Tujina

Britanski kraljevi par v Kanadi obiskal begunski center: lahko tudi Britanijo prepričata, da sprejme več beguncev?

Vancouver, 26. 09. 2016 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski princ William si je s soprogo Kate v okviru obiska v Kanadi ogledal center za begunce, ki prišlekom pomaga pri ekonomski in socialni integraciji v novi domovini.

Britanski princ William in njegova soproga vojvodinja Catherine sta ob uradnem obisku Kanade med drugim obiskala begunski ''center dobrodošlice''.

Srečanje je komentirala tudi teta Alana Kurdija – dečka, ki je mrtvega naplavilo na obalo Turčije. Dejala je, da bi morala svojo priljubljenost in moč izkoristiti, da bi tudi Velika Britanija sprejela več beguncev. Tima Kurdi upa, da ju bo pozitivna izkušnja iz Kanade navdahnila, da bosta tudi doma skušala narediti nekaj podobnega.

Kraljevi par je spregovoril s 36-letnim Alaajem Al Mahameedom in njegovo ženo 35-letno Yosro, ki sta v Kanado prispela s tri- in dveletnima hčerama. Center dobrodošlice beguncem in imigrantom pomaga pri integraciji z različnimi dejavnostmi, med drugim svetovanji in jezikovnimi tečaji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obiska sta se udeležila tudi kanadski premier Justin Trudeau in njegova soproga Sophie Gregoire. Trudeau je ob obisku pohvalil prostovoljce, ki pomagajo pri organizaciji tovrstnih centrov, in družine, ki sponzorirajo begunce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trudeau je po prevzemu položaja preteklo leto oznanil, da bo Kanada na leto sprejela približno 25.000 beguncev. Po uradnih podatkih naj bi do zdaj sprejeli približno 31.000 pretežno sirskih in afganistanskih beguncev.

Pred tem sta princ in vojvodinja obiskala enega izmed revnejših predelov Vancouvra, kjer sta v centru za nosečnice in matere poslušala zgodbe žensk, ki so imele med nosečnostjo težave z alkoholom ali drogami. Mamica v centru je par opisala kot čudovit, saj ni imela občutka, da jo gledata z viška, ker se je znašla v tem centru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ONniON
26. 09. 2016 21.52
+4
bedaki kanadčani še žal vam bo,pač imate liberalno vlado, pa revnejše predele vancouvra kanada ni socialna država
olpop
26. 09. 2016 15.44
+11
Glede na velikost Buchinghamske palače bi lahko vsaj onadva sprejela ene sto begunskih družin, tako za vzor drugim
dartford
26. 09. 2016 14.15
+10
Britanci so jih že sprejeli miljone ! Sprehodite se malo po Birminghamu npr. in kaj boste videli ? Same rjuhe !! Župan Londona je kdo? Aja, Pakistanc !! ...
JE-BI-GA
26. 09. 2016 14.13
+5
Princu so skoraj zobi vn padli, ko se je povsod nasmihal, v žepu pa figa, kar je prav............
ni_mi_vse_eno
26. 09. 2016 13.39
+13
Upam, da pokažeta lep zgled. Imata ogromno hiš, ogromno nepremičnin, zagotovo bi se našla kakšna soba tudi za kakšnega begunca. Mogoče bosta z zgledom britance bolj prepričala? :)
Alteist
26. 09. 2016 12.48
+12
Katerih beguncev? Izmišljenih?
misterbin
26. 09. 2016 11.48
+20
Britaniji več nobena država ne more vsiljevati da vzamejo begunce saj so z referendumom rešili to vsiljevanje nekoga
FCL
26. 09. 2016 12.08
+19
Oni so itak prepolni teh ljudi, tko da še dobro, da so odšli iz EU.