Tujina

Trump z Melanio pri tradicionalni maši, povlekel že tudi prve poteze kot predsednik. Ovalna pisarna pa spet gosti Churchilla

Washington, 21. 01. 2017 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Prvi delovni dan novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je bil precej pester. Začel ga je tako, da se je najprej odpravil na tradicionalno mašo v Nacionalno katedralo, kjer je potekal večverski obred, tudi muslimanski.

Več videovsebin
  • Blunt pohvalil slovensko steklo
    00:42
    Blunt pohvalil slovensko steklo
  • Iz 24UR: Vsa Sevnica ponosna na Melanio
    02:38
    Iz 24UR: Vsa Sevnica ponosna na Melanio

Po petkovi prisegi na položaj 45. predsednika ZDA se je Donald Trump skupaj s soprogo Melanio in drugimi družinskimi člani danes najprej odpravil na tradicionalno mašo v Nacionalno katedralo, kjer je potekal večverski obred, tudi muslimanski.

Trumpova predsedniška kolona vozil se je zjutraj peljala od Bele hiše proti Nacionalni katedrali nedaleč od slovenskega veleposlaništva v ZDA po zapuščenih ulicah. Tisti, ki so čez noč slavili njegovo inavguracijo so prihajali k sebi, drugi pa so si natikali roza kape in prijemali za transparente ter se zbirali pri travniku National Mall, kjer danes pripravili velike  demonstracije za pravice žensk, ki so v bistvu demonstracije proti novemu predsedniku.

V Nacionalni katedrali je potekala skupna maša 25 duhovnikov, ki so predstavljali devet veroizpovedi. Med njimi je bil tudi imam Mohamed Magid, ki so ga pred tem v njegovi skupnosti kritizirali, da daje duhovno potuho novemu predsedniku, ki je med kampanjo močno napadal muslimane, grozil z nadzorom mošej, prepovedjo vstopa muslimanom v ZDA in podobno.

Trumpov tiskovni predstavnik Sean Spicer pa je na Twitterju sporočil, da bo Trump danes obiskal sedež Cie, "da bi se zahvalil moškim in ženskam obveščevalne skupnosti". Prvi dan na položaju se bo tako soočil z napetostmi, ki so nastale po ugotovitvah ameriških obveščevalcev, da se je Rusija vmešavala v ameriške predsedniške volitve, da bi jih obrnila Trumpu v prid.

V Nacionalni katedrali je potekal večverski obred.
V Nacionalni katedrali je potekal večverski obred. FOTO: AP

Na delo takoj po inavguraciji

Včeraj, po paradi od kongresa navzdol po aveniji Pensilvanija do Bele hiše je Trump s soprogo Melanio in sinom Barronom ter drugimi družinskimi člani pogledal parado do konca na tribuni pri Beli hiši, nato pa se odpravil na delo.

Najprej je moral podpisati poseben zakon, ki omogoča upokojenemu generalu Jamesu Mattisu, da zasede položaj obrambnega ministra ZDA. Veljavna zakonodaja veleva, da vojaki ne smejo voditi Pentagona najmanj sedem let po koncu aktivne službe. Kongres lahko potrdi izjemo, kar je doslej storil le za generala Georga Marshalla leta 1950.

Senat je nato potrdil Mattisovo kandidaturo z 98 glasovi za in enim proti, ker tudi demokrati upajo, da bo general znan pod nazivom "besni pes" znal krotiti šefa pri kakšnih nepremišljenih odločitvah. Z 88 proti 11 je senat potrdil tudi upokojenega generala Johna Kellyja na položaj ministra za domovinsko varnost.

Oba ministra sta nato že prisegla pred podpredsednikom ZDA Mikom Pencom.

Zaradi nasprotovanja demokratov pa kongres ni potrdil kongresnika Mika Pompea na položaj direktorja Cie, ker menda še ni dovolj preverjen.

Trump ni uresničil predvolilne obljube, da bo takoj po prisegi ukinil Obamovo zdravstveno reformo, saj je medtem spoznal, da so od nje odvisni številni njegovi volivci. Zato je v petek podpisal neke vrste pismo o nameri, čeprav ima papir uradni naziv izvršni ukaz.

