Tujina

Bela hiša zavrača poročila o Trumpovi lenobi

Washington, 09. 01. 2018 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ob zavračanju namigov o domnevni neprištevnosti predsednika ZDA Donalda Trumpa mora Bela hiša zdaj zavračati še poročila o njegovi lenobi, potem ko so ameriški mediji v ponedeljek poročali, da si rad vzame tako imenovani izvršni čas, kar naj bi pomenilo čas zase.

Donald Trump naj bi si vsak dan vzel čas zase med osmo in enajsto uro dopoldne, poročajo ameriški mediji.
Donald Trump naj bi si vsak dan vzel čas zase med osmo in enajsto uro dopoldne, poročajo ameriški mediji. FOTO: AP

Ameriški predsednik Donald Trump naj bi si "izvršni čas" vzel vsak dan med osmo zjutraj in enajsto dopoldne. V tem času naj bi posedal pred televizijami, tvital in telefoniral prijateljem, šele nato pa naj bi se odpravil v Ovalno pisarno, kjer ponavadi ostane do pete ali šeste ure popoldne. Po zaključku delovnega dne naj bi se nato Trump ponovno umaknil v svojo spalnico v Beli hiši, naročil hamburgerje in dietno kokakolo ter vzel v roke daljinski upravljalnik za televizijo in pametni telefon.

"To je naravnost noro. Predsednik neutrudno dela za ameriški narod. Saj sami poročate, da potrebuje le nekaj ur spanja, sicer pa da dela vsak dan od zgodnjega jutra do poznega večera," je na vprašanje o t. i. izvršnem času odgovoril namestnik tiskovne predstavnice Bele hiše Hogan Gidley in dodal, da rezultati govorijo sami zase.

"Rekordni dosežki, zabeleženi v rekordnem času in ob 90-odstotnem negativnem medijskem pokrivanju, z nasprotnimi vetrovi zgodbic o dvorskih intrigah, tabloidnim smetjem. Kljub temu je sposoben doseči, kar je dosegel, v tako kratkem času. Predsednik večino jutra porabi za pogovore s člani kabineta, s šefom kabineta, kliče kongresnike in senatorje," je zagotovil.

Na vprašanje, zakaj je Trump pred dnevi začutil potrebo, da se na Twitterju označi za "stabilnega genija", pa je Gidley odgovoril, da je to storil zaradi medijskih napadov. "Ko ga večina medijev označuje kot nestabilnega in butastega, čeprav dosežki govorijo drugače, potem odgovori s tem, kar je. To je, da je genialen ne le v svetu posla, ampak tudi kot političen taktik in kot predsednik," je zagotovil Gidley.

"Ljudje, ki so okrog njega, nenehno govorijo, kako neverjeten je. Sam sem ga večkrat srečal. Je zelo bister, delaven kot konj in enako zahteva tudi od osebja," je še dejal namestnik tiskovne predstavnice Bele hiše.

Preiskovalci ruske afere naj bi zaslišali predsednika Trumpa

Posebni tožilec Robert Mueller, ki preiskuje rusko vpletanje v ameriške volitve, je decembra lani obvestil odvetnike predsednika ZDA Donalda Trumpa, da ga bodo verjetno morali kmalu zaslišati. Trenutno naj bi potekala pogajanja o tem, kako bo to zaslišanje potekalo.

Trumpovi odvetniki si ne želijo, da bi Muellerjeva ekipa zaslišala predsednika pod prisego, ker se bojijo, da se bo preveč razgovoril ali povedal kaj takšnega, kar bi lahko tožilci kasneje interpretirali kot laganje pod prisego. Zato so po poročanju ameriških medijev Muellerju med drugim predlagali, da od Trumpa vzame le pisno izjavo, v kateri bi predsednik zatrdil, da ni imel nič z Rusi.

Trump si želi, da bi se preiskava hitro končala, in vztrajno ponavlja, da gre za izmišljene obtožbe demokratov, ki ne znajo sprejeti poraza. A njegovo vztrajno ponavljanje, da je nedolžen in da ni sodeloval z Rusi med kampanjo proti demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton, ter vse drugo, kar je v zvezi s preiskavo storil doslej, krepi mnenje, da nekaj skriva.

Sedaj že nekdanji Trumpov tesen sodelavec Steve Bannon je piscu eksplozivne knjige Ogenj in bes Michaelu Wolffu zaupal, da se Muellerjeva preiskava osredotoča tudi na pranje denarja, zaradi česar sta med drugim v težavah Trumpov sin Donald mlajši in zet Jared Kushner.

