Chavez že hodi in telovadi

Javnost je bila izredno zaskrbljena za zdravje venezuelskega predsednika Chaveza, saj jih po operaciji ni nagovoril kar dva tedna. Zdaj pa je podpredsednik Marduro sporočil, da Chavez okreva. Vse glasnejša so namigovanja, da se Chavez ne bo mogel udeležiti prisege, ki je predvidena za 10. januar.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Venezuelski predsednik Hugo Chavez okreva po operaciji, med katero so mu odstranili maligne celice. Venezuelski podpredsednik Nicolas Marduro je sporočil, da Chavez že hodi in celo telovadi. Dejal je, da se je po telefonu pogovarjal s Chavezom, in to označil kot "najboljše božično darilo."

Venezuelski predsednik Hugo Chavez

Javnost je zaskrbljena za Chaveza. (Foto: Reuters)

V javnosti se še niso pojavile fotografije predsednika Chaveza, odkar so ga operirali. Chavez pa se ni oglasil že več kot dva tedna, zato je bila javnost izredno zaskrbljena za njegovo zdravje.

Se bo udeležil prisege?

Chavez po zmagi na oktobrskih predsedniških volitvah še ni prisegel za nov šestletni mandat na čelu države. Prisega je predvidena za 10. januar. Vse glasnejša pa so namigovanja, da se zaradi negotovega zdravja prisege ne bo mogel udeležiti. Venezuelska ustava sicer določa, da morajo nove predsedniške volitve potekati v 30 dneh, če predsednik ni sposoben opravljati svojih dolžnosti.

Dolgoletnemu venezuelskemu voditelju so raka prvič diagnosticirali junija lani, nakar je prestal že več operacij ter tudi kemoterapije in obsevanja. Nedavno je moral 58-letnik že na četrto operacijo, saj so se mu na mestu, kjer so mu v preteklosti že odstranili tumorje, znova pojavile maligne celice. Po operaciji pred tednom in pol je prišlo do zapletov, saj je Chaveza doletela še okužba dihal.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
 
babicagrenajug 26.12.2012 02:18:33
Hugo in Fido
Več komentarjev