Ta pravi, da želi nova vlada zmanjšati breme Obamove zdravstvene reforme, medtem ko se pripravlja njena ukinitev in nadomestitev z nečim novim. Podpisal je tudi ukaz, s katerim je zamrznil vse nove regulacije vlade, čeprav bi jih moral najprej sam sprejeti.

Donald Trump prvič v ovalni pisarni Bele hiše, ki jo že krasijo zavese zlate barve.
Donald Trump prvič v ovalni pisarni Bele hiše, ki jo že krasijo zavese zlate barve. FOTO: AP

Churchill se je vrnil

Budnim očem uporabnikov interneta pa ni ušlo, da se je s prihodom Trumpa, v ovalno pisarno vrnil Winston Churchill. Njegov kipec je dal leta 2009 odstraniti Barack Obama, ki ga je zamenjal z Martinom Luthrom Kingom.

Obama je takrat ostro zanikal očitke, da je bila poteza svojevrstna klofuta britansko-ameriškim odnosom. Kot je dejal, je borca za pravice temnopoltih dal v pisarno postaviti, ker to po svoje simbolizira tudi njegovo izvolitev. Tudi ta kipec naj bi bil sicer po Trumpovem prihodu še vedno v pisarni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trumpova plesala, protestniki razgrajali

Po vseh uradnih dolžnostih sta se Trumpova odpravila še na tri uradne inavguracijske plese, v prestolnici ZDA pa so praktično od prisege naprej potekali številni protesti, nekateri tudi nasilni, policija pa je aretirala več kot 200 ljudi. Večina protestov je minila mirno, večja skupina okoli tisoč ljudi pa je opustošila predel nedaleč od kongresne palače. Protestniki so zažigali avtomobile, razbijali izložbe in obmetavali policijo s kamenjem ali drugim, kar jim je prišlo pod roke. Policisti so odgovorili s pendreki, solzivcem in šok granatami. Poškodovanih je bilo šest policistov, policija pa o ranjenih protestnikih ne poroča.

Trumpovo parado po aveniji Pensilvanija je tako spremljal dim zažganih avtomobilov in raznih kresov, ki so zagoreli nedaleč od Bele hiše. Položaj je bil dovolj resen, da je policija udeležence inavguracijskih plesov nekaj časa zadrževala po hotelih, dokler ni odstranila protestnikov, da so se lahko mirno odpravili na proslave v svojih pražnjih oblačilih.

Policisti so aretirali več kot 200 protestnikov.
Policisti so aretirali več kot 200 protestnikov. FOTO: AP

Na kosilu posebej pohvalili slovensko steklo

Še pred tem je bilo zanimivo tudi kosilo v kongresu, na katerega sta prišla tudi Bill in Hillary Clinton. Slednja je pristopila k Trumpu in mu čestitala, ta pa se ji je navdušeno zahvaljeval, da je prišla. Sedaj, ko so volitve končane in je Clintonova izgubila, bodo morda Trumpovi in Clintonovi spet prijatelji kot nekoč.

Senator Roy Blunt iz Missourija je na kosilu pojasnil, da sta tako Trump kot Pence po prisegi dobila posebni spominski darili, to je stekleni oz. kristalni posodi z vgravirano Belo hišo in kompasom, ki kaže, da središče Washingtona ni prebivališče predsednika, ampak kongres. Posodi je izdelalo ameriško podjetje Lenox, Blunt pa je dejal, da iz stekla iz Slovenije, od koder prihaja prva dama, kjer menda delajo najboljše steklo.

Kristalni skledi, ki sta ju v dar dobila Trump in Pence, sta izdelani iz slovenskega stekla.
Kristalni skledi, ki sta ju v dar dobila Trump in Pence, sta izdelani iz slovenskega stekla. FOTO: ENEX

Srečanje Trump-Putin že v nekaj mesecih?

Da se je delo za Trumpa že resnično začelo, kažejo tudi novice iz Rusije. Predsednik Vladimir Putin naj bi bil namreč že pripravljen, da se sreča z novim ameriškim predsednikom. A priprave na srečanje bodo trajale nekaj msecev, je po poročanju Reutersa povedal Dmitrij Peskov, tiskovni predstavnik Kremlja.

