Borilni športi

VIDEO: Nadarjeni Darren Till 'odpihnil' nebogljenega Cowboya iz oktagona

Gdansk, 21. 10. 2017 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./T.V.
Komentarji
1

Borilni spektakel UFC Fight Night v poljskem Gdansku je poskrbel za izjemno zanimivo borbo večera v velterski kategoriji. V njej je izjemno nadarjeni Britanec Darren Till že v prvi rundi povsem onemogočil 10 let starejšega tekmeca Donalda Cerroneja - Cowboya, ki je bil pred dvobojem v oktagonu sila optimističen in prepričan v svojo zmago.

Čeprav je precej izkušenejši Donald Cerrone veljal za favorita pred dvobojem v velterski kategoriji z mladim, a sila nadarjenim Darrenom Tillom, se to v borbi večera v poljskem Gdansku ni niti najmanj poznalo. Slednji je v le nekaj minutah uvodne runde povsem onemogočil popularnega 'Cowboya', ki je v dnevih pred borbo na različne načine izražal svoj optimizem in vero v končno zmago, toda 24-letni Britanec je imel svoje načrte in predvsem odgovore na vsak poizkus sicer odličnega Cerroneja. 

Cerrone (levo) je moral priznati premoč mlajšemu in zelo nadarjenemu Darrenu Tillu.
Cerrone (levo) je moral priznati premoč mlajšemu in zelo nadarjenemu Darrenu Tillu. FOTO: AP

Odločilna je bila hitra izmenjava različnih udarcev, ki so bržkone nekoliko presenetile Cerroneja, ki je zaostajal v svojih odzivih, na koncu pa uvidel, da iz tokratne moke ne bo kruha. Pred glavno borbo večera smo spremljali še tri predborbe, v katerih pa je do končnih odločitev prišlo precej pozneje. Tako je v srednji moški kategoriji poljski predstavnik Oskar Piechota do zmage nad Američanom Jonathanom Wilsonom prišel "šele" po enotni sodniški odločitvi. Na podoben način je do pomembne zmage za dvig samozavesti v ženski slamnati kategoriji prišla Karolina Kowalkiewicz nad Jodie Esquibel, medtem ko smo v poltežki moški kategoriji videli odlično taktično borbo med Janom Blachowiczem in Devinom Clarkom. Poljak je s pomočjo davljenja na sredi druge runde vknjižil zasluženo zmago.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SEJBOBOL
22. 10. 2017 16.11
+2
A avtor članka je mlinar .........