Tujina

Dečka med igro na plaži odkrila razpadajoče truplo dojenčka

Sydney, 01. 12. 2014 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralijo pretresa že drugi primer zapuščenega otroka. A tokrat se je primer zaključil tragično. Dečka sta na peščeni plaži odkrila zakopanega dojenčka. Prve ugotovitve so pokazale, da gre za deklico. Lokalne oblasti razmišljajo o "loputah za dojenčke".

Avstralska policija poziva mater otroka, naj se sama javi na policijski postaji. Truplo dojenčka sta v nedeljo odkrila dečka, stara šest in sedem let, in sicer v bližini Sydneyja na plaži Maroubra, poročajo tuji mediji. Policisti pravijo, da je bilo truplo zakopano na globini 30-ih centimetrov. Otrok je bil izredno majhen in gol, kar lahko pomeni, da ga je mati v pesek zakopala takoj po rojstvu. Sprva so menili, da gre za dečka, a prve preiskave obdukcije so pokazale, da gre za deklico. Več bo znanega po koncu obdukcije.

"Kontaktirajte nas in se bomo pogovorili. Poiščite nasvet in pomoč. Moramo se pogovoriti z vami," je predstavnik policistov javno pozval mater mrtvega otroka. Vse, ki bi vedeli kar koli o materi mrtvega dojenčka, pa je pozval, naj jim to tudi sporočijo.

Dečka, ki sta truplo odkrila, potrebujeta pomoč

"Vsi so pretreseni. To je tragičen dogodek. Kaj takega se ne zgodi vsak dan in vpliva na vse, ki so v to zgodbo vpleteni," je dejal policist. Dečkoma, ki sta odkrila truplo, nudijo strokovno pomoč, saj sta močno pretresena.

Policisti trenutno preučujejo register rojstev, smrti in porok, prav tako obiskujejo porodnišnice in tako skušajo odkriti mater in očeta otroka.

Že drugi primer v izredno kratkem času

Italija 2007: Tako so oblasti pozivali starše, še posebej matere, naj ne zapustijo svojega otroka, kar bi pomenilo gotovo smrt, temveč naj ga pustijo na varnem v loputah za dojenčke. Zdaj tudi lokalne oblasti v Avstraliji razmišljajo, da bi uvedle ta varnostni mehanizem.
Italija 2007: Tako so oblasti pozivali starše, še posebej matere, naj ne zapustijo svojega otroka, kar bi pomenilo gotovo smrt, temveč naj ga pustijo na varnem v loputah za dojenčke. Zdaj tudi lokalne oblasti v Avstraliji razmišljajo, da bi uvedle ta varnostni mehanizem. FOTO: Reuters

Spomnimo, da so 23. novembra kolesarji iz odtočnega jaška v Sydneyju zaslišali otroški jok. Reševalci so tam odkrili pet dni starega otroka, ki je preživel in lepo okreva. Mater otroka so odkrili še isti dan. Ovadili so jo naklepnega umora.

Mati ali oče dojenčka položi v posteljico. Takoj se sproži alarm, ki zdravstveno osebje opozori na otroka.
Mati ali oče dojenčka položi v posteljico. Takoj se sproži alarm, ki zdravstveno osebje opozori na otroka. FOTO: Reuters

Prav zaradi zadnjih dveh primerov so lokalne oblasti začele razmišljati, ali naj ob porodnišnicah postavijo "lopute za dojenčke". Tako bi lahko preprečili tragične smrti komaj rojenih otrok, ki jih njihovi starši ne želijo.

Posteljica je primerno ogrevana, prav tako prostor. Tam je tudi inkubator in vsa potrebna oprema za pomoč.
Posteljica je primerno ogrevana, prav tako prostor. Tam je tudi inkubator in vsa potrebna oprema za pomoč. FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Elvis Huski?
01. 12. 2014 23.14
+2
Jaz ne razumem teh bolanih žensk.Zdaj ko je medicina napredovala tok obstajajo tabletke,predčasni splavi 101 način kako to rešiti.Ne ona čakaj da rodijo zdravga otroka in ga zapustijo.BOLANO.Takih oseb se je treba takoj znebit nevem kaj narest vse možno grdega kar se spomnim je premalo kaj si ta oseba zasluži.
Ramzess
01. 12. 2014 14.46
-12
"Dečka, ki sta truplo odkrila, potrebujeta pomoč" Res, ... po čigavi oceni, naročilu ... cel ta odstavek je pretiravanje.