Rusko-ameriški odnosi so bili pod Obamovo administracijo na najnižji točki od hladne vojne naprej, predvsem zaradi konfliktov v Siriji in Ukrajini. "Do srečanja ne bo prišlo v nekaj tednih, pač pa bodo za to potrebni meseci," je dejal Peskov za BBC.

Trumpovi nasrotniki so sicer prepričani, da naj bi mu prav Kremelj pomagal priti v Belo hiši, in sicer tako, da so Rusi javnosti izdali neprijetne informacije o Trumpovi protikandidatki Hillary Clinton. Kremelj je to že nekajkrat zanikal rekoč, da so demokrati vdor uporabili kot pretvezo za opravičilo ob izgubi volitev.

Putin je z nekaj vidnimi ruskimi osebnostmi javno hvalil Trumpa in izrazil pričakovanje ob srečanju s svojim ameriškim kolegom, prvem po letu 2014, ko si je Rusija z aneksom priključila Krim. Peskov je dejal, da bi bila "velika napaka" razmišljanje, da se bodo rusko-ameriški kar takoj otoplili. "Resnično smo prebivalci dveh največjih držav na svetu. In praktično ne moremo živeti brez občasnih trenj in konfliktov."

V Beli hiši ostale fotografije Obame, ki podpisuje zdravstveno reformo

Trumpov predhodnik Barack Obama je odšel, njegovo osebje pa je – vsaj po uvodnih poročilih – svojim naslednikom ni zagodlo, kot je na primer osebje Bele hiše Billa Clintona, ko je z vseh računalnikov snelo črko W, ki je bila ena od črk v imenu predsednika Georga Busha mlajšega. Trumpovim ljudem in novemu predsedniku je za spomin ali morda opomin ostalo več naslovnic časopisov s fotografijo Obame, ki podpisuje zdravstveno reformo. Prav tisto, ki se je želi Trump znebiti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (641)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RavnateljSole
23. 01. 2017 14.43
+1
Komunistka tudi pri masi, to je znak svetovljanskosti !
enakostzavse
22. 01. 2017 09.48
+2
Če bi Churchill vedel kdo ga je , njegov kipec, držal v roki, bi bruhal. Čudno da tega donata tramplnovega nihče na svetu ne mara. Razen kakih jennerjev in podobnih spake"dral človeštva.
korintos23
23. 01. 2017 08.17
+1
majo2
22. 01. 2017 09.07
+0
re:ANTIKRIST podn od podna vedno ostane podn od podna.
Heretik1
22. 01. 2017 09.15
+2
Heretik1
22. 01. 2017 09.16
+5
Imaš prav! Trum je poden in bo za večno ostal poden! Pa njegova baba tudi!
RavnateljSole
23. 01. 2017 14.44
Heretik1
22. 01. 2017 08.49
+3
Zakaj Melanija hodi k maši, če pa niti pri krstu ni bila, ker so bili njeni starši zagrizeni komunisti!
BildiTheEmperor
22. 01. 2017 08.51
-2
tudi metulj je bil nekoč gosenica. nekateri so žal ostali gosenice
vertex
22. 01. 2017 09.09
+4
Pri nas je ravno obratno iz rdečih metuljev so se nekater preobrazili v bele gosenice
srebrnibreg
22. 01. 2017 10.51
+2
Neke moderne gosenice katere znajo pisati pa še nešteto nickov uporabljajo.
nicor
23. 01. 2017 14.42
vertex, ti pa imaš smisel za humor! Primerjava je neprekosljiva
RavnateljSole
23. 01. 2017 14.45
moderator, tkoj vse zbrisat,tkokot men skor zmeraj
BildiTheEmperor
22. 01. 2017 08.26
-1
Če prav razumem, bi naši jugofili želeli, da Trumpa zdravijo isti zdravniki kot ti ki zdravijo jugofile!?!? Da se bo nek pripravnik na njemu učil brez vsake odgovornosti?!? In delal z njim kar se mu bo zazdelo!?!? A to vi resno? Vaši jugofilski šefi se pa zdravijo na tujih privatnik vrhunskih klinikah ker se takemu tretmanu ne upajo podvrčt?!
krtofl