Bannon je že lani ocenil, da je bila Trumpova odpustitev direktorja FBI Jamesa Comeyja kronska napaka, saj je preiskavo ruske afere prevzel Mueller, ki ima širša pooblastila. Mueller lahko namreč preiskavo ruske afere razširi tudi na druga kazniva dejanja, ki jih odkrije "spotoma", tudi če ta niso neposredno povezana z ruskim vpletanjem v volitve.

O tem, kakšno minsko polje je zaslišanje predsednikov pod prisego, se je prepričal nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton, ki je v preiskavi posebnega tožilca Kena Starra o zemljiških poslih v Arkansasu pod prisego zanikal, da bi imel razmerje s pripravnico Monico Lewinsky, kar se je kasneje izkazalo za laž. Republikanci so to izkoristili za sicer neuspešen postopek njegove odstavitve.

Pravni strokovnjaki, ki niso politično opredeljeni za Trumpa, menijo, da bi bilo za predsednika najbolje, da se pogovoru s tožilci izogne oziroma se sklicuje na peti amandma k ustavi, ki ga ščiti pred tem, da bi se sam inkriminiral. Nekdanji tožilec v aferi Watergate Nick Akerman meni, da razen političnih ni nobenega pametnega razloga, da bi se pustil Trump zaslišati pod prisego.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
10. 01. 2018 19.29
+1
Ali je len ne vem o tem ne bom presojal , vem pa da njegove izjave prav lepo orišejo , vulgarno , arogantno ,izkoriščevalsko in do skrajnosti nepošteno obnašanje do vseh ostalih ljudi ki hodijo po tem planetu in samo vprašanje časa je kdaj ga bodo odstavili ali pa bo moral odstopiti
nikhrast
10. 01. 2018 15.35
+1
Pa kakšna lenoba, poglej kako redno obiskuje golf igrišča.
Našvasan_zob
10. 01. 2018 17.12
No sej na obisk v celico Clintonove bo najbrž tut kej pršu..
nikhrast
10. 01. 2018 21.43
Misliš Hillary, ta je zgodovina, samo tisti ki vidijo kakšno napako so naredili pri glasovanju za Trumpa še sanjejo o Hillary.
RoccoS
09. 01. 2018 20.19
+2
neodvisno novinarstvo??? Perite mozek komu drugemu s temi bolanimi novicami s CNN, ki mu verjame le 12% američanov!
kure bedne
09. 01. 2018 21.55
+5
nikhrast
10. 01. 2018 15.34
ad-hoc
09. 01. 2018 12.38
+2
Gidley bi bil lahko prvi general severne koreje k zna tko v rit lezt
trac
09. 01. 2018 10.47
+2
Še vedno se noben zvezdnik ni preselil v Kanado. Vsesplošno sovraštvo do Trumpa je očitno trenutno IN in se lahko proda kar se če.
nikhrast
09. 01. 2018 16.08
+2
V Kanado prihaja precej azilantov, bojijo se Trumpovih ukrepov, še dobro da je brezposelnost nizka, takoj se zaposlijo.
kapljač1
09. 01. 2018 10.29
+1
V bistvu je Trump aktiven ves dan. Če ima vmes še nek svoj osebni ritual, kar je nuja , in velika prednost, v katerem spremlja dnevne dogodke še iz svoje perspektive, zapiše kakšno svojo misel , se odzove na kakšne misli, samo pomeni, da mu možgani delujejo "sto na uro", ves dan, saj si jih že zjutraj počasi "nastavlja" na večje dnevne obremenitve, predvsem ko s e loti "predsednikovanja" , je že dobro "ogret in zakurblan" ( predsednik Josip Broz Tito , zjutraj je najprej prebral vso časopisje domačega in tujega tiska, preden je začel predsednikovati . Ali je še šel na daljši sprehod, da si je uredil misli, ali pa v delavnico in izdeloval ključe in podobno. Vsak večer gledal filme, pred spanjem pa še obvezno bral kakšno knjigo. Knjigo v petih delih , našega pisatelja Toneta Svetine, znamenito "Ukana", iz časa NOB na Slovenskem, je bral tudi po sto in več strani dnevno. Tako mu je bila zanimiva .Angleški premier Winston Churchill, se je zavalil v toplo kad in se ob viskiju in cigarah namakal tudi ves dan. Topla voda pomirja živčevje , se psihično