Tujina

Dečka iz bolnišice odpeljali, ker zdravniki niso hoteli slišati za druge načine zdravljenja

London, 01. 09. 2014 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š./V.L.
Komentarji
22

Družina britanskega dečka, ki umira za rakom, pravi, da so se na pot v tujino opravili primerno opremljeni in zgolj zato, ker britanski zdravniki niso želeli o drugih metodah zdravljenja slišati niti besede.

Ashya in Brett King
Ashya in Brett King FOTO: YouTube

Starša britanskega 5-letnika Ashya Kinga sta danes stopila pred španskega sodnika. Ker sta nasprotovala njuni izročitvi Veliki Britaniji, je sodnik zanju odredil policijsko pridržanje. V pridržanju bosta 72 ur, medtem pa bo sodnik odločil o višini varščine.

Britanski deček se je zdravil v britanski bolnišnici, kjer pa so staršem po operaciji tumorja povedali, da ima pred seboj le še približno štiri mesece življenja. Starša, ki se s tem nista želela sprijazniti, sta ga na lastno pest odpeljala iz bolnišnice, pristojni pa jima zdaj grozijo, da ju bodo pred sodišče postavili še zaradi ugrabitve in odrekanja medicinske pomoči.

A družina se sprašuje, kaj so pravzaprav sploh naredili narobe, ko pa so želeli otroku le pomagati. Njegov 20-letni brat je na spletu objavil video in v njem pojasnil, kako se je družina pripravila na pot v Španijo.

Ker malega bolnika hranijo preko cevke, so na spletu kupili prav takšno hrano, kot jo je imel v bolnišnici, kupili so specializiran voziček in si pripravili zalogo zdravil, zato njegovo življenje ni bilo ogroženo, pravi.

Kot razlaga, je njegov oče ure in ure preživel ob bratovi bolniški postelji, ponoči pa na spletu raziskoval, kako mu pomagati. O najdenih informacijah je želel razpravljati tudi z zdravniki, a je bil njihov edini komentar, da internet ni zanesljiv.

In prav na spletu je našel podatke o protonski terapiji, ki predstavlja alternativo obsevanju, je pa precej prijaznejša predvsem za otroke. A v Veliki Britaniji obstaja le en center za to zdravljenje, ki pa je specializiran za druge vrste tumorjev.

Zdravstvena zavarovalnica zdravljenja v tujini ni želela plačati, prav tako o terapiji niso želeli nič slišati niti zdravniki, trdi družina. Zato so želeli poskusiti na lastno pest, čeprav račun znaša skoraj 100 tisočakov.

Po aretaciji so sicer družini prepovedali stik z malim bolnikom, usoda staršev pa je zdaj v rokah španskega, nato pa še britanskih sodnikov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