22. 01. 2017 08.28
+1
hm....tebe so pa z porodnimi kleščami poškodovali....al si pa mami na tla padu....
BildiTheEmperor
22. 01. 2017 08.29
-1
vertex
22. 01. 2017 08.35
+1
Tvoj jugofilski šef razume turško,slużbeo največ potuje na kosovo
srebrnibreg
22. 01. 2017 10.44
+5
Sedaj postaja zanimivo, ko so pljuvači po Rusih in Srbih postali rusofili in jugofili.
BildiTheEmperor
22. 01. 2017 08.18
-1
Trump je v Ovalno Pisarno vrnil Churchilla: Ta je nekoč izjavil: "Kdor je mlad in ni socialist, ta nima srca. Kdor je odrasel in je socialist, ta nima pameti!" Jaz bi pa dodal še: "Med javnim parazitom in kriminalcem, ni razlike."
vertex
22. 01. 2017 08.38
+2
On je vrnil churchilla,churchill pa je vrnil ndh jevce in domobrane zaradi katerih jokate
BildiTheEmperor
22. 01. 2017 08.07
-5
V LJ ne morem najt ene same ustrezne nepremičnine na nivoju. Kaj ste iz tega mesta naredili jugofili .... . V centru ne moreš dobit visokega penthousea z bazenom in lastnim dvigalom. Nebeška bitja se tako moramo družit z onimi v kleti ... Kje naj pristane moj helikopter ... v centru!?! Se vidi da je Amerika civilizacija in da je heliport normalni sestavni del vsake višje stavbe. Ko greš po cesti v LJ, se moraš opremit kot bi šel na safari ..... Vsepovsod hijene, podlasice, strupenjače, nadležni insekti .... . Kralja živali tam redko srečaš.
krtofl
22. 01. 2017 08.16
+4
hja....če se z onimi iz kleti družiš potem tudi tam spadaš..
vertex
22. 01. 2017 08.39
+4
enakostzavse
22. 01. 2017 09.42
+4
Ni šans. Je dobil prehude poškodbe možganov.
JanzeLjj
21. 01. 2017 22.28
+1
bilDe a boš šel jutri k maši in se spovedal svojemu pastirju??? :)))
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 22.32
-1
Imam ogled nekega naročila pri Benetti Yachts. Ravno razmišljam če bi dodal zavese v zlatu, v čast Trumpa.
JanzeLjj
21. 01. 2017 22.38
+1
JanzeLjj
21. 01. 2017 22.39
+1
A Ghost šiba k strela, pa zvezdice... :)))
CyberWorm90
21. 01. 2017 22.42
-3
da se neboš raspoču od arogance bilde : ))))
User416781
21. 01. 2017 22.43
+3
Francijeva domišljija nima meja...hahahaha...
JanzeLjj
21. 01. 2017 22.57
+3
Predlagal sem mu, da zamenja terapijo, sedaj je pa še obamacare hin... :)))
enakostzavse
22. 01. 2017 09.44
+6
francl še dandanes misli, da pri benettiju izdelujejo "kličke".
iGURT
21. 01. 2017 22.12
+5
..nagnili so vas enako kot so vas nagnili z "Yes we can". ...pravi Gospodarji ostajajo isti.
AlternativeFacts
21. 01. 2017 22.17
+0
CyberWorm90
21. 01. 2017 22.25
-4
zadnč sm gledu en dober film 9 rota : ))) ruski anti rambo film : )))) wojna w awganistanu : )))) nakonc so jh pozabli tam itd : )))
CyberWorm90
21. 01. 2017 22.28
-3
rusi znajo wčas dost bolj realistično posnet wojaške filme : )))
CyberWorm90
21. 01. 2017 22.05
+1
uglawnem dobr jh je nascau trump : )))) dopade se mi že sam zarad tega k je nascau demokrate k so inwestirali w wojne itd : )))
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 21.55
-3
Leva ne zanima kaj si o njem mislijo ovce ;)
AlternativeFacts
21. 01. 2017 21.58
+5
Ni večjega lenuha od leva. Totalno nesposobna žival,kateri morajo levinje lovit hrano da ne krepne..... :))
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 22.00
+1
To je pa res znak nesposobnosti. Po tvoje je sposoben tisti ki je ful deloven in mora hranit druge? Kak suženj recimo?