razbremenimo, širi pore , povečuje znojenje . Alkohol pa zaganja tisti del s katerim mislimo , in pospešeno deluje na izločanje vsega, kar v telo ne spada. Bodisi preko kožnih por, bodisi preko mehurja in črevesja. Nikotin v tobaku, pa deluje kdaj pomirjevalno, kdaj poživljajoče. Nemški filozof Nietzsche je v postelji znal preživeti tedne in mesece in v pol snu, so nastajale njegova največje zamisli. Verjel je, da, bolj ko sam oslabi fizično svoje telo, več od tega profitirajo njegovi možgani in misli ) Samo pomeni, da je Trump, v resnici kos, svoji vlogi predsednika ZDA.
kapljač1
09. 01. 2018 10.42
+1
predsednik Josip Broz Tito , zjutraj je najprej prebral vso pomembnejše časopisje domačega in tujega tiska, (poprava)
wolfterier
09. 01. 2018 10.42
+0
Šimfajo ga levi nigerloverji,gospodarstveniki ga pa hvalijo,Amerika spet raste !!!
kapljač1
09. 01. 2018 10.44
+3
nehaj z levimi in desnimi, osredotoči se raje na vsebino.
wolfterier
09. 01. 2018 10.44
-7
Kako je bral,če je znal samo cirilico,kapljać...
kapljač1
09. 01. 2018 10.48
+11
he, he, Tito je tekoče govoril in bral, pisal v več jezikih . Ne vem zakaj se zaletavaš v teme, kjer moraš spraševati in se ti zdi še toliko čudnega, neverjetnega? Pa sej maš gradiva o vseh mogočih ljudeh na razpolago , tako kot jaz , dej pozanimaj se malo in si kakšno stvar sam preber. Pri maši o podobnem ne boš slišal, tam je vstran vržen čas,.
Mnekej povedou
09. 01. 2018 16.42
-3
Dj če maš kakšno sliko od titeja v kar ne dvomim, jo zrolaj in si jo zabij v tazadnjo, tko bosta postala eno.
kapljač1
10. 01. 2018 15.10
+2
Janševi desni najbolje vedo, kaj vse se da, tišat v tazadnjo! Izkušnje pač, tudi če z večino sploh niso primerljive. Bi vsaj bili tiho, čemu vse desni uporabljajo človeške odprtine!
deltex
09. 01. 2018 09.56
+13
Pred letom dni so bile morda novice o Trumpu še zanimive, zdaj pa je vse skupaj že en dolgčas. Kliknem, da bi izvedel kaj novega, pa nič, samo neko tabloidno nakladanje. Kot Kardashianovi.
komarec
09. 01. 2018 09.36
+0
Našvasan a ti še nisi v ZDA? Samo vprašam?
Našvasan__zob
09. 01. 2018 10.30
+2
Našvasan_zob
09. 01. 2018 09.04
+1
Obama je dal prisluškovati telefonskim pogovorom Trumpa, ko je ta kandidiral za predsednika.. TO JE res neverjetno in podlo !!!...
Našvasan_zob
09. 01. 2018 13.03
+1
Pred desetletji so pri Nixonu zaradi tega letele glave...
Našvasan_zob
09. 01. 2018 08.48
+3
Par dni nazaj je postalo 100% jasno, da sta obe Huma Abedin in Hilary Clinton OBE LAGALI POD PRISEGO glede zasebnega strežnika in odtekanja zaupnih informacij v svet... Zaupni maili so se našli tako na prenosniku Hume Abedin, kot na prenosniku njenega moža !!!! Vi pa pišete o Billovih krivih pričanjih izpred 25 let .. HAHAHAAHA
Našvasan_zob
09. 01. 2018 08.45
+6
Mediji pišete o 20 let starih aferab Bill clintona z Monico Lewinsky.. medtem pa potekata 2 novi preiskavi Hilary Clinton o čemer 0..... S.R.A:M.O.T.A !...
Našvasan_zob
09. 01. 2018 08.44
+4
Preiskava "ruskega vmešavanja" v ameriške volitve je že pokazala da je točno 0 dokazov o ruskem vmešavanju !.. Poleg tega pa je tudi bivši FBI direktor Comey v pod drobnogledom zaradi prikrivanja in zanemarjanja dokazov iz preiskve Clinton strežnika.. Mediji pišete resne neumnosti..
Našvasan_zob
09. 01. 2018 08.39
+8
Rad bi vse opozoril naj ne nasedajo prihajajočim LAŽEM.. Namreč v kratkem se bodo začele ovadbe Demokratov. Mediji bodo seveda Trumpa obtožili obračunavanja s političnimi nasptorniki.. TEMU NE NASEDAJTE, raje se že danes pozanimajte kaj vse preiskuje FBI glede Clintonove....
Našvasan_zob