repca1
02. 09. 2014 12.14
+1
Pravo je čuden splet pravil, ki mu pogosto zmanjka prav pravičnosti.
asgml
01. 09. 2014 21.51
+30
katastrofa, otrok bo mogoče žival samo kratek čas še, oni pa dajo starša v zapor???
EUROS2
02. 09. 2014 09.55
+5
asmgl: ceprav je le tipkarska napaka jo je treba popraviti, ker se zelo grdo bere, namrec zapisal si: "otrok bo mogoče žival samo kratek čas.... " pravilno pa je otrok bo mogoce ZIVEL....
MogoceNormalen
01. 09. 2014 19.55
+37
Smešno. Odpelješ o troka iz ene v drugo bolnico, pa ti očitajo odrekanje medicinske pomoči. Ko se je pri nas polegla afera z izraelskim kardio kirurgom, so začeli naše malčke na operacije voziti v tujino, ker jih pri nas ne moremo zdraviti. Če bi človek seštel 1+1, bi jih morali vse take starše ovaditi za iste zločine kot ta dva. Svet je res bolan ali pa imamo res preveč doktorjev in doktorskih birokratov, ki so jim pomembnejše študije, kot dostojno življenje.
Ramzess
01. 09. 2014 17.29
+20
Tipično, da so dveh bregovih, eni, zdravniki, govorijo o zdravljenju, drugi, straši o ozdravitvi, ... zelo različni zadevi, različni interesi, ... le drugi ima končnost, prvi je žal namenjen profitu, ipd.
Ramzess
01. 09. 2014 17.27
+11
Zakaj se mi zdi, da se to ne more dobro končati, saj kaže da so interesi določenih čisto nekje drugje. Otrok je med drugim očitno res poskusni zajec nekoga.
rew333
01. 09. 2014 16.43
+29
Bolj ljubečih staršev ne moreš najti, sistem pa jih označi za zločince... Kaj se v človeški družbi zatika?
EUROS2
01. 09. 2014 16.28
+40
To je se en dokaz farshi-mafski-hudicevega sistema, ki ima polna usta LAZNE demokracije in le za najvisji mafski-banki-hudicsev sloj vse pravice za ostale pa nobene... ali po domace, to je se en dokaz kako v resnici deluje zahodni TOTALITARNI NEHUMANI PERVERZNI NEsistem, ki si jemlje pravice da starsem jemlje otroke in TOTALITARNO in SAMOVOLJNO odloca o usodi otrok (in ostalih...) Skratka, ce tz. "zdravniki" NISO HOTELI z drugimi sredstvi POMAGATI otroku, potem imajo starsi VSO PRAVICO vzeti otroka iz te NEHUMANE INSTITUCIJE, posebej ker mu ni ponudila nic, LE SMRT V 4 MESECIH... in poskusiti vse kar je v njihovi moci, da spase svojega otroka, ne pa ga pustiti, v taki NECLOVESKI instituciji, da se delajo NEHUMANE (mengles.,...) eksperimente z zdravili za mafi-bankirsko*hudiceve-farmacevtske farshi organizacije.... Tudi ce mu alternativno zdravljenje ne pomaga imajo starsi vso pravico in celo OBVEZNOST da vzamejo otroka s sabo in da teh 4 meseci jih prezivi doma s svojimi v relativnem miru in koliko se da pocitku, da se normalno poslovijo..... ne pa da nad njim ti hudici delajo eksperimente..... Kar je se najhujse in mece dejansko pravo sliko tega zahodnega NEHUMANEGA, NECLOVESKEGA NEsistema, je ZALOSTNO dejstvo, da namesto da drzava ne samo omogoci, temvec tudi financno podpre te zadnje poskuse starsev, da resijo otroka ti sodniski "sistemski hudici" samo cakajo, da bolanega in umirajocega otroka locijo od starsev v zadnji fazi njegovega zivljhenja... To je parecxellance ZLOCIN PROTI CLOVESTVU in humanosti, to kar dela ta vbNEvlada... SRAMOTA in ZALOST, do kam je tz. zah(blo)dni svet propadel in se moralno in eticno sesul .... in zdaj hocejo ljudem na vzhodu, ki se imajo duso, etiko, emocije in humanost isti hudici vse to uniciti in S SILO VSILITI ta svoj NEMORALEN, NEHUMAN in HUDICEV NEsistem .... Edino upanje je se, da spanci le niso toliko globoko propadli v to NEHUMANO, NEZIVO BLATO NEMORALA IN NEHUMANOSTI in DA BODO SPUSTILI STARSE ZRAVEN UMIRAJOCEGA OTROKA in jim se pri tem tudi ce bo potrebno financno pomagali.... To je enkratna sansa da Spanci se enkrat pokazejo, da moralno, eticno in cloveski NE SPADAJO V TA UNICEN t.i. ZAHODNI PERVERZNI TOTALITARIZAM.....
devote
01. 09. 2014 14.55
+10
putin reši nas fašizma
Bu?ko Štru?ko
01. 09. 2014 15.28
-1
Iz dežja po kap hočeš??? Hočeš imeti norce in pijance na oblasti??? Ne hvala!
devote
01. 09. 2014 15.38
+2
provokatorr
01. 09. 2014 14.36
+63
srčno upam, da ne bom nikoli v tkšni situaciji, ampak če bi meni rekli, da ima moj otrok še 4 mesece življenja, ga tudi ne bi pustil v bolnišnici. raje bi ga odpeljal ven, pa će že mora, naj raje umre nekje izven bolnišničnih zidov.
49mf5k0d
01. 09. 2014 15.12
+20
v filmu modri metulj oče odpelje bolnega desetletnega sina iz mesta v pragozd, iskat zelo redkega modrega metulja, o čemer je sin vedno sanjal. zdravniki so progn. še tri mes. življenja. metulja najdejo. ko se vrnejo v mesto zdravniki ugotovijo, da je bolezen izginila. posneto po resn. dog. ... :)
Ramzess
01. 09. 2014 17.25
+18
Znanje zdravnikov je omejeno, in tudi deloma napačno, a tega ne priznajo.
Ramzess
01. 09. 2014 17.25
Znanje zdravnikov je omejeno, in tudi deloma napačno, a tega ne priznajo.
Kajetan
01. 09. 2014 14.36
+6
Kot prvo se morate na 24ur odlociti ali so ga odpeljali pred ali po operacije, kajti v prejsnjih je bilo pred. Je pa zanimivo da je nadaljnje zdravljenje iskal v Spaniji, drzavi kjer brez podkupnine ne naredis cisto nicesar. Britanski zdravstveni sistem pa je tako ali tako na podnu in sedaj opazam da smo zaceli sami v SLO kopirati njihov zdravstveni sistem , ko te nategujejo z nekimi placili da prej prides na vrsti in to v javnih zavodih ki so last drzave. Enako je v VB, razumel bi da bi se namenila na nizozemsko ne pa na v Spanijo. Mogose se motim da so ju tam samo ujeli.
Karnead
01. 09. 2014 14.30
+1
PUTIN daj nam 3. svetovno vojno, pa da obračunamo s to bolano, izprijno in zavoženo, birokracijo, politokracijo. Edina pravica je, pravica orožja. To vedo v ZDA najbolje, zato pa se bojijo najbolj lastnih državljanov.
tayi177
01. 09. 2014 17.24
+3
Tebi se pa ne vrtijo vsta kolesca v glavi v pravo smer, a ne?! ;)
artemisa
01. 09. 2014 14.22
+65
Kako neumen sistem, zdravniki obupajo nad otrokom, starši želijo drugače pomagati (tako ali tako so ga obsodili na smrt) pa potem starše obtožijo zlorabe in morajo pred sodnika. Otrok umira, zdaj pa bodo starše linčali, da ne bodo mogli biti ob otroku in mu mogoče najti drugo pomoč. OBUP!
496344
01. 09. 2014 14.18
+44
Cisto narobe svet..Dandanes te sodno preganjajo,ker zelis pomagati otroku..Tudi jaz bi na njihovem mestu naredila isto...In,otrok je resno bolan,pa ne pustijo,da se vidijo...Mi je kar slabo,kaj se le plete po glavi maleka,ker starsev ni zraven
Beki27
01. 09. 2014 14.04
+100
Neumnost...če so zdravniki obupali nad njim, naj staršem pustijo, da poskusijo z vsemi drugimi možnimi sredstvi...tudi jaz bi ravnala enako pri svojem otroku....želim vso srečo malemu Ashyi Kingu
anabojc
01. 09. 2014 14.18
+22