Neopredeljeni
21. 01. 2017 22.01
+1
to misliš kaj podobnega kot ko je milanovič razlagal vučiču o orlu in muhi?
AlternativeFacts
21. 01. 2017 22.03
+2
Seveda je to znak nesposobnosti....Ko bodo levi vodili krdelo bo pa druga pesem. Ampal realnost je taka, da so levinje tiste ki vodijo krdelo....No lahko si daš pa ovna v avatar, tam pa je oven car in ne ovce. :))
trumpet2018
21. 01. 2017 22.03
+1
Franc, a si mislil tiste pohlevne ovce ki v Vašingtonu prevračajo avtomobile in razbijajo vse živo :) in naši levaki te ljudi podpirajo, to je res možganski deficit
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 22.06
+3
Tisto so hijene ki bodo potamanile tudi leve ovce. Prej ali slej. Lev ni slučajno kralj živali. Se ne pusti manipulirat manjvrednim divjakom.
AlternativeFacts
21. 01. 2017 22.07
+0
ahaha možganski deficit.....A to je "Alex Jones aproved" fora :))
Neopredeljeni
21. 01. 2017 22.08
+1
če mi lahko kdo od vas odgovori: Zakaj se sami delite na leve in desne? ker.....
AlternativeFacts
21. 01. 2017 22.10
+4
kdo se deli? Ta dva vse ki ne mislijo kot onadva, označita za levake....Pa naj imajo otroci veselje.
trumpet2018
21. 01. 2017 22.10
+5
@Franc .se strinjam, dobro je Trump povedal včeraj : poravnal jih bom z zemljo, hehe. kako je Hillary trpela ko je morala to gledati , Billi je pa samo ženske požiral z očmi, drugo ga ni zanimalo
CyberWorm90
21. 01. 2017 22.10
-1
uroš76
21. 01. 2017 21.45
+6
Prav ima vse je treba zjebat da bo svet videl oz slovenija kako se to dela pahor kucan in jansa loleki svetovni loleki ki se imajo za pomebne vsak za svojo rit skrbi mi pa to bluzenje poslusamo in jim nasedamo tako mladi kot penzonerji FUJ
AlternativeFacts
21. 01. 2017 21.44
+2
( vir: Janša, Trump, Putin in Kučan. Pa razumi, kdor more! |....."... Janša, ki nasprotuje ruski invaziji Ukrajine, podpira Trumpa, ki glede Ukrajine podpira Putina, tega pa podpirata tudi Kučan in levica, ki hkrati nasprotujeta Trumpu in kakopak Janši. Razumi, kdor more!" )...@Ne da se to razumeti, tukaj še vsemogočni prizna nemoč in pade v depro :)) in še bolj zanimivo branje. (Slovenke in Slovenci, odprite oči: Putin in Trump sta eno in isto!).... in ne ni "fake" novička :))
Neopredeljeni
21. 01. 2017 22.05
+4
ruske ofenzive na ukrajino ni bilo, ni razloga za njo. Če pa svoj svetovni nazor širiš samo z "main stream" mediji, si si pa sam kriv za svojo zamegljenost
AlternativeFacts
21. 01. 2017 22.14
+1
Ruska vojska, ki je stacionirana na Krimu, je zapustila vojašnico preden se je Krim odločal na referendumu. Torej teoretično je to invazija.....Za medije pa izvoli. Pokaži mi medij ki ne laže. Pa upam da ne fašem odgovora kot ga poda trumpet# (Infowars, RT, Breitbart itd).....
Neopredeljeni
21. 01. 2017 22.19
ne boš dobil takega odgovora od mene, saj smo polnoletni ;). Vidim da imaš sam dovolj informacij in ti nimam povedat kaj novega. Ni pa tako, kot naši zahodni mediji poenostavljajo, kot da je šla uradna ruska vojska v krim in prevzela oblast. sam veš da ni bilo tako.
rde?kar
21. 01. 2017 21.40
+3
Uh še sedaj ga niste preboleli .Napadi se nadaljujejo.
trumpet2018
21. 01. 2017 21.49
+2
to so bolj jalovi napadi, vedno takratko potegnejo
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 21.55
+4
srebrnibreg
21. 01. 2017 21.34
