Tujina

FOTO in VIDEO: Nikolić na paradi zatrdil, da je Srbija vojne pustila za seboj

Beograd, 16. 10. 2014 07.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
N.D./M.R./STA
Komentarji
913

V Beogradu so z veliko vojaško parado, prva po skoraj treh desetletjih, obeležili obletnico osvoboditve mesta. Glavni gost je bil ruski predsednik Vladimir Putin, ki ga je odlikoval srbski predsednik Tomislav Nikolić. Putin je dejal, da se je treba zoperstaviti vsem poskusom poveličevanja nacizma in njegovih pomočnikov.

V srbski prestolnici v čast 70. obletnice osvoboditve mesta je potekala velika vojaška parada z naslovom Korak zmagovalcev, prva po skoraj treh desetletjih. Med gosti izstopa ruski predsednik Vladimir Putin, ki je bil skupaj s srbskim kolegom Tomislavom Nikolićem slavnostni govorec.

Parada je potekala na beograjskih ulicah, začela pa se je s pesmijo "Marš na Drino". Nato sta imela Nikolić in Putin tudi slavnostna nagovora. Nekaj težav pa prirediteljem povzroča slabo vreme, saj v Beogradu dežuje. Na paradi sodeluje 4500 pripadnikov vseh rodov srbske vojske in obrambnega ministrstva – od 30 padalcev, pohodnih in motoriziranih ešelonov, tankov in topništva, do več deset letal, tudi brezpilotnih, in helikopterjev ter rečne flotilje. Na koncu pa je sledil nastop akrobatske skupine ruskega vojaškega letalstva Striži, ki nastopajo z letali mig-29.

Putin: Moramo se zoperstaviti poskusom poveličevanja nacistov in njihovih pomočnikov

"Skupna zgodovina Srbije in Rusije je trajna, vez med državama pa je bratska, prijateljska in je ni mogoče pretrgati. Ta je bila, je in bo ponos našima državama in narodoma v dobro vsakega dobronamernega človeka na svetu," je povedal Nikolić v uvodnem nagovoru ob začetku parade. Zatrdil je, da je Srbija za vedno za seboj pustila vojne in se vprašal, koliko "bi jih bilo, če ne bi bilo vojn, ki jih niso začenjali sami".

Putin pa je dejal, da so se njihovi dedje borili za pravo stvar. "Zdaj na tej paradi nas družijo skupni globoki spomini. To sta ponos in hvaležnost našim veteranom ter težnja, da bomo dostojni njihove slave. Maja prihodnje leto bomo skupaj proslavili 70. obletnico zmage," je dejal Putin. "Plačali smo visoko ceno in zato se moramo zoperstaviti poskusom poveličevanja nacistov in njegovih pomočnikov," je še povedal. Na koncu pa je srečen praznik "iz srca voščil" prebivalcem Beograda in vzkliknil: "Živela bratska Srbija!"

Ob prihodu trije poljubi

Putin je v Srbijo prispel okoli poldneva. Na letališču ga je pričakal srbski Nikolić, predsedniška kolega pa sta se pozdravila s tremi poljubi. Oba sta poudarila, kako pomembno je prijateljstvo med državama, Nikolić pa je Putina tudi odlikoval. "Dragi brat Vladimir, srbski narod je ponosen, ker nosiš najvišje srbsko odlikovanje," je dejal Nikolić. "Sprejemam odlikovanje v znak srbske ljubezni do Rusije in ruskega naroda," je odgovoril Putin in obljubil, da bo Rusija Srbijo vedno imela za najbližjo sodelavko.

Po pogovorih s Putinom je Nikolić dejal, da je pomoč Rusije glede ohranitve srbske ozemeljske suverenosti in integritete, še posebno ko gre za Kosovo, dragocena. Putin pa je glede Kosova dejal, da uradna Moskva sledi načelnemu stališču, ki ne temelji samo na prijateljskih odnosih med državama, pač pa tudi na mednarodnem pravu. "To načelno stališče se ne bo spremenilo," je zagotovil ruski predsednik.

