Tujina

Anonymous grozi newyorški borzi

New York, 04. 10. 2011 13.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Internetni aktivisti in hekerji, zbrani okoli kolektiva Anonymous, so napovedali vojno newyorški borzi. Tako grozijo, da bodo med protesti na Wall Streetu 10. oktobra napadli njihovo spletno stran ali celo ustavili trgovanje z delnicami.

Med drugim sporočilo Anonymousa obtožuje policijo čezmernega nasilja nad protestniki na Wall Streetu.
Med drugim sporočilo Anonymousa obtožuje policijo čezmernega nasilja nad protestniki na Wall Streetu. FOTO: Reuters

''10. oktobra bo stran New York Stock Exchange (NYSE) izbrisana z interneta. Pričakujte dan, ki ne bo nikoli pozabljen,'' je v videu, objavljenem na profilu uporabnika TheAnonMessage na spletni strani Youtube, dejal računalniško generiran glas.

Nekateri strokovnjaki predvidevajo, da utegne kolektiv Anonymous omenjeno stran napasti preko distribuirane zavrnitve storitve (Distributed Denial-of-Service). Drugi menijo, da bi bila to za newyorško borzo le manjša motnja, zaradi česar se nagibajo k domnevi, da bo Anonymous izvedel večji napad, s katerim naj bi dejansko poskušal ustaviti trgovanje z delnicami na borzi, poroča pcmag.com.

Preko kanala TheAnonMessage na Youtubu je bilo do zdaj objavljenih več sporočil, ki so pozivala k okupaciji Wall Streeta, poroča pcmag.com. Protesti proti ohlapni zakonodaji, ki ureja poslovanje finančnih institucij, in proti naraščajoči ekonomski neenakosti so se sicer začeli 17. septembra.

18. dan protestov na Wall Streetu

Pohod ''korporacijskih zombijev'' na Wall Streetu. Protestnike je včeraj podprl tudi ameriški finančnik Geogre Soros.
Pohod ''korporacijskih zombijev'' na Wall Streetu. Protestnike je včeraj podprl tudi ameriški finančnik Geogre Soros. FOTO: Reuters

Na 18. dan protestov proti Wall Streetu so demonstranti po več ameriških mestih s pohodi na banke zveznih rezerv izkazali svoj gnev nad pohlepom korporacij. Gibanje Zasedimo Wall Street je postalo večje po aretaciji 700 protestnikov na brooklynskem mostu konec tedna, ki je ogrozila številne nezadovoljne Američane, ki zaradi pešajočega gospodarstva vse težje živijo.

Glede na napovedi se ta teden demonstracije obetajo v vseh večjih, a tudi manjših ameriških mestih. Že včeraj so protestniki na Wall Streetu uprizorili ''zombi pohod'', v okviru katerega so se našemljeni v zombije sprehodili po Manhattanu, med tem pa so si v usta basali dolarje iz igre Monopoly.

Pod videom si lahko preberete prevod zadnjega sporočila internetnih aktivistov in hekerjev Anoymous:

Pozdravljene, medijske institucije.

Smo Anonymous. Dogodki, ki se odvijajo na Wall Streetu, so pritegnili našo pozornost. Kaže, da vlada in zvezne agencije malce preveč uživajo v uporabi sile, potrebne za zagotavljanje spoštovanja zakona. Postavljajo nepravične zakone, ki delujejo kot mehanizem brez misli, ki z brezdušno natančnostjo slepo sledi ukazom.

Priča smo temu, da vlada podpira zakone, ki kaznujejo 99 odstotkov ljudi, medtem ko enemu odstotku dopuščajo, da se kljub njihovim zločinom brez škode izogne pravici.

Priča smo temu, da tej isti vladi ne uspeva Wall Streetu nadeti niti minimalnih zakonodajnih uzd, ki bi končali zlorabe. Vlada, ki je rada ignorirala pohlep na Wall Streetu, je celo pred propadom rešila tiste, ki so povzročili našo stisko.