+2
Kdo bi si mislil, da si bodo kdaj Amerika, Rusija in Srbija prijateljske države. Hudo je, ker so se naši janšisti morali iz pljuvačev po Rusih in Srbih spremeniti v njihove častilce. Pač spreobrnjenci.
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.37
+5
Še Churchilla Imajo dobobranci po novem za idola... :)))
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 21.38
+2
Kdo bi si mislil? Pa jaz sem to napovedal še predno je to Trump izjavil. Da bo tako naredil. Pametni in trezni ljudje pač podobno razmišljajo.
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.41
+1
bilDe kaj pa Ljubljeni vodja poreče na to??? :)))
srebrnibreg
21. 01. 2017 21.41
-2
Stonickni Feri preberi si poste katere si pisal ob obisku Putina na Vršiču in ob metanju bomb na Srbijo s strani Američanov.
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.49
+1
FranzJosephHabsburg 21.01.2017 21:34 Kako se levaki radi ukvarjajo s tujimi življenji. Ker svojih nimajo.
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.49
+1
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.50
+0
sid33
21. 01. 2017 22.50
-1
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 22.57
+2
ne morejo se več zadrževat. Bolečine so prehude
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 21.25
-1
A veste da Evropa sedaj zahteva (Evropska levica) da se robote tretira kot človeška bitja?!? To v prevodu pomeni da bo treba na robota plačevat davke - na delo robota. Kot za človeka?!? Socialno zavarovanje (in pokojnino) bo rteba plačevat za robota :) Pa saj ni čudno da je narod izvolil Trumpa saj levičarjem se je utrgalo. So ugotovili da več ne bo davkov od plač in so izumili nove nebuloze :) Po njihovem je sedaj robot človek!
Neopredeljeni
21. 01. 2017 21.27
+2
po tvoje so levičarji izvolili trumpeljna? Vidiš kake sekaš?
Melonija
21. 01. 2017 21.27
+2
Evo, lahko se javiš za managerja teh robotov in miljončki so zagotovljeni.
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 21.28
+2
Saj nisi sam kriv da si funkcionalno nepismen in opravilno nesposoben.
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.30
+2
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.31
+3
FranzJosephHabsburg 21.01.2017 21:28 Saj nisi sam kriv da si funkcionalno nepismen in opravilno nesposoben
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.31
+2
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.31
+2
Neopredeljeni
21. 01. 2017 21.33
+5
Daj franc no. A sedaj se boš še na robote znašal. A nebi raje sam službe našel. Tvoja družina ti bo hvaležna, ker ne verjamem da zaslužiš kaj tukaj z čudnimi filozofijami, ker prvo kot prvo so napačne in niti konsistentne.
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 21.34
-4
Kako se levaki radi ukvarjajo s tujimi življenji. Ker svojih nimajo.
JanzeLjj
21. 01. 2017 21.38
+2
bilDe ti si trdil, da boš kupil hotel Slon!!! Ali sem to napisal jaz??? :)))
Neopredeljeni
21. 01. 2017 21.39
+4
če misliš name, nisem levak, niti desni. Vsake toliko pridem sem in najdem ubogega po duši kot si ti, in se malo izživljam. Samo slidilci velikega vodje ste ponavadi smešni če ne že patetični. Hitro utihnete, to pa zato ker nikoli niste imeli argumentov. bah, sploh mi ne date zabave...
Neopredeljeni
21. 01. 2017 21.41
+1
