Tujina

Dobrosrčni ljudje zbrali denar za Norino operacijo

Zagreb, 06. 02. 2013 22.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
17

Pismo mame hudo bolne deklice Nore je dvignilo na noge Hrvate. Nora je pred dvema letoma in pol zbolela za kronično limfocitno levkemijo, domači zdravniki pa ji ne znajo pomagati. Edina možnost je zdravljenje v ZDA, ki pa stane več kot 600 tisoč evrov.

Pismo mame hudo bolne deklice Nore je dvignilo na noge Hrvate. Nora je pred dvema letoma in pol zbolela za kronično limfocitno levkemijo, domači zdravniki pa ji ne znajo pomagati. Edina možnost je zdravljenje v ZDA, ki pa stane več kot 600 tisoč evrov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ana Novak 1
07. 02. 2013 09.31
+18
Sosedje Hrvati so nam lahko v marsičem za zgled. Tako v primeru te deklice, kot tudi na političnem področju. Vse dobro želim Nori , sosedom pa svaka čast za hiter odziv .
Apocalyptica
07. 02. 2013 08.43
+21
Sosedje Hrvati, svaka vam čast!! pogumnii Nori pa želim uspešno zdravljenje, ter da se čim prej ZDRAVA vrne domov:)))
AstrolitG
07. 02. 2013 08.40
+27
Ni vecjih nevoscljivcev na svetu od Slovencev. Komaj cakajo da najdejo moznost da blatijo Hrvate, ko pa Hrvati naredijo kaj dobrega, pol pa to zamolcijo. Americani so dali predracun za zdravljenje 600 000 eur, velikodusni Hrvaski narod je zbral 600k , vendar so Ameriski brezcutni prasc1 dvignili ceno za 200 000 eur. Ko so mislili da ne bo nic, se je oglasila skupina Hrvatov z Facebooka in sporocila "Americani ne morejo biti toliko pokvarjeni, koliko smo mi lahko velikodusni !" ter so zbrali dodatnih 200 000 eur. In taksne lepe geste Slovenski nevoscljivci ne bi objavili. Srbski Blic.rs z katerega ti novinari 24ur prepisujejo clanke, je to lepo objavil, vendar so ta del 'pozabili' prepisati. Naj omenim se, da so nekateri Srbi bili tudi sami pripravljeni prispevati denar za zdravljenje Hrvaskega otroka. Srbi so z njimi imeli vojno, pa jih sovrazijo manj kot Slovenci. Mi pa smo tako velikodusni da par let zbiramo zamaske, namesto da bi zbrali denar. Mi smo EU vratari, mi smo najvecji.
vera21
07. 02. 2013 08.47
+5
Pri takih člankih pa res ni lepo, da se blatimo med seboj.
vera21
07. 02. 2013 08.21
+7
VSI SMO ENO Kako me razžalostijo take in podobne zgodbe. Vzemite potrebe svojega brata za merilo svojega delovanja in rešite probleme sveta. Druge pote ni. Svetla prihodnost človeštva je odvisna od odločitev, ki jih bomo sprejeli danes. O miru v svetu, ki ga lahko dosežemo le z medsebojno delitvijo dobrin in znanja! Nekaterim je dano, da so boljši v matematiki nekateri so dobri v jeziku nekateri v kemiji itd... Vendar to ne pomeni, da se na ta način okoriščamo. Če ima nekdo tako znanje, da zna pomagati človeku ga mora deliti ne pa služiti na ta način, kajti vsi smo eno. Če ima nekdo znanje, da zna narediti "umetno" nogo, roko, bi moral to deliti, kajti znanje nam ni bilo namenjeno samo zato, da če mi izgubimo roko, da si jo lahko sami naredimo. Ko gremo študirati naredimo to z namenom, da bomo pomagali drugim. Potem pa se zgodi, da začnemo misliti samo nase, in svoj dobiček? Ste se že sploh vprašali: Zakaj sem se rodil?
byonic
07. 02. 2013 08.16
+19
Zelo lepo in spoštovanja vredno. Slovenci nismo tako složni in enotni, ker smo škrti. Res pa je da smo se malo združili z temi protesti , upam , da se bomo še bolj povezali, saj le tako lahko skupaj preživimo.
Pikaa1234
07. 02. 2013 09.00
-1
dvomom da smo škrti...živimo v državi kjer vsakdan gledamo kako nas nateg. in nam kradejo večina komaj preživi iz meseca v mesec tisti odstotek bogatašev pa menda res ne bo pomagal sočloveku v stiski (takšno je namreč njihovo pokvarjeno požešno mišljenje). marsikdo bi dal pa ne more