Ruski predsednik Putin s predsednikom srbske vlade Vučićem.
Ruski predsednik Putin s predsednikom srbske vlade Vučićem. FOTO: Reuters

Srbija edina v Evropi, ki lahko izvaža svinjsko meso v Rusijo

Kasneje je Putina sprejel tudi srbski premier Aleksandar Vučić, ki je izpostavil, da je blagovna menjava med državama dosegla 26 milijard ameriških dolarjev. Dodal je, da je Srbija edina evropska država, ki lahko izvaža svinjsko meso v Rusijo.

Putin je tudi podprl predlog, da bi se državi dogovorili o kvotah za izvoz fiatov, ki jih izdelujejo v Srbiji, v Rusijo. Področje, kjer so možnosti za še nadaljnji razvoj sodelovanja, je po oceni ruskega predsednika kmetijstvo. "Mislim, da je za Srbijo ugoden trenutek, da zavzame položaj na ruskem trgu," je še dejal ruski predsednik. Ob robu Putinovega obiska sta državi podpisali več dvostranskih sporazumov.

Zahod ni navdušen nad prijateljstvom Rusije in Srbije

Putin je Srbijo obiskal v času, ko se Kremelj zaradi krize v Ukrajini sooča z vse večjo izolacijo na Zahodu, Rusija pa zaradi sankcij EU in ZDA izrazito krepi sodelovanje z drugimi državami, ki se sankcijam niso pridružile. V srbskih medijih se je zaradi obiska razvila debata med veleposlanikom ZDA Michaelom Kirbyjem in ruskim veleposlanikom Aleksandrom Čepurinom. Kirby je namreč javno spomnil, da je pri osvobajanju Beograda sodelovala predvsem Tretja ukrajinska armada, ter namignil na to, da je Rusija napadla Ukrajino. Čepurin ga je hitro popravil, da je bila Ukrajina takrat sovjetska republika in da so bile njene enote del Rdeče armade, ter spomnil na ameriško bombardiranje Srbije med vojno na Kosovu.

Iz Bruslja je medtem prišlo jasno opozorilo Srbiji, da mora kot država kandidatka za članstvo v EU svojo zunanjo politiko usklajevati z zunanjo politiko unije. V Bruslju niso zadovoljni, ker se Srbija ni pridružila sankcijam proti Rusiji. Poleg tega pritiskajo nanjo, da naj ustavi priprave na gradnjo plinovoda Južni tok, dokler ta ne bo usklajen z evropsko zakonodajo.

Srbski politični vrh na to odgovarja, da je usklajevanje politik pač postopen proces, medtem ko je uravnotežena zunanja politika ključna za politično stabilnost in gospodarsko okrevanje države. Vučić je komentiral, da je Srbija  svobodna in neodvisna država. "Srbija je na evropski poti, vendar pa ni in ne bo uvedla sankcij proti Rusiji," je bil jasen. Kot je še poudaril, pred ruskimi partnerji ne skriva evropske usmeritve, a obenem sta si ruski in srbski narod zelo blizu, privabiti želijo ruske vlagatelje, Južni tok pa je "dober za Srbijo".

