VIDEO: Danska podmornica, s katere je skrivnostno izginila znana novinarka, je bila namerno potopljena

Danski policisti, ki preiskujejo skrivnostno izginitje znane novinarke Kim Wall, ki je med drugim objavljala za New York Times, Guardian in Vice, menijo, da je bila podmornica, na kateri je bila zadnjič opažena, namerno potopljena. Lastnik doma narejene podmornice Peter Madsen sicer trdi, da je Wallovo na njeno željo izkrcal v københavnskem pristanišču.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Na Danskem pogrešajo 30-letno švedsko novinarko Kim Wall, ki je delala za ugledne svetovne medije, kot so New York Times, Guardian in Vice. V četrtek pozno popoldne se je v pristanišču v Københavnu vkrcala na podmornico Nautilus, da bi naredila reportažo z lastnikom plovila, 46-letnim Petrom Madsenom. Ta je postal znan leta 2008, ko je s pomočjo platforme za tako imenovano množično financiranje zbral dovolj denarja za izdelavo lastne podmornice. Nautilus je največja doma narejena podmornica na svetu.

V petek zgodaj zjutraj je bila danska policija obveščena, da se Wallova ni vrnila s snemanja prispevka. Čez nekaj ur je reševalna ladja opazila omenjeno podmornico, a je ta nato potonila na dno morja, še preden so jo dosegli. Madsena so našli, ko je splaval s krova potopljenega plovila, za Wallovo pa se je izgubila vsak sled.

Lastnik podmornice trdi, da je novinarko kmalu po izplutju, že v četrtek nekaj pred 23. uro, na njeno željo izkrcal v københavnskem pristanišču. O potopljeni podmornici pa je dejal, da je potonila zaradi napake na tankerju. Puščal naj bi eden od ventilov, napaki pa da sprva ni posvečal posebne pozornosti. Ko pa se je lotil popravila, je po Madsenovih besedah voda pričela zelo hitro vdirati.

Policija je 46-letnika aretirala zaradi suma umora in ostaja v pridržanju vsaj do 5. septembra. Še vedno pa poteka obsežna iskalna akcija za pogrešano novinarko. Pristojne službe so medtem uspele dvigniti podmornico z morskega dna, čeprav je plovilo potonilo na težko dostopnem mestu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
srebrnibreg 14.08.2017 12:29:49
Niso takšna izginotja samo za komunistične države značilnost?
Več komentarjev