Tujina
Oglas

Angleščina – odskočna deska vaše zgodbe o uspehu!

Ljubljana, 16. 09. 2014 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Okrog štiri milijarde potencialnih sogovornikov, kot občinstvo pa še praktično vsi preostali zemljani. Kjer je nebo meja, si najhitreje z angleščino.

London, Pariz, Spodnji Duplek

Povsod po svetu je za delodajalce že samoumevno, da zaposleni poleg maternega jezika obvladajo še angleščino. Pogosto vodilni jezika zaposlenih niti ne razumejo. Vse več je tudi dela na daljavo. Strokovni članki, mednarodne konference, komunikacija prek spleta, najnovejše knjige in filmi, študij na prestižnih univerzah – vse to in še mnogo več je prav v angleščini. Tudi poslovnežem, igralcem, politikom ali študentom znanje angleščine nudi veliko večje možnosti za uspeh na mednarodni sceni. Avdicijo za visokoproračunsko hollywoodsko produkcijo, na primer, lahko dandanes opraviš tudi v domači halji prek Skypa, a prvi filter izbire bo bržčas znanje angleščine.

»V Linguli sem se imela prelepo in z Richardom je bil vsakič pravi žur ;) kar človek ponavadi težko reče, če se mora hkrati tudi učiti.« Katarina Čas, 2013
»V Linguli sem se imela prelepo in z Richardom je bil vsakič pravi žur ;) kar človek ponavadi težko reče, če se mora hkrati tudi učiti.« Katarina Čas, 2013 FOTO:


K dejstvu, da je angleščina v današnjem globaliziranem svetu prevzela vlogo skupnega jezika, je zagotovo botrovala tudi njena nezapletenost za učenje.

Če se ne naučiš vsega v šoli, si daleč od izgubljenega

Učenje jezika v otroštvu in odrasli dobi je lahko enako učinkovito, le da sta proces učenja in poučevanja različna.
Pri otrocih poteka učenje tujega jezika nezavedno, intuitivno, tako kakor učenje maternega jezika, kjer pravila, definicije in slovnične strukture niso pomembni.
Pri odraslih je pristop aktivnejši in bolj ozaveščen, saj imamo že vgrajen sistem pravil za materni jezik. Učenje tujega jezika povezujemo s svojimi izkušnjami, že znanimi strukturami in vzorci. Hkrati točno vemo, kaj želimo – od specializiranih delavnic poslovne angleščine, prilagojenih dejavnosti našega podjetja do treninga izgovarjave z izvirnim govorcem ali piljenja poslovnih predstavitev.

»Pred mojimi predavanji v tujini sva skupaj predelala vsebino predavanj, prosojnico po prosojnico. Richard me je opozoril na napake, ki jih ponavljam. Skupaj sva tudi komentirala video posnetke mojih predavanj v angleščini. Končen rezultat je predvsem ta, da sem še dodatno pridobil na samozavesti.« Aleš Lisac, guru slovenskega marketinga, 2014
»Pred mojimi predavanji v tujini sva skupaj predelala vsebino predavanj, prosojnico po prosojnico. Richard me je opozoril na napake, ki jih ponavljam. Skupaj sva tudi komentirala video posnetke mojih predavanj v angleščini. Končen rezultat je predvsem ta, da sem še dodatno pridobil na samozavesti.« Aleš Lisac, guru slovenskega marketinga, 2014 FOTO:

In potem se zbudim v Oxfordu ...

Pogosto slišimo, da se lahko jezika res dobro naučimo le, če preživimo dlje časa v državi, kjer ga govorijo.
Ni tako preprosto! Nekdo lahko že dolga leta živi v neki državi, jezika pa še zdaleč ne obvlada dovolj dobro. Veliko govorjenja ne pomeni manj slovničnih napak. In te so trdožive. Za dobro znanje tujega jezika ni dovolj le govorjenje, temveč so nujni tudi poslušanje, branje in pisanje.
Najpomembnejši za uspeh pri učenju jezika pa so motivacija, trud in delo posameznika.

Jezikovni tečaj že, kaj pa čas? Mi lahko kdo najde tega?

Ne boste verjeli, da, v Linguli res poskrbijo, da izkoristite vse drobce časa! Ker se zavedajo, da so lahko pomanjkanje časa in fiksni termini že zadosten razlog za pokop sanj o učenju tujih jezikov, vam prvi v Sloveniji ponujajo e-tečaje za učenje do 7 jezikov z različnimi paketi podpore – od osebnega jezikovnega trenerja do povsem samostojnega učenja. Tako se boste lahko učili, kjerkoli in kadarkoli boste imeli čas.

Kako izbrati jezikovno šolo, če so vse najboljše?

Ko enkrat veste, da potrebujete učinkovit jezikovni trening v dobri jezikovni šoli, se je pred vpisom nujno izčrpno pozanimati še o njeni kakovosti. Jezikovna šola, kjer se boste prepričali o učinkoviti metodi jezikovnega treninga in izvedeli, katera stopnja jezikovnega tečaja je za vas najprimernejša.

Dobrodošli v Linguli.
Dobrodošli v Linguli. FOTO:

Izstrelite se na pot uspeha: še pred svetovalnim pogovorom preizkusite svoje znanje angleščine z on-line testi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni