Blog Braneta Kastelica

Po izpovedi ženske, ki je pri 15-ih postala spolna sužnja: Da jo pozna, ne more zanikati

London, 10. 01. 2015 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Brane Kastelic
Komentarji
39

Krepostna kraljica mora biti zelo jezna, ker se je leto, v katerem naj bi praznovala rekord, začelo s potencialno zelo velikim škandalom, ki lahko zelo škoduje kraljevski družini in monarhiji. Ne prvič ji dela preglavice srednji sin Andrew.

Princ Andrew spodkopava priljubljenost kraljeve družine.
Princ Andrew spodkopava priljubljenost kraljeve družine. FOTO: Reuters
Čeprav ga je zdaj precej zasenčilo dogajanje v Franciji, domnevam, da ste kolikor toliko – tisti pač, ki vas zanimata Britanija in kraljevska družina - na tekočem s potencialno zelo velikim novim škandalom na britanskem dvoru. Prinesle so ga neuradne a vseeno zelo neprijetne “obtožbe”, da je srednji kraljičin sin, princ Andrew, eden izmed manj priljubljenih članov kraljevske družine, imel najmanj tri srečanja mesene vrste z danes 31-letno Američanko Virginio Roberts, ko je imela ta sedemnajst let, in je bila po ameriških zakonih mladoletna, ter “seks sužnja” (od petnajstega leta) prinčevega menda bivšega ameriškega prijatelja – vrstnika - milijarderja Jeffreya Epsteina, ki je zaradi seksa z mladoletnicami že odsedel leto in pol (zaprli so ga leta 2008) in ga razglašajo za “verjetno najhujšega seksualnega plenilca v ZDA”. Paparaci so ju zadnjič posneli skupaj leta 2010 že potem ko je Epstein prišel iz zapora.

Leta zatišja in priljubljenosti

Kraljevska družina ima za seboj, ko gre za škandale, nekajletno zatišje (če odštejemo občasne lumparije mladega samskega simpatičnega princa Harryja), v katerem je priljubljenost monarhije rasla in zrasla do rekordnih višav in povzročala vse večjo obupanost republikancev.

Kraljevski družini je šlo zadnja leta res več kot dobro. Bolje kot kdaj prej. Njen posodobljen piarovski stroj je deloval s polno paro in v polni meri izkoristil neskončno praznovanje diamantnega jubileja – šestdesete obletnice vladavine (2012) 88-letne kraljice Elizabete II., pred in po jubileju pa poroko princa Williama z - ne ravno navadno - podanico Kate Middleton (2011), rojstvo njunega prvega otroka, malega princa Georgea (julija 2013), ki se ga je prijel vzdevek “prelepi George” in oznanitev (septembra 2014) prihoda njunega novega naraščaja.

Ko je kraljica oktobra 2013, po krstu najnovejšega malega princa, pozirala v družbi treh dedičev prestola, princev Charlesa, Williama in Georgea (to se je zgodilo samo enkrat prej, leta 1894, ko je kraljica Viktorija pozirala s tremi bodočimi kralji, Edwardom VII., Julijem V. in Edwardom VIII.), je bila videti monarhija stabilna in varna do konca 21-tega stoletja.

Britanska kraljeva družina je v zadnjih letih znova postala izjemno priljubljena - predvsem po zaslugi Williama, Kate in malega princa Georgea.
Britanska kraljeva družina je v zadnjih letih znova postala izjemno priljubljena - predvsem po zaslugi Williama, Kate in malega princa Georgea. FOTO: Reuters

Slabi časi so dobri za monarhijo

Monarhiji je šlo na roke zadnjih pet zelo slabih britanskih let (najhujša recesija, ki jo je sprožila finančna kriza) in izguba zaupanja v skoraj vse druge ustanove družbe - od parlamenta do cerkve, od medijev do policije, ki jo je sprožila vrsta škandalov. Primer neverjetnih goljufij s poslanskimi izdatki je osramotil parlament in večino poslancev, prisluškovalna afera Murdochovega tednika News of the World pa je osramotila politike (med njimi štiri od petih zadnjih premierjev Thatcherjevo, Blaira, Browna in Camerona), policijo in tisk.

Ena izmed najhujših kriz monarhije s konca osemdesetih in začetka devetdesetih let, ki jo je sprožila nanizanka seks škandalov in razveze treh izmed štirih kraljičinih otrok, je bila samo še bled spomin. Čas in dober piar celi rane: Britanci so celo prestolonasledniku, princu Charlesu odpustili vse, kar je slabega in grdega naredil princesi Diani, bolj ali manj pozabili tragično umrlo komaj 33-letno princeso in sprejeli Charlesovo večno ljubico Camillo, ki je razkopala prestolonaslednikov prvi zakon, in postala njegova druga žena.

Monarhisti so se veselili leta 2015, prepričani, da bo še povečal priljubljenost in trdnost monarhije. Najprej z rojstvom “rezerve” za princa Georgea, potem pa – 9. septembra – z osebnim vladarskim rekordom kraljice. Tega dne bo Elizabeta II. posekala rekord kraljice Viktorije, ki je bila na prestolu 63 let in 216 dni.

Seks s politiki, poslovneži, predsedniki, zelo znanim premierjem in… (3x) s princem

Krepostna kraljica mora biti zelo jezna, ker se je leto, v katerem naj bi praznovala rekord, začelo s potencialno zelo velikim škandalom, ki lahko zelo škoduje kraljevski družini in monarhiji. Ne prvič ji dela preglavice srednji sin Andrew.

Da ne bo pomote! 54-letni princ Andrew ni ničesar obtožen. Virginia Roberts ga v civilni tožbi proti ameriški zvezni vladi omenja kot enega izmed treh znanih in pomembnih moških, s katerimi naj bi jo Epstein prisilil seksati. S princem Andrewom naj bi ji med letoma 1999 in 2002 ukazal seksati trikrat: enkrat v Londonu (na domu hčerke medijskega magnata Ruperta Murdocha), enkrat v New Yorku (v Epsteinovem stanovanju) in enkrat na Epsteinovem zasebnem karibskem otoku, kjer naj skupaj z vrsto drugih mladoletnic sodelovala v orgijah. Pravi tudi, da ji je Epstein ukazal, naj uresniči vse prinčeve zahteve, in mu potem “poroča”. In da piše knjigo, v kateri namerava razkriti imena ameriških politikov, poslovnežev, tujih predsednikov in enega zelo znanega premierja, s katerimi jo je Epstein prisilil spati.

Zanikane “neprimernosti in seksualni kontakti”

Buckinghamska palača, ki nikoli ne “komentira” zasebnega življenja članov kraljevske družine (kraljica celo ob tragični Dianini smrti ni rekla ničesar pet dni), je tokrat naredila veliko izjemo in odločno zanikala trditve Robertsove, potem ko je princ prekinil smučarske počitnice (z nekdanjo ženo Sarah Ferguson, s katero pogosto spita pod isto streho) v Švici in priletel domov, kjer so medtem zbobnali skupaj svoje advokate. Ti so jim očitno povedali, da je pritisk potencialnega škandala že prevelik, da bi palača molčala. In zelo verjetno od princa zahtevali trdna zagotovila, da ni vpleten.

Tega, da jo pozna ne more zanikati, ker obstaja po mojem zelo zgovorna fotografija, na kateri se z nasmejano (če pa je najmanj srečala čisto pravega princa!) sedemnajstletno Virginio objemata okrog pasu. Na fotografiji iz leta 2001 je tudi Ghislaine Maxwell, prinčeva nekdanja ljubica in hčerka že dolgo pokojnega pokvarjenega in propadlega časopisnega mogotca Roberta Maxwella. Virginia trdi, da jo je prav Ghislaine Maxwell pri petnajstih opazila v toplicah, v katerih je delala in jo prepričala, da bi delala kot maserka za Jeffreya Epsteina.

Prinčevo vpletenost so potem zanikali ne enkrat, ampak celo dvakrat (stari pregovor pravi, da je v zanikanju pol resnice). Najprej so zanikali kakršne koli prinčeve “neprimernosti z mladoletnimi osebami”, potem pa “kakršne koli oblike seksualnega kontakta z Virginio Roberts”.

Kako je že rekel Bill Clinton? “Nisem imel seksualnega razmerja s to žensko… gospodično Lewinsky”? Ker za razmerje ni imel njenih felacij, svojih menda virtuoznih prstov v njenem mednožju in edinstvenega vlaženja svoje cigare, kar je vse prišlo na dan kasneje?

Slaba družba lenega princa

Princ Andrew je kriv… Če ne drugega je kriv (ne pred sodiščem) skrajno slabega okusa pri izbiranju prijateljev. Ne gre samo za gnusnega Epsteina, ki je sanje lepih revnih najstnic izkoristil za zadovoljevanje pohote, svoje in svojih bogatih pajdašev, ker ima verjetno bolj majhen penis, za katerega potrebuje mlade zelo tesne nožnice, ampak za mnoge druge podobno bogate napihnjene tipe iz poslovno-finančnega sveta, ki mislijo, da so od boga dani in jih tudi finančna kriza leta 2008 ni spustila z višav, na katerih mislijo, da so gospodarji sveta.

Tak princ, dober znanec eksotičnih bogataških lokacij sveta, priljubljenosti monarhije in kraljevski družini prej škoduje kot koristi z nadutostjo, ošabnostjo in vzvišenostjo, ki jih ne more skriti, in dolgoletnim življenjem stereotipnega bogatega mednarodnega plejboja (zadnje čase plejboja srednjih s precej odvečnimi kilogrami), ki brez pomišljanja izkorišča privilegije, pridobljene z … rojstvom. Njegov oče, princ Filip, naj bi ga že pred več kot desetletjem, ko je počel malo drugega kot “preganjal” ženske in igral golf, pred služinčadjo nahrulil, da je lenuh in egoist.

Princ Andrew je prah dvigoval tudi že z ločitvijo od soproge Sarah Ferguson, bolj znane kot Fergie.
Princ Andrew je prah dvigoval tudi že z ločitvijo od soproge Sarah Ferguson, bolj znane kot Fergie. FOTO: Reuters

Kako je svet majhen!

Kmalu zatem, leta 2001, je Filipa nasledil v vlogi posebnega vladinega predstavnika za mednarodno trgovino in naložbe. V tej vlogi naj bi zastopal in promoviral Britanijo na različnih trgovinskih sejmih, konferencah in obiskih (enkrat je bil tudi na obisku v Sloveniji). V tej vlogi je ogromno potoval, imel ogromno potnih stroškov in igral ogromno golfa. Nešteto “službenih” poti je vodilo v bližino najbolj znanih golf igrišč sveta in najbolj eksotična razkošna letovišča. Veliko krat so ga potem fotografirali na jahtah, pogosto v družbi mladih lepotic.

Leta 2011 je bil prisiljen odstopiti s tega položaja zaradi spornega prijateljevanja z azerbajdžanskim avtokratskim predsednikom Ilahamom Alijevim, ki je od nekdaj na udaru kritik zaradi korupcije in kršitev človekovih pravic. Tudi po odstopu sta očitno ostala velika prijatelja, saj sta se srečala celo dvanajstkrat. V zadnjih nekaj letih prijateljuje s š enim bogatim skorumpiranim avtokratskim predsednikom. To je kazahstanski predsednik Nursultan Nazarbajev, s katerim redno hodita skupaj na lov gosi. Kaj mislite, kdo je osebni svetovalec tega avtokrata (lani je kazahstanska policija ubila štirinajst protestnikov)? Nekdanji britanski premier Tony Blair, ki mu Nazarbajev plačuje milijone za nasvete o tem, kako naj izboljša svoj “imidž”. Kako je svet majhen!

Upokojeni plejboj o aktivnem plejboju

Čeprav je bil Andrew zaradi najnovejšega velikega potencialnega škandala na očeh javnosti, mu verjetno ni prišlo niti na misel, da bi s smučanja v Švici priletel domov z na primer Easyjetom. Priletel je s privatnim letalom in zanimivo bi bilo vedeti, kdo je pokril stroške. S svojim letenjem na račun davkoplačevalcev je tudi v preteklosti redno razburjal rojake. Najbolj morda, ko je pred leti za uradni obisk samo osemdeset kilometrov oddaljenega kraja najel helikopter, čeprav je bil ta zelo kratek let stal “samo” štiri tisoč evrov.

Časi so se spremenili. Člani kraljevske družine naj bi vsaj bolj diskretno uživali svoje privilegije, a princ Andrew tega očitno še ni dojel. Če je užival mesena srečanja s premlado Virginio Roberts, je ravnal skrajno neprevidno in nespametno, vendar je naredil “samo” nekaj, kar je bilo stoletja povsem naravno za moške z britanskega dvora: seksal z žensko, ki so mu jo “zrihtali” drugi.

Prestolonaslednik princ Charles se je pred leti javno razburil zaradi medijskih trditev, da je njegov brat Andrew plejboj. Pa prav on, ki je v mladih letih užival res diskretna horizontalna druženja z nešteto samskimi in poročenimi dvornimi in drugimi damami, ponosnih na to, da so zadovoljile bodočega kralja.

Princ v tamponski coni

Med njimi je bila najbolj vztrajna najbolj znana Camilla, ki ga je, uvedla v svet mesenega spoznanja, prvič postala njegova večna ljubica, kmalu po tistem, ko se je poročila s Charlesovim prijateljem Andrewom Parkerjem, in drugič kmalu po tistem, ko se je Charles poročil z mlado deviško Diano.

Za Charlesovo seksualno življenje so se Otočani začelo resno zanimati šele potem, ko je leta 1989 prišel na dan posnetek njegovega pogovora s takrat še večno ljubico, od leta 2005 drugo ženo Camillo. Prestolonaslednik je v tem sočnem seksualnem pogovoru izrazil željo, da bi se reinkarniral kot Camillin tampon. Mnogi Otočani so jezno trdili, da princ Charles ne bi smel postati kralj in da bi ga moral princ William preskočiti. “Samo” zato, ker je imel izvenzakonsko afero?

