Tujina

V napadu na luksuzni hotel v Nairobiju najmanj pet mrtvih

Nairobi, 15. 01. 2019 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.F./K.H.
Komentarji
9

Iz kenijskega glavnega mesta poročajo o terorističnem napadu na hotel Dusit, ki velja za najboljšega v Nairobiju. V napadu naj bi bilo ubitih najmanj pet ljudi. Območje okoli hotela pa je zaprto, saj naj bi napad, za katerega je odgovornost prevzela teroristična skupina Al Šabab, še potekal.

Odgovornost za napad je prevzela somalijska teroristična organizacija Al Šabab. Policija je območje napada obkolila in poskušala evakuirati večje število civilistov, ki so bili na območju v času napada.

Vodja kenijske policije Joseph Boinnet je potrdil, da se je koordiniran napad začel ob 15. uri po lokalnem času (13. po srednjeevropskem času). "Začelo se je z eksplozijo pri banki I&M, pri čemer so bila poškodovana tri vozila na parkirišču, in samomorilskim napadom v preddverju hotela Dusit," je povedal vodja kenijske policije. Nato so napadalci vdrli v hotel.

Dodal je, da je več gostov utrpelo hujše poškodbe, ni pa predstavil podatka o morebitnih smrtnih žrtvah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz stavbe so odnesli več ranjenih, a točno število morebitnih žrtev ni znano. Po nekaterih poročilih naj bi bilo ubitih najmanj sedem ljudi, še najmanj 10 jih je bilo ranjenih. Število žrtev bi se lahko še povečalo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri luksuznem hotelu naj bi odjeknilo več eksplozij, teroristi pa so s strelnim orožjem vdrli v hotelski kompleks. Nato je trajala večurna protiteroristična akcija, saj so se napadalci upirali. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Priče, ki so bežale z območja napada, so povedale, da so napadalci začeli streljati in odvrgli nekaj bomb, kar je povzročilo kaos med bežečimi ljudmi. Napadalci – bilo naj bi jih štiri – se še vedno zadržujejo v hotelu, posebne enote vojske in policije pa preprečujejo, da bi pobegnili. Območje okoli hotela Dusit so zaprli, saj napad še poteka, je sporočila policija preko Twitterja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luksuzni hotel se nahaja nedaleč od nakupovalnega središče Westgate, kjer je bilo v terorističnem napadu Al Šababa leta 2013 ubitih najmanj 67 ljudi. V Keniji so napadi pogosti, predvsem odkar kenijske varnostne sile sosednji Somaliji pomagajo v boju proti Al Šabab.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Infraping
16. 01. 2019 16.01
+0
Svet je smetišče.
brezcasni
16. 01. 2019 12.49
+1
nemogoče je preprečit take napade ker so meje dolge,po divjini in nepregledne ter nekje v rokah lokalnih milic in vseh mogočih banditov......čudi me le od kod vsem tem extremistom toliko orožja......ampak Kenya je se vedno lepa,prijazna in država vredna ogleda in obiska....
KAPIBARA
16. 01. 2019 14.31
+6
Tako sta mislili tudi tisti dve punci, v Maroku
brezcasni
16. 01. 2019 18.16
+1
to je kot bi primerjal Slovenijo in Bosno...tako podobni a tako drugačni kar se tiče varnosti....
FCL
15. 01. 2019 17.00
+73
Pripadniki najbolj miroljubne in tolerantne vere ponovno na delu...
janezov uč
15. 01. 2019 16.38
+11
mene bolj zanima, kdaj bo pri nas snežilo.
FCL
15. 01. 2019 17.00
+17
Zelena Viola
15. 01. 2019 21.56
+7