Tujina

Chavez je pri zavesti, a še vedno v 'občutljivem stanju'

Havana, 02. 01. 2013 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

58-letni venezuelski predsednik Hugo Chavez je po besedah podpredsednika Nicolasa Madura pri zavesti, a njegovo zdravstveno stanje je še vedno občutljivo. Maduro je zanikal namigovanja, da se Chavezovo zdravstveno stanje le še slabša.

58-letni venezuelski predsednik Hugo Chavez je pri zavesti, a njegovo zdravstveno stanje je še vedno občutljivo, je povedal njegov namestnik Nicolas Maduro. Chavez je na Kubi pred tedni prestal novo operacijo raka. Venezuelski podpredsednik je zanikal namigovanja, da se Chavezovo zdravstveno stanje le še slabša.

Množice molijo, da bi se zdravstveno stanje Chaveza izboljšalo.
Množice molijo, da bi se zdravstveno stanje Chaveza izboljšalo. FOTO: Reuters

''Imamo vero v boga in v zdravnike, da bo Hugo Chavez okreval in da se bo prej ali slej izvlekel iz zapletenega in občutljivega stanja po operaciji,'' je dejal Maduro. Raka so mu prvič diagnosticirali junija 2011, za kakšnega raka gre, pa niso nikoli razkrili.

Da bi se Chavezovo zdravstveno stanje izboljšalo, so množice molile pri mašah ob začetku novega leta. Zaradi predsednikove bolezni so tudi odpovedali silvestrovanje v Caracasu.

Chavez položaj predsednika zaseda od leta 1999, oktobra pa so mu volivci podelili novi mandat. Inavguracija je napovedana za 10. januar, a ni jasno, ali se je bo Chavez lahko udeležil. Če se je ne bo mogel, bodo slovesnost premaknili. Opozicija opozarja, da bi bilo to protiustavno in da morajo v primeru odsotnosti predsednika razpisati nove volitve.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lolipoly
03. 01. 2013 05.03
Meni pa ni jasno, zakaj mora venezuelski predsednik iti na zdravljenje na Kubo? Venezuela je bogata drzava z naravnimi rudninami in nafto..a ni zmozna imeti sposobnih zdravnikov in sredstev za zdravljenja predsednika ? Skoda , da zato ni preskrbel ze prej, da mu nebi bilo potrebno na revno Kubo na zdravljenje.
zigasubic
02. 01. 2013 10.20
+4
Chavez izdrži in ozdravi, svobodomiselni ljudje smo s teboj.
Sputnik
02. 01. 2013 09.05
+5
chavez hitro in uspešno okrevaj!!! takih ljudi ki se ne pustijo ameriki potrebujemo več!!!
VZORNIK
02. 01. 2013 08.58
+8
Chavez drži se. Si eden redkih politikov, ki se ne nastavljaš zahodnim pritiskačem v tazadnjo in Obami. Imaš svoje mnenje in se ga tudi držiš. Kako očitno nasprotje našemu Mayerju in njegovi lutki barbiki......,.