byonic
07. 02. 2013 11.28
+2
Smo v časih ko si je potrebno prioritetno organizirat življenje. Žal. Jaz sem se odpovedal mobitelu, kabelski in internetu. To je letni prihranek za en dopust. Mi pač ne pomeni toliko. Sami se moramo tudi malo prilagodit recesiji, nemoremo enako živet kod prej. To je žalostno dejstvo. Prodal sem avto in se vozim z kolesom. Ga bom že kupil ko bo bolje, če bo kdaj, pa še bolj eko sem. Spremeni to kar lahko, odpovedal sem se vsem sindikatom in nezgodnim zavarovanjem. To je nujno. Vam povem se pozna, resnično.
5JE
07. 02. 2013 08.08
+2
Žalostno je to, zdravstveni sistemi držav tega ne nudijo, da morajo ljudje zbirat denar, za takšne reči točno se vidi kam pelje ta svet. Lahko pomremo pa nas nihče ne povoha. HVALA bogu, da so se tako dobro organiziral! Ko bo velika če bo zdravljenje uspešno se lahko samo staršem zahvali za ambicioznost, da so to izpeljali!
byonic
07. 02. 2013 08.20
+0
Pa kje ti živiš, vse bi dal na državo, malo poglej okoli nas nič več ni zastojn, samo v sloveniji je vam Slovenceljnom samoumnevno , da vse dobite na pladnju zastojn. Greš v dežurno vse zastojn, greš k zobozdravniku ko se ti sprdne vse zastojn, ni čudno, da bomo propadli. Ta sistem je pošten do poštenih, tegaa pa tukaj ni. To izkoriščajo samo Romi in socijala. 5JE idi enkrat pogledat v bolnico kdo je tam ponoči in zakaj so tako dolge čakalne dobe. Jaz sem za uvedbo participacije. Če imate za čike in za pivo, še bote imeli za zdravje. Pač tako je vsepovsod na svetu.
concord
07. 02. 2013 09.28
+1
byonic ... a, ne ne, ne bo držalo ... NIČ ni zastonj. Vsi, ki delamo plačujemo osnovno zdravstveno zavarovanje, potem pa še dopolnilno zdravstveno zavarovanje. A ti sploh veš koliko denarja sem jaz že dal za zdravstveno zavarovanje in skorajda nič od tega "izkoristil"? Če bi ta denar ostal meni, bi lahko prišel z denarjem k zdravniku in bi me obravnaval kot malega Boga! Tako pa nekateri mislite, da je itak brezplačno, pa se pacijente lahko obravnava kot bebčke. Ja, malo morgen je brezplačno!
byonic
07. 02. 2013 11.22
+3
concord koliko daš mesečno za telefon, pa te ne ozdravi. 28 eurov za zavarovanje je poceni tudi za te razmere ki so pri nas, verjemi.Sploh zato kaj dobiš. Dal si od 3 do pet tisoč eurov, to je cena ene rutinske operacije slepiča. In kaj ? Za bencin si pa dal 20000 eurov. Ne zagovarjam zdravnikov , ker so bud.a.l.e. Zdravnika lahko obiščeš 24 ur brezplačno povsod v Sloveniji , nevem kje ti živiš. Bodi srečen za sistem zdravstva ki je pri nas. Boš videl ko se bo to spremenilo (in to bo kmalu) kaj bo. Ne gre se za tiste ki plačujejo, gre se za tiste ki izkoriščajo in nič ne plačujejo, ker to delamo mi namesto njih. Zavarovalnica bi morala oceniti razlog obiska pri zdravniku ali je nujen ali ne in vdarit požepu vsakega ki to izkorišča. To je edina pravična pot. Žal. Preverjeno iz Skandinavskih držav. Ne pa kakor kdo 2x kihne, takoj leti v bolnico in zahteva vse živo, to je bolano.
concord
07. 02. 2013 08.03
+20
Hrvati, svaka čast!
Krap?
07. 02. 2013 01.03
+40
Če bi svetu vladali pošteni ljudje, ne bi bilo potrebno zbirati niobenega denarja.
concord
07. 02. 2013 09.31
+3
Ah, to opcijo sem jaz že zdavnaj odpisal, ker je to utopija. NA ŽALOST!
abigail
06. 02. 2013 23.29
+62
Čudovito! Morda je še upanje za ta svet. Pogumno in veliko sreče, mala Nora! Vsi, ki so donirali pa morajo biti svetel vzgled vsem ljudem na svetu. Menda pa se bodo ta zdravljenja sčasoma tudi pocenila, postala učinkovitejša in pomagala še mnogim...