Policija prijela še drugega osumljenca, ki naj bi sodeloval pri ugrabitvi britanske manekenke

Birminghamska policija je potrdila, da je aretirala še enega osumljenca, vpletenega v ugrabitev britanske manekenke Chloe Ayling v Milanu. Gre za 36-letnega brata glavnega osumljenca. Manekenka trdi, da sta jo zvabila na lažno fotografiranje, nato pa odpeljala na odročno kmetijo, kjer sta jo teden dni zadrževala v ujetništvu, zanjo pa zahtevala odkupnino.

Policija v Birminghamu je na podlagi evropskega pripornega naloga aretirala še drugega moškega, osumljenega vpletenosti v ugrabitev 20-letne britanske manekenke Chloe Ayling.

Gre za 36-letnega Michala Konrada Herbo, brata glavnega osumljenca, 30-letega Lukasza Pawela Herbe, ki so ga že prijeli in ovadili. Policija je aretacijo potrdila, ni pa razkrila nobenih podrobnosti.

Do zdaj je policija povedala, je manekenka v Milano prispela 10. julija, ker ji je agent uredil modno fotografiranje. Naslednji dan sta v apartma, kjer naj bi potekalo fotografiranje, vlomila dva moška in jo napadla. Aylingova trdi, da sta jo omamila, stlačila v vrečo in odpeljala na odročno kmetijo. "Nekdo je stopil za mano, mi položil roki na vrat in usta, druga oseba pa mi je nekaj vbrizgala v desno roko," je po poročanju italijanskega časnika Corriere della Sera policiji opisala pretresena manekenka. "Mislim, da sem nato izgubila zavest. Ko sem se zbudila, sem imela na sebi rožnat bodi in nogavice. Stlačila sta me v prtljažnik avtomobila, mi zvezala roke in zamašila usta. Pustila sta le majhno luknjo v vreči, skozi katero sem komaj dihala," je dodala.

Odpeljala sta jo v mestece Lemia v italijanskih Alpah, kjer je bila teden dni priklenjena v spalnici. Nato sta od njenega agenta zahtevala 300.000 dolarjev (252.000 evrov) odkupnine, s katero bi ustavil spletno dražbo za njeno prodajo. Kljub temu, da nista dobila denarja, sta manekenko po tednu dni izpustila pred britanskim veleposlaništvom v Milanu.

Herba naj bi italijanski policiji povedal, da je deloval po naročilu organizacije Črna smrt, ki se ukvarja s prodajo ljudi na temnem spletu. Aylingova pa je za Telegraph dejala, da sta jo izpustila, ker ima majhnega otroka, saj je to v nasprotju s prepričanjem omenjene skupine. Italijanski preiskovalci so odkrili, da je Črna smrt organizirala že nekaj spletnih dražb, na katerih so prodajali ugrabljena dekleta. Poimenovali so jih "plen".

Pojavljajo se dvomi, da je bila sploh ugrabljena

V zadnjih dneh so v medijih zaokrožile informacije, da bi ugrabitev lahko bila uprizorjena in da gre za samopromocijo, saj so Aylingovo videli, kako v spremstvu ugrabitelja kupuje čevlje, videti pa naj bi bila bolj par kot pa ugrabitelj in njegova žrtev. Da je Chloe svojega domnevnega ugrabitelja poznala že od prej, zaradi česar je tudi prišla v Italijo, trdi tudi ena od njenih prijateljic. Časnik The Sun pa poroča, da je manekenka policistom sama priznala, da ji je Herba že drugi dan odstranil lisice, pa tudi, da sta spala v isti postelji.

Govorice o lažni ugrabitvi je njen odvetnik označil za zlobne. Potrdil je sicer, da je dan, preden se je pojavila pred britansko ambasado in povedala, da je bila ugrabljena, s svojim ugrabiteljem Hrebom kupovala čevlje, ki jih je izgubila med ugrabitvijo, in po hrano. Priznal je, da se vse skupaj sliši nenavadno in zbuja dvom, tudi pri policiji, a da se je pozneje izkazalo, da je vse res in da je bila ugrabitev resnična. Odvetnik namreč pravi, da je ugrabitelj manekenki grozil s smrtjo, če ga ne bo ubogala, zato je naredila vse, kar je od nje zahteval, med drugim šla tudi po nakupih.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
...El_Perdido.. 16.08.2017 20:02:06
Še en s katerim je nakupovala...lepo
Več komentarjev