Angela Merkel še naprej zavrača možnost uvedbe zgornje meje za prihod beguncev v Nemčijo

Nemška kanclerka Angela Merkel še naprej zavrača možnost uvedbe zgornje meje za prihod beguncev v Nemčijo. Zmanjšanje števila beguncev je po njenem mogoče doseči tudi brez določitve zgornje meje, denimo z bojem proti vzrokom za beg. Merklova je kritična tudi do načrta za prihodnost Nemčije svojega tekmeca za kanclerski položaj, socialdemokrata Martina Schulza.

Nemška kanclerka Angela Merkel je v tradicionalnem televizijskem intervjuju pred odhodom na počitnice znova zavrnila možnost uvedbe zgornje meje za prihod beguncev v Nemčijo.

Bila je tudi kritična do načrta za prihodnost Nemčije svojega tekmeca za kanclerski položaj, socialdemokrata Martina Schulza.

Kot je pojasnila za televizijo ARD, je zmanjšanje števila beguncev, ki prihajajo v Nemčijo, mogoče doseči tudi brez določitve zgornje meje, denimo z bojem proti vzrokom za beg.

Angela Merkel

Merklova brani svojo odločitev, da nedavni vrh skupine G20 pripravijo v gosto naseljenem, dvomilijonskem Hamburgu. (Foto: AP)

Bila je tudi kritična do predstavljenega Schulzevega načrta za prihodnost Nemčije, ki med prioritetami izpostavlja digitalizacijo države, obvezne investicije in reformo šolstva. Pri investicijah po njenem ni težava v pomanjkanju denarja temveč v prepočasnem načrtovanju investicij, zato namerava njena CDU pospešiti postopke za načrtovanje investicij, še posebej za prednostne projekte.

Merklova je tudi branila svojo odločitev, da nedavni vrh skupine G20 pripravijo v gosto naseljenem, dvomilijonskem Hamburgu, potem ko so vrh 7. in 8. julija zasenčili nasilni protesti. "Za to sem odgovorna v enaki meri kot župan Hamburga Olaf Scholz in tega ne skrivam," je dejala. Nasilje ob robu vrha je obsodila in se zahvalila varnostnim silam. Pozivi k odstopu župana, ki prihaja iz vrst CDU, pa se ji ne zdijo upravičeni.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
 
Ciymbalta 17.07.2017 19:43:39
Merklovi so šteti dnevi.
Več komentarjev