Tujina

Coste Concordie se (še vedno) drži smola

Genova, 21. 07. 2014 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/N.Š.K.
Komentarji
3

Coste Concordie se res drži smola. Njena zadnja pot do pristanišča v Genovi, kjer jo bodo razrezali, je zaradi slabega vremena pod vprašajem. Zaradi močnega vetra so morali že ponoči za več ur ustaviti priprave za odvoz nekdaj luksuzne ladje.

Nasedlo potniško ladjo Costa Concordia bi morali v torek izpred obale otoka Gigilo začeti vleči v pristanišče v Genovi, kjer jo bodo uničili, a je pot zaradi slabega vremena na območju pod vprašajem. Pristojni naj bi popoldne odločili, ali bodo vleko v torek začeli ali ne.

Pogled iz zraka na nesrečno križarko Costo Concordio.
Pogled iz zraka na nesrečno križarko Costo Concordio. FOTO: Reuters

Zaradi močnega vetra so morali že ponoči za več ur ustaviti priprave za odvoz nekdaj luksuzne ladje. Da jo pripravijo na 350 kilometrov dolgo pot, morajo ladjo dvigniti še za nekaj metrov, poleg tega je še vedno brez enega izmed z zrakom napolnjenih rezervoarjev, ki ga je treba za pomoč pri plovbi pritrditi na krmo.

Costo Concordio naj bi sicer v torek med 13. in 15. uro začeli vleči proti Genovi, njeno "spremstvo" pa sestavlja 14 ladij, med njimi štirje vlačilci. Na krovu Coste Concordie bo med plovbo 12 ljudi, odvisno od vremena pa so začrtali tudi alternativne poti.

Ker bo ladja potovala s hitrostjo največ 3,7 kilometra na uro, bo za pot potrebovala štiri dni, po nekaterih izračunih pa bo plovba trajala najmanj pet dni. Operacijo bo na krovu ladje Blizzard vodil nizozemski kapitan Hans Bosch.

Reševanje 300-metrske in 114.000-tonske Coste Concordie predstavlja inženirski podvig, kakršnemu svet še ni bil priča.
Reševanje 300-metrske in 114.000-tonske Coste Concordie predstavlja inženirski podvig, kakršnemu svet še ni bil priča. FOTO: Reuters

Ladjo bodo ves čas skrbno spremljali, saj obstaja tveganje izlitja strupenih snovi. "Zaskrbljeni smo, saj gre za edinstveno operacijo," je za časnik La Stampa povedal italijanski minister za okolje Gianluca Galletti. "Pripravili smo učinkovit odgovor za vsakršno nevarnost," je dodal.

Reševanje 300-metrske in 114.000-tonske Coste Concordie predstavlja inženirski podvig, kakršnemu svet še ni bil priča. Celoten projekt so začeli maja 2012, operacija pa naj bi skupno stala 1,5 milijarde evrov. Uničenje ladje bi lahko trajalo tudi do dve leti, do 80 odstotkov odpadnega materiala pa naj bi reciklirali.

Luksuzna potniška ladja je 13. januarja 2012 z več kot 4200 ljudmi na krovu pred toskanskim otokom Giglio nasedla na čereh in se prevrnila, pri čemer je umrlo 32 ljudi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

domus
22. 07. 2014 10.08
To pa je novica. Ala vam vera.
Tone 12345
21. 07. 2014 18.37
Ma ja po vsem tem delu in stroških bodo pa še en dan počakal!!
calypsek
21. 07. 2014 15.40
+10
Lepotica brez sreče