Tujina

Aretirali lastnika delavnic, umrlo več kot 330 ljudi

Daka, 27. 04. 2013 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policija je aretirala lastnika tekstilnih delavnic, ki so bile v večnadstropni stavbi v Daki. Reševalci so pod ruševinami odkrili nova trupla, število mrtvih se je povzpelo na več kot 330. So pa iz ruševin rešili tudi nekaj živih.

Bangladeška policija je sporočila, da so aretirali lastnika tekstilnih delavnic, ki so bile v osemnadstropni stolpnici, ki se je v sredo porušila. Pri tem je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 334 ljudi, saj so reševalci pod ruševinami odkrili nova trupla.

"Po polnoči smo aretirali Bazlusa Samada, predsednika delavnice New Wave Button in New Wave Style, ter Mahmuduro Rahamana Tapaša, generalnega direktorja enega od obratov," je v Daki potrdil predstavnik policije.

V porušeni stavbi več tekstilnih tovarn

V porušeni stavbi so bile trgovine pa tudi več tekstilnih tovarn. Med drugim so delavci šivali za britanskega nizkocenovnega prodajalca tekstila Primark in za španskega giganta Mango. Govori se še o številnih drugih znamkah, kot so Wal-Mart in Carrefour.

Preživeli so povedali, da so v zgradbi v torek odkrili razpoko, zato so jo izpraznili, a so nadrejeni približno 3000 tekstilnim delavcem naročili, naj se vrnejo na svoja delovna mesta. Okoli 600 ljudi še vedno pogrešajo. So pa iz ruševin rešili tudi okoli 60 preživelih.

Jezni protestniki so se zbrali na ulicah in zahtevali, da oblasti aretirajo odgovorne za tragedijo ter da izboljšajo pogoje, v katerih delajo tekstilni delavci.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.