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (913)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gregi82
17. 10. 2014 20.09
+0
Berem tukaj nekatere komentarje in po pravici povedano me je sram kar vidim! NIsem na strani Rusov še manj pa Američanov,... Ljudje božji nekateri pišete takšne neumnosti kot je: Srbija je kriva za 1 sv. vojno???!! Ker je Gavrilo princip ubil Ferdinanda? A mislite da je to povod? Ne pišite neumnosti lepo vas prosim, tisti ki ima vsaj malo možganov in ki dobro pozna zgodovino ve o čem govorim ( kaj so počeli vse srbom v bosni ter na hrvaškem pod vodstvom takratne AO-Avstro-Ogrske 1867-1918 .obstajajo mnogi dokazi,knjige, celo Zmago jelinčič je napisal dobro knjigo in zakaj večina ljudi sovraži jelinčiča oz. se mu smejijo?? ker govori resnico....Srbi krivi za 2.sv.vojno?? za razpad Jugoslavije??? tisti ki to dejansko verjame pomeni da je gledal prevč RTVSLO1,2, ter HRT1,2, še posebaj zahodne medije. Ljudje bodite realni ne vsega verjet kar je govorijo politiki,v šolah se pa žal poudarjam na žalost učimo lažno zgodovino. Poznjam ogromno srbov ki so v redu fantje rojeni pri nas, bogate kariere itd itd....če pa želijo srbi da imajo vojaško parado,...naj jo imajo me ne moti še pogledal sem malo, meni osebno lepo saj je sodelovalo komaj 4500 vojakov tko da ni to ne vem kaj,.. meni osebno bolje to kot pa GEJ parada,....lep pozdrav vsem ter lep vikend
zeleni_janez
18. 10. 2014 10.22
+4
zeleni_janez
18. 10. 2014 10.23
+5
a imas se kaksen zanesljiv vir v stilu Jelincic,Karadzic
mojtenegro
17. 10. 2014 18.26
-6
Za razliko od naših politikov glasno in jasno povedo svoje mnenje in se ne bojijo odziva EU! EU pritiska na Srbijo,da neha z gradnjo južnega toka in da se pridruži sankcijam proti Rusiji,če misli v EU,Vučič pa: mislimo v EU ampak sankcij Rusiji ne bomo uvedli!!!!Nekaj bi se lahko naučili tudi od Srbov!!!
mojtenegro
17. 10. 2014 18.15
-11
Komentarji so res katastrofa!! In znova se nekatere osebe bolje počutijo,ker mislijo da je drugim slabše!Kaj pa pregovor prvo pomesti pred svojim pragom.....Tudi pri nas bi lahko naredili vojaško parado toliko patrij imamo,da nebi bil problem.Problem je samo komu v čast:partizanom,domobrancem,belogardistom?????
Juzni
17. 10. 2014 13.26
+5
Najvecja fora je v temu,da te napade Amerika in vse clanice zveze Nato,vsi te pljuvajo,uvedejo ti vse mozne sankcije,obtozujejo te za vojne zlocine...skratka velik del zahodnega sveta te zeli uniciti in,ko ze mislijo da nimas izbire enostavno pripravis vojasko parado pred Putinom. Jaz ne vem kaj je nato vec kot dva meseca bombardiral??? Zdaj se se bol zavedam zakaj je nato na Kosovu.
ONniON
17. 10. 2014 14.49
+3
Švica in Avstrija nista članici zveze nato
zvit kot presta
17. 10. 2014 12.52
+10
Ko se bodo Srbi odpovedali vojnam ne bodo več SRBI!
kraljicavesolja
17. 10. 2014 11.48
+7
Bilder, a veš, kaj je največja fora, da ti lahk tlele pišeš pa sanjaš o Srbih oz. jih ponižuješ, ampak Srbi bodo še bolj ponosni nase. To je razlika med Slovenci pa Srbi, in to, po moje, zamerte Srbom, a je tko.
veliki svizec
17. 10. 2014 10.38
+3
Slava bratim slovanim...
puspan
17. 10. 2014 11.42
+6
jjhhggff
17. 10. 2014 10.23
+0
Kaj pa bo Srbom vse to orožje, če je Nikolić rekel, da so se Srbi končno nehali zapletati v vojne.
StrikeOne
17. 10. 2014 10.38
-3
Ja eno govori drugo... sej to je demokratično. Sedaj so podpisali z Putinom o dobavi novih lovcev Mig-29M2( export verzija miga -35), S-300 PMU-2 sistemov . Pantsir S-1 sistemov novih radarjev ter bog ve česa še!
