Tujina

'Doktor Bumbum' obtožen umora svoje pacientke

Rio de Janeiro, 16. 08. 2018 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilski lepotni kirurg Denis Furtado je obtožen umora svoje pacientke. Kar na domu ji je vbrizgal injekcije za povečanje zadnjice, pri tem pa je pacientka doživela šok in umrla. Sodelovanja pri umoru so obtožili tudi njegovo mamo, dekle, tajnico in hišno pomočnico. 

45-letni kirurg se je večkrat pojavljal na brazilski televiziji in je zelo aktiven na družbenih omrežjih.
45-letni kirurg se je večkrat pojavljal na brazilski televiziji in je zelo aktiven na družbenih omrežjih. FOTO: AP

Tožilstvo v Riu de Janeiru je znanega brazilskega lepotnega kirurga Denisa Furtada, ki se ga je prijel vzdevek "doktor Bumbum", obtožilo umora svoje pacientke Lilian Calixto. Ta se je julija k njemu zatekla po poseg za povečanje zadnjice. Kirurg ji je vbrizgal injekcije kar na svojem domu. Tožilstvo pa je ugotovilo, da je uporabil precej večji odmerek kemikalij, kot je treba. Uporabil je 300 mililitrov sintetičnega polnila PMMA – znano tudi kot polnilo iz akrilnega stekla, čeprav ga priporočajo v zelo majhnih odmerkih, piše v obtožnici. Poleg tega pa Furtado ni bil registriran kot zdravnik v zvezni državi Rio de Janeiro. 

46-letnica je takoj po posegu doživela šok, zato jo je Furtado odpeljal v bolnišnico, kjer pa se ji je stanje še poslabšalo in je umrla. Zdravnik je zbežal, prijeli pa so ga po štirih dneh. 

Poleg lepotnega kirurga so obtožili tudi njegovo mamo Mario de Fatimo Barros Furtado. Ta je tudi po tem, ko so ji pred časom odvzeli licenco, še naprej delala s svojim sinom. Sodelovanja pri umoru so obtožili tudi kirurgovo dekle Renato Fernandes in njegovo hišno pomočnico Rosilane da Silva

Denis Furtado in njegova mama Maria de Fatima Barros Furtado.
Denis Furtado in njegova mama Maria de Fatima Barros Furtado. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krohotalo
16. 08. 2018 10.37
+10
ne vem zakaj bi nekdo moral odgovarjati za umor babje nespametnosti. Sama je hotla mnogo večjo rit kot jo je zmogla.
Bassettt
16. 08. 2018 12.27
+5
Stranka si lahko zeli, kar zeli, vendar je strokovnjak in profesijonalec tisti, ki odloca, saj pozna svoje dolznosti in odgovornosti ter etiko do pacientov (in zna brati stranske ucinke oz priporocene odmerke—potem se kvecemu svetuje kak drug postopek)
krohotalo
16. 08. 2018 14.47
+2
ti odvisniki od lepotnih operacij si tega ne dajo dopovedati in zahtevajo od kirurga tako rit pa naj stane kar hoče. že iz estetskih razlogov jim prevelike žnable sigurn odvsetujejo pa ene še zmer hočjo ko goske zgledat.
Bassettt
16. 08. 2018 16.09
+2
Potemtakem sta oba v zmoti, resujes pa lahko samo sebe, denar te tudi ne more vedno in povsod ;)