V primerjavi s predhodniki – prestolonasledniki in kralji iz preteklih stoletij je bil skoraj svetnik … Se nadaljuje!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klotilda H
12. 01. 2015 11.28
+3
TO NIČ NE SPREMENI DEJSTVA, DA GRE ZA NAJLEPŠI PAR NA SVETU: princa Williama z Kate Middleton.
polarmodel
12. 01. 2015 11.29
+0
JohannTheTerrible
27. 12. 2017 14.37
+4
William član najlepšega para na svetu? S tisto štirioglato glavo Henryja VIII-ga? Kako so okusi različni !
mikeTHEbike
11. 01. 2015 09.08
+10
Dober sex je pol zdravja...ravnokar fertk! Mi pa gredo na jetra ljudje, ki se jim pa cca 10+ letih nenadoma vrne spomin zavoljo dobre odskodnine!
fracola
11. 01. 2015 08.42
+3
lahko kdo povzame bistvo ne da se.mi brat tega speha
hecate
11. 01. 2015 02.57
+33
matr novinarji zavajate. spolna sužnja?? resno? spolni suženj je nekdo ki ga silijo v prostitucijo, po možnosti vzamejo dokumente, posiljujejo, tepejo,...ta punca je prvič dobla 150€, enkrat torbico za 4000€, kasneje zopet plačilo 10 000€. spolnih sužnjev ne plačujejo take vsote. bila je pač navadna prostitutka. edino moralno sporno je da je bla stara 15 let k so jo v to uvedl, ampak sužnja? dejte no. novinarji ste lepo poskrbel za smrt ravnatelja s svojim senzacionalizmom in vs še kr ni izučil. bolanim fundamentalistom k pobijajo in se skrivajo za islamom pa ravno VI dajete največji razlog da to počnejo ker se njihovo sporočilo v bombah sliši po celem svetu. ta ženska je bla navadna high class prostitutka. to je to. - še sami ste zapisal:"Nato pa ji je Epstein za 19. rojstni dan podaril tečaj masaže na Tajskem. Od tam se ni več vrnila. Spoznala je inštruktorja borilnih veščin Roberta in se z njim poročila." ...sužnja ja.
jan.k94
10. 01. 2015 22.34
+12
Dokler je ta gospa ( oz ne vem če je primerno da takšno žensko naslavljam tako), nekoč punca imela denar, je bila tiho, sedaj ko pa je teh ugodnosti zmanjkalo, pa more napisati knjigo, da bo spet kaj padlo. Sicer pa je bila in verjetno je še vedno navadna ,,,,,,,,,,( verjetno veste kaj mislim)
petervodeb
10. 01. 2015 22.32
+13
hahahha. dajal so ji drage torbice,denar,obleke. nc ji ni manjkal.. ko so jo pa odpikal,pa je hitro zmankal vsega. in zdej isce spet pozornost. FUJ!!!!!
brusilec
10. 01. 2015 22.03
+10
punca rabi denar.. sužnja sužnja.. pa kaki, pasal ji je, denar, fina družba, .. sex je v očeh takih ptičk nekaj stranskega, nepomembnega. Sex sužnji se najahajo na drugem koncu planeta.. otroci v tretjih državah ki naredijo vse za 2€.
?udežni de?ek
10. 01. 2015 21.07
+5
momonarhi packi
ho?emVšolo
10. 01. 2015 20.47
+5
modra kri pa to
Venividivici1
10. 01. 2015 20.37
-1
Kdo pa neča k....., z mlado dično gospodično?
karamba34
10. 01. 2015 20.28
-8
jaz ga štekam, ful se mu je dopadla in se ni mogu brzdat. tak je nas pač narava ustvarla..
yaks
10. 01. 2015 20.50
+16
Venividivici1
10. 01. 2015 20.28
+3
Glejte, vsi se radi ševijo
Nikita.s
10. 01. 2015 20.17
+20
V tem članku in tudi vseh ostalih o kraljevi družini najbolj bode v oči , da so vsi zapeti do vratu , ubogi ta mali, pa v kratkih hlačah????
Karantanija
10. 01. 2015 20.14
-1
Že dolgo nismo tukaj brali tako dobro napisanega članka. Bravo, g. Brane!
JohannTheTerrible
14. 02. 2015 16.27
+0
Ti imas pa zelo nizka merila jezikovnega izrazanja
bb5a
10. 01. 2015 19.59
+2
U čemu je fora, da vsak teden iste zgodbe objavljate?!?
Žužica
10. 01. 2015 20.04
+3
nekaj jim je za delat....sej so čist še mlečni,vidiš da samo ponavljajo eno in isto
Žužica
10. 01. 2015 19.53
+0
vse je bilo ok,dokler ni po 15letih dnarja začelo ji primankovati,sedaj je bla sužnja,trpinčena,prisiljena,....in andrew je bil v tamponski coni???wtf to pomeni spet??jaz bi tud rad bil tampon-ženski,da vidim kva je tam lepo,da vsi dedci rinemo tam....
Žužica
10. 01. 2015 20.09
+4
kaka sužnja,če se na sliki tako lepo smeji???je prisiljen nasmeh??nebi rekel....
User468584
10. 01. 2015 19.48
+2
Poet tvoj, nov Slovencem venec vije
Žužica
10. 01. 2015 19.55
+1
glava2
10. 01. 2015 19.36
+6
Heinke
10. 01. 2015 19.16
+18
Ja, dobila je 10.000 € plačila in ja, na sliki se ji vidi, da je v kletki in lisicah priklenjena na posteljo. Ne nima nasmeška na obrazu, to je privid. A vi sploh veste, kaj je to spolna sužnja?
Luna Mesec 1
10. 01. 2015 19.07
+5
...in zakaj je bila punca do sedaj tiho????????
alenka.NN
10. 01. 2015 19.14
+12
to tud mene zanima...verjetno ji je nekdo prišepnil, kako lahko na hitro zasluži....drugače je pa ena navadna sponzoruša in žalostno, da se ukvarjamo s takimi trači (ja saj vem, kdo mi je kriv če sem radovedna), po svetu pa lakota, terorizem in samo nasilje....dajte novinarji kaj pozitivnega spesniti :))