puspan
17. 10. 2014 11.41
-5
Pri Dinosu si meljejo roke. Kljub krizi jim dela ne bo zmanjkalo.
puspan
17. 10. 2014 11.45
-3
Strik od one, s to oborozitvijo pa nikomur ne bo vec niti na misel prislo, da bi zemljevide z dronami dostavljal.
StrikeOne
17. 10. 2014 11.57
-6
Res si kmecka pamet ker sploh ne razumem tvojega komentarja!
delijesever 1
17. 10. 2014 11.59
+3
Meljejo je napisu hahahahah a si mislu MANEJO
puspan
17. 10. 2014 13.50
-2
ginger 1
17. 10. 2014 10.07
-5
Srbi imajo Ameriske HUMMER-je,se vedno yugo FAP-e,in tanke,Pinzgawerje nekaj helikopterjev in letal... Vse razen HUMMER-jev je klump in staro zelezo staro najmanj 35-40 let...!!!
StrikeOne
17. 10. 2014 10.37
+6
Glih hamerji so klump, rabljeni klump. Daj povej ti Meni ekspert za orožje kateri vojaki dobijo vojno šminkerji plačanci ali visoko moralno motivirani vojaki? Povej Mi ali kdo je bolj nevaren 30 vojakov v starem kombiju ali 10 vojakov v najnovejšem mercedesu? Ali vojak z opanki in močno voljo, ki brani svoj dom nima šans proti vojaku z najnovejšmi škornji, ki je tam zaradi denarja ne zato da bi umrl za ideale? Ti blage zveze nimaš pravijo boj bije srce junaka ne pa svetleče orožje!
StrikeOne
17. 10. 2014 10.41
+3
Kakšno vojsko ima ZDA ter celoten nato pa ne morejo premagati že 14 leto talibanov v cunjah in opankah ter kakim kitajskim vokitokijem in ak-47!
ginger 1
17. 10. 2014 10.42
-5
Se vidi da si pravi revolucijonar in jurisnik ki si prav toliko butast da bi sel golorok in s srcem nad tank.Spomnis me na mudzahedine samomorilce ki pa jim prej obljubijo bogato posmrtno zivljenje in nevem koliko devic...v glavo se jim smejijo ti se pa grejo razstrelit.
StrikeOne
17. 10. 2014 10.54
-2
Vse si povedal koliko so eni pogumni koliko pa ti strahopeten! Čeprav sem zelo proti tem mudzahedinom jim je treba priznati, da je njihov pogum neverjeten. Dokler se ti in tebi podobni greste vojne zakopani v oklep ali celo skriti tisoče kilometrov stran .. ker je to pametno pravite ne še vedno je in vedno bo samo STRAHOPETNO ne pametno! To pametno je samo beden izgovor, če se greš tepsti pridi ven in bodi heroj ne pa da se skrivaš! In vidiš ti talibani so strah in trepet teh modernih vojakov. In zaradi tega imamo vsi tu na zahodu ogromno porabo ter vedno višje davke in vedno večjo revščino! Vojna ne glede na moderno orožje je na koncu še vedno kdo ima večje srce, čeprav ti tega ne razumeš in jenkiji imajo zelo malo srce so znani po svoji strahopetnosti! Ti pa občuduješ to! Poglej si video us marines cry under shelling in iraq!
StrikeOne
17. 10. 2014 09.17
-9
špinel ne pametuj nekomu o zgodovini o kateri blage zveze nimaš
StrikeOne
17. 10. 2014 09.18
-7
Alfred Kraus: Treba je povedati da smo spoznali Srbe kot najhujše sovražnike. Jaz sem jih smatral kot najmočnejše od naših sovražnikov. Zaradi neuspeha Avstro-ogrske vojske so razrešeni poveljevanja njen glavni poveljnik Oscar Von Potiorek, načelnik štaba Eduard Belc in poveljnik 5. Avsto-ogrske armade Liverius Von Franck. Nemški feldmarsal Hidenburg je v primerjavi Avsto-ogrske vojske z Srpsko dejal; Ne more se o.s.e.l primerjati z Levom! Rabiš še kakšen citat in lekcijo iz zgodovine?
StrikeOne
17. 10. 2014 09.18
-8
Nemški Car Wilhelm II: 62.000 Srbov je odločilo vojno, Sramota!
StrikeOne
17. 10. 2014 09.19
+0
