Chavez je pri zavesti, a še vedno v 'občutljivem stanju'

58-letni venezuelski predsednik Hugo Chavez je po besedah podpredsednika Nicolasa Madura pri zavesti, a njegovo zdravstveno stanje je še vedno občutljivo. Maduro je zanikal namigovanja, da se Chavezovo zdravstveno stanje le še slabša.

58-letni venezuelski predsednik Hugo Chavez je pri zavesti, a njegovo zdravstveno stanje je še vedno občutljivo, je povedal njegov namestnik Nicolas Maduro. Chavez je na Kubi pred tedni prestal novo operacijo raka. Venezuelski podpredsednik je zanikal namigovanja, da se Chavezovo zdravstveno stanje le še slabša.

Maša za Chaveza

Množice molijo, da bi se zdravstveno stanje Chaveza izboljšalo. (Foto: Reuters)

''Imamo vero v boga in v zdravnike, da bo Hugo Chavez okreval in da se bo prej ali slej izvlekel iz zapletenega in občutljivega stanja po operaciji,'' je dejal Maduro. Raka so mu prvič diagnosticirali junija 2011, za kakšnega raka gre, pa niso nikoli razkrili.

Da bi se Chavezovo zdravstveno stanje izboljšalo, so množice molile pri mašah ob začetku novega leta. Zaradi predsednikove bolezni so tudi odpovedali silvestrovanje v Caracasu.

Chavez položaj predsednika zaseda od leta 1999, oktobra pa so mu volivci podelili novi mandat. Inavguracija je napovedana za 10. januar, a ni jasno, ali se je bo Chavez lahko udeležil. Če se je ne bo mogel, bodo slovesnost premaknili. Opozicija opozarja, da bi bilo to protiustavno in da morajo v primeru odsotnosti predsednika razpisati nove volitve.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
lolipoly 03.01.2013 05:03:18
Meni pa ni jasno, zakaj mora venezuelski predsednik iti na zdravljenje na Kubo? Venezuela je bogata drzava z naravnimi rudninami in nafto..a ni zmozna imeti sposobnih zdravnikov in sredstev za zdravljenja predsednika ?
Skoda , da zato ni preskrbel ze prej, da mu nebi bilo potrebno na revno Kubo na zdravljenje.
Več komentarjev