09. 01. 2018 08.29
+7
Lepo število "donatorjev - korporacij" Clinton fundaciji bo v kratkem postalo ZELO BESNIH.. Namreč , FBI preiskuje Clinton fundacijo, ki več kot očitno ne izpolnjuje zakonodajnih pogojev človekoljubnih organizacij... TO POMENI, da če se ugotovi, da CLinton fundacija ni človekoljubna, bo postalo retrogradno zmanjševanje davčne osnove .. To pomeni, da donatorji (podkupovalci) ne samo, da so izgubili svoje vložke, ko so podprli CLinton kampanijo, bodo sedaj morali še plačati davke za te zneske donacij.. Kar pomeni,da bodo morali plačati MNOGO MILIJONOV davkov,. ki se bodo stekli v ameriško davčno blagajno...
BobbyP
09. 01. 2018 08.29
+11
Se zavedate neumnosti, ki jih prepisujete? Trump se je v času volitev dogovarjal z Rusi, vendar si ob tem ni želel zmagati. Je senilen, len, najmlajši sin je prizadet, žena ima ljubimca in neprestano joče v njegovi bližini. Bannon je bil skrajnež in nor, zdaj je verodostojen vir informacij. Obenem o sumljivem poslovanju Clintonovega sklada niti omembe. Lahko bi nadaljeval do nezavesti pa ne bom. Nisem Trumpov podpornik, premorem pa vsaj toliko kmečke pameti, da vidim, kam pes taco moli. Novinarski poklic ni turška žajfnica.
Našvasan_zob
09. 01. 2018 09.05
+5
Če bi pustili,da zmaga Bernie Sanders bi se jim uspelo izmazati s svinjarijami... sedaj pa prihaja PLAZ sranja nad demokrate... ovadbe sledijo..
trumpet2015
09. 01. 2018 08.23
+7
najbolj neprištevni ste vi s temi lažnivimi članki.sploh škoda komentarja
Našvasan_zob
09. 01. 2018 08.32
+3
Neverjedno zanimivi dnevi so danes, če bereš tuje neodvisne medije.. Tam se na veliko piše o sveh svinjarijah Clintonove in o novih preiskavah, ki bodo v kratkem pripeljale do ovadb , verjetno tudi aretacij.. Marsikdo iz DNC demokratov bo šel sedet.. ZAUPNI maili iz kaznjivega Hilary serverja so se razlili v svet.. Najdeni so bili na prenosniku Hume Abedin in njenega moža (tistem laptopu s katerga je tip poslal slike svojega penisa 20- 100 ženskam)... Res neverjetno, da tale portal 0 piše o tem.. hehe
Našvasan_zob
09. 01. 2018 08.23
+5
Vsi pomembnejši zahodni mediji že par dni pišejo o 2 novih preiskavah, ki potekajo zoper Hilary CLinton... tudi tale portalčič bo slej ko prej moral začeti pisat o njenih barabijah... Ovadbe so takorekor neizbežne.. hehe
Našvasan_zob
09. 01. 2018 08.24
+2
Februarja zastara 5 letni zastaralni rok. Namreč februarja 2013 je Hilary prenehala z delom na zunanjem ministrstvu.. Domnevam da bodo ovadbe padle kmalu..
trumpet2015
09. 01. 2018 08.29
+2
zatiskajo si oči, podobno to delajo pri zločinih ki jih počnejo migranti v Europi.Abedinovi grozi zaporna kazen, prav tako Hillary, vendar to za 24 ur ni važno, ker Hillary je njihova ljubica, pravi angelček in nasploh super oseba s čudovitim karakterjem :)
trumpet2015
09. 01. 2018 08.41
+8
Tudi pri Oprah so včeraj "pozabili" omeniti da je najbolša prijateljica s Harveyem Weinstainom, Weinstain je Oprah uporabil kot vabo, da mu je pošiljala mlade igralke, potem pa jih je zlorabil oz. posilil. na internetu je tudi slika z zabave iz leta 2014, kjer globalistična čarovnica Oprah potiska svoj jezik v Harveyevo uho . res odvratno do konca,da se ti želodec obrne
Našvasan_zob
09. 01. 2018 08.49
+0
Abedin bo šla sedet, Clintonca pa jo bo "vrgla pod avtobus" in se pokesala.. Verjetno se bo s tem izognila zaporu (čeprav bi morala it SEDET)...
trumpet2015
09. 01. 2018 15.08
+3
vpišite v google oprah kissing weinstein. zraven pa pripis : bodoča predsednica zda. ne hvala. nekdo drug pa je pripisal : veliko sreče pri volitvah 2020 :)