Tujina

Dinamo Kijev - Maribor Teatanic 0:1 (0:0)

Kijev, 15. 09. 1999 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prvem krogu lige prvakov so nogometaši Maribor Teatanica v skupini A v Kijevu premagali domači Dinamo z 1:0 (0:0).

Slovenski državni prvaki nadaljujejo s sanjskimi rezultati v najmočnejšem evropskem tekmovanju. Potem ko so se presenetljivo uvrstili v ligo prvakov, so že v svojem prvem nastopu dokazali, da tudi v njej ne bodo ''topovska hrana'', kot so nekateri menili, ampak da bodo nevarni prav za vsa moštva. V Kijevu so bili povsem enakovredni lanskemu polfinalistu lige, ki je sicer ostal brez dveh najboljših igralcev (Ševčenko, Lužni), vseeno pa je imel visoke cilje tudi letos. Po uspešnem protinapadu in zadetku Anteja Šimundže v 73. minuti pa so se celo veselili zmage in pred naslednjim krogom prevzeli vodstvo na lestvici.

V prvem polčasu so bili Mariborčani nevarnejši nasprotnik. Že v četrti minuti je po strelu s kota Djuranović streljal z glavo, a je bil domači vratar na mestu. Še lepšo priložnost je v 16. minuti zamudil Šimundža. Po lepi akciji napada in po podaji Bozga s peto je prišel povsem sam pred vratarja Šovkovskega, toda streljal je naravnost vanj. Do odmora je dvakrat poskusil neuspešno še Bozgo, medtem ko si gostitelji z izjemo dveh strelov od daleč niso pripravili niti ene prave priložnosti za gol.

V nadaljevanju so domači zaigrali na vse ali nič. Rebrov je že v uvodnih minutah v gneči v kazenskem prostoru streljal čez gol, nato pa je z odličnim strelom Simeunoviću zagrozil še Kaladze, toda slovenski reprezentant se ni pustil premagati. Rebrov je imel na sredini drugega polčasa še eno priložnost, a rezultat se ni spremenil. In v 73. minuti šok za 25.000 domačih navijačev in verjetno tudi za vso nogometno Evropo. Šolska akcija Mariborčanov. Djuranović je izvedel prosti strel na sredini igrišča, podal do Bozga, ta je takoj podaljšal žogo do Šimundže, ki se je še drugič na tekmi znašel z oči v oči s Šovkoskim, a tokrat je bil bolj natančen kot v 16. minuti in je ob desni vratnici zatresel mrežo. Po vodstvu Maribora so gledalci videli hud pritisk Ukrajincev, toda kljub nekaj priložnosti je ostalo pri rezultatu 0:1. Za to ima veliko zaslug vratar Simeunović, ki je nekajkrat rešil zanesljiv gol.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3