23-letna žrtev brutalnega posilstva podlegla poškodbam

23-letna študentka medicine, ki so jo brutalno posilili na avtobusu v New Delhiju, je podlegla poškodbam. Poleg zastoja srca ter infekcije pljuč in trebušne votline je utrpela obsežne možganske poškodbe. To pa ni edini primer posilstva, ki pretresa Indijo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

23-letna Indijka, ki so jo brutalno posilili na avtobusu v New Delhiju, je podlegla poškodbam, so sporočili iz Singapurja, kamor so jo pred dvema dnevoma prepeljali na zdravljenje.

"Z veliko žalostjo sporočamo, da je pacientka mirno umrla 29. decembra ob 4.45 (po lokalnem času). Njena družina je bila ob njeni strani," je sporočil vodja bolnišnice Mount Elizabeth Kelvin Loh.

Dekle je utrpelo "obsežne možganske poškodbe", so sporočili iz bolnišnice. Že pred prihodom v Singapur je sicer prestala tri operacije in preživela zastoj srca.

"Pregledi ob prihodu v bolnišnico so pokazali, da je poleg zastoja srca utrpela tudi infekcijo pljuč in trebušne votline ter obsežne možganske poškodbe," je po sprejemu dekleta v bolnišnico povedal Loh.

23-letno študentko medicine je skupina domnevno šestih nasilnežev posilila na avtobusu, pri tem pa naj bi uporabili tudi palico. Nato so jo komaj živo vrgli na cesto. Policija je obljubila objavo imen osumljencev.

Protesti v Indiji - 12

Zaradi posilstva so v New Delhiju organizirali proteste, na katerih so se tudi spopadli s policijo. Oblasti se bojijo besa množice, če dekle umre. (Foto: Reuters)

Kruto posilstvo je sprožilo proteste, na katerih je množica zahtevala boljšo zaščito žensk, v središču New Delhija pa so se protestniki tudi spopadli s policijo. Prav prestolnica ima najbolj črno bilanco spolnega nasilja v Indiji. Posilstvo v povprečju prijavijo vsakih 18 ur, število prijavljenih primerov pa se je v zadnjih letih močno povečalo. Večina posilstev v Indiji sicer ostane neprijavljena, tudi če se žrtve obrnejo na policijo, pa ta velikokrat ne stori ničesar.

Posiljena 17-letnica obupala, potem ko policija ni storila ničesar

Tako je bilo kar nekaj časa tudi s primerom 17-letnice iz indijske zvezne države Pandžab, ki so jo trije moški med nekim praznovanjem sredi novembra izmenično posiljevali, nato pa jo pustili ob cesti. Dekle je kar 14 dni poskušalo posilstvo prijaviti, a si je policija prizadevala le za to, da bi vse skupaj pometla pod preprogo. Najstničino družino so tako želeli prisiliti k poravnavi z napadalci. Ko so primer končno le začeli preiskovati, pa so jo s tem le še bolj ponižali. Nenehno so jo namreč klicali na policijsko postajo, ji postavljali boleča vprašanja o dogodku in se ji celo posmehovali.

Svojo bolečino zaradi posilstva in policijske brezbrižnosti je žrtev izlila v poslovilnem pismu, preden je v sredo storila samomor. Zapisala je tudi imena posiljevalcev, dveh moških in ženske, ki jih je policija v strahu pred besom množice nato po hitrem postopku aretirala. Objavili so tudi njihova imena. Poveljnik policijske postaje, na kateri je dekle prijavilo posilstvo, je ostal brez službe.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 123
Samydeluxe 29.12.2012 09:02:10
Verjetno bo nekdo zgožen ampak menim da je bolje da je umrla, kot da bi živela s takšnim grozotnim dejanjem. Poškodbe pljuč, trebušne votline in možganske kakšni so to ljudje.
Več komentarjev