če ti ni pa kaj prav, imajo moj naslov v uredništvu. uporabi možgane in ga boš dobil. Tako ti bom v živo lahko pokazal, kako bolijo Peko čevlji ;)
BildiTheEmperor
21. 01. 2017 21.43
+0
Ja z jezikom bi ti marsikaj dokazal. V realnosti pa ..... Mizerija.
Neopredeljeni
21. 01. 2017 21.43
+0
FranzJosephHabsburg ni nick ampak dedna genetska bolezen. Wow mama poglej me, jaz sem tudi lahko desničar :D :)
maajde
21. 01. 2017 21.14
+3
Tole ni več 24ur.com ampak 24Trump.com. Ste dolgočasni in nezanimivi
korintos23
21. 01. 2017 21.15
+0
trumpet2018
21. 01. 2017 21.23
+3
nisi uganil , to je 24 fake kur, nima to s trumpom nobene zveze
Melonija
21. 01. 2017 21.11
+2
Le kako se Trump upa biti v družbi muslimanov?
korintos23
21. 01. 2017 21.13
+4
Melonija
21. 01. 2017 21.20
+1
Je rekel Franz, da ga verjetno ne bo na otvoritev džamije, ker mu bodo ljudje stali za hrbtom.
Melonija
21. 01. 2017 21.26
+1
Tak svetovljan pa bi si človek mislil, da se rad druži z ljudmi drugačne veroizpovedi. Mogoče so pa samo desničarji pri nas tako zadržani. : )
Melonija
21. 01. 2017 21.37
+1
AlternativeFacts
21. 01. 2017 21.06
+2
(Komunizem ni bil poražen vojaško, temveč zgolj politično in ekonomsko, dekomunizacija oziroma lustracija pa ni bila izvedena v Ruski federaciji, Sloveniji in še nekaterih naslednicah bivše SFRJ. Do letošnjega leta se je očitno razliko med bivšimi komunističnimi državami, ki teče po tej ločnici, še dalo uspešno prikrivati navzven, saj je Socialistična internacionala močno spustila svoje kriterije. Letos pa so maske dokončno padle. Bojkot Putinove parade s strani ključnih držav EU in NATO je napovedal ponoven premislek o posledicah neizvršene lustracije oziroma posledicah ne razgradnje dediščine bivših komunističnih režimov. Ponovno odzvanjajo besede Solženicina o hibridu med starim in novim, ki se spreminja v nevarno pošast, ki ogroža svobodo in demokracijo. Mnogi analitiki gledajo v Putinovo Rusijo in tam prepoznavajo nekaj, kar ima zunanjo podobo zahoda ter notranji tek, kot ga je nekoč imelo drobovje sovjetske države. ....Predvsem pa, Putin po aneksiji Krima nikoli več ne bo mogel prevarati večine zahodnih voditeljev. To, kar se je nekaj časa kazalo kot največji uspeh bo v zgodovini obveljalo kot velika napaka. Z njo je zarisal ostre meje, preko katerih ne bo mogoče ne s tanki in ne z denarjem v obsegu kot še nekaj let nazaj. Dobil je nekaj ozemlja, izgubil pa strateška tržišča, veliko prijateljev in zaveznikov in posledično dolgoročna vplivna območja. Njegov naslednik bo večino svojih dveh mandatov porabil za popravilo te napake.)...@Tako je iz članka "Janez Janša: Mit o NOB: 70 let življenja v laži", ki nosi datum 26. 04. 2016
krtofl
21. 01. 2017 21.09
+5
čas bi bil da gre odsedet svoje in neha utrujat. ta klopotec...
korintos23
21. 01. 2017 21.11
+4
krtofl, to že, samo če pa kdo ve kaj o komunizmu je pa to on.
Neopredeljeni
21. 01. 2017 21.16
-2
Če nekdo napiše "wall of text" še ne pomeni, da je to res. Bi napisal kaj, samo to je isto kot če hočeš Kreacionistu dopovedat, da zemlja ni stara 6k let. Zato ne bom napisal nič 0
vertex
21. 01. 2017 21.17
+4
Mali jansa o veliki rusiji,če bi bil pameten bi nil tiho,pri rusih nima več kaj iskat
klosar.
21. 01. 2017 21.53
+2
