si ne upa policija kaj šele Slowenc........ pa župan LJ to vztrajno zanika z izjavo da ima najvarnejše mesto........ za stenami Magistrata
Več komentarjev