Črna kronika

Da lahko živi s pedofilom, vsako noč zaklene svoji hčerki v sobo

Exeter, 20. 04. 2015 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družina v britanskem Devonu živi nenavadno življenje, ki ga podpirajo tamkajšnje oblasti. Mama svoji dve hčerki vsak večer zaklene v sobo, varovano z alarmnim sistemom, da lahko leže v posteljo k svojemu možu, ki je pedofil.

Na bizarno zgodbo iz Devona, ki jo je objavil Sunday Mirror, je opozorila babica deklic, ki sta obe mlajši od 13 let. "Vse, odkar sem izvedela, da je hčerin novi mož pedofil, bijem bitko s socialno službo in jo prosim, naj zaščitijo deklici. Zgrožena sem, da so mu dovolili, da se lahko vseli v hišo skupaj z mojima vnukinjama," je povedala.

Zloraba
Zloraba FOTO: Thinkstock

Ženska se je razšla z očetom obeh deklic, ki se je odselil v drug kraj in s hčerkama nima rednih stikov. Zatem je začela razmerje z moškim, ki je registriran pedofil, saj je v zaporu prestajal kazen zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 13 let. Ker so mu prepovedali nenadzorovane stike z otroki, mlajšimi od 16 let, je po določenem času vložila prošnjo, da bi ona postala tista oseba, ki nadzoruje stike med partnerjem in svojimi otroki, kar so ji odobrili. Sčasoma sta se poročila, a on še vedno ni smel prenočiti v njihovi hiši. Zdaj pa je par dosegel tudi to, a ob določenih preventivnih ukrepih.

Dekleti imata v sobi, ki je varovana s ključavnico in alarmom - tega se ga ne da izklopiti, ko se enkrat sproži - tudi elektronsko varuško, s pomočjo katere lahko pokličeta mamo, če ponoči želita na stranišče. Eden od bizarnih, a s strani socialne službe potrjenih ukrepov, je tudi ta, da moški spi na določeni strani postelje, in bi - če bi nameraval napasti deklici - moral splezati čez svojo ženo, pri tem pa bi jo zbudil.

"Ti ukrepi so navadne bedarije. Moji vnukinji sta izolirani in ogroženi, a socialna služba me ne upošteva. To je srce parajoče, a moram se boriti naprej," je razburjena babica.

Mestni svet v Devonu je za časnik potrdil, da so lani sestankovali na to temo in odločili, da obstaja dovolj varnostih ukrepov, da družini lahko dovolijo takšno življenje. Dodali so tudi, da so policisti seznanjeni z družino, jo podrobno opazujejo in občasno tudi obiskujejo.

Sunday Mirror identiteto družinskih članov in pedofila pozna, a je v članku ne razkriva. Moški in ženska sta se v razmerje po njihovih informacijah zapletla pred manj kot petimi leti, moški pa je star okoli 40 let. Ko so ga povprašali o tem, je novinarjem dejal, da sploh ni pedofil. "Pa tudi, če bi bil, kaj imate vi s tem?" je še vprašal.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1