@Neopredeljeni, napisal ne boš nič zato ker nimaš kaj za napisati. Nekdo, ki lahko neko trditev ovrže ali predstavi protiargument, bo to storil ali pa ne. Ne bo pa pisal nekih neumnosti na pol, kot ti.
sagesse
21. 01. 2017 22.24
+1
hahahahah,,kako nakladanje v tri dni.zakaj se je zgodila priključitev Krima k rusiji?? Ker je NATO poskušal prenesti turško bazo na krim,ker je bil erdogan vedno bolj nepredvidljiv,za kar bi američani plačali Ukrajini 5 milijard na leto plus 10 pogojnih milijard kredita.Čeprav so leta 1991 v parizu podpisali sporazum,da se nato nikoli ne bo širil direktno na ruske meje,Na krimu je zasidrana kompletna črnomorska flota in izvajanje zda plus EU je bilo za Putina kot velesilo popolnoma nesprejemljivo.Najbolj je ta premik iz turčije na krim forsirala Clintonova.V bitu je ,,zahod,, prisilil Putina na priključitev.zakaj se so začeli vojaški spopadi v ukrajini?? V vzhodnem delu ukrajine, donetskem bazenu,živi več kot 70% rusov,kateri so živeli v popolni slogi z ukrajinci.Ko je obama-clintonova administracija--beri cia,vrgla z oblasti janukoviča in na oblast nastavila nacionaliste,kateri so začeli z plenjenjem in nasiljem nad ruskimi prebivalci.Ustanovili so posebne odrede za nasilje(po zgledu hitlerjevih rjavosrajčnikov)Ukinili so dvojezičnost in iz vseh državnih organov odstranili ruse.V šolah so nad ruskimi otroci izvajali totalno nasilje jim spreminjali imena---hujše kot nemci v 2 ww.Clintonova tega ni nikoli prebolela,ves ta njen neuspeh napram rusiji,in zato demoniziranje putina v času volitev.V rusiji so naredili neko vrsto lustracije, in vse tiste agente kgb-ja ki so sodelovali v odredih smrti so leta 1991 upokojili.Stalina so skoraj izbrisali iz zgodovine in odstranili vse njegove kipe iz javnih površin.Omenjajo ga kot zmagovalca 2 sv.vojne,,to je pa tudi vse.Pobil je 20 milijonov rusov in to se danes ruski otroci učijo tudi v šolah..in zato so danes rusi ponosen narod,kateri se opira na carsko zgodovino romanovih.Obnovili so na tisoče serkva(pravoslavnih) in so izredni domoljubi..kar je prav..... zakar za večino levičarjev ne morem reči,ker ste večina prodane duše nekih tujih idealov in ideologij....
sagesse
21. 01. 2017 22.38
+7
janša se vrti po vetru,, včeraj nasprotnik putina,danes veliki prijatelj...merklova ga je podprla na volitvah,,ko so ga zaprli je bila tiho,,in briga jo za nekega janšo........ še en otrok marksistične internacionale.da so janšo sprejeli v partijo je 8 ur nepretrgoma recitiral misli največjih marksističnih mislecov...ne dam roke v ogenj da ni deloval tudi v uhbi.Z kučanom sta si prišla navskriž normalno zaradi denarja,,ker takrat so vse opcije prodajale orožje na bosansko-hrvaška bojišča.Tisti,kateri misli,da je to počel samo janša,je sanjač in nima pojma.Glavno trgovino so držali trdno v rokah staro-novi pripadniki uhbe vseh republik.Naredil je dobro stvar pri osamosvojitvi,,toda po tem bi morali kompletno kopletno vodstvo,,kučana,janšo,drnovška.. upokojit jim dat 10.000 eu penzije in čao,, in danes ne bi bilo noben delitev na naše in vaše,,in nobenih ex tito fan norcev....
Neopredeljeni
21. 01. 2017 21.04
+8
Melania je pa res najlepša žena ameriškega predsednika do sedaj. a je ne?
piljan
21. 01. 2017 21.06
-2
korintos23
21. 01. 2017 21.07
+4
Neopredeljeni
21. 01. 2017 21.19
+2
piljan kako to misliš? ima plastične kosti?