Ne bomo stali ob strani in opazovali, kako nam sistem odvzema naš način življenja. Mi ljudje se moramo zoperstaviti nedejavnosti oblasti. Mi ljudje ne bomo priče vaši pokvarjenosti in bolnim dobičkom. Ne bomo delali za vaš prosti čas. Na noben način vam ne bomo stali ob strani.

Zato smo se odločili, da napovemo vojno newyorški borzi. Ne moremo več molčati, medtem ko je ljudstvo izkoriščano in prisiljeno v odrekanje v imenu dobička. Pokazali bomo, da držimo svojo besedo. 10. oktobra bo NYSE izbrisana z interneta. 10. oktobra pričakujte dan, ki ne bo nikoli, nikoli pozabljen.

Glas ljudstva, brezimni glas. Glas ljudstva je glas Anonymousa. Smo legija. Mi smo 99 odstotkov. Ne odpuščamo. Ne pozabljamo. Wall Street: pričakuj nas.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

d.j.
08. 10. 2011 15.11
dnar v štunf
janez6b
05. 10. 2011 15.52
Upam da jim uspe.
Prophet
05. 10. 2011 15.24
Slovenija kot manjša država naj samo opazuje ko bo ZDA spremenila dokončno sistem potem se lahko preobrat začne tudi v Sloveniji. Do takrat.... Kapitalizem se tudi sam zaveda da tako ne gre naprej,vedno je več tehnologije in avtomatizma enrgija posta z zeleno energijo cenejša,narave je vedno manj.Kupcev in potrošnikov je tudi manj zaradi tehnologije in napredka-torej sprememba bo.
tekavcminka56
05. 10. 2011 05.31
lolipoly nekaj protestnikov je še na tvojem nivoju, se pravi da ne štekajo ravno zakaj se gre, podpirajo obamo, borijo pa se proti kapitalistični politiki, bankirjev se sploh ne omenja, obama je navadna LUTKA teh bankirjev in to je potrebno odstranit, mediji vi kar bodite "objektivni" prvo poročanje šele 14 dni po protestih, prav tako cnn ampak ko se bo to začelo po vsem svetu, boste pa morda le prišli na našo stran???? ker konec koncev v zasužnjenem svetu s 500.000 najbogatejših, vas roko na srce ne bodo več potrebovali, ZATO SE NAM PRIDRUŽITE ČIMPREJ IN PRENEHAJTE Z ZAVAJANJEM LJUDSTVA!!!!!!! Gre se za naše boljše življenje, tudi za generacije pred nami...sedaj v pol leta se bo zvedlo use, tudi vatikan, kako deluje, da je najbogatejša institucija na svetu že marsikdo ve, ampak kar se dogaja znotraj te institucije bo vsakega slepega vernika vrglo dobesedno na rit in upam da se protesti razširijo tudi tam in da se zahteva da se vso mafijo, ki nas vodi, s politiki vred ZAPRE!!!
Huggybear
05. 10. 2011 00.07
@upornik_007 sem ti ze v prejsnjih clankih odgovoril na taksne izjave ki podpirajo nasilje, ocitno se nisi informiral. ;) Sicer pa, bi zelel ziveti v svetu ki je zgrajen na nasilju ali ljubezni? Spremembe ki jih danes potrebujemo niso samo na ekonomskem nivoju ampak predvsem na duhovnem.
mobius
04. 10. 2011 23.29
NE kaj si želimo, temveč kako mora biti, da bomo vsi mi živeli življenje dostojno človeka, seveda to velja za vse ki so pripravljeni na pošten način poskrbeti zase in za svojo družino in s tem prispevati k blaginji države in družbe v kateri živimo. pz!!!
povemvsem
04. 10. 2011 22.11
Rafael Mozina: in kdo nas misliš,da bo poslušal kaj bi mi radi?Mar bo bogataš ko mu boš pojamral,da si malo na tesnem z denarjem,kar izročil svoj bančni račun?
povemvsem
04. 10. 2011 21.49