Ernest Dani francoski akademik: David je premagal golijata. Srbija je imela pogum in moč, voljo in srečo da je nanesla Avstro ogrski eden najhujših udarcev od katerih ne da se ne bodo mogli opomoči ampak bo zaradi tega razpadlo cesarstvo.
Misija1
18. 10. 2014 20.37
+0
kaksni srbsi samospevi, tipicno. Tega je polna vasa literatura. Vsaj toliko bodi priseben in se zavej, da to kar pises, ni nikjer napisano, pac pa izmisljeno, niti ni logicno! To so srbske bajke o "junakih". Nimam nic proti srbom, ampak, vse vojne ki so zakuhali, so izgubili, v bistvu je to eden izmed redkih narodov, ki je izgubil vse vojne, katere je skuhal. In ne mi z 2 svetovno, kjer je slo za osvobajanje s strani Partizanov, vseh moznih narodov, ter predvsem za rdeco armado!
JJansaSDS
17. 10. 2014 09.00
+16
Slovenija bi potrebovala PARADO FOVŠIJE! Tu imamo bobre ŠANSE!
ginger 1
17. 10. 2014 10.12
-3
Zakaj pa bili fovs ? A za klump in staro zelezo ki ga premore vojska v Srbiji ?Zadnjo modernizacijo so naredili se v rajnki drzavi ko se te stvari placevale Slovenija in Hrvaska....
Sirius.2
17. 10. 2014 08.59
+7
Ej Slovenceljni dost ljubosumnosti imeli ste svojih 5 min. Pa ste vse zajebali naj več pa sebe same.
nikolatesla 1
17. 10. 2014 08.55
+20
rusija in srbija so naši bratski državi. zato ju podpiram.. menim da bo srbiji šlo čedalje bolje... glede na to da bo lahko izvažala v rusijo in tako prišla do ugodne poslovne klime.. mi pa izvažamo v nasičene trge in moramo konkurirat slovaškim cenam in izdelkom.. slovenija na rangu slovaške.. vse smo prodali tujcem tko da ničesar nimamo zdaj smo v lasti tujcev zasužnjeni s krediti in z življenjem na robu propada v evropi.. lepo nam še bo sužnji! Kdaj se bomo začeli zavedat da je ta sistem totalno bolan in pokvarjen.. spremenimo sistem... samo zato bo najverjetneje potrebna vojna..ampak se bojim da od sveta nebo nič ostalo.. pepeo i dim. lahko bi lepo živeli tudi brez da bi delali.. use automatizirano..
Sirius.2
17. 10. 2014 09.00
+7
Pa si zmešan Slovaška in Češka so 20 let pred nami.
ginger 1
17. 10. 2014 10.21
-5
Tesla ------ ja kaj pa proizvajajo Srbi takega da bi lahko izvazali v Rusijo ? Srbija sploh nima omembe vredne industrije ker jim je skoraj vse ze davno propadlo.Zahodnjaki se le stezka odpravljajo na to trzisce da bi lahko investirali v proizvodnjo.Vecini se sploh noce ukvarjat z njihovo birokracijo in podmazovanjem uradnikov...brez tega pa se v Srbiji ne zgodi popolnoma nic...
puspan
17. 10. 2014 11.48
+4
Nikola, res se bo poslovna klima mocno izboljsala. Od sedaj naprej bodo lahko neovirano izvazali feferone in to v neomejenih kolicinah.
jjhhggff
17. 10. 2014 08.41
-6
Takšne parade imajo samo še severni Korejci in Kitajci.
Newkidintown
17. 10. 2014 08.50
-18
in v srbiji. srbija in njihova mentaliteta spada na smetišče zgodovine in tam tudi bo
JJansaSDS
17. 10. 2014 08.58
+4
Sem bil v Texsasu, na vojaškem "mitingu" ali parada ;) Isto je bilo :D
JJansaSDS
17. 10. 2014 08.59
+5
da vidiš tam... koliko avijonov imajo... starih...novih... pa še zraven sendviča lahko kupiš pištolo, pa slamco, iz katere lahko piješ tudi iz luže.... kaj še hočeš? ne vem, če imajo to v Severni koreji....
JJansaSDS
17. 10. 2014 09.00
+6
Slovenija bi potrebovala PARADO FOVŠIJE! Tu imamo bobre ŠANSE!
jjhhggff
17. 10. 2014 09.35
+1
Res? V katerem mestu v Teksasu si bil in kdaj je bila ta parada? Hvala za odgovor.
ginger 1
17. 10. 2014 10.26
+1
Je bil v Texasu ja s prstom na zemljevidu...
PadliAngel
17. 10. 2014 08.27
+2
Ona zadnja slika zmaga. Pubec maršira na slavje z Putinom v Bob Dylan majici. Hahaha
