Tujina

Chavez iz bolnišnice opravlja svoje delo

Caracas, 23. 02. 2013 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Venezuele Hugo Chavez se zdravi v bolnišnici v prestolnici države, od tam pa tudi opravlja svoje delo. Podpredsednik Maduro pravi, da je zelo energičen, ker pa mu pri dihanju pomagajo aparati, s sodelavci komunicira prek pisanja listkov.

Ljudje so se sinoči zbrali v Caracasu in s prižganimi svečami molili za predsednika.
Ljudje so se sinoči zbrali v Caracasu in s prižganimi svečami molili za predsednika. FOTO: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez tudi v bolnišnici lahko opravlja svoje delo in je kljub hospitalizaciji "zelo energičen", je danes poudaril venezuelski podpredsednik Nicolas Maduro. Čeprav Chavez diha skozi cevko v sapniku, s sodelavci komunicira prek pisanja listkov.

Maduro je poudaril, da je z 58-letnim Chavezom v petek preživel več kot pet ur in da sta razpravljala o številnih zadevah, posebej o vprašanjih vojaške in gospodarske narave. "Bil je zelo energičen, ima veliko volje in vitalnosti in to sva želela ljudem sporočiti kljub pozni uri," je pojasnil podpredsednik.

Chavez je menda prek sodelavcev Venezuelcem želel sporočiti še, da je "izredno srečen", da je znova v Caracasu, mestu, ki mu je najbolj pri srcu.

Chavez se je v ponedeljek presenetljivo vrnil v Venezuelo po decembrski operaciji zaradi raka, ki so jo opravili na Kubi. Tri dni pred tem so v Venezueli prvič po operaciji objavili njegove fotografije, na katerih je nasmejan v bolniški postelji v Havani, ob njegovi strani pa stojita njegovi hčeri.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sejvam
23. 02. 2013 22.25
+1
Upam da čimprej ozdravi in naredi še veliko dobrega za Južno Ameriko!...Chaves, Correa, Morales, Kirchner, Rousseff. Mujica...legende :)
appollyon
24. 02. 2013 17.42
In kaj so dobrega naredili, poleg tega da izvažajo drogo po svetu?!? Nič, če bi bil kdaj v Južni ameriki bi videl in vedel!
CJ92
23. 02. 2013 18.14
+1
viva el comandante... drži se Chavez
Kritik19
23. 02. 2013 17.23
+1
Izvolitev Alenke mu bo dala novih moči !!!
appollyon
23. 02. 2013 16.38
-3
Zelo je energičen, priključen na aparate! Hehe tej komunisti znajo obračat besede hehe! Kot bi napisaL je poskakoval od vseleja privezan na posteljo! hehe komunisti, ko bi vsaj enkrat po pravici povedal, da so mu šteti dnevi in sedaj predno se objavi to žalostno novico, je potrebno izbrati komunistično vodjo ki bo ljudi držal v pesti!
CJ92
23. 02. 2013 18.16
-1
kak komunizem kako držanje v pesti? USA propaganda machine vam je čisto sprala možgane... Chavez je za venezuelce naredil več kot vsi ameriški predsedniki za američane nagnal je imperialiste in izdajalce..., če je zato komunist tudi prav.
sejvam
23. 02. 2013 22.19
+1
appollyon oz. infidel_no1 najprej se pozanimaj kaj je komunizam in kaj socializem, ker ni isto ;)
appollyon
24. 02. 2013 17.41
Kako ne, socializem je samo smer komunizma, prav tako je bil socializem začet s strani komunizma! Po tvoji logiki rusi in jugoslovani nikoli niso bili komunisti, ampak socialisti, ker oboje so bile združene socialistične republike! Je pa res da je tudi nacizem začet s strani socializma, ker nacizem ni nič drugega kot Socialni nacionalizem! Prdajaja ti pravljice drugim! socializem je beseda ki jo obične ovce rajši slišijo!