Tujina

Čustveno srečanje Lona in Edwarda Snowdna

Moskva, 11. 10. 2013 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na neznanem kraju, ob neznanem času in na neugotovljen način se je žvižgač Edward Snowden srečal s svojim očetom Lonom. Srečanje naj bi bilo zelo čustveno. Lon Snowden meni, da se Edward najverjetneje ne bo vrnil v ZDA.

Lon Snowden je v četrtek prispel v Moskvo in se nekaj ur zatem srečal s svojim svetovno znanim sinom Edwardom. "Srečanje se je že zgodilo. Bilo je zelo čustveno," je za rusko tiskovno agencijo Interfax povedal neimenovani vir. Ni pa znano, kje sta se srečala mlajši in starejši Snowden.

Lon Snowden je za ruske medije ob prihodu povedal, da se želi na lastne oči prepričati, da je sin zdrav in na varnem, prav tako pa se je z njim želel pogovoriti o njegovih prihodnjih načrtih.

Izrazil je prepričanje, da se Edward po vsej verjetnosti ne bo vrnil v ZDA. Ob tej priložnosti se je zahvalil ruskim oblastem, da so njegovemu sinu ponudile zatočišče.

Edward in Lon Snowden
Edward in Lon Snowden FOTO: Reuters

Edward Snowden je v Moskvo priletel iz Hongkonga 23. junija. Ker so mu ZDA preklicale potni list, je več tednov ostal ujet na tranzitnem območju letališča Šeremetjevo, medtem ko so ruske oblasti razmišljale, ali naj ga izročijo ZDA ali naj mu pomagajo. Letališče je končno zapustil 1. avgusta, potem ko je dobil začasni politični azil v Rusiji.

Od takrat se ne pojavlja v javnosti. Po besedah odvetnika 30-letni nekdanji pogodbeni analitik ameriške varnostne agencije NSA in obveščevalne agencije Cia živi na skrivni lokaciji, ker ga je strah, da ga bodo ZDA izsledile. Kljub temu je bila pred dnevi objavljena domnevno prva fotografija Snowdna v Rusiji, ki ga prikazuje pri nakupovanju. Šlo naj bi za prvo fotografijo Snowdna, odkar je avgusta zapustil moskovsko letališče.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nnikkitta
12. 10. 2013 02.06
+4
Na neznanem kraju, ob neznanem času in na neugotovljen način ...................a tako so to novico objavili v Moskvi?
boby1
11. 10. 2013 19.41
+44
Narobe svet. Človeku, ki si je drznil obznaniti nečednosti in pokazati s prstom na kršitelje pravnih norm, grozi zapor ali celo smrtna kazen. Podobno,kot je bil vojak, ki je javnosti pokazal posnetke, kjer se amariška vojska dobesedno izživlja nad civilisti, pobije njih nekaj, razstreli vozilo prve pomoči, ki tem ljudem poskuša pomagati, ... in je bil obsojen na dolgoletni zapor, grozila mu ej celo smrtna kazen v javnost pa je dal opravičilo za to kar je storil. HALO!?!??! Pa kaj se gremo. Kdo bi tu moral biti v zaporu in kdo bi se moral ponižno opravičiti?!?!?! Bolan svet.
tomy 14
11. 10. 2013 23.52
+1
To pa je v usa svoboda govora. Bolan narod pa mislijo da lahko vsem grozijo
Shark87
11. 10. 2013 19.24
+58
Men se tako smili dečko. On je živi dokaz v kako krutem in podlem svetu živimo. Naredil je nekaj dobrega, obravnava pa se ga kot kriminalca in v ZDA mu ljudstvo niti ne stopi v bran. Svoje življenje je pravzaprav zapravil za ljudi, ki ne znajo ceniti, kaj je razkril.
roaddogg
11. 10. 2013 20.44
+20
Amerji so tako kot večina ljudstva navadne ovce ki verjamejo sleherni besedi ki pride iz medijev... Njihovi možgani so že davno nazaj fertik, opravljajo samo še najnujnejše telesne funkcije.. Razum in intelekt sta crnila davno davno nazaj... Židovski lobiji pa poganjajo tale svet...
suckers
11. 10. 2013 19.23
+24
mijavci
11. 10. 2013 19.12
+9
Jebelacesta te stavke pa od nekod poznam.
ButaleLand
11. 10. 2013 18.03
+35
Na neznanem kraju, ob neznanem času in na neugotovljen način...hm, zelo znana in priljubljena fraza v slovenskem pravniškem jeziku!!!
BBoss
12. 10. 2013 01.57
+2
za Janševike to pomeni, da se nista srečala... za une druge kontra pa da sta se... hmmme tole je precej zafrknjena logika