Nefili
17. 10. 2014 08.12
+16
Slovenci smo preveč obremenjeni s Srbi in premalo sami s seboj.Dokler bomo živeli v preteklosti in se obremenjevali z drugimi,ki nimajo nobene veze z nami ne bo prihodnosti-za nas ne!
GOFLAC
17. 10. 2014 08.21
+13
A misliš da bi bilo pri nas kaj drugače!! Če bi Oba.ma prišel bi se enako prilizovali, samo, da na žalost nimamo reaktivcev in raket srednjega dosega, ker smo totalno zapufana država.
Newkidintown
17. 10. 2014 08.06
-27
srbija je zanetila 1svetovno vojno, 2 svetovno vojno, vojno v jugoslaviji, kosovu. Kaj še pride?
SlovenijamaTALENT
17. 10. 2014 08.09
+15
daj nre nabijaj, srbija ti je DALa slovenijo bizgec hahahahaaaa, pejt v OŠ zgodovine hahahaaaa
Newkidintown
17. 10. 2014 08.13
-21
srbija mi je hotela vzeti Slovenijo leta 91, pa se je usrala Italije in Avstrije. hahahahah
delijesever 1
17. 10. 2014 08.14
+10
24explorer se vidi, da si se sam ne znas obrisati nosa...
SlovenijamaTALENT
17. 10. 2014 08.20
+16
Srbija ti je dala 1918 pogoje za slovenijo ki jo maš bizgo nerazgledani opranoglavi hahahaa
LLxx
17. 10. 2014 08.25
-16
cirenij
17. 10. 2014 08.32
+5
xgxx---------kaj mešaš zraven vere? Ver je 1000, Bog pa eden.
LLxx
17. 10. 2014 08.36
-10
dej nehi no tut mentaliteta je čist kontra, da ne govorim o njihovi pisavi, kdo razume tiste hieroglife
Sirius.2
17. 10. 2014 08.53
+9
Kitajsko pa razumeš butec Srbi imajo svojo pisavo kar Slovenci nimajo.
ginger 1
17. 10. 2014 10.30
+2
Attack------ pa ti res tako mislis kot govoris ? Polna usta so vas besed.Samo pokazati pa nimate kaj...
ginger 1
17. 10. 2014 10.36
-8
24explorer++++++ ce bi Srbi zmagali l 91 bi danes v Sloveniji pisali v cirilici pa druzeti bi bili na mejah. Varovali bi nas pred gnilim kapitalizmom,vozili pa bi se se vedno v ficih kot je to se danes normalno v Srbiji !!! Ne hvala dovolj mi je bilo bede z vami...!!!
hotchilipoper
17. 10. 2014 08.05
-15
Pa kar ene parade delajo,zgleda še zmeraj živijo v komunajzarskih časih
SlovenijamaTALENT
17. 10. 2014 08.10
+23
Ti žviš v demokratiji zato pa raje delaš parade PONOSA hahahahahahahahahhahahahahhaha, bizgo....hahaha
Newkidintown
17. 10. 2014 08.13
-7
!! demokraTiji Mi se tebi smejimo. Raje pojdi mami v trgovino po mleko
General ZKS
17. 10. 2014 08.20
+1
@24 Pojam demokratija označava oblik vlasti u kojem sve odluke neke države donosi izravno ili neizravno većina njenih građana kroz poštene izbore.
Newkidintown
17. 10. 2014 08.48
-6
General ZKS
17. 10. 2014 10.29
mismotu
17. 10. 2014 08.03
-9
Nikolić zatrdil, da je Srbija vojne pustila za seboj. Čemu potem razkazuje orožje in dela vojaško parado?? Ne razumem. To počnejo v Severni Koreji in Rusi na Rdečem trgu.
SlovenijamaTALENT
17. 10. 2014 08.11
+12
Slovenčki ne razumemo, mi raje NATO kličemo hahahahahaha, ki naše vojake v zaboje šiba za NJIHOVE interese...bizgec hahahahhaa
hotchilipoper
17. 10. 2014 08.01
-15
Srbi se ližejo z Rusijo,ko pa bo kriza se bodo pa z Evropo,kamor veter vleče
delijesever 1
17. 10. 2014 08.10
+20
Mislim, da se ne morejo toliko lizat kot se nasa dezela Slovenija lize! Kar rece EU tako mora biti. Bog nedaj da ameri kj ukazejo takoj na kolena...
SlovenijamaTALENT
17. 10. 2014 08.12
+5
Srbi so pametni, slovenceljni smo pa opredeljeni- v svojo pogubo hahahahahaa
TheGreatRusia
17. 10. 2014 09.23
+12
SRBI IMAJO OGROMNO DOMACEGA POTENCIALA, MI PA SMO SVOJEGA PRODALI ZA PEST EVROV,... VSA PODJETJA, KI NISO PROPADLA, SMO PRODALI,...