Bo napis Vukovar zapisan tudi v cirilici?

Hrvaška stranka HSP zbira podpise pod peticijo, s katero želijo za deset let onemogočiti postavitev dvojezičnih tabel na območju Vukovarja, kjer živi okoli 35 odstotkov Srbov.

Vukovar

(Foto: Reuters)

Ob nedavni objavi izidov popisa na Hrvaškem se je izkazalo, da na območju Vukovarja živi okoli 35 odstotkov Srbov. To pa je že dovolj, da bi lahko v Vukovarju postavili dvojezične table, na katerih bi bila imena krajev zapisana tudi v cirilici.

Ker je to razjezilo nekatere prebivalce, je stranka HSP Anteja Starčevića začela zbirati podpise pod peticijo, s katero bodo zahtevali 10-letni moratorij na uvedbo dvojezičnosti.

Pravijo, da bodo peticijo izročili predsedniku parlamenta Josipu Leki, hkrati pa opozarjajo še, da je bil po mirni integraciji srbskega prebivalstva sprejet tudi 10-letni moratorij na služenje vojaškega roka za Srbe.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 21
 
kiki1978 23.12.2012 15:36:45
vukovar mora padet.....to niso besede srbov ampak besede hrvaskih poveljnikov in podobno...lahko bi vam pisal tle nekaj dni za kaj se je slo-imel sem sorodnika v vukovarju ki je na koncu zginil in se danes se ne vr kje je..je pa blo tako da dokler so imeli v vukovarju dovolj streliva so se borili in to mesto tudi zelo dobro branili..ko so pa zaloge zacele sepat ni blo pomoci z strani hrvaske...tajni koridor je bil narejen in bi lahko dostavli vse zaloge,slo pa se je da so rabli eno jagnje za zrtvovat in pokazat svetu kaj se kao dogaja...lahko bi vam se govoril a rajsi ne..za vojno sta potrebna dva,in tudi blo je tako,sram pa je lahko nekatere hrvaske poveljnike ki se danes zivijo na slavi da so kao osvobodili hrvasko,a ne povejo da so hodili po svojih ljudeh,pustili da se dogaja kar se je dogajalo...in verjamte grde so se dogajale..
Več komentarjev