Močno se bojim,da je to še en trik kriminalnih bogatašev v celi vrsti podobnih v zadnjih 200 letih.Če se ta zadeva ne izpelje resnično enkrat do konca,potem se bodo današnji osovraženci samo še bolj okrepili.Leo Zagami nas že nekaj let opozarja,če ne bomo spregledali se nam slabo piše kot še nikoli do sedaj v človeški zgodovini.
Rafael Mozina
04. 10. 2011 21.32
+1
Vsi skupaj moramo stopiti skupaj ter na miren in času primeren način rešiti težave v katere smo se vsi skupaj zapeljali (ne pa z vojnami in nasiljem dovolj je bilo tega v zgodovini na ta način spet sami sebi škodimo in kapital nas vodi v to). Vsi mi smo dali moč vodilnim kateri so vzrok za posledice na isti način jim lahko tudi vzamemo moč. Bistvo ni v kazanju moči in maščevanju ampak razumevanju, da smo vsi cel svet eno z istimi potrebami. Zato moramo vsi skupaj jasno povedati kaj sploh želimo, kaj pričakujemo od naših voditeljev preden se jezimo. Dokler si bomo vsi želeli samo bogastvo in živeli od interesov se bo svet podiral pod našimi nogami. Zato brez strahu stopimo skupaj in na jasen in glasen način povejmo kaj si želimo !!!
lolipoly
04. 10. 2011 20.13
Se strinjam z KekecMaVasRad! Zrusiti Wall Street pomeni siromastvo v svetu. Kaj mislite od kot bodo pokojnine prisle in vsa zavarovanja in se vse drugo? Vsak , ki ima nekaj denarja za dezevne dneve so vlozeni prav v Stock Marketu, vsa institucija vse je odvisno od njih....Tisti ta glavni si bodo ze zase poskrbeli, ampak vsi drugi pa bomo nastradali....pojma nimate kaj pisete tu.
Uroš Poto?nik 1
04. 10. 2011 19.52
KekecImaVasRad ...bolje črna noč v zemlji krili, kot so pod svetlim soncem sužnji dnovi...
izbriši mi profil admin
04. 10. 2011 19.48
KAJ SE ČAKA --- SESUT SISTEM V NULO !
mobius
04. 10. 2011 19.11
janiijanii 04.10.2011, 17:47 remember remember ... ne vem zakaj so 15. oktobra naredili ... 16 dni prehitro !!! Si mogoče mislil na svetovni dan varčevanja, ne skrbi do takrat se bo vse skupaj še bolj razširilo. To je šele začetek vsaj pri nas. pz!
upornik_007
04. 10. 2011 18.47
KekecImaVasRad alternativ je veliko kot npr Resource Based Economy in potrebno je radikalno rusenja tega suznjelastniskega kapitalizma!
KekecImaVasRad
04. 10. 2011 18.19
Vsi, ki pišete naj zrušimo kapitalizem, dejte najprej napisat kaj je alternativa...kajti zrušitev sistema pomeni kaos na vseh nivojih, boj za preživetje, boj za surovine...in na koncu vojno (lokalno in globalno)...in mislim, da je zelo lahkomiselno razmišljat o tem, da nam bo potem kr vsem bolje in bomo živeli srečno do konca svojih dni...
Krimsky
04. 10. 2011 18.11
Vsaj nekdo, ki ni povsem brezbrižen do tega, kam gre vse skupaj ...
smilko666
04. 10. 2011 18.07
Salabajzer11 a ni hekerska skupina znotraj Anonymousa imenovana AnonOps?
dreko123
04. 10. 2011 18.06
naše upanje so gibanja kot so anonymus, wikileaks itd.. da se upramo sistemu in tistim par % ljudi ki imajo vse in vodijo vse... v slogi je moč...
mobius
04. 10. 2011 18.03
hehe prehitro pišem!!!
mobius
04. 10. 2011 18.02
Poravek!!! Pa še to v Slo je več skupin, ki se pripravljajo na 15.10. nihče si nima pravice lastiti, da je on glavni, ne rabimo velikih voditeljev, temveč eden za vse in vsi za enega in to je naša Slovenija ter podpora vsem po svetu, ki bodo na ta dan zavpili dovolj je bilo, vrnite nam tisto kar je naše in kar nam pripada že od rojstva