Sneg povzroča težave tudi na Hrvaškem. V Delnicah skoraj meter snega

Na Hrvaškem imajo že drugi dan težave s snegom. Največ snega je v zadnjih dveh dneh zapadlo v notranjosti države, sneg pa ovira promet tudi v hrvaški Istri. V Dalmaciji so cestišča mokra zaradi dežja, hrvaški avtoklub pa voznike opozarja na možnost poledenelih cest. Na pot zato nikar brez zimske opreme.

Zaradi močnega vetra je odcep avtoceste med Kikovico in Delnicami na avtocesti Reka–Zagreb odprt samo za osebna vozila. Na avtocesti Zagreb–Split med odcepoma Brinje in Bosiljevo 2 pa je zaradi zimskih pogojev na cestišču prepovedan promet za tovornjake s priklopniki in vlačilce s polpriklopniki, poroča hrvaški avtoklub Hak.

Samo za osebna vozila je odprt tudi most na otok Pag kot tudi del jadranske magistrale med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno.

Sneg promet ovira tudi v hrvaški Istri in večjem delu notranjosti države, medtem ko so v Dalmaciji cestišča mokra zaradi dežja. Opozorili so na možnost poledenelih cest ter voznikom svetovali, naj se ne odpravljajo na pot brez zimske opreme.

Crometeo je ciklon, ki je obilno sneženje v ponedeljek prinesel tudi nam, poimenoval Benjamin. Ta je največ snega prinesel Delnicam v Gorskem kotarju, kjer snežna odeja meri le nekaj centimetrov manj kot meter. Več kot pol metra snega je tudi v Gospiću v Liki ter v Slunju nedaleč od Karlovca. V Varaždinu je zapadlo 19 centimetrov snega.

Hrvaški meteorološki zavod je napovedal, da bo tudi danes snežilo v notranjosti države, ponekod tudi ob severnem Jadranu, medtem ko so v Dalmaciji možne plohe in grmenje. V Velebitskem kanalu je pričakovati močno burjo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
Frane Šajn 14.02.2018 19:11:42
Če bi ga imeli vsaj tri metre bi bilo ravno nekako dovolj! se vam ne zdi!?
Več komentarjev