Slovenija
Oglas

Bled – popoln za družinske počitnice

Bled, 05. 02. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Bled je idealen kraj za enodneven družinski izlet ali za daljše počitnice z dojenčki, malčki, šolarji in najstniki. Otroci obožujejo vožnjo s pletnjami in krmljenje labodov, tekanje po znamenitih stopnicah na otoku in zvonjenje za izpolnitev želja v cerkvi Marijinega vnebovzetja.

Ob vznožju smučišča Straža čaka na vaše odkritje Dežela ljudskih pravljic ter zgodbe o vilah, podvodnih bitjih in škratih, na vrhu smučišča pa, visoko med drevesnimi krošnjami, Pustolovski park Bled, primeren za vse starosti, in sankaška proga. Bi radi odkrili kakšno od slavnih blejskih kulinaričnih skrivnosti? Potem se posladkajte s slastno blejsko kremno rezino v Kavarni Park ali si oglejte muzej lectarstva v Radovljici. Ali pa se odpravite na blejski grad, lahko tudi s kočijo, in pobegnite nazaj v čas vitezov in princes, spoznajte tradicionalne postopke tiskanja in čudovite kovane izdelke grajske kovačnice, natočite si steklenico vina v grajski kleti in jo zapečatite s pečatnim voskom ali pa se pustite začarati svetu tradicionalnega zeliščarstva. 

Bled počitnice - 3
Bled počitnice - 3 FOTO: Bled počitnice

Hotel Savica – prvi družinski hotel v Sloveniji

Hotel Savica je prvi slovenski družinski hotel. Družinam prilagojena je oprema sob in jedilnice, ponudba igralnih površin za otroke ter tematska družinska animacija v času počitnic in praznikov s poudarkom na kvalitetnem preživljanju prostega časa v krogu družine. Hotel Savica je tudi ekološko usmerjen, kar dokazuje evropsko priznanje Eko marjetica, in posebej nagrajuje svoje goste za njihovo okolju prijazno ravnanje.

Vse za dobro počutje najmlajših (in njihovih staršev) 

V Hotelu Savica vas bodo na vsakem koraku presenečali drobni detajli, ki razveseljujejo najmlajše in tudi staršem omogočajo počitnice, polne sprostitve. Na voljo vam je vsa oprema za skrb za dojenčka ali malčka: otroška posteljica, varen stolček, previjalna miza, koš za plenice, grelnik in sterilizator za stekleničke … Povejte osebju svoje želje in zagotovo vam bodo lahko pomagali.

Udobje in varnost v povezanih sobah in družinskih apartmajih

Poleg običajnih hotelskih sob se v hotelu Savica lahko odločite tudi za najem apartmaja s kuhinjo ali za izjemno prijetne in praktično opremljene povezane družinske sobe, v katerih se skrivajo tudi igralna presenečenja za najmlajše družinske člane, medtem ko se starša še vedno lahko umakneta v svoj del. V hotelu je skupna igralnica, ki je velika, svetla in zelo dobro opremljena, v vsakem nadstropju pa vaše malčke čakajo igralni kotički, tako da se še tako siv dan veselo obarva.

Bled počitnice - 1
Bled počitnice - 1 FOTO: Bled počitnice

Slastno in zdravo - jedilniki, prilagojeni otrokom

 Najmlajšim je prilagojen tudi jedilnik, na katerega odlični kuharji uvrščajo zdrave jedi iz lokalno pridelanih sestavin. Tudi tiste jedi, ki so med otroki najbolj priljubljene, a veljajo za manj zdrave, so v hotelu dobile povsem novo preobleko. Po videzu (in okusu) so sicer prav take, kot jih otroci poznajo, a so po zaslugi priznane nutricionistke Mojce Cepuš pripravljene na zdrav način in tako, da so privlačne za otroško oko in hkrati iz prilagojenih sestavin najboljše kakovosti.

Čofotanje samo nekaj korakov stran

Od hotela Savica do kopališča v sosednjem hotelu Golf je samo nekaj korakov. V wellness centru Živa, kjer se gostje hotela Savica kopajo brezplačno, bodo malčki navdušeni nad vijugastim toboganom, otroškim bazenčkom, bazeni v dveh etažah in raznimi vodnimi atrakcijami. Starši pa si lahko privoščijo tudi katerega izmed kozmetičnih ali sprostitvenih tretmajev, po katerih slovi Wellness center Živa.

Bled počitnice - 2
Bled počitnice - 2 FOTO: Bled počitnice

Pisan animacijski program

Kakovosten animacijski program je izjemno pomemben za počutje mlajših gostov in njihovih staršev, zato mu v hotelu Savica posvečajo posebno pozornost. Za otroke pripravljajo pestre aktivnosti, ki odpirajo nove svetove, starše pa vabijo, da na animacijskih dogodkih sodelujejo in s svojimi otroki ustvarjajo nepozabna doživetja.

 

Zakijevi zimski počitniški dnevi – program za vso družino

Pridružite se Labodkoma Zaki in Rozi na družinskem drsanju na drsališču na terasi Kavarne Park, kjer se lahko pomerite tudi v družinskem curlingu, ob ugodnem vremenu pa manjkale pa ne bodo tudi druge aktivnostih na svežem zraku: PRELET SKAKALNICE: SKI FLAYER v BOHINJU, ali PRELET SKAKALNICE V PLANICI Z ZIPLINE-om, družinski pohod »Z baklami do Straže«, družinsko sankanje na Pokljuki, zabavna doživetja v dolini Završnice, jahanje na ranču, obisk največjega zaledenelega jezera v Evropi v sosednji Avstriji. V igralnici Labodkovo gnezdo v hotelu Savica bo v času počitnic nadvse kreativno in zabavno. Podrobnejši animacijski program po dnevih najdete tukaj.

Nasvet za dobro se imet′

Blejsko drsališče z razgledom - tudi če jezero ne zamrzne dovolj na debelo za drsanje, so drsalke pozimi na Bledu dobrodošla oprema. Vse do konca februarja se lahko zavrtite ne ledeni ploščadi na Terasi Kavarne Park, kjer pripravljajo tudi drsalne prireditve za otroke in odrasle.

Več o dogajanju na drsališču najdete tukaj.

Pokal Bleda v zimskem plavanju - v jezeru, ki ima v času tekmovanja le kakih 5 stopinj, se konec februarja najpogumnejši plavalci in skakalci pomerijo v različnih vodnih disciplinah. Letos bo to svojevrstno tekmovanje 20. februarja. Vabljeni na zunanje kopališče Grand Hotela Toplice.

Bled počitnice - 5
Bled počitnice - 5 FOTO: Bled počitnice

Zgodba Kavarne Park – hiše originalne kremne rezine

Samo ena je prava, ena in edina – originalna blejska kremna rezina! Nastala je v slaščičarski delavnici hotela Park leta 1953. Zaznamovana s številom 7, ki je… saj veste… pravljično število.

In zdi se, kot da so iz pravljice tudi druge stvaritve slaščičarskih in kuharskih mojstrov. V Kavarni Park so po srcu in duši najprej slaščičarji, zato vam bodo v nasprotju z utečenimi pravili najprej predstavili tisto, kar po navadi pride na koncu: sladice.

Bled počitnice - 4
Bled počitnice - 4 FOTO: Bled počitnice
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni